Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι (αν όχι όλοι και απλά δεν τον παραδέχονται) κρύβουν στην ντουλάπα τους ένα ρούχο-στόχο. Είναι το ρούχο που θα ήθελαν πολύ να (ξανά)φορέσουν αλλά προς το παρόν δεν μπορούν (διότι το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ ασθενής). Ναι, ναι, είναι εκείνο το στενό τζιν που φορούσαν με άνεση πριν χρόνια (προτού δηλαδή ανακαλύψουν την ακαταμάχητη γοητεία του τρίο καναπές-τηλεόραση-ντελίβερι), ή εκείνη η μπλούζα που τους κολάκευε απίστευτα στο λύκειο (με αυτή τη μπλούζα άλλωστε είχαν θαμπώσει τον/την κούκλο/α του σχολείου, εξασφαλίζοντας το ραντεβού των ονείρων τους) ή εκείνο το μαγιό που αγόρασαν σε μια κρίση αισιοδοξίας ένα νούμερο μικρότερο από το συνηθισμένο (γιατί ήταν σίγουροι ότι το γυμναστήριο θα απέδιδε αυτή τη φορά). Πάντως, είτε πρόκειται για παντελόνι, μπλούζα ή μαγιό είτε για οποιοδήποτε άλλο κομμάτι μιας συνηθισμένης γκαρνταρόμπας, το σίγουρο είναι πως το ρούχο-στόχος κρύβεται στα έγκατα της ντουλάπας και περιμένει τη στιγμή που θα βγει (και πάλι) στο προσκήνιο, κάνοντας την πιο θεαματική εμφάνιση (με βιολιά και τυμπανοκρουσίες).
Όλα καλά ως εδώ. Στο κάτω-κάτω, όλοι χρειαζόμαστε κίνητρα σε αυτή τη ζωή και το ρούχο-στόχος μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό κίνητρο για να σηκωθείς επιτέλους από τον καναπέ (που τείνει να αποκτήσει επικίνδυνα το αποτύπωμα των οπισθίων σου). Αρκεί να μην περάσεις στην αντίπερα όχθη. Γιατί, τότε, το ρούχο-στόχος μεταμορφώνεται από ρούχο-κίνητρο σε ρούχο-κυνηγός και σε καταδιώκει χειρότερα κι από αιμοσταγή δολοφόνο στο Παρασκευή και 13. Η εικόνα του αρχίζει να στοιχειώνει τις πιο γλυκές σου σκέψεις (ναι, αυτές με τη σοκολάτα γάλακτος) και ξεφυτρώνει μπροστά σου κάθε φορά που ανοίγεις το στόμα σου για να γευτείς μια από τις απαγορευμένες λιχουδιές, που τόσο αγαπάς (κι ας τις μισεί θανάσιμα η κακούργα η ζυγαριά). Μα αν τις λιχουδιές πολλοί αγάπησαν, τις τύψεις ουδείς. Διότι, ποιος θέλει να κοιμάται αγκαλιά με τις Ερινύες;
Και τώρα θα μου πεις, αγαπημένε αναγνώστη, υπάρχει αλήθεια τρόπος και τις τύψεις να γλυτώσω και να γευτώ το παγωτάκι μου σαν άνθρωπος; Κι εγώ θα σου απαντήσω ευθαρσώς πως υπάρχει. Αρκεί το παγωτάκι να μην είναι πεντάμπαλο (γκούχου, χκούχου…) και τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας να είναι αρκετά ισορροπημένα ώστε να συγχωρούν τις μικροατασθαλίες. Μην κατσουφιάζεις, αγαπημένε αναγνώστη. Ισορροπημένα γεύματα δεν σημαίνει άνοστα. Και μπορώ να σου το αποδείξω. Γιατί ο σολωμός στο γκριλ με δροσερή σος γιαουρτιού που ακολουθεί και θα σε χορτάσει και θα κάνει με τα κρεμμυδάκια τις ενοχλητικές Ερινύες. Και πού ξέρεις, μπορεί το ρούχο-στόχος να αρχίζει να ξεμυτίζει δειλά-δειλά προς το φως από τα έγκατα της ντουλάπας σου.
Για όσους αγαπάτε τον σολωμό, θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το πιάτο που ακολουθεί. Το ψαράκι γίνεται πεντανόστιμο και ζουμερό, ενώ η μαρινάδα του αποτελεί βάση για τη δροσερή σος που το συνοδεύει (έτσι κερδίζετε χρόνο). Ταιριάζει απόλυτα με κους κους και τραγανά λαχανικά. Δοκιμάστε το και καλή σας όρεξη!
Σολωμός στο γκριλ με δροσερή σος γιαουρτιού
Υλικά (ανά μερίδα)
- 1 φιλέτο σολωμού χωρίς πέτσα (περίπου 180γρ.)
- 2 κουτ. σούπας (γεμάτες) γιαούρτιΓια τη μαρινάδα:
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Κρατάτε στην άκρη 3 κουτ. γλυκού από τη μαρινάδα και την υπόλοιπη την βάζετε σε ένα σακουλάκι μαζί με το σολωμό. Το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να μαριναριστεί καλά.
Αφού μαριναριστεί, βγάζετε το ψάρι από τη σακούλα, το ταμπονάρετε ελαφρά (για να μην τρέχουν ζουμιά) και το ψήνετε στο γκριλ για 4′ από κάθε πλευρά.
Μόλις το ψάρι είναι έτοιμο, ανακατεύετε τα 3 κουτ. γλυκού από τη μαρινάδα που είχατε φυλάξει μαζί με το γιαούρτι και περιχύνετε τον ζεστό σολωμό.
Συνοδεύετε με κους κους και βραστά λαχανικά και απολαμβάνετε ζεστό.
Tip1: Το φιλέτο σολωμού πρέπει να έχει ίδιο πάχος παντού, ώστε να ψηθεί στον ίδιο χρόνο. Προτιμήστε φιλέτο μετρίου πάχους.
Tip2: Αναποδογυρίζοντας πού και πού τη σακούλα με τη μαρινάδα πετυχαίνετε καλύτερο μαρινάρισμα στο ψάρι σας.
Tip3: Βράστε τα λαχανικά σας σε άφθονο αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά και ύστερα αφήστε τα κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό για μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να σταματήσει ο βρασμός και να παραμείνουν τραγανά.
Tip4: Για το κους κους, βάζετε το κους κους σε ένα μπολ και το περιχύνετε με καυτό νερό (σε αναλογία κους κους-νερού ένα προς ένα, δηλαδή για 1 φλιτζάνι κους κους, ρίχνετε 1 φλιτζάνι νερό). Κλείνετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφού απορροφηθεί το νερό, το “αφρατεύετε” με ένα πιρούνι. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και λίγο χυμό λεμονιού.
8 Σχόλια
υποβολή σχολίουΤι εύκολο και νόστιμο φαγάκι! Και ένα παγωτάκι μετά, είναι ότι πρέπει 😉
Το παγωτάκι επιβάλλεται… 😉
Πρωτον δεν εχω μονο ενα τετοιο ρουχο αλλά ντουλάπα ολοκληρη. Ποτε δεν ξερεις μωρε.χιχι. Κατα δευτερον δεν θα σκεφτόμουν να συδυάσω σιλωμό με γιούρτι αλλά μου φαινεται τοσο ενδιαφέρον που θα το εφαρμόσω συντομότατα.
Ολόκληρη ντουλάπα, ε; Σωστή σε βρίσκω! Αυτό θα πει βάζω στόχους! 😉
Ελπίζω να σου αρέσει ο συνδυασμός όταν το δοκιμάσεις!
Φιλιά!
Εγώ παγωτό δεν θα φάω μετά αλλά το σολομό θα το φάω με αυτή ακριβώς τη σάλτσα.
Καλή εβδομάδα.
Εγω παλιοτερα έκανα το εξης: αγοραζα ενα στενουτσικο ρουχο και σκεφτομουν “ελα μωρε θα χασω καναδυο κιλα και θα ειναι τελειο”….ε παρεμενε “ατελες” το ρουχο καθως κανα δυο κιλα δεν εχανα!Ναι αλλα το παθημα εγινε μαθημα και δεν με παραμυθιαζω πλεον!
Τρελαινομαι για Σολωμο,θα το κανω οποσδηποτε!!!!
Μμμμμμμ!! Νοστιμότατο πιάτο μας σερβίρεις Αναστασία και με λίγες θερμίδες!!! Χρωματιστό, ελαφρύ και νόστιμο!!
Γεια στα χέρια σου!!
。·..✿✿°
Tão delicioso e tão fácil de preparar… até eu consigo!
Ingredientes do dia a dia.
Boa semana!
Beijinhos.
°º。♡♡彡
Υποβολή Σχολίου