Πόσες φορές σας έχει τύχει να πείτε ότι θα περάσετε μια ήσυχη εβδομάδα και ξαφνικά να προκύπτουν χίλιες δυο εκκρεμότητες και υποχρεώσεις, που σας κάνουν να τρέχετε πανικόβλητοι για να προλάβετε τα πάντα; Αν μου πείτε ποτέ, προφανώς δεν ζείτε σε πόλη (ούτε καν σε χωριό) αλλά σε κάποιο παραδεισένιο νησί της Καραϊβικής και έχετε την τύχη να απολαμβάνετε πολύχρωμα κοκτέιλ με ομπρελίτσες, ατενίζοντας γαλαζοπράσινα νερά από την αναπαυτική αιώρα σας. Αν ανήκετε στην κατηγορία των εκλεκτών της Καραϊβικής, παρακαλώ βγείτε τώρα απ’ αυτό το blog και μην επιχειρήσετε να ξαναμπείτε. Ζηλεύω τόσο, που αρνούμαι να σας προσφέρω οποιαδήποτε συνταγή. (Εκτός βέβαια κι αν έχετε σκοπό να με καλέσετε στον τροπικό σας παράδεισο για διακοπές διαρκείας. Σε αυτή την περίπτωση, όχι μόνο έχετε ελευθέρας στο blog αλλά είμαι διατεθειμένη να σας μαγειρεύω για μια ζωή!)
Από την άλλη, αν ανήκετε στους λιγότερο τυχερούς, κατανοώ και συμπάσχω! Ξέρω πολύ καλά τι περνάτε. Ξεκινάτε την Δευτέρα σας με ένα σωρό όνειρα για μια γαλήνια εβδομάδα δίχως απρόοπτα και, πριν ακόμη φτάσει το απόγευμα, τα όνειρά σας έχουν γκρεμιστεί, σαν ετοιμόρροπος πύργος από τραπουλόχαρτα. Καθώς οι μέρες διαδέχονται η μία την άλλη και οι υποχρεώσεις αυξάνονται, νιώθετε σαν δρομείς που τρέχουν μαραθώνιο και η γραμμή του τερματισμού δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα. Μέχρι να έρθει το πολυπόθητο σαββατοκύριακο, οι δυνάμεις σας σάς έχουν εγκαταλείψει και αναρωτιέστε πόσο αφελείς ήσασταν που θεωρούσατε ότι η εβδομάδα θα κυλούσε ήρεμα. (Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα κάνετε τα ίδια ακριβώς όνειρα και την επόμενη Δευτέρα. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία λένε…)
Τώρα, μετά από όλο αυτό το τρέξιμο, δεν σας αδικώ αν δεν έχετε κουράγιο για πολύπλοκες συνταγές. Αρκετά κουραστήκατε όλη την εβδομάδα για να κλειδαμπαρωθείτε στην κουζίνα με τις ώρες. Καλύτερα κάτι εύκολο και γρήγορο. Τι θα λέγατε λοιπόν για μια σαλάτα με οικείες γεύσεις αλλά λίγο πιο ιδιαίτερη παρουσίαση; Πιο συγκεκριμένα, ατομική σαλάτα σε στυλ τσιζκέικ. Έτσι, για να αισθανθείτε ότι προσφέρετε στον εαυτό σας και στους αγαπημένους σας κάτι όμορφο, χωρίς να έχετε φάει τριακόσιες τριάντα τρεις ώρες πάνω απ’ την κουζίνα.
Τα υλικά είναι πολύ απλά και πιθανότατα τα έχετε ήδη στο ψυγείο σας. Τα βήματα είναι εύκολα και μπορούν να εκτελεστούν ακόμη και από έναν αρχάριο. Όσο για τη γεύση, πιστεύω ότι δεν θα σας απογοητεύσει. Μπορεί να φαγωθεί ακόμη και ως πρώτο πιάτο ή ως βραδινό, γιατί είναι αρκετά χορταστική. Χάρη στην εμφάνισή της, σας προτείνω να τη φτιάξετε και σε κάποιο τραπέζι, ώστε ο κάθε καλεσμένος σας να έχει τη δική του σαλατούλα.
Ατομική σαλάτα σε στυλ τσιζκέικ
Υλικά (ανά μερίδα)
Για τα κρουτόν:
- 1 φέτα ψωμί του τοστ
- λίγο ελαιόλαδο
Για τη σος φέτας:
- 50 γρ. φέτα (κατά προτίμηση μαλακή)
- 1 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
- 1 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
- Αλάτι–πιπέρι
Για την κορυφή:
- 3 ντοματίνια
- 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
- 2 κουτ. γλυκού μπαλσάμικο
- ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
- 5 -6 σπόρους κάππαρη
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα κρουτόν:
Με ένα μαχαίρι, κόβετε το ψωμί του τοστ σε ομοιόμορφα τετράγωνα κομμάτια (μέγεθος κρουτόν) και τα λαδώνετε ελαφρά με ένα πινέλο.
Τηγανίζετε τα κομματάκια του ψωμιού σε αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι). Μη ξεχνάτε να τα γυρίζετε για να μην καούν.
Μόλις πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα, τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Για τη σος φέτας:
Βάζετε στο μπλέντερ τη φέτα, το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το λάδι, λίγο πιπέρι και μια πρέζα αλάτι (προσοχή στο αλάτι αν η φέτα που χρησιμοποιείτε είναι αλμυρή) και αναμειγνύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα σας.
Δοκιμάστε το μίγμα για να δείτε αν χρειάζεται να προσθέσετε περισσότερο αλάτι ή πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα σας.
Για την κορυφή:
Σε ένα μπολ ρίχνετε το μπαλσάμικο, το λάδι, τη ρίγανη, μία πρέζα αλάτι και μία πρέζα πιπέρι και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
Κόβετε τα ντοματίνια στα τέσσερα και τα βάζετε να μαριναριστούν μέσα στο μίγμα του μπαλσάμικο για 3-4 λεπτά.
Σύνθεση:
Σε ένα κοντό ποτήρι με φαρδύ πάτο (βλ. ποτήρι ουίσκι), τοποθετείτε τα κρουτόν, που έχουν κρυώσει.Πάνω από τα κρουτόν, βάζετε τη σος φέτας και στρώνετε την επιφάνεια της με ένα κουτάλι.
Προσθέτετε τα ντοματίνια (χωρίς τη μαρινάδα) και γαρνίρετε με την κάπαρη.
Ντοματόπιτα με μπέικον
Υλικά (για ένα μικρό ταψάκι)
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
- 4-5 φέτες μπέικον
- 2 ντομάτες ώριμες
- 1 μεγάλο αβγό
- 100 γρ. ανθότυρο
- 100 γρ. έμμενταλ
- 3 κουτ. σούπας γιαούρτι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
- ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα (γλυκιά)
- 1 χούφτα φρέσκο δεντρολίβανο
- αλάτι – πιπέρι
- 1 φρυγανιά τριμμένη
- 1 κουτ. γλυκού μαργαρίνη
Εκτέλεση
Κόβετε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το σωτάρετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (ίσα να γυαλίσει).
Τρίβετε στον τρίφτη τις ντομάτες και το έμμενταλ, θρυμματίζετε το ανθότυρο με τα χέρια και ψιλοκόβετε το δεντρολίβανο.
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, τη φρυγανιά και τη μαργαρίνη. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Προσθέτετε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι και παράλληλα ανακατεύετε (ανάλογα το αλεύρι, μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω). Το μίγμα θα μοιάζει αρκετά με μείγμα για κέικ.
Βουτυρώνετε πολύ καλά ένα ταψάκι (εγώ χρησιμοποίησα κεραμικό ταψί 20 εκατ.) και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Το κουνάτε λίγο για να πάει το μίγμα παντού και, αν χρειάζεται, στρώνετε την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
Πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και σκορπίζετε κομματάκια μαργαρίνης σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα (περίπου 45’ -50’).
52 Σχόλια
υποβολή σχολίουΛαχταριστα και τα δυο! Καλημερα!
Καλημέρα loulou! Αναμένω εντυπώσεις και όταν τα δοκιμάσεις!
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ!!ΜΟΥ ΚΙΝΗΣΕΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΓΩ !!!
Χαίρομαι που σ’ αρέσει koykoycook! Τόσο η ντοματόπιτα όσο και η σαλάτα γίνονται πανεύκολα και είναι πολύ νόστιμες! Καλημερούδια!!!
Υπέροχη!!! Θα την δοκιμάσω!!!
Καλώς σε βρήκα!!!
Χρόνια πολλά!!!
Καλωσήρθες Ελένη μου! Πολύ χαίρομαι που σου αρέσει η συνταγή! Θα περιμένω τα σχόλιά σου και μετά τη δοκιμή!
Επική (και επετειακή?) η ανάρτηση σου sundayspoon!
Με άφησες άφωνη, με το σπιρτόζικο κείμενό σου, με τις άψογες συνταγές σου σε ύφος, εκτέλεση και φωτογράφιση αλλά και για το μέγεθος της ανάρτησης!
Εύγε σε όλα, τα οποία βρήκα εξαιρετικά και μοναδικά.
Α! η σαλάτα με ιντριγκάρει και θα δοκιμαστεί σύντομα…
Καλό υπόλοιπο Κυριακής!
Z.
Εγώ τώρα τι να πω μετά από ένα τόσο όμορφο σχόλιο; Καλά που δεν υπάρχει κάμερα, γιατί έχω κοκκινίσει πιο πολύ από τα ντοματίνια της σαλάτας… Εύχομαι να σου αρέσουν εξίσου και οι επόμενες αναρτήσεις! Καλό βράδυ!
Μα τι ωραία ιδέα παρουσίασης σαλάτας!!
Μου αρέσει τρελά, Αναστασία!
Θα την έχω στα υπόψιν!
Και η ντοματόπιτά σου μου άρεσε εξίσου!
Φιλιά.
Ευχαριστώ Στελλίτσα! Η αλήθεια είναι πως και οι δύο συνταγές είναι ευπαρουσίαστες χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερο κόπο! Φιλάκια!
Πολύ ωραία ιδέα και για πάρτυ η σαλάτα σερβιρισμένη έτσι!
Ειδικά αν έχεις πολλά μικρά ποτηράκια/σφηνάκια, είναι ένα πρώτης τάξεως ορεκτικό για ποτό/κρασί!
Η ντοματόπιτα πάλι, είναι παντός καιρού, χεχε!
Έχεις ξεκινήσει το blog πολύ καλά, μπράβο, συνέχισε έτσι!
Έχεις απόλυτο δίκιο για τα σφηνοπότηρα! Θα δείχνουν πολύ ωραία!
Όσο για τη ντοματόπιτα, είναι παντός καιρού και… παντός στομαχιού!
Δέκα με τόνο, άριστα Αναστασία. Μένω άφωνη με την παρουσίαση και τη νοστιμιά και σού δίνω τα συγχαρητήρια μου και πάντα τέτοια βρε παιδί μου! Άξια, άξια!!!
Ευχαριστώ, ευχαριστώ! Ειλικρινά χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσαν! Αλλά θέλω και αυτοκολλητάκι μαζί με το άριστα (ξέρεις, όπως βάζουν οι δασκάλες του δημοτικού στα παιδάκια όταν παίρνουν δέκα με τόνο στην ορθογραφία…)
Ψηφίζω ναι και στις δύο συνταγές …καταγράφονται για “εκτέλεση”.
Φιλιά
Να τις φτιάξεις και να μου πεις αν σου άρεσαν! Φιλιά και καλή εβδομάδα Κωνσταντίνα μου!
Πολύ ωραίες και οι δύο προτάσεις σου, συγχαρητήρια!
Καλή εβδομάδα:)
Σε ευχαριστπώ πολύ Μαρία μου! Να είσαι καλά! Καλή εβδομάδα και σε σένα!
Αυτόν τον μύθο για την “Ελπίδα που πάντα πεθαίνει τελευταία” πολύ θα ήθελα να τον βγάλω από την ζωή μου και την καθημερινότητά μου!!!
Είναι πλάνη που απλώς δεν σε αφήνει να ησυχάσεις και να “απολαύσεις” την κούραση και την ταλαιπωρία όπως τους αξίζει!!!!
Η πρόταση για την ατομική σαλατούλα, συνδυασμένη με τυράκια μου αρέσει πάρα πολύ Sundayspoon. Ε, για την ντοματόπιτα με μπέϊκον τα σχόλια μάλλον είναι ίσως περιττά.
Καλή συνέχεια στη νέα σου εβδομάδα εύχομαι.
Να “απολαύσεις” την κούραση και την ταλαιπωρία… Πολύ μου άρεσε αυτό Πηνελόπη μου!
Χαίρομαι που σου άρεσαν οι προτάσεις μου και εύχομαι να “βρεις χρόνο” για να τις ετοιμάσεις!
Και τα δύο είναι φανταστικά, μπράβο σου!!!!!!!!!
Ευχαριστώ πολύ Ελένη μου! Χαίρομαι που σου άρεσαν τόσο!
Καλό βράδυ!
Καλώς σε βρήκα Αναστασία!
Από το ύφος των κειμένων σου αλλά και τις μέχρι τώρα συνταγές σου, νομίζω ότι σε συμπαθώ ήδη!
Πολύ ευπαρουσίαστα και νόστιμα και τα δύο πιάτα!
Η σαλάτα είναι τόσο εύκολη αλλά παράλληλα τόσο ευφάνταστη, ενώ σε μια τέτοια πιτούλα δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί!
Καλή αρχή λοιπόν, καλές συνταγές και ελπίζω να τα λέμε!
Ερμιόνη μου γλυκιά καλωσόρισες! Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει η μπλογκογειτονιά του sundayspoon κι ελπίζω με τον καιρό να βρίσκεις εδώ μέσα όλο και περισσότερες συνταγές στις οποίες δεν θα μπορείς να αντισταθείς!
Φιλιά πολλά!
Καλημέρα Αναστασία, σ’ευχαριστούμε για την επίσκεψη!Πολύ γευστικές και οι δυο σου δημιουργίες, καθώς και οι προηγούμενες(τις είδα στα βιαστικά..)Πιστεύω ότι θα τα λέμε συχνά, καλά μαγειρέματα, καλή συνέχεια!
Καλημέρα και καλό μήνα! Σίγουρα θα τα λέμε! Πολλά φιλιά!
Μμμμ,την ντοματόπιτα την ζήλεψα…Θα την επιχειρήσω χωρίς μπέικον βέβαια!Σε ευχαριστώ για το σχόλιο στο blog μου!
Φιλιά και καλό μήνα!
Καλημέρα! Καλό μήνα! Πιστεύω ότι θα είναι ωραία και χωρίς μπέικον. Αναμένω τις εντυπώσεις σου όταν τη δοκιμάσεις! Φιλιά!
Πολυ εμφανισμα… οτι πρεπει για τραπεζωμα!
Έχεις δίκιο Βeauty Follower! Ταιριάζουν πολύ σε τραπέζι, πάρτυ αλλά και σε οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε να “κακομάθουμε” κάποιον χωρίς να ξοδέψουμε πολύ χρόνο στην κουζίνα. Καλημέρα!
Καλό μήνα και από εμένα. Σήμερα σε ανακάλυψα και ήδη σε καταχώρησα στα Blogs που παρακολουθώ.
Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις και οι συνταγές σου είναι τόσο ευφάνταστες και εύκολες.
Δεν έχω λόγια επίσης για τις φωτογραφίες με τόσο ζωντανά χρώματα.
Καλή αρχή και ελπίζω να τα λέμε συχνά.
Φιλιά
Καλωσήρθες Νοτούλα μου! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Είναι πολύ όμορφα όσα λες και άκρως ενθαρρυντικά. Πολλά φιλιά και από μένα!
Μου φαίνονται πολύ λαχταριστά και τα δύο!!!! Καλώς βρεθήκαμε και καλό μήνα να έχεις!!!
Κική μου, πιστεύω ότι θα έχεις την ίδια γνώμη και όταν τα δοκιμάσεις. Είναι εύκολες συνταγές, αλλά η γεύση τους σε κερδίζει απ’ την πρώτη πιρουνιά…
Καλό μήνα και σε σένα!
Καλό μήνα και καλώς σε βρήκα! Οι φωτογραφίες σου είναι πολύ ζωντανές!
Σου εύχομαι καλή αρχή και καλά μαγειρέματα!
Καλωσόρισες πριγκίπισσα κι ευχαριστώ πολύ! Αν οι φωτογραφίες μου κατάφεραν να σου ανοίξουν την όρεξη, τότε έχω πετύχει τον στόχο μου…
Φιλιά και καλό μήνα!
Καλημερα Αναστασια(ετσι διαβασα οτι σε λενε)σε ευχαριστω πολυ για την επισκεψη σου στο μπλογκ μου..
Καλως σε βρηκα λοιπον!!!
Καλωσόρισες Γωγούλα και ελπίζω να τα λέμε συχνά! Καλό σαββατοκύριακο!
Ήρθε και το φαγανό του blogspot! Πρόλαβα κάτι; Μπα…!!! Λοιπόν! Η ατομική σαλάτα φαίνεται φανταστική! Πάνω στην ώρα που σκεφτόμουν τί θα μπορούσα να φτιάξω για κάποιους φίλους μου το Σαββατοκύριακο! Ντοματόπιτα δεν έχω ξαναφάει, αλλά φαίνεται ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα! Μου αρέσουν πολύ τα υλικά!
Κι επειδή όντως ψόφησα στην τρεχάλα μέσα στην εβδομάδα, μπαίνουν στα αγαπημένα και με την πρώτη ευκαιρία, θα τα χτυπήσω αλύπητα!
Καλώς σε βρήκα! Να έχεις ένα όμορφο και ήρεμο μεσημέρι!
Καλώς την! Όλο και καμιά μεριδούλα θα βρεθεί και για σένα! Άλλωστε, εγώ δεν χαλάω χατίρια στα φαγανά παιδιά (καθότι είμαι κι εγώ ένα από αυτά…) Φτιάξτα και περιμένω εντυπώσεις! Φιλιά και καλό σαββατοκύριακο!
¸.•°✿⊱╮
°✿ Olá, amiga!
Passei para uma visitinha e encontrei receitas maravilhosas!!!
Bom fim de semana!
Beijinhos do Brasil.°✿
♫•*¨*•.¸¸✿✿¸¸.•*¨*•♫
Welcome Magia! Thanks a lot! You’re very kind! Hope you enjoy my recipes and become a regular visitor! Have a nice weekend!
Καλησπέρα sundayspoon!Τώρα σε ανακάλυψα και μ’άρεσε πολύ το “όνομά” σου αλλά και το εικονίδιό σου!!Επισης μιας και έπεσα πάνω σε συνταγές με ντομάτα, να σου πω ότι μου άρεσαν πάρα πολύ γιατί είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά ό,τι έχει ντομάτα!
Καλή συνέχεια λοιπόν!
Καλωσήρθες Αθηνά! Αχ αν ήξερες πόσο σπαζοκεφάλιασα για να βρω ένα “όνομα” που θα μου αρέσει και θα ταιριάζει με το ύφος του blog… Χαίρομαι που σ’ αρέσει! Όσο για το εικονίδιο, τι να κάνω που είμαι φανατική του southpark…
Αφού αγαπάς τη ντομάτα, πιστεύω ότι οι συγκεκριμένες συνταγές θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σου δεόντως! Δεν μένει παρά να τις δοκιμάσεις…
Καλό σαββατοκύριακο!
Να’μαι κι εγώ, τελευταία και καταϊδρωμένη!!!! Η ιδέα της σαλάτας καταγράφεται και μπαίνει και στα Χριστουγεννιάτικα μενού μου!!!! Να είσαι καλά και πάντα σπιρτόζικη!!!
Καλώς την! Last but not least, που λένε και οι φίλτατοι Εγγλέζοι! Πολύ χαίρομαι που εμπλούτισα τα Χριστουγεννιάτικα μενού σου Λίλα μου!
Φιλιά!
Αχ…πες μου ποια γυναίκα δεν τραβάει αυτά που περιέγραψες. Αμ εκείνο το σκ; Που λες ότι ό,τι δεν έκανες όλη τη βδομάδα θα τα κάνεις το σκ; Τι να πρωτοχωρέσει το έρμο;;;
Η σαλάτα σου μου άρεσε πολύ! Θα την σερβίρω όταν κάνω τραπέζι. Πολύ καλή ιδέα! Ωραία επίσης και η ντοματόπιτα που δεν χρειάζεται φύλλο! Σημειώνονται και τα δύο!
Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές η βδομάδα μοιάζει πολύ μικρή για να χωρέσει όλες μας τις υποχρεώσεις. Κάτι τέτοιες μέρες προτιμώ τις εύκολες συνταγές που δεν χρειάζονται πολύ κόπο. Χαίρομαι που σου άρεσαν οι προτάσεις μου. Καλό υπόλοιπο Κυριακής!
Γεια σας. Καλώς βρεθήκαμε στα μπλογκ μας, στην μπλογκογειτονιά.Ευχαριστώ που γίνατε μέλος στο μπλογκ μου, μόλις έγινα και γω.
Καλωσόρισες Δελφινάκι και εύχομαι να τα λέμε συχνά!
Καλό απόγευμα!
τι όμορφο που φαίνεται το τσιζκέικ!! με τι ψωμί προτείνετε τη βάση? γιατι νομιζω θα πηγαινει πολυ το τοστιμο μεσογειακο που εχει γευση ριγανης!
Η ιδέα να χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο ψωμί είναι εξαιρετική! Η γεύση ρίγανης σίγουρα θα δώσει ακόμη περισσότερη γεύση στο τσιζκέικ!
Σε ευχαριστώ που πέρασες!
Υποβολή Σχολίου