Σε είδα! Ναι, σε σένα απευθύνομαι που σφυρίζεις αδιάφορα και κοιτάς τριγύρω, σαν να μην καταλαβαίνεις τι εννοώ. Σε σένα, που προσποιείσαι ότι δεν ξέρεις τίποτα για τον… φόνο. Και για να παραφράσω το γνωστό θρίλερ “Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι”, ένα έχω να σου πω: “Ξέρω τι έκανες και αυτή την Τσικνοπέμπτη!”. Έλα τώρα, μην το αρνείσαι. Για άλλη μια φορά, αναστέναξαν τα πιρούνια και τα επίπεδα χοληστερίνης ανέβηκαν πιο γρήγορα απ’ ότι ανεβαίνει ο υδράργυρος το Δεκαπενταύγουστο… Φυσικά, δεν έχει σημασία αν το “έγκλημα” έλαβε χώρα στο σπίτι σου, σε φιλικό σπίτι ή στο μεζεδοπωλείο/ ταβερνείο/ εστιατόριο/ σουβλατζίδικο της γειτονιάς σου. Σημασία έχει ότι έγινε και θα ήταν μάταιο να προσπαθήσεις να το αρνηθείς. Όλα τα στοιχεία δηλώνουν την ενοχή σου…
Εδώ, βέβαια, θα ήθελα να κάνω μια παρένθεση για να υποβάλλω τα σέβη μου σε περίπτωση που ανήκεις στην τρίτη κατηγορία και να εκφράσω τον απεριόριστο θαυμασμό μου για το θάρρος που σε διακρίνει. Διότι, όπως και να το κάνουμε, χρειάζονται μεγάλα κότσια για να πας σε οποιοδήποτε μαγαζί μια Τσικνοπέμπτη. Είναι σαν να κάνεις κουτσό σε ναρκοπέδιο με την ελπίδα ότι δεν θα σκάσει καμία νάρκη πάνω σου. Και οι νάρκες είναι πολλές… Το παρκάρισμα που θυμίζει “Επικίνδυνες Αποστολές” (γιατί σιγά μην είσαι ο μόνος που αποφάσισε να πάει με αμάξι στο μαγαζί και θέλει να παρκάρει κοντά), τα λάθη στις κρατήσεις (το ότι έκανες κράτηση δεν σημαίνει απαραίτητα και πως θα τη βρούνε την ημέρα του απόλυτου πανικού), η ελαφρώς στριμωγμένη διαρρύθμιση (γιατί αν έχεις την εντύπωση ότι ο μαγαζάτορας δεν θα αξιοποιήσει και την τελευταία ίντσα ελεύθερου χώρου, είσαι βαθιά νυχτωμένος), το ασφυκτικά γεμάτο μαγαζί (είπαμε, δεν είσαι ο μόνος που είχε τη φαεινή ιδέα να φάει έξω), το σέρβις σε ρυθμούς χελώνας (ε, τι να σου κάνει και ο έρμος ο σερβιτόρος όταν έχει να εξυπηρετήσει άλλα 30 τραπέζια, που θέλουν να παραγγείλουν και να φάνε την ίδια στιγμή και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση; Σερβιτόρος είναι, όχι δρομέας που τρέχει κατοστάρι…), το φαγητό που καταλήγει στο πιάτο σου (μάντεψε τι υπερισχύει όταν έχεις να ταΐσεις πολλά περισσότερα στόματα απ’ ό,τι συνήθως, η ποιότητα ή η ποσότητα;;;) και οι συνέπειες όλων των παραπάνω (βλέπε νεύρα, εσάνς τσίκνας και τσιγαρίλας σε μαλλιά και ρούχα, στοματικές διαταραχές, κ.τ.λ.). Κλείνει η παρένθεση.
Όπου λοιπόν κι αν πέρασες την Τσικνοπέμπτη σου, ξέρουμε και οι δύο πολύ καλά πως το πιρούνι σου χτύπησε διπλοβάρδειες. Έφαγες, ξαναέφαγες και, για να μην χαλάσεις το σερί, έφαγες και λίγο ακόμα. Φυσικά, δεν σκοπεύω να σε κρίνω. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, αν μπορείς να έχεις ακόμη φαγητό στο τραπέζι σου, καλά κάνεις και τρως. Άλλωστε, κι εγώ μπουκωμένη ήμουν… Όμως, μετά από αυτό το γαστριμαργικό όργιο, καλό θα ήταν να περιορίσεις λιγάκι το κρέας. Εκτός κι αν θέλεις να στεφθείς “Μr/Mrs Τριγλυκερίδια της Χρονιάς”… Αν, ωστόσο, αυτός ο τιμητικός τίτλος δεν είναι στα άμεσα σχέδια σου, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις κανένα φαγάκι με λαχανικά. Εντάξει, δεν λέω να τη βγάλεις μόνο με σαλάτα. Υπάρχουν και συνταγές, που δεν θα σε αφήσουν να νιώσεις ούτε στιγμή νοσταλγία για το κρέας. Μία τέτοια συνταγή είναι και το ριζότο με μανιτάρια, κρόκο και Σαν Μιχάλη, που ακολουθεί.
Πρόκειται για ένα πιάτο που σε κερδίζει με το χρώμα, τα αρώματα και τη φίνα γεύση του, τα οποία οφείλονται τόσο στον κρόκο όσο και στο Σαν Μιχάλη. Το τελευταίο είναι ένα ντελικάτο αγελαδινό τυρί από τη Σύρο με πιπεράτη γεύση, που απλά θα απογειώσει το φαγητό.
Ριζότο με μανιτάρια, κρόκο και Σαν Μιχάλη
Υλικά
- 300 γρ. ρύζι για ριζότο (εγώ έβαλα carnaroli)
- 200 γρ. μανιτάρια (κομμένα σε χοντρές φέτες)
- 1 πράσο (κομμένο σε ροδέλες)
- 1 κρεμμύδι (κομμένο σε κυβάκια)
- 1 lt ζωμός κοτόπουλου (ζεστός)
- 1 χούφτα τριμμένο Σαν Μιχάλη Σύρου + μερικές φλοίδες για το γαρνίρισμα
- 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ.σούπας βούτυρο
- λίγοι στήμονες κρόκου Κοζάνης
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο (προσέξτε να μην πάρουν χρώμα και πικρίσουν).
Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε, ώσπου να γυαλίσει.
Προσθέτετε τα μανιτάρια και τους στήμονες και, μετά από 1′, σβήνετε με το κρασί.
Μόλις το ρύζι πιει τα υγρά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε λίγο-λίγο τον ζωμό (περιμένετε να πιει τον ζωμό για να ρίξετε κι άλλο). Κατά διαστήματα, ανακατεύετε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Μόλις χυλώσει (περίπου 20′), το κατεβάζετε απ’ τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο και το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε αμέσως, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φλοίδες Σαν Μιχάλη.
Tip: Αν δεν μπορείτε να βρείτε τυρί Σαν Μιχάλη, χρησιμοποιήστε μια γραβιέρα καλής ποιότητας ή παρμεζάνα. Παρόλα αυτά, αξίζει να προσπαθήσετε να το βρείτε και συνήθως υπάρχει σε όλα τα μεγάλα σουπερμάρκετ.
96 Σχόλια
υποβολή σχολίουΜ’αρεσουν πολυ τα ριζοτα (το ριζοτο-τα ριζοτα lol) και αυτο πρεπει να ειναι ιδιαιτερο. Στα προσεχως λοιπον για να δοκιμασω και το τυρακι απο το αγαπημενο μου νησι..
Καλημερα!
Είναι πράγματι πολύ νόστιμο, loulou, και αφού σου αρέσει το ριζότο, πιστεύω ότι θα απολαύσεις και αυτό!
Πολλά φιλιά!
ε…γεια σας εγώ τώρα έπεσα σε ταβερνείο-ψητοπωλείο-και γενικώς απ¨όλα έχει ο μπαξές σε ψητό και ήμασταν ελάχιστοι επομένως ολονυκτία κάναμε χαχααα…ακόμα βογκάμε ….πολύ καλό το ριζότο σου ότι χρειαζόταν αλλά και τον σαν μιχάλη δεν το γνώριζα….βλέπεις όταν πήγα στην συρο την έπεσα στα λουκούμια και στις χαλβαδόπιτες….καλημέρα και να σαι καλά
Ευκαιρία, λοιπόν, εκτός από τις χαλβαδόπιτες και τα λουκούμια, να δοκιμάσεις άλλο ένα εξαιρετικό προϊόν της Σύρου! Νομίζω ότι θα σε ενθουσιάσει, αν είσαι φίλος των τυριών. Καλή δοκιμή!
Τσικνοπέμπτη… Δούλευα μέχρι τις 10.00 παρά το βράδυ, επέστρεψα σπίτι μου κατά τις 11.00 κι έφαγα αυγό βραστό με 2 φρυγανιές. Κερδίζω κάτι;;;; Ναι, το βραβείο της ανοιχτής παλάμης!
Και τώρα θα κάνω την Ντάλια από το παρά 5! Βγαίνει και σε άλλα ονόματα; Όπως ας πούμε Σαν Κώστας, Σαν Γιάννης; Όπως κατάλαβες ούτε που το είχα ξανακούσει!
Όπως και να ‘χει το ριζότο φαίνεται πολύ μιααααμ! Χρησιμοποιώ τα άσπρα μανιτάρια, νομίζω ότι θα είναι ιδανικά και γι’ αυτή τη συνταγή. M’ άρεσε πολύ, καταχωρείται στα αγαπημένα!
Πολλά φιλιά και πολλές όμορφες καλημέρες Sunday!
Σαν να λέμε ξεφάντωσες την Τσικνοπέμπτη… Δεν πειράζει, θα έχεις την ευκαιρία σου του χρόνου!
Το τυράκι μπορεί να έχει λίγο περίεργο όνομα αλλά είναι απίθανο! Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς! Ταιριάζει απίστευτα στο συγκεκριμένο ριζότο!
Πολλά φιλάκιαααα!
Ανοίκω στην κατηγορία “σουβλατζίδικο της γειτονιάς σας” το τιμήσαμε το έθιμο δεν μπορώ να πω!
Το ριζότο σου θα το φτιάξω άμεσα. Αγαπώ μανιτάρια αλλά μάλλον θα βάλω κάποιο άλλο τυράκι και θα παραλείψω το ζωμό.
Σε ευχαριστούμε για την πρόταση Κυριακάτικο κουταλάκι 😉
Αν δεν σου αρέσει ο ζωμός κοτόπουλου, μπορείς να τον αντικαταστήσεις με ζωμό λαχανικών (έτοιμο ή δικό σου), που σίγουρα θα έχει πιο πλούσια γεύση από σκέτο νερό. Τώρα για το τυρί, μπορείς να βάλεις παρμεζάνα, γραβιέρα ή ό,τι άλλο σου αρέσει. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά θα είναι σίγουρα νόστιμο.
Καλές δημιουργίες!
Εγώ έφαγα παϊδάκια ναι λίγα παραπάνω γιατί ο καλεσμένος μας αρρώστησε αλλά τίποτα άλλο μόνο σαλάτα!!Δεν βγαίνω με ΤΙΠΟΤΑ έξω ιδιαίτερα τέτοιες μέρες.
Αυτό το ριζότο θα φτιαχτεί άμεσα Μάλλον για την Τρίτη το βλέπω.
Καλές Αποκριές!!
Με το καλό να το φτιάξεις, Ξανθή μου, και να το απολαύσεις! Θα κάνεις και “αποτοξίνωση” από τα παϊδάκια! 😉
Π. ωραίο το ριζότο και η περιγραφή σου ήταν ξεκαρδιστική!!! Γέλασα με την ψυχή μου, να ΄σαι καλά!!! Καλό απόγευμα!
Ευχαριστώ πολύ, Silena! Χαίρομαι που σου άρεσαν τόσο η συνταγή όσο και η εισαγωγή!
Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!
Α, ο αγαπημένος Κρόκος Κοζάνης που αφήνει τη σφραγίδα του όπου μπαίνει! Πάλι επέλεξες κάτι αρωματικό, κάτι που θα κάνει αυτό το “κλικ”!
Το τυρί δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά έχω ακούσει μόνο καλά και είναι στα υπόψη. Μου το θύμισες ξανά, πρέπει να το ψάξω!
Όσο για την Τσικνοπέμπτη, ανήκω σ’ αυτούς τους λίγους μάλλον που την πέρασαν σπίτι τους τρώγοντας χορτοφαγικά α-τσίκνιστα! :p
(βέβαια μια ωραία μπυρίτσα έτσι για το καλό, την άνοιξα!
Dark μου, ήμουν σίγουρη πως όπως και να είχες γιορτάσει την Τσικνοπέμπτη, μια μπυρίτσα θα έπαιζε στο τραπέζι σου! Φαντάζομαι κάποια ιδιαίτερη, απ’ αυτές που μόνο εσύ ξέρεις να ξετρυπώνεις!
Το τυράκι να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε! Είναι φοβερό και ταιριάζει πολύ με το ριζότο. Είναι από τα ακριβά ελληνικά τυριά, όμως η ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις δεν είναι πολύ μεγάλη και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει!
Πολλά φιλιά!
Πεθαινω για ριζότο,αγαπώ Σαν Μιχάλη και τα μανιταρια είναι λατρεία μου…ο κροκος όμως…οχι καθολου….δεν θα τα χαλάσουμε…μια πρεζα τουρμερικ αρκει να δώσει χρώμα
Φυσικά και μπορείς να αντικαταστήσεις τον κρόκο, αφού δεν σου αρέσει. Ο κουρκουμάς είναι μια πολύ καλή λύση, τόσο για τη γεύση όσο και για το χρώμα.
Καλά μαγειρέματα!
Υπέροχο ο ριζότο Αναστασία μου!!!!
Τσικνοπέμπτη φάγαμε του σκασμού… πιστεύω οι περισσότεροι!!
Όχι πως τις άλλες μέρες δεν τρώμε…
Φιλάκια πολλά.
Είδες, Ρουλάκι, που ήξερα τι έκανες και αυτή την Τσικνοπέμπτη…; Καιρός για “αποτοξίνωση”, λοιπόν, με ένα ριζότο! Θα χαρώ να το δοκιμάσεις!
Φιλάκια!
μεγαλούργησες πάλι φιλενάδα! πολύ φίνο και μυρωδάτο το πιάτο σου! το προτιμώ χίλιες φορές από τα παντός είδους κοψίδια!!!
φιλιά, καλή βδομάδα
Πέλα μου, είναι σίγουρα γευστικότατο! Αν σου αρέσουν τα υλικά, μη διστάσεις ούτε στιγμή να το φτιάξεις! Θα ικανοποιήσει απόλυτα τον ουρανίσκο σου!
Φιλάκια!
Δεν μου λες, είχες βάλει κάμερες στο σπίτι μου και έβλεπες τι γινόταν την Τσικνοπέμπτη?? χα χα χααα
Το ριζότο σου τέλειο, όλα όσα έχεις προσθέσει τα λατρεύω (στο Σαν Μιχάλη μεγάλη αδυναμία έχω), θα σερβιριστώ λοιπόν για να μην νομίζεις ότι στο σπίτι μας μόνο “της Τικνοπέμπτης” γίνεται!
Φιλάκια!
Έλενα, έχω το κληρονομικό χάρισμα! Όλα τα βλέπω… χιχι!
Αχ, το Σαν Μιχάλη είναι πράγματι υπέροχο… Χαίρομαι που συμφωνείς κι εσύ! Περιμένω τη γνώμη σου και για το ριζότο, αν το δοκιμάσεις!
Πολλά φιλιά!
Πεντανόστιμο φαίνεται….μου αρέσει που έχει κρόκο Κοζάνης διότι από μόνο του δίνει πολύ ωραία γεύση και χρώμα… οπότε πόσο μάλλον με τα υπόλοιπα υλικά!!!!!!!
Sundayspoon μια όμορφη εβδομάδα εύχομαι…
Φιλιά
Δαμασκηνή μου, ο κρόκος δένει υπέροχα και με τα υπόλοιπα υλικά και το τελικό αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο! Μια δοκιμή θα σε πείσει…
Φιλάκια!!! Καλή εβδομάδα!!!
Αναστασία μου!!! Πολύ απόλαυσα τη γραφή σου!!! τα παρουσιάζεις όλα τόσο πραγματικά που κάπου μας έχεις πιάσει όλους. Όσο για το ριζότο ναι θα το τιμήσω με την πρώτη ευκαιρία, γιατί και το κρέας όντως πρέπει να το περιορίσουμε λίγο.
Πολλά φιλιά !)
Ίρμα μου, σου υπόσχομαι ότι με αυτή τη συνταγή το κρέας δεν θα σου λείψει καθόλου! Θα χαρώ να τη φτιάξεις!
Πολλά φιλάκια κι από μένα! Καλή εβδομάδα!
Very, very rich!!!
Have a good week, dear! and my g+ for you…
Besos, desde España, Marcela♥
Thank you very much, Marcela!
Have a nice week! Kisses from Greece!
Τσικνοπέμπτη δεν το τσίκνισα… έφτιαξα μαριναρισμένο φιλέτο γαλοπούλας με διάφορα μπαχαρικά, ψημένο στο τηγάνι , όχι τηγανιτό,ελαφρύ και πολύ νόστιμο!
Για ταβέρνα ούτε λόγος, δεν μπορώ πλέον την όλη βαβούρα,πάνε τα χρόνια που δεν μας ένοιαζε τίποτα παρά μόνο η βόλτα…κι αν υπήρχε και amore στην ιστορία , τότε δεν κρατιόμουνα με τίποτα μέσα…
Τώρα τα amore μου, είναι στο σπίτι (κόρη και άντρας…)και δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρούμε…
Το ριζότο σου είναι καταπληκτικό!
Με λατρεμένες μου γεύσεις , αρωματικό και πολύ υγιεινό! Για να μην ξεχνάμε…
Καλή εβδομάδα και καλή αντάμωση στην άλλη Κυριακή!
Σοφία μου, δεν σου κρύβω ότι το περίμενα να έχεις φτιάξει κάτι νόστιμο αλλά και υγιεινό για την Τσικνοπέμπτη! Ευχαρίστως θα δοκίμαζα το φιλέτο γαλοπούλας που περιγράφεις! Είμαι σίγουρη ότι καλοφάγατε οικογενειακώς!
Χαίρομαι που σου άρεσε το ριζότο!
Πολλά φιλάκια! Να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα!
Οτι εχει να κανει με ρύζι, ρυζοτο μου αρέσει , για να μη πω οτι μου παρααρεσει ….
Θέλω πολυ να φάω και το Ριζότο με μανιτάρια, κρόκο και Σαν Μιχάλη ΣΟΥ ….και πειναω τωρα τρελά….αμάν με τις λιχουδιές σου!
Στέλλα μου, απ’ ό,τι καταλαβαίνω σου αρέσουν τα υλικά, οπότε προμηθεύσου τα και ετοιμάσου να δοκιμάσεις ένα πραγματικά νόστιμο πιάτο!
Φιλιά!
Αχαχαχαχ!!!Ξέρεις τι έκανα και αυτή την Τσικνοπέμπτη;;;;;Είσαι απίθανη χαχαχ!!!
Αναστασία μου με αποτελείωσες βραδυάτικα!!!Φανταστικό πιάτο και με γεύσεις που αγαπώ!!!Μπράβο σου!!!!!!
Φιλιά πολλά, καλή εβδομάδα!
Ελενάκι, μάλλον και στη δική σου περίπτωση μέσα έπεσα, ε; Καλά έκανες και το γλέντησες, κοριτσάκι μου!
Αν τελικά ενδώσεις στο ριζότο μου, θα χαρώ να μάθω αν σου άρεσε!
Πολλά φιλάκια!
Αναστασία μου συμφωνώ μαζί σου και γέλασα απίστευτα με το κείμενό σου που περα από καλογραμμένο είναι εκατό τα εκατό αληθινό!! Όσο για το ριζότο… τί να πω μια λιχουδιά… ειδικά για μένα που λατρεύω τα ριζότα. Θα πραγματοποιηθεί πάραυτα …εντός της εβδομάδας!
Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!
Κική μου, καλοφάγωτο! Πιστεύω ότι αν το φτιάξεις μια φορά, σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία!
Πολλά φιλάκια και καλή εβδομάδα κι από μένα!
Ωραίο φαγητό και νόστιμο μου φαίνεται..αν εξαιρέσω τα μανιτάρια που δε μου αρέσουν και δεν έφαγα ποτέ μου όλα τά αλλα τα υλικά τα χρησιμοποιούμε.. Ελεγα και γω τόση ώρα , ποιος ειναι αυτός ο Σαν Μιχάλης;;; Οπως λέμε Σαν Τροπέ;; Θα μας πάρεις σε άλλες πολιτείες ονειρικές λέω (όπως λέει και το άσμαν) και πήρα και θέση γιατί μου αρέσουν τα τροπικά μέρη :))) Και όπως κατάλαβες , σήμερα έγινε η γνωριμία της ημέρας , γνωρίστηκαν για πρώτη φορά το δελφινάκι και ο Σαν Μιχάλης :)))
Φιλούθκια και καλή εβδομάδα
Δελφινάκι, αφού εγινε η πρώτη γνωριμία, είναι στο χέρι σου να προχωρήσει αυτή η “σχέση”… Βάλε πλώρη για το σουπερμάρκετ, αγόρασε το τυράκι και φτιάξε το ριζότο. Μπορείς να αντικαταστήσεις τα μανιτάρια με κάποιο άλλο λαχανικό της αρεσκείας σου (π.χ. πιπεριές, καλαμπόκι, αρακά, ψιλοκομμένο κολοκυθάκι ή ό,τι άλλο σου αρέσει).
Φιλάκια!!!
Λιώμα μ’ έκανες με το Σαν Μιχάλη…..πόσα χρόνια έχω να φάω αυτό το υπέροχο τυρί!!!!!!
Πολύ καλή ιδέα αντί για παρμεζάνα!!!
Σούπερ το ρυζότο σου!!!!
Καλημέρα!!
Ευκαιρία να ξαναθυμηθείς το Σαν Μιχάλη και από κοντά, δοκιμάζοντας τη συνταγή μου! Θα χαρώ να μάθω τις εντυπώσεις σου!
Πολλά φιλιά!
Ωραιότατο και αρωματικότατο το ρυζότο, μου αρέσουν όλα τα συστατικά και θα το τιμήσω με την πρώτη ευκαιρία! Καλή εβδομάδα!
Χαίρομαι που σου άρεσε, Amelie μου! Με το καλό να το δοκιμάσεις! Πιστεύω ότι θα σου αρέσει πολύ!
Φιλιά!
Πολύ ενδιαφέρον πιάτο!!! Και πολύ ωραία ιδέα!!!:)
Σ’ ευχαριστώ πολύ!
ΕΔΩ είναι που υπογράφουμε και λέμε ΓΚΟΥΡΜΕΔΙΑΡΙΚΟ ΡΙΖΟΤΟ!!!
Και Ωχ, Παναγία μου μεσημέριασε…και πεινάω και θα ήθελα πολύ ένα τέτοιο πιάτο, μιας και το χθεσινό κρέας μου φάνηκε ήδη πολύ, σε συνδυασμό με αυτό της Τσικνοπέμπτης!!!
Καλή εβδομάδα Αναστασία μας.
Κι εγώ μετά την Τσικνοπέμπτη δεν θέλω ούτε να το δω το κρέας…
Δοκίμασέ το το ριζότο, Πηνελόπη μου! Πραγματικά αξίζει!
Πολλά φιλιά!!!
Κι έλεγα κι εγώ διαβάζοντας τον τίτλο σου, ποιος είναι αυτός που μοιάζει με το Μιχάλη , ο “σαν (τον) Μιχάλη”. Τώρα άνοιξαν τα μάτια μου, θ’ ανοίξει και το στόμα μου μόλις φτιάξω αυτό το αρωματικό φαγάκι και αλοίμονό σας αν πλησιάσετε! Σας έφαγα!
Απειλητική σε βρίσκω, Μαρθούλα… χαχαχα!
Να το φτιάξεις! Θα σου αρέσει σίγουρα!
Πολλά φιλιά!!
Πολύ ενδιαφέρον πιάτο!Κόλαση τό ριζότο σου Αναστασία μου!!Τό ζήλεψα!!Καί μπορεί νά φαγωθή καί γιά νηστεία χωρίς τό τυρί!!!Φοβερό κείμενο αλλά καί οι φωτογραφίες σου,όπως πάντα!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!
Dimi μου, είναι ιδιαίτερα νόστιμο. Αν βεβαια το φτιάξεις χωρίς τυρί, χάνεις μεγάλο μέρος της απόλαυσης, αλλά ακόμη κι έτσι θα είναι νόστιμο… Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποίησε ζωμό λαχανικών αντί κοτόπουλου και καλά μαγειρέματα!
Πολλά φιλάκια!
Σε ευχαριστώ, Αναστασία μου, που μου θύμισες αυτό το νόστιμο ρυζότο! Έχω καιρό να το φτιάξω, αν και δεν έχω για να χρησιμοποιήσω αυτό το υπέροχο τοπικό τυρί. Θα αρκεστά στα συνήθη!
Φιλάκια πολλά.
Κρίμα που δεν μπορείς να βρεις το συγκεκριμένο τυρί, Ελένη μου, γιατί πραγματικά απογειώνει το συγκεκριμένο πιάτο. Αλλά και μια παρμεζάνα θα είναι μια χαρά!
Πολλά φιλιά!
Ενδιαφέρον!
Χα χα χα!!
Νομίζω ότι με έβλεπες την Τσικνοπέμπτη! Ομολογώ ότι έφαγα μέχρι σκασμού, αλλά σε πληροφορώ ότι ήμουν εγκρατής και δεν έφαγα παγωτό!!
Το ριζότο σου μου αρέσει πολύ!
Είναι πολύ φίνο!
Και αυτό το τυρί θέλω πάρα πολύ να το δοκιμάσω! Πρέπει να είναι πολύ ιδιαίτερο και γευστικό!
Φιλιά πολλά Αναστασία μου!
Ερμιόνη μου, εγώ δεν μπορώ να πω ότι ήμουν τόσο εγκρατής όσο εσύ… Γιατί μετά από τόσο κρέας, το θες και το γλυκάκι…
Το τυράκι να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε! Σίγουρα θα σου αρέσει!
Πολλά φιλιά!
Πολύ νόστιμο πρέπει να είναι και όλο χρώματα ,μου άρεσε πολύ ,ενθουσιαστηκα .Εχει όλες τις γευσεις που μ αρέσουν θα το δοκιμάσω όπως δηποτε.Και όπως παντα απόλαυσα για άλλη μια φορά τον τρόπο που γράφεις ,με τρελαίνει,φιλιά πολλά καλή εβδομάδα.
Νέλη μου, θα χαρώ πολύ να το φτιάξεις! Πιστεύω ότι θα σε ικανοποιήσει απόλυτα! Είναι πολύ νόστιμο!
Πολλά φιλάκια!!!
Λοιπόν, σε εμένα έπεσες έξω. Την Τσικνοπέμπτη δεν ανέβασα καθόλου χοληστερίνη γιατί παρήγγειλα κάτι σουβλάκια κόλαση (όχι ΚΟΛΑΣΗ!!!) – τι κατάλαβες; Ότι ήταν χ ά λ ι α! Δεν τρώγονταν. Έφαγα μισό και τα πέταξα. Άρα έκανα διατροφή Χοληστερίνη γιοκ
Το ρυζότο σου ενδιαφέρον, αλλά που να βρω ρε συ κουταλάκι μου το San Michael; Δεν έχει και κανένα ντελικατέσσεν στη γειτονιά μου…
Φιλάκια
Αχ, εσύ μάλλον έπεσες στην κατηγορία ποιότητα vs ποσότητα… Ο φίλτατος σουβλατζής είχε μπόλικες παραγγελίες και σκέφτηκε να ξεφορτωθεί ό,τι του είχε περισσέψει από το 2012…
Δεν χρειάζεται να πας σε ντελικατέσσεν. Εγώ το Σαν Μιχάλη το αγόρασα από τον Σκλαβενίτη. Υπάρχει σίγουρα και στον Βασιλόπουλο. Αν μένεις Αθήνα, νομίζω δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να το βρεις και πραγματικά αξίζει να το πάρεις.
Πολλά φιλιά!
Ναι ε? Πρώτη φορά πάντως το ακούω αυτό το τυρί
Είναι πολύ νόστιμο! Δοκίμασέ το και θα δεις! 😉
Συμφωνώ απόλυτα με τον τσίκνισμα εκτός σπιτιού, αλλά τι να κάνουμε που υπάρχουν και πολύ τεμπέληδες/ανεπρόκοποι εκεί έξω? Να μην φάνε και αυτοί? (εγώ αποφευγω το τσίκνισμα εκτός σπιτιού σαν το διάβολο βέβαια)
Τέλειο το ριζότο σου, ότι πρέπει για μετά την κρεπάλη ( και όχι μόνο)
Είτε εντός είτε εκτός σπιτιού, λίγο πολύ όλοι ξεφύγαμε με το κρέας και λίγη αποτοξίνωση θα μας κάνει καλό…
Αν δοκιμάσεις το ριζότο, θα χαρώ να μάθω πώς σου φάνηκε!
Καλό βράδυ!
φοβερό ριζότο , πολύ ιδιαίτερα υλικά, πολύ ωραία εμφάνιση!μπράβο σου!
Ευχαριστώ, Λίλα μου! Να είσαι καλά!
Το ριζότο ΥΠΕΡΟΧΟ !!!!
Χαίρομαι που σου άρεσε, Νοτούλα μου! Είναι πράγματι πολύ νόστιμο πιάτο!
Φιλάκια!!!
Καλησπέρα… νοστιμότατα δείχνουν τα πιάτα σου….
Ιδιαίτερα εκείνα τα μπουτάκια κοτόπουλου με κροκέτες πατάτας…
σύντομα θα σε “δοκιμάσω” και χαίρομαι που σε ανακάλυψα!!
Καλωσόρισες, Μαριέλα, και ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Καλά μαγειρέματα!
Κοίτα που σε ανακάλυψα τη μέρα που σκεφτόμουν τι ριζότο θα φτιάξω μέσα στην εβδομάδα! Φοβερή συνταγή, θα τα λέμε συχνά!
Καλωσόρισες!
Πολύ χαίρομαι που βοήθησα! Ελπίζω να σου αρέσει εξίσου και όταν το δοκιμάσεις! Καλοφάγωτο!
Πηραν φωτια τα πιρουνια δεν λες τιποτα την Τσικνοπεμπτη!Θα το δοκιμασω το ριζοτο σου γιατι μου αρεσει γενικα το ρυζι. Για αυριο ομως θα συμβουλευτω την παρακατω συνταγη σου με το σπεντζοφαι!
φιλάκια,
Αναστασία
http://natbeesfashion.blogspot.gr/
Θα χαιρόμουν πολύ αν με πρότεινες εδώ http://www.company.co.uk/company-blog-awards-2013-with-new-look στην κατηγορία Best Personal Style Blog. Ευχαριστω εκ των προτερων!
Αναστασία μου, απ’ ό,τι καταλαβαίνω συνεχίζεις την κραιπάλη της Τσικνοπέμπτης με λουκανικάκι! Ελπίζω να το απολαύσεις!
Φιλιά πολλά!
Άψογο…..
Σ’ ευχαριστώ πολύ!
Νομίζω ότι μετά από 4-5 ημέρες συνεχούς κραιπάλης, το ριζότο σου είναι η ιδανική λύση!
Είναι πολύ νόστιμο πιάτο! Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς!
Μμμμ φοβερό πιάτο. Όλες οι γεύσεις του είναι τόσο μοναδικές. Ριζότο δεν φτιάχνω συχνά αλλά είναι σίγουρο πως αυτό με δελεάζει πολύ! Φαίνεται υπέροχο!!
Σ’ ευχαριστώ πολύ, Μάγδα! Χαίρομαι που σε δελεάζω… Πραγματικά αξίζει να το φτιάξεις!
φανταστικο πιατοο!!
θελω να μαθω και εγω να φτιαχνω!!
φιιλακιαα
http://www.fashionrailways.com
Ακολούθησε τις οδηγίες και θα το φτιάξεις χωρίς κανένα πρόβλημα!
Πολλά φιλιά!
Πολύ πλούσιο σε γεύση και υλικά το ριζότο και σίγουρα απίθανες φωτογραφίες!!! Το συγκεκριμένο τυράκι δε νομίζω ότι υπάρχει εδώ, και χωρίς αυτό όμως είναι ένα πολύ ωραίο γεύμα! Πολλά φιλιά, καλό τριήμερο!
Κρίμα που δεν μπορείς να βρεις το συγκεκριμένο τυρί. Παρόλα αυτά, μπορείς να δοκιμάσεις το ριζότο με παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σου. Καλοφάγωτο, αν το φτιάξεις!
Φιλιά!
Λαχταριστό πιάτο και ωραία η συνταγή σου !! Δυστυχώς κι εγώ δεν το καταφέρνω καλά το ρυζότο. Ελπίζω με τις οδηγίες σου να τα πάω καλύτερα
Φιλιά!
Αν ακολουθήσεις τις οδηγίες, είμαι σίγουρη ότι θα φτιάξεις ένα πεντανόστιμο ριζότο χωρίς δυσκολία! Καλή επιτυχία και θα χαρώ να βοηθήσω σε ό,τι χρειαστείς!
Φιλιά πολλά!
Πολύ θέλω να το εξαφανίσω αποτο πιάτο!
Και εγώ τρίτη κατηγορία κουταλάκι!!! Αλλά μαγικά σουβλάκια από μετακλή σουβλατζή με ψαρονέφρι που λατρεύουν τα παιδάκια μου και εμεις.
Το πιστεύεις ότι δεν εχω φτιάξει ριζότο ποτέ και δεν ξέρω γιατί;; Φαίνεται τόσο λαχταριστό το ριζότο σου και υγιεινό! Θα το εχω στα υπόψιν. Το τυρι αυτό και εγω πρώτη φορά το ακούω. Κοίτα να δεις τι μαθαίνουμε.
Καλό σου 3ημερο. Να περάσεις όμορφα και οικογενειακά.
Δήμητρα, μήπως να μου στείλεις τα στοιχεία του κύριου που ετοίμασε τα σουβλάκια σας; Ένας μερακλής σουβλατζής πάντα χρειάζεται… 😉
Πραγματικά, αξίζει να δοκιμάσεις να φτιάξεις ριζότο. Το θεωρώ πολύ νόστιμο πιάτο, αν μαγειρευτεί σωστά. Αν δοκιμάσεις την εκδοχή μου, περιμένω γνώμη!
Φιλάκια!
Διαβάζω όλα τα παραπάνω σχόλια και ξέρεις τι σκέφτομαι; Ότι μόνο εγώ γνωρίζω αυτό το τυρί! Χεχε.. και μου αρέσει πάρα πολύυυυ! Και το συνδύασες τέλεια με αυτό το ρίζότο με κρόκο! Πρέπει να το δοκιμάσω!
Μπράβο, Βέρα μου, που είσαι διαβασμένο κορίτσι και ξέρεις το Σαν Μιχάλη!
Ελπίζω να δοκιμάσεις το ριζότο και να σου αρέσει!
Πολλά φιλάκια!
Xχαχα…απολαυστική η ανάρτησή σου… και άκρως αληθινή. Ολα έτσι γίνονται την μέρα αυτή..
Τώρα το ριζότο σου πολύ πολύ ωραίο. Το Σαν Μιχάλη το είχα φάει το καλοκαίρι στη Συρο σαγανάκι.
Είναι εξαιρετικό τυρί, πολύ μ αρέσει.
Φιλιά πολλά
Marion, δοκίμασέ το και έτσι το Σαν Μιχάλη! Θα γλύφεις τα δάχτυλά σου!
Πολλά φιλιά!
Μπορούμε αντί για σαν Μιχάλη το οποίο δεν το γνωρίζω και δεν νομίζω ότι θα το βρω εδώ που μένω να βάλω παρμεζάνα;
kathy by anthomeli
Κάθυ μου, αν δεν μένεις Αθήνα (όπου υπάρχει στα σουπερ μάρκετ στον πάγκο των τυριών), μπορείς να το αντικαταστήσεις με παρμεζάνα και σου εγγυώμαι ότι θα είναι πεντανόστιμο!
Φιλιά!
Υποβολή Σχολίου