Στις δύο τελευταίες αναρτήσεις (εδώ και εδώ) είχα ευχαριστήσει τους μπλογκοφίλους για την τιμή που μου έκαναν να μου χαρίσουν ένα ιδιαίτερο βραβείο. Και λέω ιδιαίτερο, διότι βασικός όρος για την παραλαβή του ήταν να αναφέρω 11 πράγματα για τον εαυτό μου. Ανάμεσά στους μπλογκοφίλους, αυτή την εβδομάδα προστέθηκαν και η Κική από το Tante Kiki και η Νοτούλα από το ΜΑΦΙΑ, τις οποίες θα ήθελα να ευχαριστήσω εξίσου. Μία βόλτα από τα συγκεκριμένα μπλογκς θα σας φανεί πολύ χρήσιμη, αν ψάχνετε νόστιμες και δοκιμασμένες συνταγές, που μπορείτε να φτιάξετε ανά πάσα στιγμή για να καλομάθετε τους αγαπημένους σας. Η Κική θα σας κερδίσει με την ευκολία και τη νοστιμιά των συνταγών της (είναι απίστευτο το πώς μπορεί να φτιάξει αριστουργήματα σε χρόνο dt και μάλιστα με τα πιο απλά υλικά) και θα σας δώσει την ευκαιρία να τη μιμηθείτε ακολουθώντας τις λεπτομερείς και πολύ κατατοπιστικές οδηγίες της. Η Νοτούλα όχι μόνο μαγειρεύει και μοιράζεται μαζί μας υπέροχες συνταγές αλλά είναι και ο εγκέφαλος πίσω από την επιχείρηση “Το κέικ της Δευτέρας”, που έχει καταφέρει να βάλει την μπλογκόσφαιρα σε δημιουργικό παροξυσμό (ανά δεύτερη Δευτέρα του μήνα, τα μίξερ παίρνουν φωτιά…). Και τα δύο κορίτσια θα σας κερδίσουν με την πρώτη… μπουκιά!
Για να επανέλθω λοιπόν, η σημερινή ανάρτηση περιέχει 11 πληροφορίες για το άτομο που κρύβεται πίσω από το κυριακάτικο κουτάλι, δηλαδή για μένα. Φαντάζομαι ότι δεν θα έχετε όλοι την κάψα να με γνωρίσετε καλύτερα. Σίγουρα, δεν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το βράδυ, επειδή δεν ξέρετε ποιο είναι το αγαπημένο μου χρώμα. Όμως, είναι μια ευκαιρία να μάθετε μερικά πράγματα για μένα, ώστε όταν γίνω διάσημη, να πουλήσετε τις πληροφορίες στους δημοσιογράφους και να λύσετε για πάντα το οικονομικό πρόβλημα παιδιών, εγγονών και δισέγγονών σας. Ας μπούμε, λοιπόν, στο ψητό χωρίς άλλη πολυλογία.
Νο.1: Φοβάμαι τις κατσαρίδες. Για την ακρίβεια, τις τρέμω, τις σιχαίνομαι και με ανατριχιάζουν απίστευτα. Όποτε η άκαρδη μοίρα τα φέρνει έτσι ώστε να συναντηθούν οι δρόμοι μας, “πιάνω” πιο ψηλές νότες κι από υψίφωνο στη σκάλα του Μιλάνο.
Νο.2: Έχω περάσει πολλές ώρες θαυμάζοντας ψηλοτάκουνες γόβες σε βιτρίνες καταστημάτων, χωρίς ποτέ να αγοράσω κανένα ζευγάρι. Ξέρω πολύ καλά ότι αν κάνω το λάθος να τις φορέσω, αρχικά θα γέρνω περισσότερο κι από τον Πύργο της Πίζα και στο τέλος θα καταλήξω να γκρεμοτσακιστώ με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο, προς τέρψη πωλήτριας και λοιπών παρευρισκομένων.
Νο.3: Με τα λεφτά που δεν αγοράζω ψηλοτάκουνα παίρνω βιβλία. Τρία αγαπημένα μου βιβλία είναι: “Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον” του Μπαχ Ρίτσαρντ, “Οι φωτιές των αστεριών ανάβουν κάθε νύχτα” του Ανουάρ Μπενμαλεκ και “Ο Λευκός Τίγρης” του Αντίγκα Αραβίντ. Αν και το γούστο στα βιβλία είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό, θα σας πρότεινα να τα διαβάσετε. Σίγουρα κάτι θα κερδίσετε.
Νο.4: Από το ψυγείο μου δεν λείπει ποτέ η… μουστάρδα. Τη βάζω παντού. Την τρώω ακόμη και σκέτη με το κουτάλι. Αν υπήρχε κλινική αποτοξίνωσης για μουσταρδομανείς, θα έπρεπε να με κλείσουν μέσα και να πετάξουν το κλειδί. Την λατρεύω!!!
Νο.5: Έχω μεγάλη αγάπη σε cartoon και animation παντός είδους. Άλλοι τρέχουν στον κινηματογράφο για να δουν τον Τζορτζ Κλούνει και τον Μπραντ Πιτ. Εγώ “κάνω πάρτυ” κάθε φορά που ο Τιμ Μπάρτον βγάζει νέο animation… Και φυσικά, δεν χάνω επεισόδιο από Southpark, Bob’s Burgers, Τhe Simpsons, The Cleveland Show, … (η λίστα συνεχίζεται, αλλά λέω να μη σας κουράσω).
No.6: Θα ήθελα να γνωρίσω μακρινά μέρη και πολιτισμούς που διαφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερο από τον δικό μας (βλέπε Ινδία), αν και όταν ταξιδεύω νιώθω τόσο άνετα όσο μια γάτα που κάνει αφρόλουτρο. Και όχι, δεν με πιάνει κανένα σκεύασμα συμβατικής ή εναλλακτικής ιατρικής που καταπολεμά τη ναυτία. Τα έχω δοκιμάσει όλα, και ξεχωριστά και συνδυαστικά… (Σημειωτέον ότι ναυτία νιώθω και στο καράβι, και στο αεροπλάνο, και στο τρένο…) Όπως καταλαβαίνετε, κρυφός μου πόθος είναι να ανακαλυφθεί άμεσα η τηλεμεταφορά…
Νο.7: Ανεβάζω πάντα την ένταση του ραδιοφώνου όταν παίζει ένα από τα παρακάτω τραγούδια: Space Oddity του David Bowie (πάντα αναρωτιέμαι τι να απέγινε ο Major Tom), Ever Fallen in Love των Buzzcocks (μην πάει ο νους σας στο πονηρό…), Corsica του Petru Guelfucci (ανατριχιάζω κάθε φορά που ακούω αυτή τη φωνή) και Into the night από Santana και Chad Kroeger (θα μπορούσα να το χορεύω ξανά και ξανά και ξανά…). Ποιος είπε ότι ένας άνθρωπος μπορεί να απολαμβάνει μόνο ένα συγκεκεριμένο είδος μουσικής;
Νο.8: Όταν ήμουν μικρή, πίστευα ότι η κουβέρτα μου ήταν μαγική και ότι χάρη σ’ αυτήν κανένας δράκος ή ξωτικό, που αποφάσιζε να επισκεφθεί το δωμάτιό μου, δεν θα μπορούσε να με πειράξει. Καμιά φορά, το πιστεύω ακόμη…
Νο.9: Έχω ένα μικρό μπαουλάκι στο οποίο φυλάω πράγματα που έχουν για μένα κάποια ιδιαίτερη συναισθηματική αξία. Πιστεύω ότι, μετά από πολλές πολλές δεκαετίες, κάποιος μακρινός απόγονός μου θ’ ανακαλύψει το μπαουλάκι σε μια σκονισμένη σοφίτα και θα βάλει σκοπό της ζωής του ν’ εντοπίσει σε ποιον άνηκαν αυτά τα αντικείμενα. Καλή του επιτυχία!
Νο.10: Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το πράσινο. Αν, όμως, έπρεπε για όλη την υπόλοιπη ζωή μου να φοράω μόνο ένα χρώμα, αυτό θα ήταν το λευκό. Κι ας κινδύνευα να μοιάζω με γαλατά ή αποκλειστική νοσοκόμα εν ώρα υπηρεσίας…
Νο.11: Νομίζω ότι αν δεν ήμουν άνθρωπος, θα ήθελα να είμαι βιβλίο. Ένα παιδικό βιβλίο με φθαρμένο εξώφυλλο, που θα έχει περάσει από γενιά σε γενιά και θα έχει μείνει χαραγμένο στις ψυχές των μικρών αναγνωστών του. Ίσως γι’ αυτό, όταν δεν διαβάζω, γράφω. Μπορεί κάποια μέρα να με διαβάσετε…
Αυτά ήταν όλα όσα είχα να σας πω. Τουλάχιστον προς το παρόν…
Και τώρα η συνταγή! Γιατί, τι να το κάνεις το κυριακάτικο κουτάλι χωρίς φαγητό; Αυτή τη φορά σάς προτείνω να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό σπεντζοφάι με 3 είδη λουκάνικου. Η φλούδα πορτοκαλιού και τα μυρωδικά δίνουν ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα, που σερβίρεται πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. Δοκιμάστε το!
Σπεντζοφάι με 3 είδη λουκάνικου
Υλικά (για 4 άτομα)
- 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
- 300γρ. χωριάτικα λουκάνικα από αγριογούρουνο (κομμένα σε ροδέλες)
- 300γρ. χωριάτικα λουκάνικα από κοτόπουλο (κομμένα σε ροδέλες)
- 300γρ. λουκάνικα λευκά μπύρας (κομμένα σε ροδέλες)
- 2 πράσινες πιπεριές μεγάλες (κομμένες σε χοντρά κομμάτια)
- 2 κόκκινες πιπεριές μεγάλες (κομμένες σε χοντρά κομμάτια)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 6 ντοματίνια βελανίδια (κομμένα στη μέση)
- φλούδα από 1 πορτοκάλι
- 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
- 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
- 2/3 φλιτζ. νερό
- 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1/3 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1/4 κουτ. γλυκού κουρκουμά
- λίγο μπούκοβο (προσαρμόστε την ποσότητα ανάλογα με το πόσο πικάντικο θέλετε το φαγητό σας)
- αλάτι/πιπέρι
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λουκάνικα. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, τα αφαιρείτε από το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι (με το υπόλοιπο ελαιόλαδο), σοτάρετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
Μόλις μαραθούν, προσθέτετε το σκόρδο, τη φλούδα πορτοκαλιού, την πάπρικα, τον κουρκουμά και το μπούκοβο και αφήνετε για 1′ (ίσα να βγουν τα αρώματα και οι γεύσεις).
Σβήνετε με το κρασί και (αφού εξατμιστεί το αλκοόλ) προσθέτετε το χυμό ντομάτας, το νερό και τη ζάχαρη.
Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσει για λίγα λεπτά.
Μόλις πήξει ελαφρώς, αφαιρείτε τη φλούδα πορτοκαλιού, προσθέτετε τα λουκάνικα και ανακατεύετε για να ενωθούν με τη σάλτσα.
Στη συνέχεια, κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα ντοματίνια και ανακατεύετε απαλά (για να μην διαλυθούν τα ντοματίνια).
Ψήνετε τις φέτες του ψωμιού στο γκριλ (αφού τις αλείψετε με ελάχιστο ελαιόλαδο) και μοιράζετε το σπεντζοφάι πάνω από τις ψημένες φέτες. Μπορείτε να το γαρνίρετε με φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.
Μπορεί να καταναλωθεί ως κυρίως πιάτο αλλά και ως ορεκτικό (χρησιμοποιώντας μικρότερα ψωμάκια και διαμορφώνοντας αντίστοιχα την ποσότητα των υλικών). Το απολαμβάνετε ζεστό.
Tip1: Φροντίστε να απλώσετε τα λουκάνικα σε όλη την επιφάνεια του ψωμιού. Με αυτόν τον τρόπο η γεύση από τα λουκάνικα και τη σάλτσα θα “ποτίσει” το ψωμάκι σας.
Tip2: Αν θέλετε περισσότερη σάλτσα στο φαγητό σας, προσθέστε λίγο περισσότερο νερό.
Tip3: Μπορείτε να βάλετε ό,τι λουκάνικα σας αρέσουν. Σε κάθε περίπτωση, χρησιμοποιώντας περισσότερα από ένα είδος, κάνετε το σπεντζοφάι σας πιο ιδιαίτερο και γευστικό.
Tip4: Δεν προσθέτουμε τα ντοματίνια στο τηγάνι νωρίτερα, γιατί θα λιώσουν μέσα στη σάλτσα.
90 Σχόλια
υποβολή σχολίουΜπουκιά και συχώριο αυτό το ζουμερό ψωμάκι με την σαλτσούλα και τα λουκάνικα να τρέχουν! Το φαντάζομαι ως ιδανικό brunch ή προσφερόμενο σε μία ηλιόλουστη αυλή, μία Κυριακή κατα τις 12-13.00 λίγο πριν το φαγητό με παγωμένη μπυρίτσα!Τέλειο!
Το κυριακάτικο σκηνικό στην ηλιόλουστη αυλή πολύ μου άρεσε! Νομίζω ταιριάζει απόλυτα με το συγκεκριμένο πιάτο!
Αχ, αυτό με τις κατσαρίδες το έχω κι εγώ..δεν τις ανέχομαι, δεν μπορώ καθόλου..ανατρίχιασα τώρα που τις σκέφτηκα!
Λοιπόν, το σπετζοφάι είναι πολύ ωραίο χειμωνιάτικο φαγάκι. Βέβαια, έτσι που το σερβίρεις σε ψωμάκι κάνει και για ορεκτικό σε τραπέζι ή τσιμπητό μπροστά στο τζάκι!
Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Κι εγώ δεν τις αντέχω… Τα καλοκαίρια δεινοπαθώ…
Η αλήθεια είναι ότι αν δεν το κάνεις υπερβολικά σαλτσερό, τρώγεται πολύ άνετα πάνω στο ψωμάκι. Και αν χρησιμοποιήσεις μπαγκετούλα, γίνεται τέλειο ορεκτικό. Δοκίμασέ το!
Λαχταριστό το φαγάκι σου!
Καλό μήνα να έχεις!
Ευχαριστώ, Χρυσούλα μου!
Καλό μήνα και σε σένα!
Καλό μήνα.Καλή άνοιξη…Διαβασα με ενδιαφέρον τις 11 απαντήσεις σου.καταρχήν μου αρέσει το χιούμορ σου ,με κάποιες απαντήσεις γέλασα με το τρόπο περιγραφής.. Ενδιαφέροντα και τα 11, χαίρομαι που σε γνώρισα λίγο καλύτερα.Οσο για το φαγητό δε ξέρω τι να πω, γιατί δεν ξέρω τι ειναι το σπετζοφάι,εμείς δεν έχουμε έτσι φαί, άρα ελληνικό φαγητό.Ουτε η εικόνα με βοηθά να καταλάβω
Το σπεντζοφάι είναι ένα πικάντικο πιάτο που φτιάχνεται με λουκάνικο και πιπεριές, τα οποία μαγειρεύονται μέσα σε κόκκινη σάλτσα. Ιδιαίτερα φημισμένο είναι το πηλιορείτικο. Στη συγκεκριμένη εκδοχή, χρησιμοποίησα τρία διαφορετικά λουκάνικα για ποικιλία στη γεύση και απέφυγα την υπερβολική σάλτσα για μια πιο ελαφριά εκδοχή, σερβιρισμένη πάνω σε ψητό ψωμάκι. Ελπίζω να σε βοήθησα να καταλάβεις και να σε έπεισα να το δοκιμάσεις!
Το έδεσμα με τα λουκάνικα πολύ κυριακάτικο και λιμπιστικό! Τα κατάφερες πάλι να μας παρασύρεις γευστικά, άτιμο κορίτσι! Έπρεπε να το προσθέσεις και αυτό στη λίστα, ότι προκαλείς απανωτά εγκεφαλικά σε όσους σε παρακολουθούν!
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, Αmelie!!! Χαρά μου να σας παρασύρω… 😉
A receita está tão colorida e parece tão saborosa!… Convidativa!!!
Bom Mês de Março!
Boa Primavera!
Beijinhos do Brasil.
¸.•°♡⊱╮╮
Thank you, Magia! You are very kind!
Kisses from Greece!
Υπέροχο φαγητό και εξαιρετική παρουσίαση! Πολύ ωραία ανάρτηση!:)
Ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σου άρεσε!
Πιστεύω όλα όσα έγραψες για σένα, εκτός από ένα!
Αποκλείεται να βγάζεις μεγαλύτερη τσιρίδα από μένα, όταν βλέπεις κατσαρίδα!
Μιλάμε με ακούν μέχρι και 3 τετράγωνα πιο κάτω χα χα χααα
Οσο για το φαγητό σου, φέρνω παγωμένες μπύρες και έρχομαι!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
Έλενα, έλα να ενώσουμε τις τσιρίδες μας! Πού ξέρεις, μπορεί έτσι να καταφέρουμε να τις διώξουμε από τον πλανήτη Γη τις άτιμες τις κατσαρίδες… Και μετά, θα πιούμε μπυρίτσα και θα φάμε σπεντζοφάι για να το γιορτάσουμε! 😉
Πολλά φιλάκια!!!
Καταπληκτικές συνταγές, γαργαλιστικές φωτογραφίες και μοναδικές περιγραφές!
Ευχαριστώ πολύ, Silena! Χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν οι συνταγές μου και ο τρόπος παρουσίασής τους!
Μας τρέλανες βραδιάτικα με αυτό το σνακ! Άρχισαν να μου τρέχουν τα σάλια!
Να μην ξεχάσω να σου πω ότι στο Νο 1 συμφωνούμε απόλυτα!!! Τι χρησιμότητα έχουν αυτά τα “πετούμενα” σε τούτο τον πλανήτη; Γιατί άραγε ο καλός Θεούλης τα έπλασε; Πάντα αναρωτιόμουν …
Και το χειρότερο είναι πως, απ’ ό,τι λένε, θα επιβιώσουν και μετά από πυρηνική καταστροφή! Δηλαδή, όλοι εμείς θα είμαστε στα θυμαράκια και αυτές θα σουλατσάρουν σαν κυρίες χωρίς να έχουν πάθει τίποτα…
ωραιότατο το σπετσοφάι σου…..να σαι καλά
Ευχαριστώ πολύ! Δοκίμασέ το και πες μου εντυπώσεις!
Υπέροχή ιδέα το σερβίρισμα σε ψωμί, όσο για τα υλικά τι να πω;
Εύγε και πάλι εύγε αγαπητή μου !
(το θέμα με τα ψηλοτάκουνα το έχω κι εγώ … )
Καλή εβδομάδα σου εύχομαι καλά να περάσεις !
Χαίρομαι που σου άρεσε, Σοφία μου!
Αχ, αυτά τα ψηλοτάκουνα… Τόσο όμορφα, κι όμως τόσο άβολα… χιχι!
Καλησπέρα Αναστασία μου!!Καλό καί χαρούμενο μήνα νά έχης!!Τί νά!!!Τό σπεντζοφάι,σέ όλο τό μεγαλείο του!!Καταπληκτική συνταγή,πεντανόστημη,νά είχα λίγο!!!!Η παρουσίαση αλλά καί οι φωτογραφίες σου,υπερπαραγωγή!!!Καί λίγα λέω!!!Καλή εβδομάδα!!Πολλά φιλάκια!!
Dimi μου, να το δοκιμάσεις! Γίνεται πολύ εύκολα και η γεύση του θα σε ικανοποιήσει απόλυτα!
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
Φιλάκια πολλά!
Μου έλειψαν όλα αυτά! Αχ βαχ! Πάντως τώρα θα τιμούσα δεόντως αυτόν το μεζέ! Τί ψητά ψωμάκια βλέπω, τί πιπεριές και λουκάνικα…!!! Μου άνοιξες την όρεξη Sunday! Πρέπει να είναι πεντανόστιμο!
Αχ αυτά τα ψιλοτάκουνα… Τα λατρεύω, αλλά μου είναι αδύνατον να τα περπατήσω! Εκτός βέβαια αν θέλω να κυκλοφορώ με το τελευταίο μοντελάκι πατερίτσας…
Πολλά φιλιά! Καλό βράδυ!
Πού είσαι, βρε κοριτσάκι; Και αναρωτιόμουν τι να έγινες… Κόπιασε να σε κεράσω σπεντζοφάι!
Ωραία τα ψηλοτάκουνα, αλλά είναι σπορ για τολμηρούς… χιχι!
Πολλά φιλάκια! Να έχεις ένα όμορφο βράδυ!
Πολύ ωραία και αυτή η συνταγή σου και κατάλληλη για την Τσικνοπέμπτη που έρχεται! Μου αρέσει που πάντα προσθέτεις κάτι μικρό, απλό & αρωματικό (όπως τώρα με την πορτοκαλόφλουδα) το οποίο όμως κάνει τη διαφορά!
Με ενδιαφέρον διάβασα και τα 11 πράγματα για σένα γιατί κάτι μου έλεγε πως έχουμε κάποια κοινά σημεία. Βιβλιοφάγος κι εγώ (Ο Γλάρος είναι μέσα στην τεράστια λίστα με τα προσεχώς) και τακούνια δεν έχω φορέσει ποτέ μα ποτέ στη ζωή μου! Επίσης τα μουσικά σου ακούσματα τα βρίσκω μια χαρά (δεν ακούς σκυλάδικα και τα συναφή ευτυχώς -αν κατάλαβα καλά).
Να έχεις μια όμορφη βδομάδα και προς το παρόν, καλό βράδυ!
Dark μου, αν αποφασίσεις να το φτιάξεις, να τη βάλεις οπωσδήποτε την πορτοκαλόφλουδα! Ταιριάζει απίστευτα!
Τον Γλάρο να τον διαβάσεις άμεσα (βάλτον ψηλά στη λίστα)! Είναι από τα βιβλία που τα διαβάζεις και καταλαβαίνεις ότι κρατάς στα χέρια σου κάτι πολύτιμο…
Απολαμβάνω διάφορα είδη μουσικής, αλλά όχι σκυλάδικα. Χωρίς, ωστόσο, να κατακρίνω όσους τα ακούνε.
Καλό βράδυ κι από μένα!
Χαχα Αναστασία μου γέλασα πολύ με τις γόβες!!!! :)))) Όσο αφορά την κουβέρτα κι εγώ μικρούλα όταν με έπιανε φόβος, έμπαινα από κάτω και ένιωθα ασφάλεια….
Το φαγητό σου υπέροχο όπως πάντα… Φιλάκια και καλή εβδομάδα.
Και που να με έβλεπες να περπατάω με ψηλοτάκουνα… Εκεί θα γελούσες ακόμη περισσότερο…
Δοκίμασέ το το σπεντζοφάι! Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει!
Πολλά φιλιά!
φοβερή μίξη διαφορετικών λουκάνικων!λαχταριστό και απολαυστικό!καλή βδομάδα!φιλάκια!
Χαίρομαι που σου άρεσε, Λίλα μου!
Καλή εβδομάδα κι από μένα! Πολλά φιλιά!
Κι εγώ θα μπορούσα να φοράω λευκό για πάντα!! και φυσικά ανατριχιάζω με τις κατσαρίδες!!
Το φαγάκι πολύ λαχταριστό και γευστικό!! ήδη με έπιασε μια λιγούρα!!
Καλή βδομάδα.
Το λευκό είναι κλασική αξία! Και μένα μου αρέσει πολύ!
Αν δοκιμάσεις το φαγάκι, να μου πεις εντυπώσεις! Πιστεύω ότι δεν θα σε απογοητεύσει.
Καλή εβδομάδα και σε σένα!
Τρελλάθηκα με τη γάτα που κάνει αφρόλουτρο και το χαμένο κλειδί στην κλινική αποτοξίνωσης των μουσταρδομανών. Κάποτε, ποιος ξέρει, μπορεί να βρούμε ένα χώρο να γράφουμε και να ψήνουμε ιστορίες μαζί.
Χαίρομαι πάντα και να διαβάζω και να γεύομαιτο κυριακάτικο κουτάλι σου ! Σε φιλώ!
Μάρθα μου, ειλικρινά χαίρομαι πάρα πολύ που σου αρέσουν όσα διαβάζεις και όσα “γεύεσαι” στο μπλογκοσπιτάκι μου, γιατί και τα δύο γίνονται με μεράκι και αγάπη… Ευχαριστώ για τη θετική ενέργεια που φέρνεις σε κάθε σου επίσκεψη!
Πολλά φιλιά!!!
πεθαίνω μ αυτές τις γεύσεις!!!
Κόπιασε να σε κεράσω!
Αγαπημένο σπετζοφάϊ συνοδευόμενο από ωραίες ιστορίες για τον εαυτό σου!
Απόλαυσα το κείμενό σου και χάρηκα με τις ολοζώντανες φωτογραφίες σου!
Αυτό με την κλινική αποτοξίνωσης μουστάρδας ήταν όλα τα λεφτά!!!
Καλημέρααααααα!
Γλυκιά μου Χρυσαυγή, χαίρομαι που σου άρεσε το φαγητό αλλά και το κείμενο!
Άστα με τη μουστάρδα έχω πρόβλημα… Εξάρτηση σου λέω!
Φιλάκια πολλά!
Μαζί σου και στην φλούδα πορτοκαλιού…και στα μυρωδικά…και στο ψητό ψωμάκι, Αναστασία μου.
Τέλειο το έχεις κάνει και άκρως δελεαστικό μέσα από τις φωτογραφίες σου.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχεις, εύχομαι.
Ευχαριστώ πολύ, Πηνελόπη μου! Θα χαρώ να το δοκιμάσεις!
Πολλά φιλάκια!
Και βάζω δεύτερο σχόλιο, για να το ξεχωρίσω, από τον φανταστικό μεζέ…
Αυτό με τα ψηλοτάκουνα και τα βιβλία είναι και το δικό μου θέμα :-))))
Κι’ έχω κάτι “τακουνάτα” παπούτσια που έχω αγοράσει σε διάφορες περιόδους μέσα στα ντουλάπια μου και δεν βρίσκω γυναίκα διαθέσιμη γύρω μου, που να φορεί νούμερο 40 ώστε να της τα χαρίσω :-)))
Εγώ πάλι δεν μπαίνω καν στον κόπο να τα αγοράσω, γιατί ξέρω ότι θα τα χαρεί η… παπουτσοθήκη! χαχα!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!Υπέροχος μεζές το σπετσοφάι και με το συνδυασμό σου απο 3 λουκάνικα και μυρωδικα σίγουρα θα είναι πεντανόστιμο!Απόλαυσα τις φωτογραφίες του, καθώς και τις απαντήσεις σου!Χαίρομαι που σε γνωρίζω καλύτερα μέσα απο αυτές!Φιλάκια πολλά!
Σπυριδούλα μου, μια δοκιμή θα σε πείσει! Είναι πράγματι πολύ νόστιμο φαγητό!
Να έχεις μια όμορφη βδομάδα! Πολλά φιλιά!
Να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια! Τι ωραία που ξεκίνησε η εβδομάδα μου!
Έχουμε πολλά κοινά. Τα βιβλίο που προτείνεις θα τα διαβάσω και θα σου πω!
Όσο για την μουστάρδα και τα ταξίδια, ε.. μία από τα ίδια. Επίσης πολύ ενδιαφέρον το: Μπορεί κάποια μέρα να με διαβάσετε…
Χρειαζόμαστε κι άλλα στοιχεία.
Όσο για τις συνταγές και τις φωτογραφίες????Για άλλη μία φορά δεν έχω λόγια!!!!
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!
Νοτούλα μου, εγώ σ’ ευχαριστώ για το βραβείο!
Να τα διαβάσεις τα βιβλία! Προσωπικά, τα θεωρώ υπέροχα και τα τρία. Θα ήθελα πολύ να μάθω και τη δική σου γνώμη.
Κι εσύ λάτρης της μουστάρδας,ε; Σε καταλαβαίνω απόλυτα…
Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή. Αν βρεις χρόνο, δοκίμασέ τη!
Πολλά φιλάκια!!!
Χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω Αναστασία μου συνεχώς και περισσότερο.Η εξομολόγησή σου απολαυστική, έχω γελάσει απίστευτα με τη μουστάρδα χαχαχα!!!
Το φαγάκι σου είναι φοβερό, έχω ξελιγωθεί με αυτές τις φωτογραφίες!!!
Φιλάκια πολλά!!!
Ελένη μου, εσύ γελάς αλλά εγώ έχω πρόβλημα! Αν μείνω χωρίς μουστάρδα, το ‘χω σίγουρο το στερητικό σύνδρομο… χαχαχα!
Χαίρομαι που σου άρεσε το φαγάκι!
Πολλά φιλιά!
Μ’ αρέσει το σπετσοφάι αλλά σ’αυτή την εκδοχή νομίζω πως θα είναι ακόμα πιο νόστιμο!!!!
Καλό Ανοιξιάτικο Μήνα!!!
Είναι σίγουρα πιο ελαφρύ, Ρένα μου. Πιστεύω αξίζει να το φτιάξεις κάποια στιγμή!
Καλό μήνα κι από μένα!
Αποθέωση το σπετζοφάι σου και το λάτρεψα έτσι όπως το είδα σερβιρισμένο πάνω στο ψωμάκι! Υπέροχο!
Μου άρεσαν πολύ αυτά που έγραψες για σένα! Σε ορισμένα σημεία ταυτίστηκα μάλιστα (1, 5 και 10)!!
Τέτοιος έρωτας με τη μουστάρδα βρε Αναστασία μου!!
Χα χα!
Φιλιά πολλά!
Είναι πολύ νόστιμο, Ερμιόνη μου! Φτιάξτο και θα μου πεις!
Κι εσύ του animation, λοιπόν… Κι εγώ τα λατρεύω! Όσο λατρεύω και τη μουστάρδα… 😉
Φιλάκια!!!
Eίναι ωραία αυτά τα παιχνιδάκια για να γνωριζόμαστε καλύτερα μεταξύ μας!!!!
Η συνταγή σου όπως πάντα πραγματικά υπέροχη!!!!!!!!!!
Έχεις δίκιο, Λίλα μου. Ήταν διασκεδαστικό και ενδιαφέρον το παιχνίδι!
Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή!
Φιλιά πολλά!
Τέλειο το σπετζοφαι!!
Δοκίμασέ το! Δεν θα σε απογοητεύσει!
Για άλλη μιά φορά απόλαυσα τον τρόπο που εκφράζεσαι ,καταπληκτικόςςςςςςςςςς μου αρέσει να σε διαβάζω,όσο για τις συταγές σου είδα ακόμη μία πολυ νόστιμη και εμφανίσιμη ,νοστιμότατο φαίνεται το σπετσαφαι σου.Με τη μουστάρδα έχω και εγώ ενα θεματάκι,και με τα καρτουνς επίσης αλλά προτιμω κλασσικα,ροζ πανθηρ ,μικυ μαους και τετοια.ούτε εγώ τα καταφέρνω στα ψηλοτάκουνα μετρημένες φορες εχω βαλει όπως στο γάμο του γιού μου και στα βαφτίσια των εγγονιών μου,αυτά γιατί θα συνεχίσω να μιλαω αχαχαχ καλο βράδυ ,φιλιά.
Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ, Νέλη μου!!! Να είσαι καλά!
Η μουστάρδα είναι λατρεμένη! Αν σου πω συνδυασμούς που έχω κάνει, θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό… χιχι!
Ο ροζ Πάνθηρας μου αρέσει και μένα. Και Μίκυ Μάους βλέπω, αλλά προτιμώ τα πρώτα-πρώτα (ειδικά τα ασπρόμαυρα).
Τα ψηλοτάκουνα είναι πονεμένη ιστορία…
Πολλά φιλάκια!
Ωραίο παιχνίδι, κάτι παραπάνω μάθαμε για σενα σήμερα! Όσο για τις κατσαρίδες…να έρθω και εγώ να τσιρίξω;-)
Το σπετζοφάι πολύ λαχταριστό! Εκπληκτικές φωτογραφίες!
Έλα, Μαράκι, να τσιρίξουμε παρέα!!! χαχαχα!
Χαίρομαι που σου άρεσε το σπεντζοφάι και σε αυτή την εκδοχή!
Φιλιά!
Μπράβο! Εξαιρετική πρόταση με εξαιρετικά υλικά!
Παραδοσιακό πιάτο αλλά με το δικό σου ξεχωριστό στυλ!
Εξαιρετικές και οι φωτογραφίες σου!
Καλή σου μέρα, Αναστασία μου!
Ευχαριστώ, Ελένη μου! Με μεγάλη μου χαρά διαπιστώνω ότι η εκδοχή που πρότεινα σας αρέσει! Θα χαρώ και να τη δοκιμάσεις!
Πολλά φιλιά!
Μ΄αρέσει η γραφή σου και μακάρι κάποια στιγμή όλα αυτά, που γράφεις, να αποφασίσεις να (μας) τα δείξεις!
Μ΄αρέσει το σπεντζοφάι, που μας προτείνεις, γιατί έχει γλύκα και νοστιμιά μοναδική!
Μ΄αρέσουν οι φωτογραφίες σου και το food styling τους!
Εύγε Αναστασία έσκισες!
Z.
Ζαμπία μου, τα σχόλια σου είναι πάντα τόσο ενθαρρυντικά και καλοπροαίρετα, που μου φτιάχνουν τη μέρα και μου δίνουν δύναμη να συνεχίζω τις αναρτήσεις με ακόμη περισσότερο κέφι και δημιουργική διάθεση! Σ’ ευχαριστώ!
Πολλά φιλιά!
Καλή μου Sunday με συγχωρείς που άργησα να σε επισκεφθώ και να απολαύσω μια ακόμη υπέροχη ανάρτησή σου… λοιπόν απ’ όλα όσα μας εξομολογείσαι για σένα θα σου πω ότι είναι απίστευτο πόσο μοιάζουμε …ειδικά στα 4 πρώτα και το 11ο.
Η γραφή σου είναι υπέροχη και μακάρι αυτά που γράφεις να τα διαβάσουμε και σε βιβλίο!
όσο για το σπεντζοφάι σου είναι εξίσου υπέροχο και νοστιμότατο με τα γραφόμενά σου. Τις φωτό σου τις λατρεύω και δεν χρειάζεται να το επαναλαμβάνω!!!
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια…
Φιλάκια πολλά και αξίζεις πολλά βραβεία… όχι ένα.
Κική μου, κι εσύ μουσταρδομανής, κατσαριδοφοβική, βιβλιοφάγος και τακουνόπληκτη; Λοιπόν, θα φορέσουμε τα φλατ παπουτσάκια μας και θα οργανώσουμε μια βραδιά βιβλίου, όπου θα σερβίρουμε λιχουδιές με μουστάρδα! Θα βάλουμε και εισιτήριο και τα χρήματα που θα μαζέψουμε θα πάνε υπέρ του αγώνα της κατσαριδοεξόντωσης! Χαχαχα!
Για τα τόσο γλυκά σου λόγια δεν ξέρω τι να πω… Ειλικρινά σ’ ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλιά!
Μου άρεσε αυτή η ανάρτηση, έδωσες και μερικά στοιχεία ακόμα για τον εαυτό σου, αν
και μέσα από τα λόγια σου πάντα μας δίνεις μια μικρή ιδέα για σένα
Στις κατσαρίδες είμαι μαζί σου, στη μαγική κουβέρτα επίσης -ακόμα όταν δεν είμαι καλά
κρύβομαι από κάτω της και αυτοθεραπεύομαι Όσο για το φαγητό, είναι από τα αγαπημένα μου
και έτσι όπως το βλέπω πάνω στο ψωμάκι, θέλω να στο βουτήξω !!
Φιλιά κοριτσάρα μου
Κι εσύ μαγική κουβέρτα, ε; Τελικά όλοι έχουμε ανάγκη από λίγη “μαγεία” στην καθημερινότητά μας. Ακόμη κι όταν μεγαλώνουμε…
Δοκίμασέ το το φαγάκι! Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει!
Πολλά φιλάκια!!!
Πολύ λαχταριστός μεζές, όχι μόνο μέσα από τις οδηγίες αλλά και από την καταπληκτική παρουσίαση!!! ‘Οσο για τη λατρεία στη μουστάρδα και την κατσαριδοφοβία, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου! Καλή Τσικνοπέμπτη
Χαρά μου, χαίρομαι που βρήκες τη συνταγή κατατοπιστική και του γούστου σου! Αν τη δοκιμάσεις, θα χαρώ να μάθω πώς σου φάνηκε και γευστικά!
Φιλιά πολλά!
Αχ τι μας κάνεις! Νοστιμότατα φαίνονται. Εκπληκτική παρουσίαση και πολύ καλές και οι οδηγίες σου. Άντε και καλή μας όρεξη! Φιλιά πολλά!
Μη ξεχνάτε τον ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ μας! Πάρτε μέρος τώρα!
fashionable.gr
Lot’s of love!
xxx
Ευχαριστώ πολύ Χριστίνα! Να είσαι καλά!
Πόσο τέλειο το σπετζοφάι σου! Εννοείται και η φλούδα πορτοκαλιού θα έδεσε τέλεια με τα λουκάνικα!!! Όσο για τις φωτό με το φρυγανισμένο ψωμί… να σου τρέχουν τα σάλια! Δε θέλω καν να γραψω για το 1…
Άστο το νούμερο 1! Μακριά από μας… 😉
Εστίασε καλύτερα στο φαγάκι και καλή όρεξη!
Φιλιά!
Τι είν’ τούτο καλέ;;;;; Πω πω…. κι’ έχω μια πείνα αυτή τη στιγμή!!!!! Φαίνεται ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ…. Τρελαίνομαι για λουκάνικα, θα το φτιάξω δεν μου γλυτώνει!!!!!! Μου αρέσουν πολύ τα σπιτικά γεύματα σε στιλ σνακ…..
Φιλάκια και καλή Κυριακή
Να το φτιάξεις, Φιλία μου, και να επιστρέψεις με εντυπώσεις! Ελπίζω να το απολαύσεις!
Φιλάκια!
Εδώ στα μέρη μου (Βόλος Πήλιο) είμαστε εξπέρ στο σπετζοφάι και το μαγειρεύουμε πολύ συχν.α Σπέτζες λέμε τις πιπεριές κι έτσι αυτές είναι το κύριο συστατικό του φαγητού. Καμιά φορά κάνουμε σπετζοφάι και με κεφτεδάκια αντί λουκάνικα. Όπως και να έχει είναι εξαιρετικό.
Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι το σπεντζοφάι σας είναι αξεπέραστο! Δεν ήξερα ότι το κάνετε και με κεφτεδάκια. Θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία!
γεια σου…το έφτιαξα και το απολαύσαμε με την παρέα μας με μπόλικη ρακή εδώ στο Ηράκλειο της Κρήτης.Μπράβο σου καταπληκτική η συνταγή σου!!φιλια – Μαριλένα
Μαριλένα μου, χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε! Με τη συνοδεία της ρακής θα ήταν ό,τι πρέπει!
Σ’ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Πολλά φιλιά και καλά μαγειρέματα!
ένα έχω να πω…I LOVE TIM BURTON!!!!!!!!!Όσο για το σπετσοφάι θα δοκιμαστεί το συντομότερο!
Κι εσύ φαν του Burton; Πολύ χαίρομαι!
Ελπίζω όταν δοκιμάσεις το σπεντζοφάι, να γίνεις κι εκεί φαν! 😉
Μου τρέχουν τα σάλια πρωί-πρωί!
Θα δοκιμάσω οπωσδήποτε τη συνταγή!!!!
Φιλιά!
Περιμένω εντυπώσεις λοιπόν… 😉
Πολλά φιλάκια!
Τί παρουσίαση είναι αυτή!!! Με έκανες πάλι να μου τρέχουν τα σάλια!
Kathy by anthomeli
Να είσαι καλά, Κάθυ μου! Σ’ ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια!
Υποβολή Σχολίου