Νομίζετε ότι στον κόσμο υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα αποξένωσης; Πιστεύετε ότι οι άνθρωποι είναι κλεισμένοι στα καβούκια τους, χωρίς την παραμικρή ελπίδα να σωθούν από τη μοναξιά που τους κυκλώνει; Δοκιμάστε να μπείτε στο μετρό μια καθημερινή σε ώρα αιχμής και θα αλλάξετε γνώμη! Διότι οι αστικές συγκοινωνίες κάνουν όλους τους επιβάτες μια μεγάλη παρέα. Κάτι σαν τις σαρδέλες κονσέρβας…
Κλείστε τα μάτια και σκεφθείτε για λίγο την υπέροχη εικόνα. Ακούτε από μακριά τον συρμό που πλησιάζει στην αποβάθρα και παίρνετε θέση μάχης όσο πιο μπροστά στην πλατφόρμα μπορείτε. Ο συρμός καταφθάνει και ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του. Οι επιβάτες που βρίσκονται ήδη μέσα είναι τόσο ειδυλλιακά στοιβαγμένοι, που δεν ξεχωρίζουν μεταξύ τους. Είναι όλοι μια υπέροχη μάζα, που σας προσκαλεί να γίνετε ένα μαζί της. Εννοείται ότι τα βλέμματα δυσφορίας των επιβατών που θεωρούν ότι δεν χωράτε στον συρμό -υπερβολές!- δεν σας πτοούν. Σπρώχνετε, λοιπόν, όσο πιο απαλά μπορείτε -και με τα δυο χέρια!-, σας δίνουν και λίγη -εξίσου απαλή- ώθηση οι από πίσω και, στο τέλος, καταφέρνετε να μπείτε (ακριβώς τη στιγμή που οι πόρτες κλείνουν πίσω σας σαν Συμπληγάδες). Ο συρμός ξεκινά κι εσείς είστε πια μέρος αυτής της μεγάλης παρέας. Μπορείτε να συζητήσετε τα τελευταία νέα της επικαιρότητας με τον κύριο που σας πιέζει από τ’ αριστερά ή να διαβάσετε τους τίτλους του περιοδικού που κρατά σε απόσταση αναπνοής από το πρόσωπό σας η κυρία στα δεξιά. Είναι υπέροχα σας λέω! Έρχεστε τόσο κοντά με έναν σωρό ανθρώπους που μέχρι πριν λίγα λεπτά ούτε καν γνωρίζατε. Βέβαια, όλα τα νομίσματα έχουν δύο όψεις. Έτσι, εκτός από απόψεις και συναισθήματα, καμιά φορά συμβαίνει να ανταλλάσσετε και μικρόβια με τους καινούργιους σας φίλους… Επειδή λοιπόν αυτή η συμπαθητική ανταλλαγή μικροβίων μπορεί να σας χαρίσει μια ωραιότατη γρίπη (απ’ αυτές που σε κάνουν να αποζητάς τις φροντίδες της μανούλα σου σαν πεντάχρονο), καλό είναι να έχετε μια συνταγή για δυναμωτική σούπα στο τσεπάκι σας.
Η κοτόσουπα με γλυκοπατάτα και κάρυ που ακολουθεί έχει όχι μόνο υπέροχη γεύση αλλά και πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Ο συνδυασμός υγρών, πρωτεΐνης, λαχανικών και μπαχαρικών θα σας τονώσει, θα ενυδατώσει τον οργανισμό σας και θα βοηθήσει στη δημιουργία αντισωμάτων. Έτσι, θα σταματήσετε την εξάπλωση της ασθένειας και θα αναρρώσετε γρηγορότερα. Μη ξεχνάτε ότι πιπέρι, τζίντζερ, κάρυ και κουρκουμάς είναι αποδεδειγμένα νούμερο ένα σύμμαχοι ενάντια στο κρυολόγημα. Και επειδή όταν είμαστε άρρωστοι έχουμε συνήθως πεσμένη διάθεση, η συγκεκριμένη σούπα έχει αρκετά πρωτότυπη εμφάνιση ώστε να μας φτιάξει το κέφι. Το μυστικό της; Σερβίρεται σε μπολ που τρώγεται… Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιος αγαπημένος σας αρρωστήσει (είτε λόγω αστικών συγκοινωνιών είτε όχι), περιποιηθείτε τον με αυτή την νόστιμη σούπα. Αν πάλι αρρωστήσετε εσείς, δώστε σε κάποιον αγαπημένο σας τη συνταγή για να σας περιποιηθεί (όχι και να μαγειρεύετε άρρωστοι άνθρωποι…)
Δυναμωτική κοτόσουπα με γλυκοπατάτα και κάρυ σε “μπολ” που… τρώγεται
Υλικά (για 4 άτομα)
Για τη σούπα:
- 5 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου (ζεστό)
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο (το καθένα κομμένο στα 3)
- 1 γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους
- 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού κάρυ σε σκόνη
- 1/4 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 1/4 κουτ. γλυκού κουρκουμά
- αλάτι/πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Για τα μπολ που τρώγονται:
- 4 ατομικά καρβελάκια χωριάτικα
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγο σκόρδο σε σκόνη
Εκτέλεση
Για τη σούπα:
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί (χωρίς να πάρει χρώμα).
Προσθέτετε την γλυκοπατάτα, τη πατάτα, το καρότο, το κάρυ, το τζίντζερ και τον κουρκουμά και σοτάρετε για 1′ (ίσα να βγουν τα αρώματα των μπαχαρικών).
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τον ζωμό και μόλις πάρει βράση, προσθέτετε το κοτόπουλο, τον μαϊντανό και το πιπέρι.
Βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και προς το τέλος αλατίζετε (δεν αλατίζετε από την αρχή για να μην σκληρύνει το κοτόπουλο).
Μόλις η σούπα σας είναι έτοιμη, βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το κόβετε σε μικρότερα κομμάτια.
Παίρνετε το 1/3 από τη σούπα και το πολτοποιείτε.
Βάζετε τα κομματάκια του κοτόπουλου και την πολτοποιημένη σούπα ξανά στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα και σιγοβράζετε για 1′ ώστε να έχετε μία πηχτή σούπα.
Για τα μπολ που τρώγονται:
Κόβετε την κορυφή από το κάθε καρβελάκι (προσοχή να μην το κόψετε πολύ χαμηλά γιατί το μπολ σας δεν θα έχει βάθος).
Αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα από το εσωτερικό, φροντίζοντας να μην την αφαιρέσετε όλη (με αυτό τον τρόπο τα τοιχώματα και η βάση του “μπολ” δεν θα είναι πολύ λεπτά ώστε να μαλακώσουν γρήγορα).
Βάζετε σε ένα μπολάκι λίγο λάδι με σκόρδο και, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφετε καλά το εσωτερικό από τα καρβελάκια με το σκορδόλαδο. Αλείφετε ελαφρά και το εξωτερικό.
Τοποθετείτε τα καρβελάκια σε ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 15′-20′ (ώστε να πάρουν χρώμα).
Γεμίζετε τα καρβελάκια με σούπα και καταναλώνετε αμέσως.
Tip1: Βάζοντας σκορδόλαδο στα καρβελάκια και ψήνοντας τα, αδιαβροχοποιείτε τα “μπολ” σας ώστε να αποφύγετε “διαρροές” και τα αρωματίζετε διακριτικά. Αν σας ενοχλεί το σκόρδο, κάντε την ίδια διαδικασία μόνο με λάδι.
Tip2: Η συγκεκριμένη ποσότητα κάρυ δίνει ωραία αντίθεση στη γλύκα της γλυκοπατάτας χωρίς να κάνει τη σούπα σας καυτερή. Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα, αυξήστε την ποσότητα του μπαχαρικού.
Tip3: Πολτοποιούμε ένα μέρος από τη σούπα ώστε να μην είναι εντελώς υδαρή (γιατί θα μουσκέψει αμέσως το καρβελάκι) αλλά ούτε και βελουτέ. Αν δεν τη σερβίρετε μέσα σε καρβελάκι ή αν η σούπα σας έχει ήδη πήξει κατά το μαγείρεμα, δεν χρειάζεται να πολτοποιήσετε.
Tip4: Μην πετάξετε τη ψίχα που θα βγάλετε από τα καρβελάκια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε κρουτόν.
Tip5: Η συγκεκριμένη σούπα, λόγω εμφάνισης αλλά και γεύσης, είναι ιδανική και για τραπέζι (ως πρώτο πιάτο ή και ως κυρίως).
101 Σχόλια
υποβολή σχολίουΚαλημέρα Αναστασία! Πολύ “έξυπνη” συνταγούλα! Και όχι μόνο για αρρώστους!
Καλή Κυριακή και φιλιά :))
Καλημέρα Ίρμα! Έχεις δίκιο ότι το συγκεκριμένο πιάτο δεν είναι μόνο για ασθενείς! Πιστεύω ότι εξίσου θα απολαύσει τη γεύση του όποιος και να το φάει!
Πολλά φιλάκια!
Αυτή η σουπίτσα είναι η μόνη ευχάριστη παράμετρος μιας ίωσης!
Είναι νομίζω απαραίτητο συμπλήρωμα στις φροντίδες που επιβάλλεται να χαρίσουμε στους αρρωστούληδες αγαπημένους μας! Για να νιώσουν καλύτερα (και μαζί τους να νιώσουμε κι εμείς)…
Φιλιά πολλά!
Ήρθα νωρίς σήμερα, άρα πρόλαβα! Πού είναι η δική μου καρβελοσουπίτσα; Κι εγώ ψιλοαρρωστούλα είμαι, δώσε μου καλέ κυρία! Ζωγράφισες πάλι Sunday! Πρωτότυπη και με υλικά που μου αρέσουν αυτή η συνταγή. Είναι κι αυτές οι φωτογραφίες… σκέτη κόλαση! Έλα μου όμως που κουρκουμά δεν βρίσκω σε κανένα από τα σούπερ της γειτονιάς μου… Πού μπορώ να βρω;
Δεν χρειάζεται να σου πω πόσο γέλασα με τον πρόλογο! Τα ίδια ακριβώς σκηνικά και στα λεωφορεία! Ευτυχώς τα χρησιμοποιώ μόνο όταν βρέχει πολύ…
Καλή σου μέρα, πολλά πολλά φιλιά και να περάσεις μια υπέροχη Κυριακή!
Περαστικά Sel μου! Εύχομαι να αναρρώσεις πολύ γρήγορα!
Κουρκουμά (ή κιτρινόριζα) θα βρεις στα καταστήματα που έχουν μπαχαρικά. Αν κατεβαίνεις στο κέντρο της Αθήνας, θα σου πρότεινα να κάνεις μια βόλτα από την οδό Ευρυπίδου. Εκεί έχει τα πιο ενημερωμένα μπαχαράδικα (ο απόλυτος Παράδεισος όσων μαγειρεύουν…). Επίσης, νομίζω ότι υπάρχει και σε μεγάλα σουπερμάρκετ. Αν παρόλα αυτά δεν έχεις κουρκουμά αλλά θες να κάνεις τη σούπα, μπορείς να τη φτιάξεις μόνο με κάρυ (το οποίο περιέχει ποσότητα κουρκουμά).
Καλημέρα και πολλά φιλιά!!!
Πολύ νόστιμη φαίνεται η σούπα σου και σίγουρα θα δοκιμασθεί, καθώς μια αδυναμία στις σούπες την έχουμε! Καλή σου ημέρα!
Σοφία μου, είμαι σίγουρη ότι θα την ευχαριστηθείτε! Είναι πεντανόστιμη!
Να έχεις μια όμορφη μέρα!
Kαλημέρα! Πανέμορφες φωτογραφίες και πολύ λαχταριστή η σούπα! Η γλυκοπατάτα είναι αγαπημένο υλικό! Είναι σίγουρα οτι πρέπει για μια επικείμενη γρίπη..
Σ’ ευχαριστώ πολύ loulou!
Συμφωνώ για τη γλυκοπατάτα. Το φαγητό αποκτά ιδιαίτερη γλύκα χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις γλυκαντική ουσία.
Πολλά φιλιά και καλό βράδυ!
Τι να πρωτοσχολιάσω και τι να πρωτοθαυμάσω, έχω μείνει σπίτσλες, που λένε και στο χωριό μου!
Η καρβελοσουπίτσα έχει όλα τα υλικά που μου αρέσουν, το δε ψητό καρβελάκι αρωματισμένο με σκόρδο θα είναι απίθανο!!
Και νόστιμη πρόταση και πολύ εμφανίσιμη, πολλά μπράβο σου Αναστασία!
Φιλιά!
Ευχαριστώ πολύ Έλενα μου!
Το καρβελάκι αποκτά ωραίο, και παράλληλα διακριτικό, άρωμα από το σκορδόλαδο, που ταιριάζει πολύ με τα υπόλοιπα υλικά της σούπας. Αν βέβαια θες τη γεύση και το άρωμα του σκόρδου πιο έντονη, μπορείς να προσθέσεις σκορδάκι (λιωμένο ή σε σκόνη) και στην ίδια τη σούπα.
Φιλάκια πολλά!
Δεν υπάρχει περίπτωση να πω όχι σε σούπα, όσο χορτάτη κι αν είμαι!!!
Υπέροχη δείχνει και από εμφάνιση σκίζει!!!
Καλό απόγευμα!
Χαίρομαι που σου άρεσε Μπέτυ μου! Κι εγώ έχω αδυναμία στις σούπες! Σπάνια θα αρνηθώ ένα πιάτο αχνιστή, μυρωδάτη σούπα…
Πολλά φιλάκια!
Μου άρεσε πολύ η εισαγωγή σου…Δυστυχώς αυτές οι κωμικοτραγικές καταστάσεις υπάρχουν στις δημόσιες συγκοινωνίες. Πολύ ιδιαίτερη η σουπίτσα σου και επίσης πολύ εμφανίσησμη. Θα τη δοκιμάσω σίγουρα..Φιλιά!
Αναστασία μου, εγώ που αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ συχνά συγκοινωνίες προτιμώ να βλέπω την κωμική πλευρά, γιατί αν εστιάσω στην τραγική…
Όσο για τη σούπα, πιστεύω ότι θα σου αρέσει πολύ! Δοκίμασέ τη και μου λες…
Φιλάκια!
Πολύ λαχταριστή σούπα και θα χρησιμοποιήσω και τον κουρκουμά που έχω στο ντουλάπι μου εδώ και καιρό!!
Δεν μένω στην Αθήνα, αλλά καταλαβαίνω το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση!!
Κρίμα να κάθεται ο καημένος ο κουρκουμάς στο ντουλάπι αχρησιμοποίητος… Βάλτον στη σουπίτσα σου και θα δεις πόσο ωραίο χρώμα θα της δώσει! Άσε που έχει και ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό… Σε κάθε περίπτωση, περιμένω εντυπώσεις όταν τη φτιάξεις!
Πολλά φιλιά!
Καλησπέρα, θα ψάξω να βρω μια φωτογραφία από εστιατόριο της Κρακοβίας όπου ένα μέλος της παρέας μας τρώει γκούλας σερβιρισμένο σε ειδικά φτιαγμένο από ψωμί “σκεύος” και θα στη στείλω.
Ακόμα το θυμάται. Αυτό το καρβελάκι σου πολύ το ζήλεψα από που το προμηθεύεσαι;;ή μήπως το φτιάχνεις μόνη σου.
Κάτι ξέρουν οι Πολωνοί! Νομίζω ότι αν φας αυτό το ψωμάκι που έχει ποτίσει από τη σούπα, δύσκολα συμβιβάζεσαι μετά με το κλασικό μπολ… 😉
Ξανθή μου, μπορείς να βρεις πολύ εύκολα τέτοια καρβελάκια στους φούρνους! Τα ζητάς ως ατομικά χωριάτικα καρβελάκια (αν έχουν σουσάμι ακόμη καλύτερα). Το μόνο που θα προσέξεις είναι να διαλέξεις τα πιο ψηλά, ώστε να έχουν βάθος τα μπολάκια σου. Και φυσικά να μην αφαιρέσεις όλη τη ψίχα (αυτή θα έχει όλη τη νοστιμιά από την σούπα).
Φιλάκια!
Σου έστειλα στο fb τη φωτογραφία, σε ευχαριστώ για την πληροφορία, οι φούρνοι της γειτονιάς μου είναι απελπισστικοί στην ποικιλία αλλά και στην ποιότητα.
Μόλις ξεφούρνισα το δικό μου ψωμί δεν αγοράζω πλέον. Αυτό της φωτογραφίας σου πολύ δελεαστικό με το σουσάμι του.
Μ`εντυπωσίασε ο τρόπος που σέρβιρες την σούπα σου!..θα προσπαθήσω να την κάνω…κι`όχι γι`αρρώστους…
Να περνάς όμορφα!
Χρυσούλα μου, είναι πάρα πολύ εύκολο να φτιάξεις τη συγκεκριμένη σούπα αλλά και να τη σερβίρεις μέσα σε καρβελάκια! Ακολούθησε τις οδηγίες και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα! Εννοείται ότι αν χρειαστείς οποιαδήποτε διευκρίνιση, εδώ είμαστε!
Πολλά φιλάκια!
Απλά εκπληκτικό!!!!!!!!!!!
Σ’ ευχαριστώ… :-)))
Πολύ ωραία η ιδέα του μπολ/ψωμιού…ευχαριστούμε για τη συνταγή
Να είσαι καλά Δελφινάκι! Χαίρομαι που σου άρεσε!
Φιλάκια!
Εξαιρετική παρουσίαση!!! Και πολύ γευστικό! Πολύ ωραία ιδέα!!!:)
Σ’ ευχαριστώ πολύ!!!!
Φιλιά και καλό βράδυ!
Μου αρέσει κι εμένα πολύ αυτή η σούπα και τα μπαχαρικά της!!!
Ωραία ιδέα το ψωμάκι-μπώλ…..και πολύ εμφανίσιμη!!!
Πολύ ωραίες φωτογραφίες!!!
Φαγητό μέσα σε ψωμάκι είχα φάει πριν εφτά χρόνια σε κάποιο μεζεδοπωλείο. Εκεί, βέβαια, σέρβιραν χοιρινή τηγανιά μέσα στο ψωμί. Με την κατάλληλη διεργασία ώστε να μην υπάρχουν διαρροές νομίζω ότι έγινε κατάλληλο μπολ και για σούπα!
Πολλά φιλιά!
Το σερβίρισμα σούπας μέσα σε καρβέλι είναι κάτι που το έχω δει ξανά κι ακόμα δεν το έχω κάνει. Πρέπει κάποια στιγμή γιατί πιο νόστιμο πιάτο όντως δεν υπάρχει!
Επίσης μου άρεσε που πολτοποίησες μέρος της σούπας κι όχι όλη τη σούπα, το παιχνίδι με τις υφές των υλικών έχει πάντα ενδιαφέρον!
Όσο για το στρίμωγμα σε μετρό, λεωφορεία κτλ, 12 χρόνια σχολείου πήγαινε-έλα με το απαίσιο ΚΤΕΛ του χωριού μου, ήταν αρκετά για να με κάνουν να μισήσω θανάσιμα τα ΜΜΜ! Ένας βασικός λόγος που προσπαθώ όσο μπορώ να μετακινούμαι με τα πόδια!
Πραγματικά το καρβελάκι είναι πεντανόστιμο όταν ποτίσει από τη σούπα! Να το κάνεις οπωσδήποτε!
ΚΤΕΛ;;; Εκεί κι αν αποκτάς φίλους… με το ζόρι! χι χι! Πάντως το περπάτημα κάνει πολύ καλό, οπότε σίγουρα βγαίνεις κερδισμένη!
Πολλά φιλάκια!
Α!!!!ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΟΤΥΠΗ ΙΔΕΑ !!!!!!!!!!!!!ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ.
Χαίρομαι που σου άρεσε, Κική μου!
Πολλά φιλιά!
Και τι δεν θα’δινα για ένα καρβελο-μπωλάκι από την πεντανόστιμη σουπίτσα! Και τρελλαίνομαι για σούπες! Γεια στα χέρια σου!
Ευχαριστώ Πέπη μου! Ειλικρινά φτιάχνεται πανεύκολα! Δοκίμασέ τη και θα σε κερδίσει σίγουρα με τη νοστιμιά της!
Φιλάκια!
Φανταστικό, απλά!!!
Την ιδέα με το ψωμάκι την είχα δει σε μια ταβέρνα που είχα πάει πριν καιρό, μόνο που μέσα είχε κοκκινιστό αν θυμάμαι καλά!!!
Εγώ παρόμοιο καρβελάκι είχα φάει με χοιρινή τηγανιά, Ρούλα μου, και ήταν πολύ νόστιμο. Ομολογώ όμως ότι με τη σούπα ποτίζει ακόμη περισσότερο το ψωμάκι και είναι τέλειο!
Φιλιά!
ΔΙάβασα με προσοχή την εισαγωγή σου και λέω θα έγινε κάτι συνταρακτικά ενδιαφέρον μέσα στο μετρό…:)
Πάντως με αυτή τη σουπίτσα δεν ξανακολλάς μικρόβιο..
Εξαιρετική θα έλεγα τόσο για τα μπαχαρικά που χρησιμοποίησες όσο και για την παρουσίαση. Το καρβελάκι υπέροχο. Φαντάζομαι πως μετά το τρώμε όλο ε?
Μπράβο.
Φιλιά πολλά
Εννοείται ότι τρώμε όλο το καρβελάκι! Σιγά μην αφήσουμε το καλύτερο…
Όσο για τα μπαχαρικά, τα επέλεξα όχι μόνο για το άρωμα και την ιδιαίτερη γεύση που χαρίζουν στο φαγητό, αλλά και γιατί βοηθούν στην καταπολέμηση της γρίπης. Είναι ένα κι ένα για να “πατάξουμε” τα μικρόβια!
Πολλά φιλάκια!
Αναστασία μου,μου άρεσε πολύ η εισαγωγή,πού συνοδεύη τήν υπέροχη συνταγή σου!!Τί νά!!Σούπα υπερπαραγωγή!!Καί τό ψωμάκι μπώλ,φοβερή ίδεα!!Σίγουρα θά τήν δοκιμάσω!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!
Πολύ θα χαρώ να τη δοκιμάσεις και να μου πεις αν σου άρεσε Dimi μου! Πιστεύω δεν θα απογοητευθείς…
Τα φιλιά μου!
Αχ, πόσο το ζήλεψα το καρβελάκι σου, Αναστασία μου!
Και μόνο βλέποντας τις φωτογραφίες, το ‘γεύτηκα’!!
Ίσως, το επιχειρήσω!
Φιλιά!
Εννοείται να το επιχειρήσεις! Είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο που φτιάχνεται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία! Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει… 😉
Πολλά φιλάκια!
φοβερή γεύση, φοβερό styling, φοβερή ανάρτηση!καλή σου εβδομάδα και να είσαι καλά!
Ευχαριστώ πολύ Λίλα μου!
Καλή εβδομάδα και σε σένα!
Πωπω καλη μου μας μαγεψες πάλι
Marilise μου, πάντα με έναν γλυκό λόγο… Ευχαριστώ!
Και έτσι αντί να “επιστρατεύσεις” ψωμάκι μυρωδάτο, για τις σχετικές “παπάρες” μέσα στην σουπίτσα, το έχεις έτοιμο και το ροκανίζεις σιγά-σιγά τρώγοντάς την Αναστασία μου :-))
Εξαιρετικά αρωματική σούπα αλλά και πολύ ωραίο εικαστικό αποτέλεσμα! Μπράβο σου.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχεις.
Αυτό ακριβώς είναι το “κόνσεπτ” Πηνελόπη μου! Μαζί με τη σούπα τρως και το μπολ! χα χα!
Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!
Καλή εβδομάδα Αναστασία μου!
Έχω σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια να χρησιμοποιώ τα ΜΜΜ ακριβώς για τους λόγους που περιέγραψες! Θέλω την ηρεμία μου και την υγεία μου!
Περαστικά να ευχηθώ μάλλον!
Η σούπα σου είναι πράγματι πολύ δυναμωτική, αλλά το σερβίρισμα της μέσα σε καρβέλι είναι όλα τα λεφτά!
Φιλιά πολλά!
Ερμιόνη μου, αν έχεις την επιλογή να μη χρησιμοποιείς ΜΜΜ, είσαι τυχερή! Αλλιώς, μπορείς απλά να διασκεδάζεις τα παρατράγουδα… 😉
Πολλά φιλάκια! Να έχεις μια υπέροχη εβδομάδα!
Τι λες τώρα ! Τι λες τώρα ! Έγραψες να το ξέρεις ! Καλή σου εβδομάδα
Σ’ ευχαριστώ πολύ!
Καλή εβδομάδα και φιλάκια σε όλη τη γλειφιτζουροοικογένεια!
Delicious soup! is wonderful to serve bread bowl!
Have a good week! and my g+ for you…
Besos, desde España, Marcela♥
Thank you Marcela!!! Have a nice week!
xoxo
Φανταστικό το φαγάκι σου!!!Η κοτόσουπα υπέροχη και αρωματική μα και το μπώλ της πραγματικά απίθανο!Γειά στα χέρια σου!Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!
Ευχαριστώ πολύ, Σπυριδούλα! Ελπίζω να σου αρέσει εξίσου και αν τη δοκιμάσεις!
Φιλάκια!
Υπέροχη η σούπα σου sunday, όχι απλά αρωματική αλλά αρωμαγική και μέσα σ’ αυτό το καρβελάκι γίνεται εκπληκτική!!! Υπέροχες και οι φωτό σου αλλά και η εισαγωγή σου!!!
Φιλιά και καλή εβδομάδα να έχεις!
Αυτό το “αρωμαγική” πολύ μου άρεσε! Να είσαι καλά Κική μου! Σ’ ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια! Καλή εβδομάδα και σε σένα!
Πρωτοτυπο το σκεύος!!!
Αλλα και η σουπά!!!
Χαίρομαι που σου άρεσε Μαργαρίτα!
Φιλιά!
Αναστασία μου καταπληκτική σουπίτσα αλλά και το σκεύος!!!!Μπράβο, ότι πρέπει αυτές τις ημέρες!!!
Φιλάκια πολλά!!!
Ευχαριστώ Ελένη μου! Η αλήθεια είναι ότι με τον καιρό των τελευταίων ημερών μια σουπίτσα επιβάλλεται…
Φιλιά πολλά!
Θέλω μόνο να σκέφτομαι την αρωματική και καλοσερβιρισμένη κοτόσουπά σου και όχι τα μέσα μεταφοράς-ευτυχώς εδώ δεν χρησιμοποιούνται! Οι ουρές, το να περιμένεις ώρες, το σπρώξιμο, η αγένεια των οδηγών και η κακή οδήγηση μου φαίνονται εφιάλτης! Μακάρι να μην τα χρειαζόμουν πάλι! Τόσο καλές αναμνήσεις έχω!
Δεν γκρινιάζω, είναι η αλήθεια.
Καλό σου βράδυ, φιλάκια.
Συμφωνώ, ας εστιάσουμε στη σούπα! Άλλωστε, όλοι λίγο-πολύ έχουμε εμπειρία από ΜΜΜ… 😉
Φιλάκια Ελένη!
Εγώ δεν έχω να πω τίποτε γιατί τα είπαν όλα οι προλαλήσασες. Και δε θέλω να πω άλλωστε, θέλω να φάω. Αλλά επειδή δε θα’μεινε ούτο σκέτο το σκορδοψωμάκι…εμπρός καλά μου χεράκιαααα!!!
Μαρθούλα μου, ευχαρίστως να σε φίλευα αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έμεινε τίποτα! Το καρβελάκι της φωτογραφίας το τσάκισα ολομόναχη…
Φιλάκια!
αν ποτέ εδεήσουν να τελειώσουν το μετρό της Θεσσαλονίκης θα το δοκιμάσω! για τη συνταγή τι να πω…ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ! λατρεύω τις συνταγές με φαγώσιμα “σκεύη”!!!!
καλή βδομάδα
φιλιά
Ευχαριστώ πολύ, Πέλα μου! Αφού σου αρέσουν τα μπολ που τρώγονται, περιμένω να δοκιμάσεις τη συνταγή και να μου πεις εντυπώσεις!
Πολλά φιλάκια!
Τέλειο !! Και το καρβελάκι με το σουσαμάκι του, έδωσαν ρεσιτάλ !
Γειά στα χέρια σου !
Ευχαριστώ πολύ! Περιμένω σχόλια αν το δοκιμάσεις!
Φιλάκια!
Όμορφα σερβιρισμένη αυτή η εξαιρετική σούπα, με επίπεδα γεύσης, αρωμάτων, χρωμάτων και υφών!
Μοναδικές λήψεις με έμφαση στη λεπτομέρεια!
Φεύγω χορτάτη κι ας μη δοκίμασα από το γεύμα σου.
Z.
Ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο! Χαίρομαι που σου άρεσε η σούπα!
Καλό απόγευμα!
Οι σαρδέλες κονσέρβας μου χάρισαν ενα τρελό γέλιο. Παρόλο που μου αρέσει να κυκλοφορώ με ΜΜΜ, οδηγώ και έτσι έχω να μπω σε λεοφωρεία και τρόλευ πολλά χρόνια. Μπαίνω ομως σε μετρό που παρόλη τη σαρδελλίαση εμένα μου αρέσει!
Αναστασία η σουπίτσα σου είναι σα ζωγραφιά. Ο τιτλος “δυναμωτική” είναι ότι ακριβώς θέλει να διαβάσει μια μαμά. Τα μπαχαρικά της βέβαια δεν θα αρέσουν στα παιδιά αλλά το διαφορετικό και φαγώσιμο σκεύος της θα ξετρελλάνει! Καλή σου εβδομάδα
Σ’ ευχαριστώ πολύ Δήμητρα! Νομίζω ότι αν παραλείψεις το κάρυ, η συγκεκριμένη σούπα μπορεί άνετα να φαγωθεί και από παιδάκια. Οι ποσότητες των υπόλοιπων μπαχαρικών είναι πολύ μικρές. Αν το δοκιμάσεις, θα χαρώ να μάθω και παιδικές αντιδράσεις!
Φιλάκια!
Αχ,μου θύμισες το ταξίδι μέλιτος που είχαμε κάνει στην Βουδαπέστη. Εκεί τρώγαμε σούπα από πατάτα ή απο ζαρκάδι σε καρβέλι από ψωμί και την έψαχνα την συνταγή. Πόσο ευτυχισμένη ήμουν και πόσο παιδί τότε!
Α στο καλό με συγκίνησες. Την σούπα θα την δοκιμάσω το συντομότερο με τον λατρεμένο μου σύζυγο.
Όσο για τις συγκοινωνίες. 12 χρόνια που η εταιρεία που δουλεύω είχε έδρα στο Κολωνάκι, έχω διαβάσει ατελείωτες φορές τους τίτλους από του απέναντι μου την εφημερίδα και έχω μεταφέρει άπειρα μικρόβια γρίπης σπίτι μου.
Φιλιά πολλά
Νοτούλα μου, ειλικρινά μου αρέσει πολύ που η ανάρτησή μου έγινε αφορμή για να θυμηθείς το ταξίδι του μέλιτος! Σου εύχομαι πάντα να νιώθεις παιδί! Ακόμη κι αν δεν είσαι στη Βουδαπέστη… Πιθανότατα και αυτή η παιχνιδιάρικη σούπα θα βοηθήσει!
Πολλά φιλάκια!!!
Περιγραφικότατη η εισαγωγή της απίθανης αυτής σούπας, καταπληκτική η παρουσίαση!!! Να είχα τώρα και μια “μυρωδιά” ακόμα πιο καλά..!! Φιλάκια!
Σ’ ευχαριστώ πολύ, Χαρά! Νομίζω ότι μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις τη συγκεκριμένη σούπα και να πάρεις όχι μόνο μυρωδιά αλλά και γεύση… 😉
Τα φιλιά μου!
Καλά, το μπολ που τρώγεται που θέλω, γίνεται???? Παρότι η κοτόσουπα θεωρείται η καλύτερη σούπα και γιατρικό ever, δεν μπορώ να πω ότι είναι η αγαπημένη μου, αν και η δικια σου είναι εκλεπτυσμένη, εξωτική και έχει το καλύτερο μπολ ever!
Νομίζω ότι η συγκεκριμένη σούπα δεν μοιάζει ούτε γευστικά ούτε εμφανισιακά με την κλασική κοτόσουπα. Οπότε θα σου πρότεινα να τη δοκιμάσεις! Με το μπολ φυσικά… 😉
Πάντα είχα απορία πώς αποφεύγεται το μούλιασμα του ψωμιού στις σούπες που σερβίρονται έτσι. Τώρα μου λύθηκε! Οι κοτόσουπες έχουν αποδειχτεί επιστημονικά ότι βοηθάνε στο κρυολόγημα και η δική σου δείχνει υπέροχη. Μήπως να το παίξω άρρωστη για να τη φτιάξω; :-p
Κική μου, δεν χρειάζεται να το παίξεις άρρωστη για να τη φας! Εκτός κι αν θες να στη φτιάξουν άλλοι για να σε περιποιηθούν… Σε αυτή την περίπτωση, ξεκίνα τα φτερνίσματα! χι χι!
Τι ωραία συνταγή!!Φαίνεται πολύ νόστιμο και δεν το έχω φάει ποτέ!Σ’ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου..Καλό μεσημέρι!!
Κατερίνα, είναι πράγματι πολύ νόστιμη σούπα! Αν τη δοκιμάσεις, περιμένω τις εντυπώσεις σου!
Καλό βράδυ!
Καλά, το μπωλ σου είναι όλα τα λεφτά!!! Δεν παίζεσαι κουταλάκι! Δεν παίζεσαι!!! Νομίζω πώς με αυτή τη συνταγή θα πάρεις βραβείο πρωτοτυπίας! Έχω μείνει άναυδη!
Η σουπίτσα ό,τι πρέπει μόνο που το carry θα το αποφύγω καθώς με πειράζει στο ευαίσθητο στομαχάκι μου!
Φιλάκια xxx
P.S. Όταν στο μετρό βλέπω σαρδελοποίηση, περιμένω υπομονετικά (ή ανυπόμονα) τον επόμενο συρμό
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Αν φτιάξεις τη σούπα χωρίς το κάρυ, θα σου πρότεινα να στύψεις λίγο λάιμ μέσα. Έτσι, θα έχεις και πάλι ένα υλικό που θα αντισταθμίζει τη γλύκα της γλυκοπατάτας!
Το κακό είναι ότι τη χειρότερη σαρδελοποίηση την πετυχαίνεις τις μέρες που βιάζεσαι τόσο, ώστε δεν έχεις χρόνο (ή υπομονή) για να περιμένεις τον επόμενο σταθμό…
Φιλάκια!!!
Πω πω πω τι μου έκανες τώρα;;;;;;;
Καλώς ήρθα στη μπλογκογειτονιά σου!!!!
Καλωσόρισες Παναγιώτα και καλό μήνα!
Απίθανη! Δεν έχω λόγια! Θα την φτιάξω οπωσδήποτε! Πράγματι θα είναι πολύ εντυπωσιακή σε τραπέζι με καλεσμένους!
Συμφωνώ απόλυτα ότι για τραπέζι είναι ό,τι πρέπει!
Καλό μήνα!
Εξαιρετική η σούπα σου αλλά και το σερβίρισμα είναι καταπληκτικό!!!
Από ιδέες είσαι πρώτη!
Μπράβο σου για άλλη μια φορά!
Καλό μήνα σου εύχομαι και περιμένω με αγωνία την επόμενη σου ανάρτηση!!!
Ευχαριστώ πολύ Σοφία μου!
Να έχεις έναν υπέροχο μήνα! Φιλάκια!
Αναστασία, τι να πω για το σημερινό σου πιάτο;;!! Εξαιρετικό! Τόσο που τρώγεται μέχρι και το σκεύος σερβιρίσματος, το καρβελάκι δηλαδή! Νόστιμη, δυναμωτική και εμφανίσιμη σούπα! Δεν θα περιμένω να αρρωστήσω, (χτυπάω ξύλο που λεμε;) για να την δοκιμάσω! Συμφωνώ ότι είναι πολυ καλή ιδέα για τραπέζι. Θα εντυπωσιάσει!
Καλό μήνα.
Και πολύ καλά θα κάνεις, Ειρήνη μου, που δεν θα περιμένεις να αρρωστήσεις! Η συγκεκριμένη σούπα τρώγεται εξίσου ευχάριστα και από υγιείς… 😉
Φιλιά πολλά!
Εξαιρετική η συνταγή και η παρουσίαση επίσης!!!!!
Να είσαι καλά, Κατερινάκι! Ευχαριστώ!
Τι τέλεια παρουσίαση!!! Πολύ θα ήθελα να το φτιάξω κάποια μέρα!
Kathy by anthomeli
Ευχαριστώ πολύ Kathy! θα χαρώ να ακούσω τις εντυπώσεις σου όταν το φτιάξεις! Άλλωστε, γίνεται πολύ εύκολα!
Φιλιά!
Υποβολή Σχολίου