Φτάσαμε αισίως στην Κυριακή, μετά από μια εβδομάδα που για πολλούς είχε μια διαφορετική χροιά από τις προηγούμενες. Είχε τον ήχο από το βραχνιασμένο κουδούνι του σχολείου, τη μυρωδιά της καινούργιας κιμωλίας που θα γεμίσει με γράμματα και αριθμούς τον πράσινο πίνακα, τη γνώριμη όψη του φίλου που θα μοιραστεί μαζί σου το θρανίο. Είχε πειράγματα και ιστορίες από το καλοκαίρι που πέρασε. Είχε νυσταγμένες φατσούλες με τη γνωστή τους ανεμελιά αλλά και μια στάλα μελαγχολία για τη ξεγνοιασιά των προηγούμενων μηνών, που πια φαντάζει τόσο μακρινή. Είχε και λίγο άγχος (γιατί είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο ότι ο χρόνος είναι πάντα λιγοστός όταν πρέπει να ετοιμαστείς για το σχολείο…) αλλά και λαχτάρα για όσα επιφυλάσσει μια νέα σχολική χρονιά.
Είμαι σίγουρη πως αν ρωτήσω τον καθένα από εσάς, όλοι θα έχετε τουλάχιστον μία ανάμνηση που να συνδέεται με τα πρώτα σας χρόνια στο σχολείο. Για κάποιους αυτή η ανάμνηση θα είναι καλή, όπως οι μνήμες από τα παιχνίδια στα διαλείμματα ή το μπουγέλωμα στο τέλος της σχολικής χρονιάς, ενώ για άλλους θα είναι λιγότερο καλή, όπως η εικόνα ενός αγαπημένου συμμαθητή που άλλαξε σχολείο ή η κατσάδα από τον αυστηρό δάσκαλο μετά από μια σκανταλιά. Τώρα, αν εσείς ρωτήσετε την υποφαινόμενη, εκείνη θα σας απαντήσει ευθαρσώς (και χωρίς καμία πρωτοτυπία) πως η δική της ανάμνηση από εκείνη την εποχή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους γευστικούς της κάλυκες. (Ναι, με κάποιο αξιοπερίεργο τρόπο έχω καταφέρει να συνδέσω το φαγητό με όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου…)
Δεν μιλάω όμως για οποιοδήποτε φαγητό (και σίγουρα δεν αναφέρομαι στην κλασική ζαμπονοτυρόπιτα του κυλικείου που σε γέμιζε λάδια απ’ όπου κι αν την έπιανες…), αλλά για το μαμαδίστικο φαγητό που αποτελούσε τον επίλογο της σχολικής ημέρας. Εκείνο που σε περίμενε αχνιστό για να σε γεμίσει θαλπωρή με την πρώτη μπουκιά… Εκείνο που σ’ έκανε να ξεχνάς το Β’ στην ορθογραφία… Εκείνο που σε βοηθούσε ν’ αντέξεις την ιδέα ότι έπρεπε πρώτα να τελειώσεις τα μαθήματά σου και μετά να επιδοθείς στα αγαπημένα σου παιχνίδια… Αυτό το μαμαδίστικο φαγητό είναι η μνήμη που πλημμυρίζει το νου μου. Και με αφορμή αυτή τη γλυκιά -γεμάτη αρώματα και γεύσεις- ανάμνηση, σκέφτηκα να μαγειρέψω κάτι που να θυμίζει μαμαδίστικη κουζίνα (αν και λιγάκι πειραγμένη, διότι το μικρόβιο της food blogger είναι πολύ δυνατό για να καταπολεμηθεί…). Και έτσι, σας παρουσιάζω τα κανελόνια με λαχανικά και κόκκινη μπεσαμέλ που ακολουθούν (είπαμε, η κόκκινη μπεσαμέλ ανήκει στους απαιτούμενους πειραματισμούς…). Καλοφάγωτα, λοιπόν, και καλή σχολική χρονιά σε μικρούς και μεγάλους!
Κανελόνια με λαχανικά και κόκκινη μπεσαμέλ
Υλικά
- 16 κανελόνια (αυτά που δεν χρειάζονται βράσιμο πριν τα χρησιμοποιήσετε)
- 1/2 φλιτζ. χυμό ντομάτας
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- φρυγανιά τριμμένη για πασπάλισμα
Για τη γέμιση:
- 1 μελιτζάνα (περίπου 200γρ.) κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 2 κολοκυθάκια (περίπου 200γρ.) κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 150γρ. μανιτάρια κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 2/3 φλιτζ. χυμό ντομάτας
- 3 κουτ. σούπας κίτρινο τυρί τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- λίγο ελαιόλαδο για σοτάρισμα
- αλάτι / πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ:
- 3 ποτήρια του νερού γάλα
- 8 κουτ. σούπας (γεμάτες) αλεύρι
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1 ποτήρι του κρασιού καλαμποκέλαιο
- 3 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 χούφτα κίτρινο τυρί τριμμένο
- αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το κολοκύθι και τη μελιτζάνα.
Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν, προσθέτετε και τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνετε.
Μόλις μαλακώσουν όλα τα λαχανικά, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το χυμό ντομάτας, τον βασιλικό και το τυρί. Ανακατεύετε καλά.
Ενώ η γέμιση σας κρυώνει (γιατί αν τη βάλετε ζεστή στα κανελόνια, θα σπάσουν), ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ.
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε το γάλα, το καλαμποκέλαιο και το αλεύρι και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να μην έχει σβόλους.
Στη συνέχεια, το βάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να πήζει.Μόλις πήξει, το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το τυρί και τα αυγά σιγά σιγά (παράλληλα ανακατεύετε για να ενσωματωθούν τα υλικά στο μείγμα).
Αφού ενσωματωθούν, προσθέτετε τον πελτέ, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε σε ένα ταψί το μισό φλιτζάνι χυμό ντομάτας και τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
Γεμίζετε τα κανελόνια με τη γέμιση (μην τα γεμίσετε ασφυκτικά γιατί θα σπάσουν κατά το ψήσιμο) και τα τοποθετείτε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
Περιχύνετε τα κανελόνια με τη μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με μπόλικη φρυγανιά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσει. Αφήνετε να κρυώσει πριν κόψετε σε κομμάτια.
Tip1: Μπορείτε να μειώσετε τον χρόνο παρασκευής της γέμισης, αν αφαιρέσετε τη φλούδα από τη μελιτζάνα.
Tip2: Όσο περισσότερο πελτέ ντομάτας προσθέτετε, τόσο πιο έντονο θα είναι το κόκκινο χρώμα της μπεσαμέλ. Θα πρέπει να αυξήσετε όμως και τη ζάχαρη για να αντισταθμίσει την οξύτητα της ντομάτας.
Tip3: Αν δεν έχετε κανελόνια ή θέλετε να αποφύγετε το γέμισμα, μπορείτε να φτιάξετε το ίδιο φαγητό και με λαζάνια, βάζοντας το μείγμα της γέμισης ανάμεσα στις στρώσεις.
Tip4: Η συνταγή για τη μπεσαμέλ που σας δίνω, δίνει μπεσαμέλ που δεν σβολιάζει και δεν είναι βαριά. Μπορείτε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε και τη δική σας συνταγή για μπεσαμέλ, στην οποία θα προσθέσετε τον πελτέ και τη ζάχαρη.
Tip5: Ο χυμός ντομάτας στον πάτο του ταψιού θα βοηθήσει τα κανελόνια σας να μην ξεραθούν κατά το ψήσιμο.
Tip6: Αν σας περισσέψει γέμιση, μπορείτε να την αραδιάσετε πάνω από τα κανελόνια σας (προτού βάλετε τη μπεσαμέλ).
Tip7: Μπορείτε να μοιράσετε τον χρόνο παρασκευής του φαγητού, ετοιμάζοντας τη γέμιση από την προηγούμενη μέρα και διατηρώντας τη στο ψυγείο. Απλά βγάλτε τη από το ψυγείο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το γέμισμα.
Tip8: Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκο χυμό ντομάτας, ελέγξτε αν πρέπει να προσθέσετε και λίγη ζάχαρη για να αντισταθμίσετε την οξύτητά της.
60 Σχόλια
υποβολή σχολίουΆραγε υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από το να δημιουργούμε όμορφες μνήμες στα παιδιά μας?Από το να περισυλλέγουμε τις σκόρπιες σκέψεις τους και να τις αποθηκεύουμε ,να τις φυλακίζουμε μέσα στη γεύση και τη μνήμη των γευστικών αρωμάτων που απελευθερώνονται μέσα από ένα φαγητό που προσφέρουμε?Νομίζω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει ως θησαυρό καλά κρατημένο στην καρδιά του,από αυτού του είδους τις αναμνήσεις.Όταν κλείνοντας τα μάτια,εισπνέοντας τις γευστικές ανάσες ενός φαγητού ή γλυκού,δεν επιστρέφουμε πίσω στην πατρογονική μας γωνιά?Στην ασφάλεια της οικογενειακής μας αγκαλιάς?
Και δεν απορώ που το συγκεκριμένο φαγητό σου φέρνει τέτοιες μνήμες.Το φροντισμένο ανακάτεμα των υλικών δημιουργεί μία σχεδόν επιθετική εισβολή αρωμάτων.Τόση, όσο να εντυπωθεί βαθιά στη γευστική συνείδησή σου.Η νοστιμιά προλαβαίνει να εγκατασταθεί μόνιμα στα κύτταρα του εγκεφάλου και να αφήσει ανεξίτηλα τα ίχνη της.Βλέπεις όλες οι μητέρες φροντίζουν για αυτό.Παίρνουν τα προληπτικά μέτρα για την αναλλοίωτη γευστική τους υπογραφή.
Φιλάκια πολλά,πολλά.
Έχεις δίκιο, Φωτεινή μου. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούμε όμορφες εικόνες με το φαγητό που ετοιμάζουμε τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους.
Πολλά φιλιά!
Νοστιμοτατο το κανελόνι σου!
Λοιπον αυτο που θυμαμαι απο την πρωτη μερα οταν πηγα Α Δημοτικου
ηταν οτι ειχα παει με ραματα κοντα στην περιοχη του ματιου.
Τα παδακια εβλεπαν της γαζες στην μουρη μου και δεν μου μιλαγε κανενα χα χα!
Καλα που δεν ημουν προληπτική σαν παιδι
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Πω πω, δύσκολη πρώτη μέρα… Ελπίζω η υπόλοιπη χρονιά να ήταν καλύτερη!
Παρα πολυ καλο θα το δοκιμασω σιγουρα!!
Θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις!
Καλησπέρα! καλό φθινόπωρο!! Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ το φαγητό σου!!
Ποτέ δεν είναι αργά για μια πρώτη δοκιμή… 😉
Υπέροχο μαμαδίστικο φαγάκι!!!!!! Σίγουρα ξυπνάει όμορφες αναμνήσεις!!!!
Πολλά φιλιά!
Χαίρομαι που σου άρεσε, Σιλένα μου!
Φιλάκια!
Μια διαφορετική πινελιά σε ένα μαμαδίστικο φαγητό.
Η εισαγωγή σου πάντα με κερδίζει!!
Καλή εβδομάδα.
Ειλικρινά χαίρομαι ιδιαίτερα όταν διαβάζω ότι κάποιος εκτιμά όχι μόνο το φαγητό αλλά και την εισαγωγή που το συνοδεύει! Ευχαριστώ!
Φιλιάκια!
Και η γέμιση πολύ ενδιαφέρουσα και άκρως καλοκαιρινή! Φαντάζομαι αρώματα και νοστιμιά!
Αλλά και η κόκκινη μπεσαμέλ, πολύ ευρηματική, μπράβο! Θα δοκιμαστεί προσεχώς!
Καλό σου βράδυ.
Φιλιά!
Ελένη μου, νομίζω ότι με αυτό το φαγητό πλημμυρίζει το στόμα γεύσεις καλοκαιριού!
Θα χαρώ να μάθω τις εντυπώσεις σου από την κόκκινη μπεσαμέλ!
Φιλιά πολλά!
Ενα από τα αγαπημένα φαγητά..Μιαμ, μιαμ,
Χαίρομαι που σου άνοιξα την όρεξη, Δελφινάκι!
Τα φιλιά μου!
Κόκκινη μπεσαμέλ? Με ξάφνιασες ευχάριστα! Ωραία πρόταση μαμαδίστικη, αλλά σου κλείνει και το μάτι!
Καλή σχολική χρονιά να έχουμε!
Φιλάκια πιρουνάκι!
Η αλήθεια είναι ότι λατρεύω την παράδοση αλλά πάντα μπαίνω σε πειρασμό να την πειράξω! 😉
Φιλιά πολλά και καλή σχολική χρονιά!
Σλουρπ! Κολασμένες φωτογραφίες και πεντανόστιμο φαγητό! Η μάνα μου δεν τα έφτιαχνε αλλά δεν πειράζει, τα φτιάχνω εγώ τα τελευταία χρόνια. Με έσωσες με την υποσημείωση στην παρένθεση. Κι αναρωτιόμουν τί στο καλό κάνω λάθος και μου σπάνε… Νόστιμα τα βγάζω, αλλά στραβοχυμένα. Ευχαριστώωωω!
Θα δοκιμάσω και με τη γέμιση λαχανικών! Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα! Όσο για την κόκκινη μπεσαμέλ… Έξυπνο και πρωτότυπο! 😉 Γεια στα χέρια σου Sunday!
Καλή εβδομάδα! Πολλά πολλά φιλάκια!
Sel μου, μη νομίζεις κι εμένα η πικρή εμπειρία με δίδαξε ότι τα κανελόνια ούτε τα παραγεμίζουμε ούτε τους βάζουμε τη γέμιση όσο είναι πολύ ζεστή. Ελπίζω την επόμενη φορά που θα τα φτιάξεις να βγουν αρτιμελή! 😉
Η κόκκινη μπεσαμέλ είναι κάτι διαφορετικό αλλά τόσο απλό που ο καθένας μπορεί να το κάνει για μια αλλαγή!
Πολλά φιλιά και καλά μαγειρέματα!
Πολύ αγαπημένο φαγητό σε επικαιροποιημένη εκδοχή, θα το εξιοποιήσουμε! Για να πω την αλήθεια, εγώ από το σχολείο θυμάμαι να επιστρέφω γεμάτη προσμονή στο σπίτι και να βρίσκω όλα εκείνα τα φαγητά που…σιχαινόμουνα, σπανακόρυζο, λαχανόρυζο, φακές, ρεβύθια κλπ.κλπ. Δεν μου έχουν μείνει οι στιγμές που αντίκριζα τα πιο λαχταριστά φαγητά αλλά οι αρνητικές, τι να σημαίνει ´αραγε αυτό για την ψυχοσύνθεσή μου???
Εγώ, πάλι, έχω επιλέξει να κρατήσω ως ανάμνηση τα φαγητά που μου άρεσαν. Γιατί, μη νομίζεις, και στο δικό μας σπίτι υπήρχε σπανακόρυζο αλλά το έχω θάψει βαθιά στο υποσυνείδητο… χιχιχι!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Την συνταγή σου θα την κάνω σίγουρα. Τρελαίνομαι για λαχανικά με ζυμαρικά!
Να την κάνεις, Νοτούλα μου, και να μου πεις τις εντυπώσεις σου!
Φιλάκια!
Τα φαγητά της μάνας μου, συχνά τα θυμάμαι με μεγάλη νοσταλγία Αναστασία μου, και προσπαθώ πολλές φορές να κάνω “αναπαραγωγή” τους, αλλά πάντα βάζω αυτήν την προσωπική πινελιά (όπως η κόκκινη μπεσαμέλ) που τα οδηγεί σε άλλο μονοπάτι τελικά :-))))
Όσο για τις αναμνήσεις του δικού μου σχολικού βίου, μοιάζουν μακρινές πολύ. Απλώς σήμερα ζω νέες εμπειρίες χάρη στο δικό μου πρωτάκι!!!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα εύχομαι.
Δεν είναι κακό να βάζουμε την προσωπική μας πινελιά, Πηνελόπη μου. Έτσι θυμόμαστε τα παλιά αλλά δεν βαριόμαστε κιόλας!
Εύχομαι στο πρωτάκι σου να περάσει υπέροχα σχολικά χρόνια, γεμάτα γέλια, φίλους και ευτυχισμένες στιγμές!
Πολλά πολλά φιλιά!
Αυτη η μπεσαμελ νομιζω οτι κλευει την παρασταση απο οτιδηποτε της βαλεις απο κατω κι ειναι κριμα. Η γεμιση λαχανικων ειναι τοσο ωραια αντι για τη συνιθησμενη με τον κιμα. Το μαμαδιστικο φαγητο σου το εκανες δικο σου πια!!!
Σε φιλω πολυ!
Υπεροχο!
Χρυσαυγή μου, κι εγώ προτιμώ τα λαχανικά ως γέμιση αντί για τον κιμά. Το φαγάκι γίνεται πιο ελαφρύ και με καλοκαιρινή αύρα! Άσε που με τη κόκκινη μπεσαμέλ μπορεί να “ξεγελαστούν” και κείνοι που δεν αγαπούν ιδιαίτερα τα λαχανικά και να ζητήσουν και δεύτερη μερίδα… 😉
Φιλάκια πολλά!
100% ντοματένια τα κανελόνια σου και άνευ κρέατος κιόλας, ό,τι πρέπει δηλαδή και για εμάς που βλέπουμε με καλό μάτι τη χορτοφαγία!
Φαίνονται σούπερ νόστιμα και πολύ χορταστικά!
Όσο για τις σχολικές αναμνήσεις, χα χα, και ‘γω με το φαί τις έχω συνδέσει! Εκτός από το φαγητό της ίδιας της μαμάς, εγώ είχα μαμά συμμαθήτριας που μαγείρευε ακόμα καλύτερα από τη δική μου, οπότε καταλαβαίνεις… Δε βλέπαμε την ώρα να γυρίσουμε σπίτι και να “διαβάσουμε” ! ;))
Κι εσύ αγαπάς τα λαχανικά, Dark; Join the club!
Είναι όντως πολύ χορταστικό φαγάκι και ειλικρινά πιστεύω πως δεν σε κάνει να νοσταλγείς καθόλου το κρέας!
Α, εσύ το είχες δίπορτο! Τυχερούλα! Κι εγώ στη θέση σου θα “διάβαζα” μετά μανίας! 😉
Φιλιά πολλά!!!
Υπέροχο πιάτο… πράγματι αυτή η εβδομάδα έχει τη δική της σφραγίδα για μικρούς και μεγάλους ή τουλάχιστον για οσους έχουν κάποια σχέση με το σχολείο κάθε βαθμίδας!!!
Υπέροχες φωτό αλλά και κείμενο!!!
Πολλά φιλιά!!!
Κική μου, ελπίζω κι εσύ, που έχεις άμεση σχέση με τα σχολικά δρώμενα, να έχεις μια υπέροχη σχολική χρονιά!
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι που σου άρεσε η ανάρτηση!
Τα φιλιά μου!
Εξαιρετική συνταγή Αναστασία μου!!!
Πολλά φιλιά.
Ευχαριστώ πολύ, Ρούλα μου!
Φιλάκια!
Καλησπέρα!!!Φαίνονται τέλεια τα λαζάνια!μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον η κόκκινη μπεσαμέλ!!!θα τη δοκιμάσω σύντομα και θα επιστρέψω!
Ελπίζω να τα ευχαριστηθείς!
Καλά μαγειρέματα!!!
Ουπς κανελόνια…σόρρυ!!!
Το συγκεκριμένο φαγάκι γίνεται και με λαζάνια. 😉
Καλη χρονια σε ολους του μαθητες!
Πολυ ωραια η προταση σου για τα κανελλονια, θα μου αρεζαν πολυ με την vegeterian γεμιση, αλλα οι αντρες στο σπιτι ουτε να διανοηθουν αλλη γεμιση εκτος απο κιμα!
Καλη εβδομαδα!
Αυτό θα πει απαιτητικό κοινό! Μπορείς πάντως να τους κάνεις την κλασική εκδοχή αλλά με κόκκινη μπεσαμέλ για αλλαγή!
Φιλάκια πολλά!
Φοβερό φαίνεται αυτό το πιάτο και πολυ του γουστου μου,κοκινη μπεσαμελ ε?να σου πω τη βρισκω καταπληκτική ιδεα μιας και ειμαι της κοκινης σαλτσας πιο πολυ,θα τη δοκιμασω αυτη τη συνταγη,πολλα φιλιά καλη εβδομαδα.
Να τη δοκιμάσεις, Νέλη μου! Θα χαρώ πολύ να μάθω αν σου άρεσε!
Πολλά φιλάκια!
Αυτή,καί αν είναι συνταγή Αναστασία μου!!!Νοστιμοτατο το κανελόνι σου!!!Αλλά καί η κόκκινη μπεσαμέλ,κόλαση!!!Εγραψες πάλι!!!Υπέροχη παρουσίαση!!!Καλή εβδομάδα!!!!Φιλάκια!!!
Σε ευχαριστώ πολύ για τα τόσο καλά σου λόγια, Dimi μου! Να είσαι καλά!
Σε φιλώ!
Καλή σχολική χρονιά νόστιμη, μυρωδάτη και λαχταριστή σαν το πιάτο σου!
Καλή σχολική χρονιά, Λιλάκι!
Φιλιά πολλά!
I love pasta!!!
Have a good week! and my g+ for your post!!!:)))
Besos, desde España, Marcela♥
Then, you should try this recipe! I hope you’ll enjoy it!
Kisses from Greece!
Καλησπέρα Αναστασουλίνι μου…μας ξάφνιασες πολύ ευχάριστα με την πρωτότυπη πρότασή σου!!τα κανελόνια σου με την κόκκινη μπεσαμέλ θα γράψουν ιστορία όπως φαίνεται!τα λαχανικά-και ειδικά η μελιτζάνα που μας τρελαίνει -εξιτάρουν ιδιαίτερα για το θέμα γεύση!!για την παρουσίαση δεν υπάρχουν λόγια..άπαιχτη κοριτσάκι μου!!!καλή σχολική χρονιά και δημιουργική!!άπειρα φιλάκια κοριτσάκι μου!!!!
Χαίρομαι που σου άρεσε το φαγάκι μου, Kate! Ελπίζω να το μαγειρεύσεις για ολόκληρη την οικογένεια και να το ευχαριστηθείτε όλοι εξίσου!
Φιλάκια πολλά και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Θεϊκό το φαγητό σου Αναστασία μου!
Τα κανελόνια τα λατρεύω, πολύ μου αρέσει η γέμιση που χρησιμοποίησες αλλά και αυτή η κόκκινη μπεσαμέλ σούπερ!
Φιλιά πολλά!
Να το δοκιμάσεις, Ερμιόνη μου! Πιστεύω ότι θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένη!
Φιλάκια!
Φοβερόοο!!!! Δεν μπορώ να σταματήσω να χαζεύω τις πεντανόστιμες φωτογραφίες σας!!!!
Είμαι καινούρια στην παρεούλα!! http://happyfrogcakes.blogspot.gr/
Καλωσόρισες κι ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Ξανάρθα για να σε καλέσω σε ένα blogoπαιχνίδι! Δε νομίζω να σε έχω ξανακαλέσει.
Ε, εννοείται φυσικά πως μόνο αν θες παίζεις, κι όποτε θες!
Είναι αυτό: http://chefkang.blogspot.gr/2013/09/the-beautiful-people_17.html
Είναι δυνατόν να μην ανταποκριθώ;;; Σπεύδω!
Ζυμαρικά, λαχανικά και μπεσαμέλ!!! Τα είπες όλα!!!
Σούπερ!!!
Και τα είπα και τα έφαγα όλα… 😉
Πράγματι τα κανελόνια είναι το αγαπημένο φαγητό των παιδιών μου και όλων των παιδιών νομίζω!!!
Φιλάκια!!!
Και όχι μόνο των παιδιών… 😉
Φιλιά!
Υποβολή Σχολίου