Υπάρχουν μέρες που ξυπνάω και νιώθω βασίλισσα. Νομίζω είναι περιττό να αναφέρω ότι αυτές οι μέρες είναι πάντα Κυριακές. Διότι, όσο βασιλικό αίμα κι αν ρέει στις φλέβες σου, άντε να το παίξεις γαλαζοαίματη μια καθημερινή, που οι υποχρεώσεις τρέχουν (και μαζί τους τρέχεις κι εσύ…). Αυτές τις Κυριακές, λοιπόν, που όλα μπαίνουν σε ρυθμούς slow-motion και το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχεις να αντιμετωπίσεις είναι αν θα πιεις φραπέ γλυκό με μπόλικα παγάκια και μπόλικο γάλα ή φρέντο με μπόλικο αφρόγαλα και μπόλικη κανέλα (το μπόλικο δεν το γλυτώνεις…), εμένα μου βγαίνει το βασιλικό mood στην επιφάνεια.
Εδώ θα κάνω μια παρένθεση για να διευκρινίσω ότι λέγοντας βασιλικό mood δεν εννοώ πως βγάζω το σκήπτρο και την κορώνα από την ντουλάπα και αρχίζω να περπατάω μέσα στο σπίτι με αργά βήματα αλά Μαρία Αντουανέτα, ζητώντας από τους αυλικούς να μου φέρουν παντεσπάνι. Διότι, πρώτον, οι κορώνες δεν με κολακεύουν. Δεύτερον, οι καλοί αυλικοί κοστίζουν πολύ τη σήμερον ημέρα (πού να κολλάς ένσημα με τέτοια κρίση…). Και τρίτο και σημαντικότερο, αντί για παντεσπάνι προτιμώ μια ζεστή φραντζόλα χωριάτικο ψωμί με τραγανή κόρα (κάνει καλύτερες βούτες στη χωριάτικη, βρε παιδί μου…). Και αφού έβαλα τα πράγματα στη θέση τους για να προλάβω παρεξηγήσεις και λανθασμένες εντυπώσεις, κλείνω την παρένθεση και προχωρώ.
Αυτές, λοιπόν, τις Κυριακές, θέλω να με κακομάθω. Και ερωτώ: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να κακομάθεις τον εαυτό σου, αν είναι “πρωί” ραχάτικης Κυριακής (ραχάτικη=σιγά μην ασχοληθείς με οτιδήποτε πέρα από την αφεντιά σου πριν τις 12 το μεσημέρι); Και απαντώ: Το brunch! Και εξηγώ για όσους δεν το γνωρίζουν: brunch (ή μπραντς ελληνιστί) είναι το γεύμα που τρως αργά το πρωί ή νωρίς το μεσημέρι (όπως θέλετε πάρτε το) και είναι κάτι μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού. Με απλά λόγια, μπουκώνεσαι θερμίδες χωρίς τύψεις (γιατί, ως γνωστόν, το πρωινό το καις…). Για ένα τέτοιο μπραντς, λοιπόν, φοράω σκούφο (αντί για την κορώνα που λέγαμε…) και χώνομαι στην κουζίνα!
Εδώ θα ήθελα να κάνω μια δεύτερη παρένθεση για να προλάβω την ερώτηση “Καλά, ολόκληρη βασίλισσα και φτιάχνεις μόνη σου το μπραντς σου;” και να απαντήσω με το γνωστό και πέρα για πέρα αληθινό γνωμικό “Αν θες να γίνει κάτι σωστά, πρέπει να το κάνεις μόνος σου!”. Κλείνει και η παρένθεση νούμερο 2.
Βέβαια, μια βασίλισσα δεν μπορεί να μείνει στην κουζίνα με τις ώρες… Έχουμε και ολόκληρο βασίλειο να διοικήσουμε… Γι’ αυτό, το μπραντς μου (και το δικό σας, αν νιώθετε το ίδιο βασιλικό mood και θέλετε να ακολουθήσετε την πρότασή μου) είναι Αυγά φούρνου με σπανάκι και μαλακό τυρί Μαστέλο®, που φτιάχνεται πολύ εύκολα και μπορεί να ικανοποιήσει κάθε βασιλικό ουρανίσκο…
Υ.Γ. Για όσους δεν το γνωρίζετε, το μαλακό τυρί Μαστέλο® είναι ένα χιώτικο τυρί από αγελαδινό γάλα, το οποίο μπορείτε να βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Είναι πολύ νόστιμο και φτιάχνει εκπληκτικό σαγανάκι. Δοκιμάστε το σε συνδυασμό με αυγά και κόκκινη σαλτσούλα και θα το λατρέψετε!
Αυγά φούρνου με σπανάκι και μαλακό τυρί Μαστέλο®
Υλικά
- 3 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 100γρ. σπανάκι (προτιμήστε τρυφερά φύλλα χωρίς χοντρό κοτσάνι)
- 1-2 πιπεριές κέρατο (κομμένες σε ροδέλες)
- 60γρ. μαλακό τυρί Μαστέλο® (κομμένο σε κύβους)
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα (κονκασέ 400γρ.)
- 1/3 φλιτζ. νερό
- 1/3 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
- 1-2 κουτ. γλυκού βούτυρο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι, λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε τις πιπεριές και το σπανάκι (ίσα να μαραθούν).
Προσθέτετε τη ψιλοκομμένη ντομάτα, το νερό, τον κόλιανδρο και τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε.
Μόλις αρχίσει να πήζει ελαφρά η σάλτσα, τη μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος και κάνετε 3 τρύπες. Σε κάθε τρύπα σπάτε προσεκτικά (για να μη διαλυθεί ο κρόκος) από ένα αυγό.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι (περίπου 15′).
Τα τελευταία λεπτά προσθέτετε και το τυρί (δεν το βάζετε από την αρχή για να μη λιώσει).
Το σερβίρετε ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο φρυγανισμένο ψωμί.
Tip1: Αν έχετε τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, δεν χρειάζεται να μεταφέρετε τη σάλτσα σε πυρίμαχο σκεύος. Μπορείτε να προσθέσετε τα αυγά απευθείας στο τηγάνι και να συνεχίσετε με το ίδιο σκεύος το ψήσιμο στο φούρνο.
Tip2: Για πιο ιδιαίτερη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και κάρυ ή μπούκοβο στη σάλτσα σας.
Tip3: Αν δεν μπορείτε να βρείτε μαλακό τυρί Μαστέλο® (αν και αξίζει να προσπαθήσετε), αντικαταστήστε το με άλλο τυρί της αρεσκείας σας, όπως κασέρι, χαλούμι ή ό,τι άλλο σας αρέσει.
80 Σχόλια
υποβολή σχολίουΚαλημέρα Αναστασία μου… συμφωνώ και επαυξάνω ότι τις Κυριακές πρέπει όλες να νιώθουμε λίγο βασίλισσες και να μας “παραχαϊδεύουμε” αλλά εγώ μάλλον ανήκω στην κατηγορία “αυλικός” και τις περισσότερες Κυριακές του χρόνου…πώς αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός ότι ξυπνάω από τις 8 ενώ το Σάββατο έχω βρυκολακιάσει μέχρι τις 2 τα ξημερώματα;;;;;;;
Βέβαια, και η κατηγορία των αυλικών ενθουσιάζεται με το brunch που ανακάλυψε στο Κυριακάτικο κουτάλι κι έτσι υποβάλλει τα σέβη της!!!! Νοστιμότατο και εντυπωσιακότατο!!!!!!!!!!!!!!!!!! Γεια στα χέρια σου …μεγαλειοτάτη!!!!!!!!!
Πολλά φιλάκια και να περνάς καλά!!!!!
Το πολύ πρωινό ξύπνημα ανήκει και στις δικές μου συνήθειες, όμως δεν πτοούμαι από το ατίθασο βιολογικό μου ρολόι! Κάποιες ώρες πρέπει να τις αφιερώνουμε στον εαυτό μας και να τον κανακεύουμε! Βάλε στο πρόγραμμα κι εσύ ένα ρεπό από τα καθήκοντα του αυλικού (ή έστω μια απεργία!) και θα με θυμηθείς! 😉
Πολλά φιλάκια, Κικίτσα!!!
εκπληκτικο φαγητό, ειναι όντως για να κακομαθαίνεις τον εαυτο σου!
το κοιτάζω μονο και μου τρέχουν τα σαλια!
Και πού να το φτιάξεις κιόλας…
Ακριβώς στην κατάλληλη ώρα ήρθα σε ποια διεύθυνση προσφέρεται το πρωινομεσημεριανό;;
Καλημέρα.
Ξανθή μου, προς το παρόν σε τρατάρω διαδικτυακά αλλά, πού θα πάει, θα σε φιλέψω και τετ-α-τετ!
Αν ξεκινάει έτσι η Κυριακή σου, φαντάζομαι πως θα τελειώνει! Κρίμα που έχω ήδη φάει πρωινό…
Καλημέρα κουταλακί!
Άστα, Σοφία μου! Τις Κυριακές ξεσαλώνω εντελώς! χαχαχα!
Καλημέρα Κυριακάτικο κορίτσι!
Τη συγκεκριμένη βασιλική ημέρα κι εγώ έτσι περίπου νιώθω. Κι αφού ήπια τον καφέ μου (όχι με παγάκια αλλά αχνιστό τέτοια εποχή), δε θα έλεγα όχι σε ένα πρωινομεσημεριανό ή μεσημεριανοπρωινό σαν αυτό που ετοίμασες! Μιλάμε πως αυτό το ελληνικό brunch κάνει σκόνη το ξενόφερτο αβγά με μπέικον! Ειδικά το τυρί αυτό είναι σούπερ και σίγουρα ταιριαστό και με τα άλλα υλικά!
Πολλά φιλιά και καλό royal χουζούρεμα/ξεκούραση!
Το ‘ξερα ότι αυτό το τυράκι δεν θα είχε ξεφύγει από την σκοτεινή κουζίνα σου και θα το εκτιμούσες! Η αλήθεια είναι πάντως ότι και εγώ προτιμώ σίγουρα αυτή την εκδοχή μπραντς από τα γνωστά αυγά με μπέικον. Λιγότερες θερμίδες (και τύψεις) και πολύ περισσότερη γεύση! Αν το δοκιμάσεις, θα χαρώ να μου πεις τη γνώμη σου!
Φιλάκια κι από μένα!!!
Αυτα ειναι γκλαμουριές κι ουχί τα τακουνια και τα γκλίτερ clutch!
Τον τελευταιο καιρο ονειρευομαι μπράντσες… ακομη βεβαια δεν μου εχει κατσει η φαση. Το καλο πραμα αργει ομως.
Το δικο σου ειναι βασιλικοτατο και θα το κατασπάραζα χωρις δευτερη σκεψη και τυψη!
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Τώρα που έχεις την κατάλληλη συνταγή, δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις άλλο! Μπες στην κουζίνα και φτιάξε το μπραντς που ονειρεύεσαι! Γεμάτο γκλαμουριά και γεύση! 😉
Πω πω κάτι royal eggs που βλέπουν τα ματάκια μου!!! Τέλεια είναι, ο,τι πρέπει για νοστιμιά και ενέργεια συνδυαστικά!
Είναι πολύ χορταστικό και νόστιμο πιάτο, Αμελί μου! Δοκίμασέ το!
Φιλιά πολλά!
Τα αγαπώ όλα όσα έχει η συνταγή και είμαι σίγουρη ότι θα το έτρωγα ευχαρίστως!!!!!!!!
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ το τίμησα δεόντως! Το άδειασα το πυρεξάκι… 😉
Το τέλειο κυριακάτικο πρωινομεσημεριανό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Το μαστέλο έχει φοβερή γεύση!!!!!!!!!!!!!!!!
Πάρα πολύ ωραίες και οι φωτογραφίες σου!!!
Χαίρομαι που σου άρεσε, Πέπη μου! Να μου πεις εντυπώσεις, αν το δοκιμάσεις!
Φιλάκια!
Απενεχοποιημένο και γευστικό….για μπραντς και για όποια συνέχεια μάς εμπνεύσει!
Τέλεια επιλογή και συνδυασμός με το μαστέλο.
Καλό απόγευμα Αναστασία μου!
Με φιλιά
Z.
Κι εγώ που το άδειασα το πυρεξάκι, ενοχές δεν ένιωσα… Οπότε, ναι συμφωνώ και επαυξάνω! Απενεχοποιημένο 100%!
Φιλάκια!
Kαλησπέρα..μου αρέσουν οι προλόγοι σου, πάντα τους διαβάζω με ενδιαφέρον.. δεν ξανακουσα ούτε ξαναείδα αυγά φούρνου… μου αρέσουν πολύ και τα αυγά και το σπανάχι και το τυρί…άρα ωραίο φαγητό και νόστιμο μου φαίνεται
Οπότε, ευκαιρία να τη δοκιμάσεις τη συνταγή και να μου πεις πώς σου φάνηκε! Ελπίζω να την απολαύσεις!
Φιλάκια!
Your highness ζωγραφίσατε στο παλάτι λέμε!!!
Πάντα τέτοια βασιλικά να μας βάζεις, η βασίλισσα μέσα μου βγήκε στην επιφάνεια ειδικά στο κομμάτι με τις βούτες!!!
Σου έστειλα στο mail σου το νέο μπανεράκι του μενού, αν βρεις χρόνο άλλαξέ το!!!!!!!!!
Καλή εβδομάδα !!!!!!!!!!!
Οι βούτες είναι το πλέον βασιλικό σπορ… χαχαχα! Χαίρομαι που σου άρεσε, Λίλα μου!
Δεν το έχω λάβει το μπανεράκι… Αν θες, ξαναστείλτο και θα το αλλάξω!
Φιλάκια!
Ουάου Αναστασία μου!!!Φοβερή συνταγή!!!Τέλειο καί εύκολο τό φαγάκι σου!!!!
Εχω μαστέλο τυρί,θά τήν δοκιμάσω!!!!Καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια!!!!
Να τη φτιάξεις, Dimi μου, και να επανέλθεις με εντυπώσεις!
Φιλάκια πολλά!!!
Βασιλικό το φαγητό σου, λαχταριστό και πολύ νόστιμο!
Χαίρομαι που σου άρεσε, Μαρία μου!
Φιλάκια!
Βασιλικότατο το λες!!! Πάντως και εκείνες τις καθημερινές που αντί για βασίλισσες είμαστε όλα τα υπόλοιπα, είναι ωραιότατο, γρήγορο μεσημεριανο!
Δεν έχεις άδικο σε αυτό! Όντως κάνει μια χαρά και για μεσημεριανό! Είναι πολύ χορταστικό και φτιάχνεται πανεύκολα!
Αναστασια σε διαβαζω παντα μονορουφι και μετα νιωθω τοσο πεινασμενη που θελω να ορμησω στο φαγητο σου. Πειραζει που ειναι 10 το βραδυ; Εγω θελω μπραντς με μαστελο που λατρευω !!! Κι ας μου το σερβιρει ο υποκομμος. Δε με νοιαζει. Φοβερες και ζωντανες φωτογραφιες με τον κροκκο του αυγου πολυ ομορφα ψημενο και γυαλιστερο!!! Φιλιαααααα
Όρεξη να ‘χεις και το τρως και μεταμεσονύχτιο το μπραντς, Χρυσαυγούλα! Κι αν στο σερβίρει και ο υποκόμμος, όπως λες, ακόμη καλύτερα!
Πολλά πολλά φιλιά!
Α παπααααααααα τι ωραιο πιατο,Βασιλισσα μου,εντελως βασιλικο μιλαμε….θα ηθελα να το δοκιμασω και ας μη συμπαθω ιδιαιτερα τα αυγα,οσο για τις Κυριακές? δίκιο ‘εχεις ,της Κυριακης το ξύπνημα έχει άλλη χαρη λεει η παροιμια,ειναι οντως ξεχωριστο,φιλια και καλη εβδομαδααααααααα.
Νέλη μου, τολμώ να πω ότι το συγκεκριμένο πιάτο τρώγεται και από κάποιον που δεν είναι λάτρης των αυγών, γιατί ο συνδυασμός με τα άλλα υλικά δίνει πολύ νόστιμο αποτέλεσμα! Άσε που μπορείς πάντα να αφήσεις τα αυγά για τους άλλους και εσύ να επιδοθείς σε βασιλικές βούτες στη σαλτσούλα… χιχιχι!
Φιλάκια!!!
Είναι βράδυ τώρα και διαβάζοντας τη συνταγή σου μου έρχεται να πάω τρέχοντας στην κουζίνα! Σλουυυρππππ!
Αν η συνταγή μου σου άνοιξε την όρεξη, τότε σίγουρα αυτό το μπλογκοσπιτάκι έχει πετύχει τον σκοπό του!
Φιλιά!
Καλημέρα μεγαλειωτάτη!!!!Όντας η Κυριακή είναι η καλύτερη ημέρα γιατί είναι αφιερωμένη στο ραχάτι. Άλλωστε και ο θεός την 7η ημέρα ξεκουράστηκε! Το brunch σου φαίνεται ωραιότατο και η ανάρτησή σου όπως πάντα απολαυστική!
Ω, μα τι προσφώνηση! Θα κακομάθω και άντε μετά να κατέβω από το θρόνο… χαχαχα!
Χαίρομαι που σου άρεσε το μπραντς! Αν το δοκιμάσεις, θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις!
Φιλιά!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ….ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ https://www.facebook.com/MasteloTyriaChiou?fref=ts
http://www.mastelo.gr
Χαίρομαι που σας άρεσε!
Δεν πειράζει που δεν ήξερα τί είναι το brunch, μιας και όπως και να το λένε μια χαρά θα το φάω! Θα αφαιρέσω βέβαια το σπανάκι, αλλά το υπόλοιπο θα το τσακίσω. Έχω ανάγκη να νιώσω κι εγώ λίγο βασίλισσα βρε παιδί μου! Το tip1 πολύ βοηθητικό! 😉
Να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα αγαπημένη μου κουταλοβασίλισσα!
Sel μου, αν βγάλεις το σπανάκι μπορείς να το αντικαταστήσεις με κόκκινη πιπεριά φλωρίνης. Έτσι θα έχεις ένα μπραντς με αυγά και πολύχρωμες πιπεριές, εξίσου νόστιμο και άκρως βασιλικό!
Πολλά φιλάκια!!!!
Ekpliktiko to brunch sou loipon! Me to zesto psomaki tis mamas mou tha einai oneiro ^^
Με το καλό να το φτιάξεις και να το ευχαριστηθείς δεόντως! Είμαι σίγουρη ότι το ψωμάκι της μαμάς σου θα δώσει έξτρα γεύση στις βούτες!
Xxaxaxax akrivos etsi!!
Τέλειο το brunch σου! Ένα είδος shakshuka… σούπερ νόστιμο και θέλει οπωσδήποτε το ψωμάκι του για βούτες! Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός που έχεις κάνει με το σπανάκι και το μαστέλο, θα το δοκιμάσω!
Χαίρομαι που σου άρεσε, Ελένη μου! Αν το δοκιμάσεις, να μου πεις εντυπώσεις!
Τι να πρωτοθαυμάσω; Εμφάνιση, συνδυασμό υλικών, παρουσίαση; Ά ψ ο γ η!
Ευχαριστώ πολύ!!!
Πωπωωωωω θέλω να βουτήξω ολόκληρη εκεί μέσα Αναστασία μου!!!
Υπέροχο φαγάκι.
Σε φιλώ!
Τα μακροβούτια επιτρέπονται! Για να μη σου πω ότι επιβάλλονται… χαχαχα!
Ένα τέτοιο πιάτο το έτρωγα άνετα και για μεσημεριανό!
Είναι πολύ χορταστικό και εξαιρετικά νόστιμο!
Τα σέβη μου μεγαλειότατη, για ακόμα μια φορά η πρόταση σου μετρά!
Φιλιά πολλά!
Είναι όντως πολύ χορταστικό! Όσο για τη γεύση, δοκίμασέ το και είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει!
Πολλά φιλάκια!!!
Μεγαλιωτάτη, you rock !! Τι έκανες πάλι; Είναι τόσο ζουμερό, τόσο λαχταριστό !
Γεια στα χέρια σου Αυτό το τυρί δεν το έχω αλλά δεν πτοούμαι, κάθε πρωί αυγά κάνω, θα τη δοκιμάσω τη συνταγή !!
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, Λυριελάκι! Να είσαι καλά!
Όσο για το τυρί, μπορείς να το αντικαταστήσεις με οποιοδήποτε κίτρινο τυρί σου αρέσει ή ακόμη και με φέτα (για πιο greek experience!).
Καλά μαγειρέματα και φιλάκια!
“Αν θες να γίνει κάτι σωστά, πρέπει να το κάνεις μόνος σου!” ΜΕΓΑΛΗ ΑΤΑΚΑ!!!!
Πολύ ωραίο το μπραντς σου (με προφορά, θα με υποχρεώσετε) 😉
Κική μου, αυτή την ατάκα την έχω εμπεδώσει εδώ και χρόνια και την ακολουθώ πιστά…
Χαίρομαι που σου άρεσαν τα αυγουλάκια!
Φιλιά!
Εντάξει Αναστασία.. σηκώνω τα χέρια ψηλά. Θελω να με πάρεις στο βασίλειό σου (ιδίως τις Κυριακές) για να τρώμε μαζί πρωϊνό
Και χωρίς ένσημα παρακαλώ..χιχι
Τέλειο για πρωινό και μεσημεριανό.
Ευχαριστούμε για την ιδέα
Φιλιά πολλά
Εννοείται ότι είσαι καλοδεχούμενη στο κυριακάτικο βασίλειό μου, Marion! Έλα να τρώμε και να πίνουμε παρέα!
Φιλάκια!
Εγώ το λάτρευψα από τη φωτογραφία!!! τέλειο πιάτο για πρωινό, brunch, μεσημεριανό, βραδυνό… είναι τέλειο, Αναστασία!!! Φιλάκια!!!
Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε! Δοκίμασέ το και πες μου εντυπώσεις!
Φιλάκια πολλά!!!
Λίγο παραπάνω χουζούρι τα Κυριακάτικα πρωινά, απολαυστικό καφεδάκι ε!!!! αν μου προσφέρουν κι ένα τέτοιο γευστικότατο brunch θα μπω κατευθείαν στον απαιτητικό ρόλο μιας βασίλισσας!!!!!!!!!!
Πολύ απαιτητικός ο ρόλος, αλλά σίγουρα τρως καλά… χιχιχι!
Φιλάκια, Σιλενάκι!
Κι’ εγώ θέλω να “με κακομάθω”….αλλά που τέτοια Τύχη, για τέτοια Μεγαλεία, Αναστασία κορίτσι μου!!!
Και την Κυριακή το πρωί σαν τον αήμνηστο Θανάση Βέγγο, σε ασπρόμαυρη ταινία, τρέχω, και δεν λέω να σταματήσω…
Εξαιρετικό το έδεσμα, που μια χαρά κυρίως φαγάκι μου φαίνεται εμένα :-)))
Πηνελόπη μου, καταλαβαίνω ότι οι ρυθμοί σου είναι μονίμως σε fast forward, όμως αν καμιά φορά βρεις λίγο χρόνο αξίζει να κακομάθεις τον εαυτό σου. Με τόσο τρέξιμο το δικαιούσαι νομίζω…
Φιλάκια πολλά!!!
Αναστασουλίνι μου υπέροχο!βασσίλισσά μου εσύ με τα brunch σου τα συγκλονιστικά!!!περιττόν να σου πω ότι μία τρέλα με το Μαστέλο Χίου την έχω -και την έχουμε στην οικογένεια-γιαυτό και το χρησιμοποιώ σε διάφορες δικές μου εμπνεύσεις!!την δική σου την συνταγή την είδα την λάτρεψα για τί με συνδυασμό με τα αυγά φαντάζομαι τι άρωμα θα δίνει το μαστέλο στο φούρνο..η ανάρτηση και ειδικά η παρουσίαση με τον απολαυστικό πρόλογο εξαιρετική!το Μαστέλο το έχω πακέτο στη γαριδομακαρονάδα,στο χοιρινό κατσαρόλας με σταμναγκάθι μαστέλο και λαδοτύρι Μυτιλήνης σε συνδυασμό..σου έριξα ιδέα μήπως το εντάξεις σε κάποια ανάρτηση ή να το δοκιμάσεις!!αν και πιστεύω αφού το σκέφτηκα εγώ σίγουρα θα το έχεις δοκιμάσει με τα παραπάνω που σου γράφω!!!φιλ΄’ακια άπειρα και συγχαρητήρια!!
Αφού αγαπάτε το μαστέλο οικογενειακώς, αξίζει να το δοκιμάσεις αυτό το πιάτο, Κate μου! Είμαι σίγουρη ότι θα το ευχαριστηθείτε!
Όσο για τις ιδέες σου, έχω να πω μόνο τα καλύτερα! Μου άνοιξες την όρεξη!!! Δεν αποκλείεται να κάνω σχετική ανάρτηση! Τέτοιες ωραίες συνταγές πρέπει να τις δοκιμάζουμε όλοι!
Φιλάκια πολλά!!!
Το χοιρινό με το σταμναγκάθι με σαμιώτικο γλυκό κρασί και μαστέλο δοκίμασέ το να δείς γεύση!κι αν θές τη συνταγή της γιαγιάς Ροζίνας(Κέρκυρα)με την δική μου προσθήκη με το μαστέλο πες μου να στην στείλω με mail να την δοκιμάσεις..φιλάκια πολλά κι ένα σούπερ Σαββατοκύριακο σου εύχομαι.
Μιλάμε είναι αργά το βράδυ τώρα που γράφω κι όμως βλέποντας αυτά τα γαργαλιστικά αυγουλάκι με το σπανάκι και το χωριάτικο ψωμί έτσι μου’ρχεται να μπουκάρω στην κουζίνα και να φάω ο,τι βρω!!! Αναστασία μας δημιουργείς πρόβλημα με τη δίαιτα… 😉 Πολύ ωραία συνταγή!
Ελεάννα – http://www.foodaki.gr
Χαίρομαι που σου άρεσε, Ελεάννα μου! Όσο για τη δίαιτα, κάνε τα στραβά μάτια! Κι εγώ ακριβώς αυτό κάνω εδώ και καιρό…
Ρε Αναστασία γιατί δεν έρχεσαι λίγο κι από δω να μου μαγειρεύεις της δόλιας να το παίζω κι εγώ “Βασιλικές Κυριακές;” Τι Κυριακάτικο κουτάλι είσαι δηλαδή;
Αχ, μη με ξεσηκώνεις κι έχω ιδιαίτερη αγάπη στα ταξίδια! Θα τα βροντήξω όλα και θα έρθω για επίσκεψη διαρκείας! χαχαχα!
Φιλάκια πολλά!
Επανήλθα με βραβείο για πριγκίπισσες!!!
http://lilaspurplethoughts.blogspot.gr/2013/11/blog-post_20.html
Α, ευχαριστώ πολύ πολύ! Σπεύδω να το παραλάβω!
Έχω δει την συνταγή σου αρκετές φορές, για να την εμπεδώσω, μα δεν είχα καιρό να σου αφήσω σχόλιο, γιατί το έχω παρακάνει με το ρητό: “Αν θες να γίνει κάτι σωστά, πρέπει να το κάνεις μόνος σου!”…
Υπάρχει μια παλιά ελληνική ταινία, όπου μια Αμερικανίδα ρωτά τον Φωτόπουλο “Πώς το λέτε στα ελληνικά το Breakfast?” και εκείνος απαντά “περίδρομο!” http://www.youtube.com/watch?v=C05KmNSzbIc
Σκέψου να άκουγαν και για brunch…
Μαστέλο… Άσε, δεν θα έρθω Ελλάδα? Τέτοιο περίδρομο θα φτιάξω!
Φιλάκια
Χαχαχα! Πολύ καλή η ατάκα και ομολογώ ότι δεν την ήξερα! Όντως με το brunch θα σηκώνονταν οι τρίχες του Φωτόπουλου στο ταβάνι…
Με το καλό να έρθεις και να το φτιάξεις και να το ευχαριστηθείς μαζί με αγαπημένα πρόσωπα!!!
Φιλάκια!
Είναι μαστ μαστ μαστ!!! Θα το φτιάξω
Ελπίζω να σας αρέσει οικογενειακώς!
Φιλάκια πολλά!
Καλημέρα Αναστασία Σε κάλεσα σε ένα παιχνιδάκι με μία ερώτηση πρόκληση 😉
Δες εδώ: http://www.mylovablebaby.com/2013/11/blog-post_22.html
Ευχαριστώ! Εννοείται ότι θα παίξω! Τα αφήνω εγώ ανεκμετάλλευτα κάτι τέτοια…;;;
Υποβολή Σχολίου