Ας ξεκινήσουμε την ανάρτησή μας με ένα κουίζ τύπου “βρείτε τις ομοιότητες”. Τι κοινό έχουν λοιπόν οι δύο εικόνες που θα σας περιγράψω;
Εικόνα Α:
Ένας κύριος ή μία κυρία (το φύλο δεν έχει καμία σημασία) έχει μαγειρέψει ένα ωραιότατο αχνιστό και μοσχομυριστό κοκκινιστό μοσχαράκι. Το έβρασε με κρασί και φρέσκα μυρωδικά μέχρι να μαλακώσει καλά και φρόντισε να προσθέσει στη σάλτσα ντομάτας ένα ξυλαράκι κανέλας (όπως έκαναν οι μαγείρισσες από την Πόλη που κατείχαν τα μυστικά της καλής κουζίνας). Το αποτέλεσμα τον/την δικαίωσε και όλη η οικογένεια χειροκρότησε με ενθουσιασμό. Μα επειδή ο ένας κάτι είχε ψιλοτσιμπήσει πριν το φαγητό, ο άλλος είχε αποφασίσει να ξεκινήσει δίαιτα και ο τρίτος δεν ήθελε να φάει πολύ γιατί το βράδυ θα έβγαινε για φαγητό με κάτι παλιούς συμμαθητές, ένα μέρος από το θεσπέσιο μοσχαράκι έμεινε στην κατσαρόλα και η μοίρα του ήταν να ξαναφαγωθεί την επόμενη μέρα.
Εικόνα Β:
Ένας κύριος ή μια κυρία (είπαμε, το φύλο δεν παίζει κανένα ρόλο) αποφάσισε να μαγειρέψει μοσχαράκι κοκκινιστό. Όμως επειδή ήταν προνοητικό ον και είχε πνεύμα οικονομίας, σκέφτηκε ότι μαγειρεύοντας διπλή ποσότητα θα μπορούσε να έχει έτοιμο κρέας και για επόμενη παρασκευή (γλυτώνοντας ρεύμα, χρόνο και κόπο). Έφτιαξε λοιπόν το μοσχαράκι (με μπαχάρια και ψιλοκομμένο ξερό κρεμμυδάκι να αρωματίζουν τη κόκκινη σαλτσούλα) και το συνόδευσε με ένα κατάλευκο ρύζι μπασμάτι. Και κάπου εκεί, ανάμεσα στην τρίτη και την τέταρτη πιρουνιά, άρχισε να αναρωτιέται πώς θα μπορούσε να αξιοποιήσει το υπόλοιπο κρέας που είχε μαγειρέψει.
Λοιπόν, ποιο είναι το κοινό στοιχείο;;; Αν η απάντησή σας στο κουίζ ήταν ότι και στις δύο εικόνες υπάρχει ένα κοκκινιστό μοσχαράκι που περιμένει εναγωνίως να αξιοποιηθεί, το βρήκατε! Διότι και στις δύο περιπτώσεις, είτε επειδή έτυχε είτε από επιλογή, υπάρχει ένα ωραιότατο, καλομαγειρεμένο κοκκινιστό κρέας που μπορεί να μεταμορφωθεί με λίγη μαεστρία.
Τώρα, αν κι εσείς βρεθείτε σε ανάλογη θέση (με ένα κοκκινιστό ανά χείρας), δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε πώς θα το αξιοποιήσετε. Φανταστείτε τον εαυτό σας σαν τη καλή νεράιδα του παραμυθιού που έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει με το ραβδάκι της κολοκύθες σε υπέρλαμπρες άμαξες και αδράξτε την ευκαιρία για να ετοιμάσετε ένα πεντανόστιμο πιάτο. Εσείς, βέβαια, δεν θα χρειαστείτε μαγικό ραβδάκι, παρά μόνο λίγα εκλεκτά υλικά. Αφιερώστε λοιπόν λίγο χρόνο και θα φτιάξετε πανεύκολα βαρκούλες μελιτζάνας με μοσχάρι και γκοργκοντζόλα. Η γκοργκοντζόλα είναι ένα ιταλικό τυρί, που φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα και συγγενεύει γευστικά με τυριά όπως το blue cheese ή το ροκφόρ. Φτιάξτε λοιπόν τις μελιτζανοβαρκούλες σας και ταξιδέψτε σε πελάγη γευστικής ευτυχίας…
Βαρκούλες μελιτζάνας με μοσχάρι και γκοργκοντζόλα
Υλικά (για 4 βαρκούλες)
- 2 μελιτζάνες
- 350γρ. μοσχάρι κοκκινιστό (κομμένο σε μικρά κομμάτια)
- 250γρ. μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
- 100γρ. τυρί γκρογκοντζόλα (κομμένο σε κυβάκια)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- λίγο ελαιόλαδο για τις μελιτζάνες
- αλάτι/πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε τις μελιτζάνες κατά μήκος, ώστε η κάθε μελιτζάνα να σας δώσει 2 βαρκούλες.
Αφαιρείτε το μεγαλύτερο μέρος της ψίχας από τις μελιτζάνες (με το εργαλείο που αδειάζετε τις ντομάτες για τα γεμιστά) και, βάζοντας λίγο ελαιόλαδο στα χέρια σας, λαδώνετε τις μελιτζάνες καλά μέσα-έξω.
Αλατίζετε τις μελιτζάνες, τις αραδιάζετε σε ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα και τις ψήνετε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
Όσο ψήνονται οι μελιτζάνες, περνάτε τη ψίχα από τις μελιτζάνες στο multi.
Σοτάρετε σε ένα τηγάνι τα μανιτάρια και την πολτοποιημένη ψίχα από τις μελιτζάνες για λίγα λεπτά (ώστε να φύγει η υγρασία από τη ψίχα) και προσθέτετε το μοσχάρι. Ανακατεύετε για να ενωθούν οι γεύσεις και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Προσθέτετε την γκοργκοντζόλα και ανακατεύετε απαλά. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση (προσοχή στο αλάτι γιατί το μοσχάρι είναι ήδη αλατισμένο και η γκοργκοντζόλα είναι σχετικά αλμυρή).
Γεμίζετε τις μελιτζάνες με το ζεστό μείγμα και ψήνετε στο φούρνο για 3′-4′ (στους 200°C).
Τρώγεται ζεστό.
Tip1: Αν θεωρείτε ότι οι μελιτζάνες σας μπορεί να είναι πικρές, αφήστε τις στο νερό για 10 λεπτά προτού τις κόψετε. Εγώ δεν τις άφησα.
Tip2: Το συγκεκριμένο φαγητό τρώγεται σκέτο, αλλά αν θέλετε μπορείτε να το συνοδεύσετε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι.
Tip3: Μπορείτε να κάνετε το συγκεκριμένο πιάτο και με κοτόπουλο, χοιρινό, αρνί ή κατσικάκι που έχετε μαγειρέψει με κόκκινη σάλτσα.Η μόνη προυπόθεση είναι να είναι μαλακό το κρέας.
100 Σχόλια
υποβολή σχολίουΜμμμμμ! Τέλειο! Και έχω μοσχαράκι μαγειρεμένο στην κατάψυξη για τον β’ λόγο (δηλ για να γλυτώνω χρόνο, κόπο κλπ)
Υπέροχη ιδέα!
Λουλού, απ’ ότι καταλαβαίνω ανήκεις στα προνοητικά όντα που μαγειρεύουν μεγαλύτερες ποσότητες και τις αποθηκεύουν για μελλοντική χρήση. Πολύ καλά κάνεις! Δοκίμασε αυτή την εκδοχή με το μοσχαράκι που αναπαύεται στην κατάψυξή σου και δεν θα χάσεις!
Φιλάκια!
Φανταστικό!!!!!
Και τρελλαίνομαι για γκοργκοντζόλα!!!
Ωραίες φωτογραφίες!!!!!!!
Καλημέρα Αναστασία!!
Ευχαριστώ πολύ!
Κι εμένα μ’ αρέσει πολύ η γκοργκοντζόλα και το μοσχαράκι της ταιριάζει απίστευτα!
Φιλάκια!
Εξαιρετική η ιδέα!!! Εμφανισιακά είναι πολύ όμορφο και γευστικά είναι νοστιμότατο!:)
Σ’ ευχαριστώ πολύ! Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, περιμένω εντυπώσεις!
Καλό υπόλοιπο Κυριακής!
Καλά, τώρα μας αποτελείωσες!
Εβαλες όλες τις αγαπημένες μου γεύσεις σε ένα πιάτο!
Μελιτζάνες (λατρεμένες), γκοργονζόλα (και σκέτο το τρώω), μανιτάρια (είμαι .. μανιταρού)
Βάλε και το καλομαγειρεμένο κοκκινιστό μοσχαράκι με τα μπαχάρια και τις κανέλες του, και τέρμα, δεν θέλω τίποτε άλλο!
Φιλιά Αναστασία μου, καλό μεσημέρι!
Απ’ ό,τι διαβάζω, τα γούστα μας ταιριάζουν πολύ Έλενα μου! Είμαι σίγουρη ότι θα το ευχαριστηθείς το συγκεκριμένο πιάτο όσο το ευχαριστήθηκα κι εγώ!
Πολλά φιλιά!
Υπέροχη η συνταγή σου, λατρεμένο το κείμενό σου και οι βαρκούλες σου για κάποιο λόγο (ανεξήγητο ακόμη) μου θύμισαν …γόνδολες!!!
Είναι σίγουρο ότι θα μας ταξιδέψουν!
Φιλιά!
Γόνδολες,ε; Επιβιβάσου λοιπόν, Κική μου, για ένα γευστικό ταξίδι “αλά βενετσιάνα”!
Πολλά φιλάκια!
Από τους ωραιότερους συνδυασμούς η μελιτζάνα με το κοκκινιστό μοσχάρι! Οι φωτογραφίες σου για άλλη μια φορά εκπληκτικές! Ααα, έχω και μια ερώτηση να κάνω. Με τι θα μπορούσα να αντικαταστήσω τη γκοργκοτζόλα;
Αγαπημένη μου πριγκίπισσα, οι επιλογές σου είναι πολλές! Αν δυσκολεύεσαι να βρεις γκοργκοντζόλα αλλά θες να έχεις ένα παραπλήσιο γευστικό αποτέλεσμα, θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις blue cheese (ή ροκφόρ, το οποίο είναι λίγο πιο έντονο στη γεύση -γι’ αυτό θα πρέπει να προσέξεις την ποσότητα). Αν θέλεις μια γεύση πιο κοντά στα ελληνικά δεδομένα, μπορείς να βάλεις φέτα ή μανούρι. Και αν προτιμάς τα κίτρινα τυριά, χρησιμοποίησε μια πιπεράτη γραβιέρα. Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να προσαρμόσεις την ποσότητα του αλατιού ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί σου. Ελπίζω να σε κάλυψα!
Καλό απόγευμα!
Κι επειδή στο ψυγείο έχει περισσέψει μοσχαράκι μαγειρεμένο με διάφορα μπαχαρικά κι εμείς σήμερα δεν φάγαμε σπίτι είναι μια υπέροχη ιδέα αρκεί να βρω μελιτζάνες καλές μιας και τα εκτός εποχής δεν τα πολύ αγοράζω.
Με τον τρόπο αυτό κάνω μελιτζάνες παπουτσάκια με κοτόπουλο ή χοιρινό, βάζοντας από πάνω μια ελαφριά σάλτσα.
Ξανθή μου, αν καταφέρεις να βρεις ωραίες μελιτζάνες, να τη δοκιμάσεις τη συνταγή και να μου πεις τη γνώμη σου!
Πολλά φιλιά!
Νομίζω ότι εσύ είσαι η καλή μας νεράιδα Αναστασία, που με την έξυπνη πρότασή σου θα αξιοποιήσουμε υπέροχα το κοκκινιστό μας! Και ωραία ιδέα η γκοργκοντζόλα!
Φιλιά πολλά!
Να είσαι καλά Ερμιονάκι! Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Φιλάκια!
Υπέροχη ιδέα! Χαίρομαι ιδιαιτέρως που γίνεται με περίσσευμα κι από άλλα κρέατα και φυσικά κοτόπουλο που το λατρεύω! Άσε την παρουσίασή του… Όλα τα λεφτά λέμε! Όσο για τα άλλα τυριά, με κάλυψες με την απάντησή σου στην princess!
Πολλά φιλιά Sunday! Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα για αύριο!
Το καλό με το συγκεκριμένο φαγητό είναι αυτή ακριβώς η ευελιξία του! Το φτιάχνεις με όποιο κοκκινιστό έχεις και χρησιμοποιείς το τυράκι που σου αρέσει!
Φιλιά πολλά Sel μου!
Καλησπέρα Αναστασία μου!Η συνταγή σου,όπως πάντα ,υπερπαραγωγή!!!Πολύ νόστιμη καί έξυπνη η ιδέα σου φίλη μου!!Ωραιότατος συνδυασμός,κοκκινιστού κρέατος μέ μελιτζάνα καί τυρί!!Η δέ παρουσίαση τής συνταγής,super!!!Θά τήν δοκιμάσω μέ γραβιέρα όπως προτείνης!!Καλή εβδομάδα σού εύχομαι!!Πολλά φιλάκια!!
Ευχαριστώ πολύ Dimi μου! Πιστεύω ότι μια πικάντικη γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια θα ταιριάζει επίσης πολύ ωραία! Καλά μαγειρέματα λοιπόν!
Φιλάκια και καλή εβδομάδα!
Υπέροχο φαγητό Αναστασία μου!!!!
Μου αρέσει πολύ η μελιτζάνα, σε συνδυασμό με το κοκκινιστό!!!
Φιλιά
Ρούλα μου, είμαι σίγουρη ότι θα ευχαριστηθείς και τη συγκεκριμένη εκδοχή μελιτζάνας-κοκκινιστού! Δεν μένει παρά να τη δοκιμάσεις…
Πολλά φιλάκια!
Πολύ ωραία η ιδέα σου για την ανακύκλωση του φαγητού. Είχα κακκονιστό χοιρίνο που περίσεψε από τραπέζι και δεν πήγε το μυαλό μου σε αυτή την εκδοχή. Κατοχυρώνεται και από εμένα!
Δεν πειράζει Αθηνά μου! Την επόμενη φορά θα είσαι προετοιμασμένη…
Πολλά φιλιά!
Φανταστική περιγραφή λατρεμένες μελιτζάνες!!!!
Αγαπάω τρελά μελιτζάνες!!!!Μου τρέχουν τα σάλιαααα!!!!!
Απλά τέλειοο!!!!!!!!!Φιλιά!!!!!
Ελπίδα μου, ως φανατική μελιτζανοφάγος θα ευχαριστηθείς πολύ το συγκεκριμένο φαγάκι! Στο λέω με βεβαιότητα γιατί ανήκω κι εγώ στο κλαμπ της μελιτζανοφαγίας! Και επειδή φτιάχνεται με κρέας που έχεις ήδη έτοιμο, δεν θα σε κουράσει καθόλου!
Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!
Kαλησπέρα και καλή νέα εβδομάδα, από αύριο..δυστυχώς η σημερινή σου συνταγή, δεν είναι του γευστικού μου γούστου..ούτε η μελιτζάνα ούτε το μοσχάρι, δεν έφαγα ποτέ μου κανένα από τα δύο…
Δεν πειράζει Δελφινάκι μου! Υπομονή μέχρι την επόμενη Κυριακή… 😉
Πολλά φιλάκια! Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!
Πολύ γευστικό το φαγητό, με συνδυασμένες όλες τις ωραίες γεύσεις! Απίθανα νόστιμο τυρί η γκοργκοτζόλα, έβαλε το τελικό τόνο στο πιάτο αυτό!
Καλή εβδομάδα.
Κι εμένα, Ειρήνη μου, γι’ αυτό ακριβώς μου αρέσει η γκοργκοντζόλα στο συγκεκριμένο πιάτο! Κάνει το φαγητό ιδιαίτερο και ταιριάζει πολύ με το κοκκινιστό κρέας!
Φιλάκια και καλή εβδομάδα!
Φυσικά και δεν πετάμε τίποτα στην κουζίνα και υπάρχουν και κάτι μαμάδες-θείες-πεθερές που έχουν την τάση να μαγειρεύουν για ένα λόχο ακόμα κι αν υπάρχουν μόνο 3 άτομα στο τραπέζι! Οπότε για να μην καταφεύγουμε συνεχώς στη λύση της κρεατόπιτας, μια χαρά τις βρίσκω τις βαρκούλες σου και ικανότατες να κάνουν το ταξίδι στόμα – στομάχι! 😉
Καλό βράδυ εύχομαι προς το παρόν & καλή βδομάδα!
Νομίζω ότι είναι στο γονίδιο της Ελληνίδας μάνας να μαγειρεύει για ολόκληρο τάγμα! χι χι!
Αν αποφασίσεις πάντως να σαλπάρεις με τις μελιτζανοβαρκούλες, περιμένω εντυπώσεις!
Καλή εβδομάδα!
Μπουκιά και συγχώριο το φαγητό αυτό.
Η μελιτζάνα η γλυκιά ταιριάζει εκπληκτικά με το μοσχάρι.
Ωραία ιδέα για ανακλύκλωση φαγητού έδωσες !!
Καλή σου βραδυά!
Χαίρομαι που σου άρεσε, Χρυσαυγή μου! Δοκίμασε το την επόμενη φορά που θα σου περισσέψει κρέας με κόκκινη σαλτσούλα!
Πολλά φιλιά!
Αναστασία μου υπερπαραγωγή το φαγητό!πάρα πολύ ωραίο, μπράβο!Η γκοργκοτζόλα είναι καταπληκτικό τυράκι!!!
Φιλάκια!
Ευχαριστώ πολύ Ελένη μου! Συμφωνώ και επαυξάνω για την γκοργκοντζόλα! Είναι πολύ νόστιμη και χαρίζει μια κρεμώδη, πικάντικη υφή στο φαγητό!
Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!
Λατρευω τις μελιτζανες με μοσχαρακι και μαλιστα τις φτιαχνω συχνα στον φουρνο. Πολυ μου αρεσει η συγκεκριμενη ιδεα της ανακυκλωσης του κοκκινιστου, παιρνεις αριστα 10, οπως επισης και για την σκηνοθεσια! Θα μου επιτρεψεις να βγαλω την γκοργκοντζολα, που για καποια αγνωστη αιτια δεν μου αρεσει, ενω αντιθετως τρελλαινομαι για ροκφορ! Κατα τα αλλα, παιρνω ενα … κυριακατικο κουταλι και … κανω ρεσαλτο στις βαρκουλες σου!
Πολλα φιλια!
Ευχαριστώ πολύ για την βαθμολογία! Όμως μαζί με το άριστα 10 θέλω και αυτοκολλητάκι (όπως μας έβαζαν οι δάσκαλοι στο δημοτικό…) 😉
Εννοείται ότι το ροκφόρ μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τη γκοργκοντζόλα!
Φιλάκια!
Τι να πρωτοθαυμάσω? Τις φωτογραφίες? Τον πρόλογο? Την ιδέα? Όλα υπέροχα!
Θα την δοκιμάσω σίγουρα την συνταγή διότι ανήκω στην δεύτερη κατηγορία.
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα εύχομαι!
Νοτούλα μου, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Καλά γευστικά ταξίδια με τις μελιτζανοβαρκούλες εύχομαι! Είμαι σίγουρη ότι θα τις απολαύσεις!
Φιλιά πολλά!
Η μανούλα μου είναι από την Πόλη και μπορείς να φανταστείς τι γεύσεις έχω δοκιμάσει και με πόσα μπαχαρικά!
Εννοείται ότι φτιάχνω πάντα περισσότερο μοσχάρι και φυλάω κατάψυξη για επόμενη εβδομάδα και για οικονομία χρόνου αλλά και τσέπης.
Οι βαρκούλες σου αρμενίζουν για τα στομαχάκια μας! Οι φωτογραφίες είναι άκρως καλλιτιχνικές. Απίθανο πιάτο σήμερα. Μανιτάρια κ μελιτζάνες δυστυχώς δεν τρώνε τα τέκνα μου αλλά σημειώνεται η συνταγή γιατί είναι υπέροχη για τραπέζι κ γιορτή!! Καλή βδομάδα.
Δήμητρα, έχω κι εγώ κωνσταντινουπολίτικες ρίζες από την πλευρά της μαμάς μου και καταλαβαίνω ότι το κοκκινιστό σου θα είναι γεμάτο αρώματα και ιδιαίτερη γεύση! Κοινώς, έχεις την καλύτερη πρώτη ύλη για να φτιάξεις τις βαρκούλες! Κρίμα που δεν μπορούν να τις απολαύσουν και τα παιδάκια σου!
Φιλιά και καλή εβδομάδα!
Α! Υπέροχο! Όχι ότι περισσεύει κοκκινιστό στο σπίτι μας, αλλά θα το προγραμματίσω να περισσέψει!
Σ ευχαριστώ!
Καλή βδομάδα σου εύχομαι!
Φτιάξε διπλή ποσότητα κοκκινιστού, Αγγελική μου! Έτσι θα μπορέσεις να δοκιμάσεις τις βαρκούλες χωρίς να κουραστείς! Αν έχεις έτοιμο κρέας, γίνονται πανεύκολα και πολύ γρήγορα!
Πολλά φιλιά!
Καλώς σε βρήκα μου αρέσουν πολύ πολύ οι συνταγές σου,έχουν πάντα μια ιδιαίτερη,διαφορετικά από τα συνήθη
Καλωσόρισες Νάντια! Χαίρομαι που σου αρέσουν οι συνταγές μου και ελπίζω να τα λέμε συχνά!
Ιδανικό ςο συνδυασμός της μελιτζάνας με το κοκκινιστό και τη γκοργκοντζόλα, μας βάζεις άμεσα στη διαδικασία να τον γευτούμε! Εννοείται πως δεν θα περιμένω να μου περισσέψει κοκκινιστό, θα το κάνω να…περισσέψει ούτως ή άλλωςς!!!
Να τον γευτείτε Αmelie μου και να μου πεις τη γνώμη σου! Πιστεύω ότι θα σου αρέσει πολύ!
Φιλιά πολλά!
Έτσι που το βλέπω δεν σκέφτομαι το μοσχαράκι, σκέφτομαι να πάω για μελιτζάνες….ξεκιγώθηκα!!
Κι εσύ στους φανατικούς της μελιτζάνας, ε; Κατανοώ και συμπάσχω!!! χι χι!
Πολλά φιλάκια!
Γκοργκοντζόλα ε ? Νομίζω ότι θα το δοκιμάσω … εγω συνήθως το φτιάχνω και βάζω μπεσαμέλ (οπως στα παπουτσάκια) … θα δοκιμάσω και την δική σου ιδέα.
Φιλιά
Δοκίμασέ το και έτσι Κωνσταντίνα μου! Είναι εξίσου νόστιμο και σίγουρα πολύ πιο γρήγορο!
Τα φιλιά μου!
Πολύ καλή η ιδέα σου…τέλειες φωτογραφίες!
Ευχαριστώ πολύ Δήμητρα! Να είσαι καλά!
I love eggplants so I am definitely going to try that combination for my family to enjoy at home!
I am sure you’ll enjoy this recipe since you love eggplants. It’s quite different but really tasty!
Have a nice afternoon!
I love eggplants!!! I prepared them fries!
Have a good week! and my g+ for you…
Besos, desde España, Marcela♥
Try them this way too, Marcela! I bet you’d like them!
xoxox
Μ’ αρέσεις!!! Μ’ αρέσεις!!!
Είναι σαν να μπήκες μέσα στο μυαλό μου Αναστασία, για μια “αξιοποίηση” που ήθελα να κάνω κι’ εγώ :-))
Και τελικά από κάτι τέτοιες φάσεις, μας βγαίνουν φαγητά που καταναλώνονται σχεδόν άμεσα.
Εξαιρετικές φωτογραφίες, όπως πάντα άλλωστε.
Καλή εβδομάδα, αν και απόγευμα Δευτέρας τώρα πια…
Πηνελόπη μου, τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται! 😉
Χαίρομαι που σου άρεσε η εκδοχή μου!
Πολλά φιλάκια!
Α ρε Αναστασία πρωϊνιάτικο και τεμπελιάτικο πρωϊνό, και μου μοστράρεις τις βαρκούλες σου και τις μελιτζανούλες σου και τα ζουμερά κρεατάκια σε μένα την τεμπελχανού που δεν γουστάρω τις κατσαρόλες αλλά γουστάρω το καλό φαί, κι αναστενάζω τώρα δηλαδή. Χάθηκε να μένετε κάπου εδώ κοντά εσείς οι φίλες οι καλές μαγείρισσες να σας κάνω επίσκεψη μια φορά την καθεμιά και να καλοτρώω; Εγώ θα φέρνω τα γλυκάκια εσείς θα βάζετε τα φαγάκια. Αχχχ! Βαθύς ο αναστεναγμός της ξενιτεμένης!
Λοιπόν, πρέπει να κάνεις μια λίστα με τις συνταγές που σου αρέσουν πιο πολύ και όταν με το καλό περάσεις από τα πάτρια εδάφη, θα στις μαγειρέψουμε! Με αντάλλαγμα τα γλυκά σου βεβαίως βεβαίως!!!
Πολλά φιλάκια ξενιτεμένο μου κορίτσι!
Sudayspoon, πολύ ωραία ιδέα!!! Έλα όμως που τις μελιτζάνες δεν τις τρώνε όλοι!
Α! Μη ξεχάσω, ωραίες φωτογραφίες, ειδικά η πρώτη τέλεια!!
Καλή εβδομάδα
Δαμασκηνή μου, θα μπορούσες να το δοκιμάσεις και με κολοκυθάκια (αρκείς να βρεις σχετικά μεγάλα ώστε να μπορείς να τα κόψεις στα δύο και να κάνεις βαρκούλες). Σε αυτή την περίπτωση, όμως, μην προσθέσεις τη ψίχα τους στη γέμιση γιατί έχει την τάση να βγάζει νερό.
Πολλά φιλάκια!
Passei para uma visitinha.
Que receita maravilhosa!
Adorei seu blog.
¸.•°♡♡⊱彡
BOM DIA!
Beijinhos do Brasil.
░♡░♡░
Thanks a lot Magia! You are very kind!
xoxo
καλα..τρελα οι γευσεις αυτες..μπραβο σου
Ευχαριστώ πολύ Λίλα μου! Χαίρομαι που σου άρεσαν!
Φιλάκια!
Εξαιρετικός ο συνδυασμός κρέατος/μελιτζάνας!
Εδώ όχι απλά αξιοποιήθηκε κάποιο κοκκινιστό αλλά αναβαθμίστηκε σε ένα σούπερ πιάτο σε γεύση, εμφάνιση και άρωμα.
Καλημέρα Αναστασία μου!
Z.
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Ζαμπία μου! Να είσαι καλά!
Πολλά φιλάκια!
Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο!!!!!
Σ’ ευχαριστώ πολύ Σοφία!
mmmmmmmmmm τέλεια πρόταση ανακύκλωσης! γκοργκοντζόλα δεν έχω φάει ποτέ, θα το δοκιμασω οπωσδήποτε!!
Υ.Γ. οι φωτό τα σπάνε
Να την δοκιμάσεις Πέλα μου! Αν σου αρέσει το blue cheese, λογικά θα σου αρέσει και η γκοργκοντζόλα. Αλλά ακόμη κι αν δεν προτιμάς αυτού του είδους τα τυριά, μπορείς να τα αντικαταστήσεις με τις επιλογές που έχω δώσει παραπάνω (δες την απάντησή μου στο σχόλιο της princess).
Πολλά φιλάκια και καλά μαγειρέματα!
Εξαιρετικό το πιάτο σου!!!Και μόνο απο τις φωτογραφιες νιωθω μια λιγούρα!!!Θα το δοκιμάσω άμεσα!!!Φιλάκια πολλά!!!
Να το δοκιμάσεις Σπυριδούλα μου και να επανέλθεις με εντυπώσεις! Πιστεύω ότι θα σου αρέσει!
Πολλά φιλιά κι από μένα!
αν και δεν μου αρεσουν τα κρεατα το φαγητο αυτο θα το δοκιμαζα! Απο τις φωτογραφιες κ μονο με επεισες, που να το μυριζα κιολας!!
φιλακια,
Αναστασια
http://natbeesfashion.blogspot.co.uk/
Χαίρομαι που σε κέρδισε το πιάτο μου Αναστασία! Ε, λίγο κρεατάκι πού και πού δεν βλάπτει… Ειδικά αν συνοδεύεται και από λαχανικά! 😉
Φιλάκια πολλά!
Τέλεια ιδέα! πάντα μου περισσεύει κοκκινιστό και την επόμενη φορά θα το αξιοποιήσω έτσι.
Φιλιά:)
Να το φτιάξεις Ίρμα μου! Το κοκκινιστό σου θα μεταμορφωθεί και σίγουρα θα το απολαύσεις!
Φιλάκια!
ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ !!!!!!ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ!!!!! ΠΩ ΠΩ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΒΡΑΔΙΆΤΙΚΑ !!!!ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ !!!!
Κική μου, πιστεύω ότι θα σου αρέσει πολύ η συγκεκριμένη συνταγή αφού αγαπάς τις μελιτζάνες! Δοκίμασέ τη και θα μου πεις!
Φιλιά!
Τι ωραία πρόταση! Λατρεύω τις μελιτζάνες (πια)!
Την επόμενη φορά Κική μου δοκίμασε τις μελιτζάνες και με αυτόν τον τρόπο! Θα σου αρέσουν πολύ!
Πολλά φιλιά!
Καλέ, τώρα το είδα και…… μου τρέξαν τα σάλια!!!!!! Πολύ πολύ ωραία ιδέα, άσε που τρελαίνομαι για μελιτζάνα!!!!!!!
Ευχαριστούμε
Φιλιά
Σ’ ευχαριστώ πολύ! Ελπίζω αν το φτιάξεις να σου αρέσει εξίσου!
Πολλά φιλιά!
(Καλά, έσκισες με αυτή σου την ανάρτηση!!! Πόσα σχόλια έλαβες;;; Κάνω scrolling down για να αφήσω το δικό μου σχόλιο, κατεβαίνω, κατεβαίνω και στον πάτο δεν φτάνω!)
Στο θέμα μας τώρα!
Λατρεύω κοκκινιστό μοσχαράκι και μελιτζάνες. Ο συνδυασμός τους φαντάζει άπαιχτος! (όπως έγραψα και στην Χρυσαυγή για το γλυκόξινο κοτοπουλάκι της), μπορώ να φανταστώ τη γεύση αυτού του πιάτου που μας προτείνεις και μου ανοίγεις (και εσύ) την όρεξη. Ρε τι έχουμε πάθει με εσάς τις food bloggers φιλενάδες μας!!!
Φιλάκια πολλά xxx
P.S. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω και από εδώ για την ευχή σου με αφορμή τα πρώτα γενέθλια του My Lovable Baby. Σου απάντησα στο σχόλιο που μου άφησες και επειδή δεν ξέρω αν θα το δεις, σε ενημερώνω για να το δεις
Για να σε διευκολύνω, παραθέτω το link:
http://my-lovable-baby.blogspot.gr/2013/01/emotions-thoughts-my-lovable-baby_22.html
Αφού αγαπάς τόσο τα δύο βασικά υλικά αυτού του πιάτου, προτείνω να το φτιάξεις και να το απολαύσεις με την υπέροχη οικογένειά σου!
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια (τόσο εδώ όσο και στο δικό σου μπλογκ)! Ειλικρινά χαίρομαι πολύ που σου αρέσουν οι γεύσεις αλλά και η παρουσίαση των πιάτων!
Πολλά φιλάκια!!!
Καλέ τι ωραία ιδέα είναι αυτή;;;!!!! Έτοιμο να ταξιδέψει στο στομάχι μου είναι!!! Θα το φτιάξω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!
Μαρίνα μου, θα χαρώ πολύ να το φτιάξεις και να επιστρέψεις με σχόλια και εντυπώσεις!
Φιλιά!
Η ανακύκλωσή σου έδωσε φανταστικό φαγάκι όπως βλέπω! Τέλεια ιδέα Αναστασία!
Σ’ ευχαριστώ πολύ! Είπαμε, είμαστε φανατικοί υπέρμαχοι της τροφοανακύκλωσης!
Πολλά φιλιά!
what a yummy blog!!! really love it!!
If u want invite u to visit our blog and we can follow each other
http://laviestsuperbe.blogspot.gr
Thank you for your visit and your kind comment!
kai episimws meli sto gfc en onomati Good taste of life gia na min xanoume kamia yummy suntagi sou… Ta filia mou
Καλωσήρθατε!!! Ελπίζω να τα λέμε συχνά!
M ένα κοκκινιστό δυο φαγάκια.
Και η μελιτζάνα του πάει πολύ.
Ωραίο και το τυράκι που έβαλες, βάζει τη δική του πινελιά στο πιάτο.
Μπράβο
Καλό σ/κ
Στο πνεύμα οικονομίας που απαιτούν οι καιροί, νομίζω ότι επιβάλλεται η τροφοανακύκλωση!
Χαίρομαι που σου άρεσε!
Φιλάκια!
Είναι άδικο να τρώω φακές κ να αντικρίζω τόσο yumi μελιτζάνα!!
θα το δοκιμάσω πολύ σύντομα.
ευχαριστώ !
Θα χαρώ πολύ να το δοκιμάσεις και να μου πεις τη γνώμη σου!
Καλό βράδυ!
Υποβολή Σχολίου