Η σχέση μου με τα ψάρια δεν ήταν πάντα καλή. Για την ακρίβεια, με το που έβγαζε η μανούλα μου τα ψάρια πάνω στον πάγκο της κουζίνας για να τα ετοιμάσει, έκλεινα τη μύτη εις ένδειξη αποστροφής προς την εσάνς ψαρίλας που ανέδιδαν (λες και θα μπορούσε το ψάρι να μυρίζει Coco Chanel no 5…) και έφευγα από το δωμάτιο σαν να με είχε χτυπήσει κεραυνός. Βέβαια, με τον καιρό έμαθα να τρώω ψάρια, αλλά η συνήθειά μου να τρέχω μακριά από την κουζίνα είχε μια σημαντική επίπτωση, την οποία κατάλαβα όταν ήταν ήδη αργά…
Την πρώτη φορά που αποφάσισα να κάνω ψαρόσουπα, πήρα το ψάρι και το έβαλα με περισσή φροντίδα και δέος στην κατσαρόλα. Έτσι απλά! Ντρέπομαι και κοκκινίζω που το λέω, αλλά ούτε καν πέρασε απ’ το μυαλό μου να το καθαρίσω. Θυμάμαι με πόση λαχτάρα περίμενα να φάω την πρώτη ψαρόσουπα φτιαγμένη από τα χεράκια μου και πόσο απογοητεύτηκα βλέποντας στον πάτο της κατσαρόλας συγκεντρωμένα όλα τα λέπια… Πόσο πιο απλά θα ήταν όλα αν είχα κάτσει έστω και μία φορά κοντά στη μαμά μου όταν ετοίμαζε τα ψάρια για μαγείρεμα…
Εννοείται, βέβαια, ότι δεν θα άφηνα ένα τέτοιο ατυχές συμβάν να κάμψει το ηθικό μου και πολύ σύντομα αποφάσισα να επανέλθω. Αγόρασα ένα ωραιότατο μεγάλο ψάρι, διάλεξα και ένα κατάλληλο μαχαίρι και βάλθηκα να ξελεπιάζω (όπως φανταζόμουν ότι γίνεται το σωστό ξελέπιασμα). Όταν τελείωσα, το ψάρι έμοιαζε με θύμα πολύνεκρου. Και σε γάτες να το είχα δώσει, πιο πολύ κρέας θα είχαν αφήσει επάνω… Τέτοιος ήταν ο ζήλος μου! Αλλά ακόμη χειρότερο θέαμα παρουσίαζε η κουζίνα. Λέπια παντού! Κι όταν λέω παντού, εννοώ πάγκο, πάτωμα, ταβάνι και οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή ή επιφάνεια βρισκόταν σε ακτίνα δύο μέτρων από το θαυματουργό μαχαίρι μου…
Κάπου εκεί έπρεπε μάλλον να είχα σταματήσει (ή τελοσπάντων να είχα ζητήσει οδηγίες από κανέναν πιο έμπειρο), αλλά δεν το έκανα. Ήμουν βέβαιη ότι θα τα κατάφερνα μια χαρά μόνη μου. Κι έτσι, λίγες μέρες μετά, ήρθε η ώρα για την τρίτη απόπειρα. Αυτή τη φορά είχα αγοράσει και το ειδικό εργαλείο για το καθάρισμα των ψαριών και θεωρούσα ότι είχα τον τιμητικό τίτλο “Miss Ξελεπιάστρα” στο τσεπάκι μου. Σήκωσα λοιπόν τα μανίκια και άρχισα να βγάζω τα λέπια με φοβερή προσήλωση και φροντίδα. Μόνο μασάζ που δεν έκανα στο ψάρι. Δύο ώρες μού πήρε να βγάλω τα λέπια! Και τελικά τα κατάφερα. Δεν έμεινε ούτε ένα πάνω! Μόνο που ήμουν τόσο προσηλωμένη στον ιερό σκοπό μου, που ξέχασα να καθαρίσω και τα εντόσθια…
Ακολούθησαν κι άλλες στενές επαφές τρίτου τύπου με τον κόσμο της θάλασσας, μέχρι που έμαθα τελικά πώς να καθαρίζω ψάρια. Αν δεν τα είχα καταφέρει, μάλλον η σημερινή ανάρτηση δεν θα ήταν εύκολο να γραφτεί. Με πολύ υπερηφάνεια, λοιπόν, σας παρουσιάζω μία σούπα με κοκκινόψαρο, γαρίδες και νουντλς.Το κοκκινόψαρο είναι ιδανικό ψάρι για σούπες, αφού έχει γεμάτη γεύση και όχι πολλά κόκκαλα. Οι γαρίδες και τα νουντλς δίνουν μια πιο εξωτική νότα στο συγκεκριμένο πιάτο, ενώ ο χειροποίητος ζωμός το κάνει θρεπτικό και πολύ νόστιμο. Απολαύστε το τις κρύες μέρες του χειμώνα με μπόλικο -κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο- πιπέρι.
Σούπα με κοκκινόψαρο, γαρίδες και νουντλς
Υλικά
Για τον ζωμό:
- 1lt νερό
- 1 καρότο (κομμένο σε χοντρές ροδέλες)
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (το άσπρο μέρος – κομμένο σε χοντρές ροδέλες)
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα
- 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
- αλάτι/πιπέρι
Για τη σούπα:
- 150γρ. νουντλς ρυζιού
- 1 κοκκινόψαρο
- 12-16 μεγάλες γαρίδες με κέλυφος
- 1 σκόρδο λιωμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε μικρά κυβάκια)
- 1 κίτρινη πιπεριά (κομμένη σε μικρά κυβάκια)
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (το πράσινο μέρος – κομμένο σε ροδέλες)
- 1/4 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό σε σκόνη
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας
- 1 σφηνάκι κόκκινο ξηρό κρασί
- αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση
Για τον ζωμό:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά για τον ζωμό μαζί με το κεφάλι του κοκκινόψαρου και τα κελύφη και κεφάλια από τις γαρίδες.
Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30′-40′, προσέχοντας να αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
Σουρώνετε σε πολύ ψιλή σήτα και κρατάτε το ζουμί, διατηρώντας το ζεστό.
Για τη σούπα:
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τις πιπεριές και το σκόρδο.
Σβήνετε με κρασί και προσθέτετε την πάστα ντομάτας και τον κόλιανδρο.
Ανακατεύετε για να βγουν τα αρώματα της ντομάτας και προσθέτετε τον ζεστό ζωμό που φτιάξατε.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτετε το ψάρι και τις γαρίδες.
Αλατοπιπερώνετε (προσοχή γιατί ο ζωμός έχει ήδη αλάτι) και σιγοβράζετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ψάρι.
Για τα νουντλς:
Βυθίζετε τα νουντλς σε καυτό νερό και τα αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν τελείως (θέλουν περίπου 8′-10′).
Σύνθεση:
Μοιράζετε τα νουντλς σε μπολ. Πάνω από τα νουντλς βάζετε κομμάτια από το ψάρι (αφού το ξεκοκκαλίσετε) και γαρίδες. Περιχύνετε με τη σούπα και καταναλώνετε όσο είναι ζεστό.
Tip: Μπορείτε να φτιάξετε τον ζωμό από την προηγούμενη μέρα και να τον διατηρήσετε στο ψυγείο, ώστε να μοιράσετε τον χρόνο παρασκευής του φαγητού. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα ζωμού και να τον αποθηκεύσετε στην κατάψυξη για επόμενες παρασκευές. Σε κάθε περίπτωση, ζεσταίνετε τον ζωμό πριν τον χρησιμοποιήσετε.
84 Σχόλια
υποβολή σχολίουΚαλημέρα και καλή Κυριακή.
Στο σπίτι μας υποχρεωτικά μια φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα Σάββατο έχει ψάρι.
Η καλύτερη λύση είναι να προμηθεύεσαι ψάρια από ψαράδικο που τα καθαρίζουν κι έτσι ο μεγάλος μπελάς τελειώνει εκεί.
Αυτή τη σούπα θα τη φτιάξω σύντομα γιατί έχει κάτι το εξωτικό.
Έχεις δίκιο Ξανθή μου για τα ψαράδικα! Είναι μεγάλη ευκολία να σου καθαρίζουν το ψαράκι και να γλυτώνεις από τα λέπια και την ταλαιπωρία…
Να τη φτιάξεις τη σουπίτσα και να επανέλθεις με εντυπώσεις!
Φιλιά!
νουντλς με γαρίδες και γλυκόξινη σάλτσα τα λατρεύω!θα τα δοκιμάσω κ έτσι!καλή κυριακή!φιλιά πολλά!
Νομίζω ότι και αυτή η εκδοχή θα σου αρέσει Λίλα, ειδικά αν αγαπάς τις σούπες. Απλά προτίμησε τα νουντλς ρυζιού σε αυτή την συνταγή και όχι τα άλλα με το αβγό, που χρησιμοποιούνται συνήθως στα γλυκόξινα πιάτα. Ταιριάζουν καλύτερα με τη σούπα.
Φιλάκια!
Να το και το κινέζικο σε ελληνική απόδοση!
Μπράβο σου Sundayspoon, εγώ για να είμαι ειλικρινής με τα ψάρια (μου αρέσουν πάρα πολύ όλα) ακόμα δεν το κατέχω πλήρως το καθάρισμα και όταν έχω τη μαμά κοντά, βάζω αυτήν να κάνει τη “βρώμικη” δουλειά!
Πολύ νόστιμη και light κιόλας η σούπα σου, η μπόλικη πάπρικα της πηγαίνει πολύ και είναι ιδανικό πιάτο για το χειμώνα!
Τελικά, απ’ ό,τι καταλαβαίνω δεν είμαι η μόνη που έχει αντιμετωπίσει δυκολίες με το ξελέπιασμα… Νόστιμα τα ψαράκια αλλά μας ταλαιπωρούν… Πάντως, η σούπα είναι όντως η καλύτερη “συντροφιά” για τις κρύες μέρες του χειμώνα!
Πολλά φιλάκια!
Αναστασία μου καλό μεσημέρι! Πολύ γέλασα με την αφήγησή σου, αλλά τελικά δεν έμαθα συνέχισες να προσπαθείς μόνη σου ή ζήτησες βοήθεια από κάπου; Φαντάζομαι ότι αρνήθηκες συμβουλές και να σου πω την αλήθεια κι εγώ το ίδιο θα έκανα. Μπορεί να έψαχνα στο ίντερνετ, να παιδευόμουνα, αλλά στο τέλος θα τα κατάφερνα. Όπως και το έκανα γιατί κι εγώ ως παιδί στραβομουτσούνιαζα όταν είχαμε ψάρι. Η συνταγή σου τέλεια, δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να μπλέξω τις γαρίδες μέσα στη ψαρόσουπα! θα τη δοκιμάσω σίγουρα.
Καλή Κυριακή και πολλά φιλιά!
Η αλήθεια είναι ότι το πάλεψα μόνη μου (γι’ αυτό και άργησα τόσο να τα καταφέρω), αλλά στο τέλος τη βρήκα την άκρη χωρίς βοήθεια!
Αν δοκιμάσεις τη σούπα, περιμένω εντυπώσεις!
Καλή εβδομάδα και φιλάκια!
Πολύ όμορφη συνταγή!!Καί τί δέν έχη μέσα η πεντανόστιμη σουπίτσα σου!!!!!!!Σίγουρα θά τήν δοκιμάσω!!Ωραίες φωτογραφίες!!Καλή Κυριακή!!Φιλάκια!!
Είναι δυναμωτική και ιδιαίτερα νόστιμη Dimi μου! Δοκίμασέ της και νομίζω ότι θα συμφωνήσεις μαζί μου!
Φιλάκια!!!
Δεν ξέρω για τις πρότερες αποτυχημένες προσπάθειές σου, ετούτη εδώ όμως είναι άκρως επιτυχημένη και όπως δείχνει πολύ πολύ γευστική!
Απίθανοι συνδυασμοί, το πιάτο σου μου αρέσει τρελά!
Φιλάκια!
Η αλήθεια είναι ότι οι πρώτες μου απόπειρες ήταν για κλάματα (και για γέλια…)! Από τότε όμως έχω βελτιωθεί πολύ! Αλλιώς, δεν θα τολμούσα να βγάλω φωτογραφίες…
Πολλά φιλιά!
Τρελλαίνομαι..τρελλαίνομαι!!!!!
Χαίρομαι που σου άρεσε η σουπίτσα!
Φιλάκια!
Ο επιμένων νικά, Αναστασία μου, κι η θέλησή σου να γίνεις κάτι παραπάνω από “Μις Ξελεπιάστρα” δίνει σε μας σήμερα τη χαρά να απολαμβάνουμε μαζί σου αυτή την ωραιότατη σουπίτσα. Γεια στα χεράκια σου λοιπόν και γεια στη θέλησή σου!
Ευχαριστώ Μαρθούλα! Σιγά που δεν θα επέμενα… Μπορεί να κατακρεούργησα τα πρώτα ψάρια, αλλά τελικά τα κατάφερα!
Πολλά φιλιά!
Αγαπάμε τις σούπες στο σπιτάκι μας Αναστασία. Αυτή η ψαρόσουπα είναι υπερπαραγωγή και με κέρδισε αμέσως. Και η μανούλα μου κοκκινόψαρο μου έχει πει ειναι το καλύτερο για σούπα.
Όσο για το καθάρισμα, ru crazy?? μου τα καθαρίζει ο ψαράς!!!! Δεν μπλέκω με επικίνδυνες αποστολές:)
Για το κοκκινόψαρο έχω να πω μόνο τα καλύτερα! Είναι ιδανικό για σούπες! Έχει τόσο γεμάτη γεύση και δεν σε παιδεύει με πολλά κόκκαλα.
Κι εγώ προτιμώ τον ψαρά, αλλά πού και πού αναγκάζεσαι να κάνεις και τον James Bond σε επικίνδυνες αποστολές… 😉
Φιλάκια!
Αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις.Το αποτέλεσμα όμως τέλειο γεια στα χέρια σου ευχαρίστως θα τσάκιζα οοολη τη σουπίτσα.Να είσαι καλά φιλιά!!!!
Ροδάνθη μου, ομολογώ ότι κι εγώ δεν σταμάτησα στο πρώτο πιάτο της φωτογραφίας… Είχα κουραστεί και με το ξελέπιασμα και χρειαζόμουν δεύτερη μερίδα για να πάρω δυνάμεις! χι χι!
Φιλάκια!
Μμμμμμμ πολύ γκουρμέ κατάσταση. Είναι σίγουρα πεντανόστιμη και η παρουσίαση άψογη.
Ευχαριστώ Κατερινάκι για τα καλά σου λόγια!
Φιλιά!
Καλά κοριτσάκι μου εσύ ότι και να κάνεις είναι υπερπαραγωγή!!
Φανταστική σούπα.
Φιλάκια πολλά.
Ευχαριστώ πολύ Ρούλα μου! Ελπίζω να σου αρέσει εξίσου και αν τη δοκιμάσεις!
Φιλάκια και καλή εβδομάδα!
Eυτυχώς που έμαθες από ψάρι!
Σήμερα φαντάζομαι θα κατάλαβες τι θα είχες χάσει!
Εξαιρετική η σούπα σου, είναι πολύ ιδιαίτερη,
άμα έχεις παιδί μου ταλέντο και ότι κάνεις το κάνεις με αγάπη , βγαίνουν αριστουργήματα!
Περιμένω την επόμενη δημιουργία σου !
Φιλιά πολλά!!!!
Ευχαριστώ πολύ Σοφία μου! Να είσαι καλά!
Εννοείται ότι δεν θα άφηνα τα ψάρια να μου πάρουν τον αέρα! Απλά παιδεύτηκα λίγο μέχρι να τα “δαμάσω”…
Πολλά φιλάκια!
Μου αρέσει πολύ που δεν κάνεις μια απλή παρουσιάση της συνταγής, υλικά,εκτέλεση και τέλος..πάντα διαβάζω την εισαγωγή μου μεγάλη προσοχή γιατί μου αρέσουν αυτά που γράφεις και ο τρόπος που τα γράφεις..κάποιες φορές κιόλας γελάω (με τη καλή έννοια) με το τρόπο που τα γράφεις..
Ουτε μένα μου αρέσει το ψάρι , δε το τρώω…ούτε ψαρόσουπα έφαγα ποτέ στη ζωή μου..το μόνο ψάρι που τρώω είναι το φιλέτο…
Καλή εβδομάδα
Να σου πω την αλήθεια, Δελφινάκι, αυτός είναι και ο λόγος που οι αναρτήσεις μου είναι εβδομαδιαίες. Πιο συχνά δεν θα προλάβαινα να γράψω κάτι περισσότερο από την συνταγή, γιατί ο χρόνος μου είναι περιορισμένος. Ειλικρινά χαίρομαι πολύ που σου αρέσει το αποτέλεσμα!
Όσο για τα ψάρια, πλέον τα τρώω και μάλιστα πολύ ευχάριστα (σε αντίθεση με την παιδική και εφηβική μου ηλικία που δεν ήθελα ούτε να τα βλέπω), αλλά το καθάρισμά τους με παίδεψε πολύ μέχρι να το “κατακτήσω”…
Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!
Δεν ξερω απο τι σταδια περασες μεχρι να μαθεις να καθαριζεις το ψαρι, αλλα αυτη η σουπα ειναι φο-βε-ρη!
Εγω παντως εμαθα να καρθαριζω και ψαρι και καλαμαρι και σουπια και χταποδι, αφου τα φερνει ο ψαρας του σπιτιου που δηλωνει οτι “δεν φτανει που τα ψαρεψα θα τα καθαρισω κιολας?” (τι ψαρεψε δηλαδη 10 ωρες πιναν μπυρες με τους φιλους και επιασαν και 3 ψαρια…:):) Την αλλη φορα το χταποδι που δηθεν το ειχαν ναρκωσει πιεζοντας το αναμεσα στα ματια – επιστημονικη μεθοδος!- κοντεψε να χωθει μεσα στο ντουλαπι κατω απο τον νεροχυτη…
Φιλια και καλη εβδομαδα!
Άστα, δια πυρός και σιδήρου πέρασα μέχρι να τα καταφέρω με το καθάρισμα… Εσύ απ’ ό,τι καταλαβαίνω είσαι αναγκασμένη να καθαρίζεις ψάρια και θαλασσινά πολύ πιο συχνά απο μένα. Όμως, αν σκεφτείς ότι έχεις φρεσκότατο ψαράκι κατευθείαν στην πόρτα σου, είναι μικρό το τίμημα… Αυτή την επιστημονικη μέθοδο χταποδονάρκωσης πολύ θα ήθελα να τη δω στην πράξη! χι χι!
Φιλάκια!!!
Το ψάρι σου είναι ωραιότατο και οι φωτό σου άπαιχτες αλλά …πειράζει να πάρω το μηλαράκι με τα μελομακάρονα;;; Εγώ είμαι ακόμη μικρή και δεν τρώω ψάρια!!!! :-))))
Γεια στα χέρια σου και καλή εβδομάδα!
Φιλιά
Κική μου, “σερβιρίσου” ό,τι σου αρέσει περισσότερο! Ο μπουφές είναι πάντα ανοιχτός… 😉
Φιλάκια και καλή εβδομάδα!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Καλά, πρέπει να πω ότι ξεράθηκα από τα γέλια με την ιστορία του ξελεπιάσματος…Εγώ πρέπει να ομολογήσω ότι έτρωγα τα ψάρια από τότε που μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου και έμαθα να τα καθαρίζω από μικρή ηλικία υποχρεωτικά..Όσο και ενοχλητική να είναι η μυρωδιά,λατρεύω το τελικό αποτέλεσμα! Πολύ γευστική η σούπα που έφτιαξες,ωραία μυρωδικά και λαχανικά, απίθανες φωτογραφίες! Φιλιά!
Αχ, ήμουν όντως για γέλια… Όσο για την κουζίνα, πεδίο μάχης! Λες και είχαν φυτρώσει λέπια παντού…
Χαίρομαι που σου άρεσε η σούπα!
Πολλά φιλιά!
Λοιπόν, αυτή η σουπίτσα μου φαίνεται ποίημα! Έτσι όπως την βλέπω στις φωτογραφίες μου ανοίγει την όρεξη, ειδικά με τους συνδυασμούς των γεύσεων και υλικών που περιέχει και που μου αρέσουν όλοι, πάρα πολύ επιτυχημένη σούπα Αναστασία μου!
Amelie μου, αν σου αρέσουν τα υλικά που περιέχει, σου προτείνω να τη δοκιμάσεις οπωσδήποτε! Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει και θα την καθιερώσεις! Και αν έχεις προνοήσει να φτιάξεις από προηγούμενη μέρα το ζωμό, θα σου πάρει πολύ λίγο χρόνο!
Φιλιά!
Βλέποντας το αποτέλεσμα αυτής της καλομαγειρεμένης σούπας, δεν με πείθεις για τις τόσο τραγικές σου προηγούμενες εμπειρίες!! χαχαχα
Sunday μου, ένα έχω να σου πω.. Από τη στιγμή που πέρασες δια πυρώς και σιδήρου και έμαθες τελικά πως να καθαρίζεις και να μαγειρεύεις τα ψάρια, μπορείς να κάνεις τα πάντα!!
Πραγματικά η σούπα σου είναι χάρμα οφθαλμών. Για το κοκκινόψαρο συμφωνώ. Είναι ένα πολύ νόστιμο ψαράκι για σούπα. Οι γαρίδες που τις λατρεύω (κι ας μην επιτρέπεται να τις φάω) με αποτελείωσαν. Τη ζήλεψα πολύ τη σούπα σου με τα αγαπημένα εξωτικά ζυμαρικά και τον σπιτικό ζωμό!!
Συγχαρητήρια!!
Χρυσαυγή μου, αν έβλεπες πώς ήταν τα πρώτα ψάρια που είχα “καθαρίσει”, θα γελούσες μέχρι δακρύων… Σημασία έχει, βέβαια, ότι τώρα είμαι επιτέλους σε θέση να βγάλω τα λέπια χωρίς να πετσοκόψω και το κρέας του ψαριού…
Μπορείς πάντως να δοκιμάσεις τη σούπα και χωρίς τις γαρίδες. Δεν θα έχει ακριβώς την ίδια γεύση, αλλά σίγουρα θα είναι νόστιμη!
Φιλάκια!
Αν σου πω ότι ψαρόσουπα έφαγα πρώτη φορά στη ζωή μου όταν ήμουν λεχώνα, τι θα πεις; Ψάρια τρώω πολύ συχνά αλλά τα συνηθίζω ψητά. Η σούπα σου φαίνεται πολύ δελεαστική και λέω να τη δοκιμάσω. Το κοκκινόψαρο τι ψάρι είναι; Έτσι λέγεται; Κοκκινόψαρο; Ή απλά κοκκινόψαρο είναι ένα οποιοδήποτε κόκκινο ψάρι (π.χ. μπαρμπούνι, κουτσομούρα, κλπ)
Καλημέρα και καλή εβδομάδα
PS1: Από το να το googla-ρω, προτιμώ να ρωτήσω τη chef
PS2: Ευτυχώς που έχει περάσει ήδη η Δήμητρα από το σπιτάκι σου ώστε να μη δει την παραπάνω μου απορία και σχολιάσει
Πολύ καλά κάνεις και ρωτάς! Το κοκκινόψαρο είναι ένα νοστιμότατο ψαράκι (όχι κατηγορία ψαριού) που μπορείς να βρεις τόσο στον ψαρά σου όσο και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ (το έχω βρει και στο τμήμα των κατεψυγμένων). Θα το ζητήσεις ως κοκκινόψαρο και θα το αναγνωρίσεις από το χαρακτηριστικό κοκκινωπό του χρώμα. Πιστεύω ότι θα σου αρέσει πολύ γιατί έχει πολύ ωραία, γεμάτη γεύση και δεν έχει πολλά κόκκαλα για να σε ταλαιπωρήσει. Είναι ιδανικό για σούπα αλλά γίνεται εξίσου νόστιμο και ψητό. Αν χρειαστείς κάποια άλλη πληροφορία, με χαρά μου να βοηθήσω!
Πολλά φιλάκια!
Many thanks
Κι όμως άτιμη, σε είδα!!! Τς τς τς!
Χα,χαααα,χα,χα! Δεν υπάρχεις Sunday! Να ‘σαι καλά, τί γέλιο ήταν αυτό! Εντάξει σούπα με λέπια δεν έχω φτιάξει ακόμα, αλλά στο καθάρισμα έτσι τα βγάζω ακόμα τα ψάρια. Θύματα πολύνεκρου! Έχω δακρύσει λέμε! Χα,χα,χα!
Ψαρόσουπα μπορώ να φάω (υποθέτω!) οπότε σκέφτομαι να τη φτιάξω σύντομα. Άλλωστε δεν έχω κανέναν ενδοιασμό για τις γεύσεις των πιάτων σου! 😉
Καλή εβδομάδα αγαπημένη μου Sunday! Πολλά φιλιά.
Φαντάσου να τα έβλεπες κιόλας, Sel μου! Μέχρι αύριο θα γέλαγες (και με το δίκιο σου)… Μιλάμε για “κομψοτέχνημα”… Σαν σκηνή από θρίλερ!
Αν οι ενδοιασμοί σου έχουν να κάνουν με τη διατροφή που ακολουθείς, φαντάζομαι ότι μια τέτοια σούπα δεν θα σε φορτώσει με περιττές θερμίδες. Οπότε προμηθεύσου τα υλικά και ξεκίνα το μαγείρεμα!
Πολλά φιλάκια!!!!
Αυτό το “μπλιάχ ψαρίλα” το ακούω η έρμη μάνα, το λιγότερο μια φορά στις 15 :-))) Αναστασία μου.
Ας ελπίσουμε πως μεγαλώνοντας θα το ξεπεράσουμε το θέμα, όπως κι εσύ καλή μου.
Και να δεις που προχθες στο SM τα χάζευα τα νουντλς, αλλά τελικά δεν τ’ αγόρασα. Next Time λοιπόν και με την συνταγή σου κατά νου πάντα :-)))
Καλό μεσημέρι εύχομαι τώρα πια.
Πηνελόπη μου, και η μανούλα μου είχε βαρεθεί να το ακούει! Αλλά αφού “συνετίστηκα” εγώ, έχετε κι εσείς ελπίδες…
Όταν με το καλό αγοράσεις τα νουντλς, να τη φτιάξεις τη σουπίτσα και, πού ξέρεις, μπορεί να καταφέρεις και τους “δύσκολους” του σπιτιού να καταναλώσουν ψάρι…
Φιλάκια!
Δεν έχει τύχει να το δοκιμάσω αλλά πραγματικά με έχεις δελεάσει! Πολύ ωραίο πιάτο!:)
Είναι πολύ νόστιμη σούπα! Δοκίμασέ τη και θα με θυμηθείς!
Φιλιά!
Σουπίτσα με εξωτικό αέρα μας έχεις σήμερα κοριτσάκι!
Διαφορετική και μου αρέσει!
Θα τη δώσω στη μάνα να τη φτιάξει, γιατί εγώ ακόμα ψάρια δεν έχω ακουμπήσει
Πολλά φιλιά!
Τυχερούλα Ερμιόνη! Άλλος θα κάνει τη “βρωμοδουλειά” κι εσύ θα απολαύσεις το αποτέλεσμα! Τουλάχιστον δώσε στη μανούλα διπλή μερίδα για τον κόπο της!
Πολλά φιλάκια!
ευτυχώς τόσο ωραια φτιαγμένο θα τοχωνέψουν οι μπλιαχ ( ερημη μανα και γω ) *!!!!!!!! Καλη βδομαδα αγαπούλα μου
Γλυκιά μου Marilise, αν κρίνω από το πόσο είχε ταλαιπωρηθεί η δική μου μανούλα, κατανοώ τι περνάς… Εύχομαι αυτή η σούπα να είναι η αρχή για να “συσφίξετε” οικογενειακώς τις σχέσεις σας με τα ψαράκια!
Πολλά φιλάκια!!!!
…και με νούντλς!?
Αναστασία μου είναι τόσο καλοφτιαγμένο το πιάτο σου, που συνεπικουρούμενο από την εξωτική προσθήκη των άλλων υλικών, απογειώνεται γευστικά αλλά και οπτικά.
Οι γαρίδες, όπως μας είχε προτείνει και η Peps, δίνουν επί πλέον γεύση σε αυτή την ψαρόσουπα.
Δελεαστική και λαχταριστή επιλογή!
Z.
Χαίρομαι που σου άρεσε Ζαμπία μου! Νομίζω ότι τα νουντλς ταιριάζουν πολύ γιατί συμπληρώνουν το πιάτο χωρίς να “καπελώνουν” τη γεύση του σπιτικού ζωμού και των θαλασσινών. Άσε που δίνουν και μια εξωτική πινελιά για να ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα!
Πολλά φιλιά!
Αναστασία μου εγώ πάλι το αντίθετο, λατρεύω τα ψάρια απο μικρή!Το κοκκινόψαρο είναι ένα καταπληκτικό ψάρι!Η σουπίτσα σου είναι καταπληκτική, άπαιχτη!!!
Φιλιά πολλά!
Ελένη μου, η δική σου μανούλα ήταν σίγουρα πιο τυχερή από τη δική μου, που δεινοπάθησε μέχρι να με μάθει να τρώω ψάρια…
Συμφωνώ για το κοκκινόψαρο. Είναι πραγματικά πεντανόστιμο! Αν το μαγειρέψεις και με αυτή την εκδοχή, περιμένω εντυπώσεις!
Φιλάκια!
Αναστασία μου, λατρεύω τα ψάρια και τα θαλασσινά απο μικρή! Το κοκκινόψαρο είναι καταπληκτικό ψάρι για σούπα, βρίσκω κι εδώ. Αυτή σούπα σου πάντως είναι σαν να μαγειρεύτηκε για μένα! Έχει όλα τα υλικά που αρέσουν, καταπληκτική!
Φιλιά πολλά.
Αφού μπορείς να βρεις εύκολα κοκκινόψαρο και σου αρέσουν όλα τα υλικά της συνταγής, μην περιμένεις καθόλου Ελένη μου! Φτιάξτη και απολαυσέ τη παρέα με τους αγαπημένους σου!
Φιλάκια!
Μην ξανακάτσεις καλέ να ξεψαριάζεις! Να λες στον ψαρά να σου καθαρίζει!
Και είδες..έμαθες τελικά και τώρα μας σερβίρεις και εξωτική ψαροσουπίτσα..αμέ!
Συμφωνώ! Ο ψαράς σώζει ζωές! χι χι!
Φιλάκια πολλά Βέρα μου!
Εμένα πάλι ενώ μ’αρέσει πολύ το ψάρι αυτή την εσάνς που πλημμυρίζει το σπίτι για τουλάχιστον 2 μέρες δεν την αντέχω με τίποτα γι’αυτό θα χώσω τη μανούλα μου να κάνει τη συνταγή σου. φαίνεται γευστικότατη η σουπούλα!!!!
Όπως είπα και πιο πάνω, όποιος κάνει τη “βρωμοδουλειά” δικαιούται διπλή μερίδα! Να ανταμειφθεί και η μανούλα για τον κόπο της!
Πολλά φιλιά Πέλα μου!
Εγώ πάλι πρέπει σε κάποια ζωή μου να υπήρξα γλάρος..μπορώ να ζήσω μόνο με ψαρικά και θαλασσινά!!!!!!
Τότε Λίλα μου η συγκεκριμένη συνταγή είναι στο στοιχείο σου! Καλά μαγειρέματα λοιπόν! 😉
Φιλιά!
I wish I could cook so well…
Have a good week, dear! and my g+ for you…
Besos, desde España, Marcela♥
Thanks Marcela! You are always so kind!
xoxox
Πολύ ωραία συνταγή, εγω δεν πολυτρώω τα ψάρια αλλα θα την προτείνω στην αδερφή μου που τα λατρεύει και άμα δει και τα νουντλς (όλο sushi και noodls τρωει)θα τρελαθεί
Πανδόρα μου δώσε στην αδερφούλα σου τη συνταγή και όταν με το καλό τη φτιάξει δοκίμασε κι εσύ μια κουταλίτσα. Πού ξέρεις; Μπορεί και να σ’ αρέσει…
Πολλά φιλιά!
Γιατι μου το κανει αυτο???
γιατι μου το κανεις αυτο……
Λατρευω κινεζικο και ειμαι σε διαιτα…..
Μαργαρίτα μου το συγκεκριμένο πιάτο είναι τόσο ελαφρύ που δεν χρειάζεται να ανησυχείς για περιττές θερμίδες! Το μόνο που θα κερδίσεις είναι γεύση, όχι κιλά…
Φιλάκια!
Καλή χρονιά!!!
Εμένα ο παππους μου ήταν ψαράς οπότε το ψάρι δεν μας έλειπε ποτέ….ευτυχώς είχαμε συχνάστο τραπέζι μας πολλά και καλά ψάρια….Υπέροχο το φαγητό σου …πεθυμησα ψαράκι…
Σευχαριστώ για την επίσκεψη!!!καλό παρασκευοσαββατοκύριακο!!!
Τυχερή είσαι Demi μου! Με παππού ψαρά σίγουρα έχεις απολαύσει πολλά φρεσκότατα ψαράκια και δεκάδες νοστιμότατες ψαρόσουπες! Δοκίμασε και αυτή την εκδοχή και περιμένω εντυπώσεις!
Καλό σ/κ!
Λοιπόν, είδα στο φέισμπουκ οτι την έψαχναν αυτή την συνταγή κάποιοι αναγνώστες (νομίζω στο μαγειρική με φαντασία). Ειναι πραγματικά πολύ ιδιαιτερη και εύκολη! Θα την δοκιμάσω! Λατρεύω τις ψαροσουπίτσες πόσο μάλλον όταν έχουν έναν άλλον αέρα! Καλό σαββατοκύριακο σου εύχομαι!
Πιστεύω ότι θα την απολαύσεις! Είναι νόστιμη αλλά και πολύ υγιεινή!
Φιλιά πολλά και καλό σ/κ!
Πολύ δελεαστικό πιάτο. Έχω να φάω ψαρόσουπα από τότε που μου έκανε η μανούλα ..
Εδώ έχει κάτι ψάρια τεράαστια, ούτε το είχα σκεφτεί για σούπα, τώρα όμως..
Ίσως να κάνω κάτι ανάλογο χωρίς το κοκκινόψαρο, γιατί δεν ξέρω αν υπάρχει εδώ κάτι τέτοιο.
Καλό Σαββατοκύριακο !!
Είμαι σίγουρη ότι ένα από αυτά τα τεράααστια ψάρια που λες θα είναι εξίσου κατάλληλο για να αντικαταστήσει το κοκκινόψαρο, σε περίπτωση που δεν βρεις! Αν τη φτιάξεις με άλλο ψαράκι πάντως, θέλω να μου πεις τι χρησιμοποίησες! Πάντα είναι καλό να έχουμε και εναλλακτικές προτάσεις!
Φιλάκια πολλά!
Μου αρέσουν πολύ τα ψάρια, συνήθως μαγειρεμένα με τον κλασικό τρόπο.
Όμως θα έχω υπόψη μου και αυτή τη συνταγή, μιας και μου αρέσει να φτιάχνω και να δοκιμάζω νέες γεύσεις.
Όμορφο Σ.Κ.
Φιλία
Δαμασκηνή μου θα σου έλεγα να το τολμήσεις και να τη φτιάξεις τη σούπα! Πιστεύω δεν θα απογοητευθείς καθόλου! Είναι πολύ νόστιμη!
Πολλά φιλιά!
Εξαιρετικό ψάρι και πολύ ωραία επιλογή μπράβο σου!
Ευχαριστώ πολύ!
Πολύ πλούσια η ψαρόσουπα σου!!!Τρελαίνομαι για όλα τα υλικά της και σίγουρα ο συνδυασμός θα είναι τέλειος!!!Φιλιά!!!
Σπυριδούλα μου, αφού σου αρέσουν τα υλικά, θα λατρέψεις και το αποτέλεσμα! Δοκίμασέ τη!
Φιλιά πολλά!
μπραβο σας για το blog
Καλως σας βρηκα!!!
Σ’ ευχαριστώ πολύ!
Καλωσόρισες! Καλά μαγειρέματα!
Υποβολή Σχολίου