Ενδελεχείς μελέτες, που πραγματοποίησαν επιστήμονες του Ινστιτούτου Ξάπλας & Καλοπέρασης και για τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν επιστημονικές μέθοδοι τελευταίας γενιάς σε άντρες και γυναίκες 19-99 ετών, ανακάλυψαν πως η καλύτερη Κυριακή είναι αυτή που ακολουθείται από αργία. Οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε μια σειρά εξετάσεις και πειράματα, τα οποία επιβεβαίωσαν πως η λέξη “Κυριακή” αλλάζει νόημα αν συνοδεύεται από τις λέξεις “Δευτέρα” και “ξεκούραση”. Όταν οι τρεις λέξεις συνυπάρχουν στην ίδια πρόταση, ο ανθρώπινος εγκέφαλος παύει να παράγει την ουσία “τελείωσε-το-σαββατοκύριακο-αρχίζει-νέα-βδομάδα-και-έχω-ένα-σωρό-δουλειές” και εκκρίνει την ορμόνη “έχω-ένα-σωρό-δουλειές-αλλά-δεν-με-νοιάζει-γιατί-το-σαββατοκύριακο-παρατείνεται”. Η εν λόγω χημική λειτουργία του εγκεφάλου καταλήγει σε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω συμπτώματα:
-χαμόγελο ευτυχίας με πρωτοφανή διάρκεια
-ενισχυμένη διάθεση για βόλτες ή/και συναναστροφή με φιλικά πρόσωπα
-παρατεταμένο χουζούρι με προσκόλληση σε έπιπλα που προάγουν την οριζόντια στάση (βλέπε καναπές, κρεβάτι, ράντζο, αιώρα)
-επιλεκτική αμνησία ως προς τυχόν υποχρεώσεις/εκκρεμότητες/καθήκοντα/αγγαρείες
-γενικευμένη και άνευ όρων αποδοχή της αντίληψης “Η ζωή είναι ωραία”
Οι επιστήμονες ενημερώνουν πως αν κι εσείς εμφανίσετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αντιθέτως, προτείνουν να το εκμεταλλευτείτε στο έπακρο, φροντίζοντας ωστόσο να ενημερωθείτε για την αιτία της εκάστοτε αργίας. Με άλλα λόγια, μάθετε επιτέλους τι αντιπροσωπεύει η αργία της συγκεκριμένης μέρας. Γιατί μην ξεχνάτε ότι δεκάδες ρεπόρτερ καραδοκούν εκεί έξω με το μικρόφωνο ανά χείρας και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να σας κάνουν την κλασική ερώτηση “Τι γιορτάζουμε σήμερα;”. Κρίμα να σας καταγράψει η κάμερα καθώς θα ξύνετε αμήχανα το κεφάλι, περιμένοντας τη θεία φώτιση για να απαντήσετε… Τώρα σχετικά με την αυριανή αργία, μην περιμένετε να σας κάνω μάθημα ιστορίας. Είπαμε, ανοίξτε κανένα βιβλίο ή κάντε μια αναζήτηση στο ίντερνετ αν δεν γνωρίζετε τι γιορτάζουμε αύριο. Εγώ το μόνο που διατίθεμαι να κάνω για σας είναι να σας δώσω μια συνταγή για το αυριανό σας τραπέζι. Και αφού την 25η Μαρτίου συνηθίζουμε να τρώμε μπακαλιάρο, σας έχω μια πρόταση για κροκέτες μπακαλιάρου με ζεστό ντιπ ντομάτας-κάπαρης. Φτιάξτε τις συγκεκριμένες κροκέτες, βουτήξτε τις σε αυτό το μεσογειακό και πανεύκολο ντιπ και απολαύστε την αργία με… ευτυχισμένο στομάχι.
Υ.Γ.1 Πριν προχωρήσω όμως στη συνταγή, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελπίδα από το Elpida’s little corner! για το βραβείο που μου χάρισε:
Η Ελπίδα είναι ένα χαμογελαστό και γλυκύτατο κορίτσι (μπορεί να μην γνωριζόμαστε προσωπικά, αλλά εγώ αυτό εισπράττω κάθε φορά που μπαίνω στο μπλογκ της) και οπαδός της τροφοανακύκλωσης (πράγμα που την κάνει ακόμη πιο αξιαγάπητη στα μάτια μου). Όσοι επισκεφθείτε τη μικρή της γωνιά, θα βρείτε συνταγές για να αξιοποιήσετε φαγητό που σας έχει περισσέψει αλλά και πολλές ακόμη συνταγές με κύριο γνώμονα την απόλυτη νοστιμιά! Ελπιδάκι, σ’ ευχαριστώ πολύ για το βραβείο! Ο μόνος λόγος που δεν θα ακολουθήσω τους όρους του γράφοντας 11 πράγματα για μένα είναι ότι το έκανα πολύ πρόσφατα. Όσοι χάσατε τις 11 φοβερές αποκαλύψεις μου, μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ. Και όσοι θέλετε να τις ξαναθυμηθείτε, πάλι στο ίδιο link θα τις διαβάσετε…
Υ.Γ.2 Έχω πάρει κι άλλο ένα βραβειάκι αλλά γι’ αυτό θα σας μιλήσω την επόμενη φορά!
Και τώρα επανερχόμαστε στη συνταγή!
Κροκέτες μπακαλιάρου με ζεστό ντιπ ντομάτας – κάπαρης
Υλικά
Για τις κροκέτες (περίπου 20 μικρές κροκέτες):
- 350γρ. φιλέτο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο
- 1 μικρή πατάτα (περίπου 100γρ.) τριμμένη στο χοντρό μέρος του τρίφτη
- 1 1/2 φλιτζ. μπύρα
- 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού σουμάκ
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι / πιπέρι
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το ντιπ:
- 4-5 ντοματίνια πομοντόρο (ώριμα αλλά σφιχτά) κομμένα σε κυβάκια
- 2 κουτ. σούπας κάπαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση
Για τις κροκέτες:
Μαδάτε με τα χέρια σας τον μπακαλιάρο σε πολύ μικρά κομματάκια, προσέχοντας να αφαιρέσετε τυχόν κόκαλα και πέτσα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε την μπύρα με το αλεύρι και ανακατεύετε πολύ καλά, ώστε να έχετε έναν ομοιογενή χυλό χωρίς γρομπαλάκια.
Προσθέτετε στο χυλό όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ηλιέλαιο, και ανακατεύετε καλά, μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αν το μίγμα σας είναι πολύ υγρό, προσθέτετε λίγο ακόμη αλεύρι (προσοχή να μην βάλετε πάρα πολύ), ενώ αν θέλετε να αραιώσετε το μίγμα, προσθέτετε λίγη μπύρα.
Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει (περίπου 1 ώρα).
Αφού σφίξει, το βγάζετε από το ψυγείο και παίρνετε κουταλιές από το μίγμα τις οποίες τηγανίζετε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι οι κροκέτες σας να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές (μόλις είναι έτοιμες από τη μία πλευρά, τις γυρνάτε και από την άλλη να πάρουν χρώμα).
Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι.
Για το ντιπ:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Τις αφήνετε για 2′-3′ (δεν θέλουμε να λιώσει η ντομάτα, μόνο να ζεσταθεί) και στη συνέχεια προσθέτετε την κάπαρη, ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Σερβίρετε τις μπακαλιαροκροκέτες ζεστές και τις συνοδεύετε με το ντιπ.
Tip1: Για να ξαρμυρίσετε τον μπακαλιάρο τον βάζετε σε νερό για 24 ώρες, το οποίο αλλάζετε ανά διαστήματα.
Tip2: Αν δεν έχετε σουμάκ, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με πάπρικα (κατά προτίμηση καπνιστή).
Tip3: Μην κάνετε τις κροκέτες πολύ μεγάλες, για να τηγανιστούν ομοιόμορφα και εξωτερικά και εσωτερικά.
Tip4: Αν δεν έχετε πομοντόρο, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με κανονικές ντομάτες (ώριμες αλλά σφιχτές).
Tip5: Αν η κάπαρη που έχετε είναι πολύ αλμυρή, φροντίστε να την ξεβγάλετε με νερό προτού τη χρησιμοποιήσετε.
Tip6: Συνοδεύστε το ντιπ σας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Του πάει πολύ! Κι αν σας αρέσουν τα καυτερά, προσθέστε στο ντιπ σας και λίγο τσίλι.
89 Σχόλια
υποβολή σχολίουπολύ ωραίες κροκέτες μπακαλιάρου….να σαι καλά
όντως αυριο θα ξεκουραστούμε…χαχαχα
Χαίρομαι που σου άρεσαν!
Καλή ξεκούραση!!! Φιλιά!
Tέλειες κροκετούλες μπακαλιάρου, το ντιπ υπέροχο, θα διαβάσω την συνταγή σήμερα γύρω στις 4 το μεσημέρι ζωντανά στο http://www.sinwebradio.com!!!!!!
Τιμή μου!!!
Πολλά φιλάκια κι ευχαριστώ πολύ!
χαχαχα! Υπέροχο πιάτο πραγματικά!!! Και εξαιρετική εμφάνιση! Πολύ ωραίες γεύσεις! Συγχαρητήρια και για τα βραβειάκια σου! Πολύ καλή ανάρτηση!:)
Ευχαριστώ πολύ, Marion! Να είσαι καλά!
Φιλιά!
Πολύ νόστιμες φαίνονται οι κροκέτες σου και με το ντιπ θα είναι όνειρο!!!
Χαίρομαι αφάνταστα που θα παραταθεί έστω και για μια μέρα το χουζούρι!!!
Συγχαρητήρια για τα βραβεία σου Sundayspoon, τα αξίζεις!!!!
Το ντιπ σίγουρα αναδεικνύει τις κροκετούλες! Δοκίμασέ το και θα μου πεις!
Χουζούρι 4ever!!!!
Τα φιλιά μου!
Κατάφερες και με έπεισες να μαγειρέψω μπακαλιάρο, εγώ που ούτε να τον δω δεν ήθελα!
Αυτό κι αν είναι επιτυχία! Θα χαρώ πολύ να το δοκιμάσεις και να σου αρέσει!
Φιλάκια!
Καταρχήν συγχαρητήρια για τα βραβειάκια σου!
Συγχαρητήρια και για τις σημερινές φωτογραφίες σου! Ο μπακαλιάρος σε αυτή του την εκδοχή (με λίγη σκορδαλιά όμως για πιο χωριάτικη γεύση) είναι από τα αγαπημένα μου πιάτα. Φαίνεται νοστιμότατο!
Ευχαριστώ πολύ, princess!
Κι εμένα μου αρέσει πολύ η σκορδαλιά! Αν όμως αποφασίσεις να χαρίσεις φιλιά μετά το φαγητό, καλύτερα προτίμησε αυτό το ντιπ… 😉
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα τόσο καλά σου λόγια!!!!!!
Θα χαρώ πολύ να γνωριστούμε και από κοντά!!!!!!
Συγχαρητήρια για το βραβείο σου,το αξίζεις άλλωστε!!!!!
Η συνταγή σου φανταστική δεν έχω λόγια!!!!!
Α!!!!!Εννοείται θα δοκιμαστεί!!!!!
Πολλά πολλά φιλάκια!!!!!!!
Ελπιδάκι, τα εννοώ όσα είπα!
Θα χαρώ να δοκιμάσεις τη συνταγή και να επιστρέψεις με εντυπώσεις!
Πολλά φιλάκια κι από μένα! Να περάσεις όμορφα!
Ααααα…… πολύ ενδιαφέρον αυτό το ντιπ!!!!! Θα “εκτελεστεί” σίγουρα σε πρώτη ευκαιρία!!!!
Τις κροκέτες μπακαλιάρου τις λατρεύω βέβαια!!!! Και την ανάρτηση σου την καταχάρηκα!!!!
Φιλιά πολλά
Είναι πολύ ωραίο και πανεύκολο ντιπ και ταιριάζει υπέροχα με τις κροκέτες! Δοκίμασέ το!
Πολλά φιλάκια!!!
Μμμμμμμμμ αύριο θα περάσω απο το σπιτι σου που ειναι η μέρα του μπακαλιάρου!
Καλώς να ορίσεις, Στέλλα μου! 😉
Φιλάκια!
Α, να και οι σούπερ κροκέτες! Νοστιμότατες και ιδιαίτερες με το κοκκινοπράσινο ντιπ.
Το σίγουρο είναι ότι τα υλικά δένουν υπέροχα όλα μαζί για μια μοναδική, γευστική απόλαυση.
Να περάσεις όμορφα στη παράταση του Σαββατοκύριακου.
Με γεια το βραβείο!
Z.
Χαίρομαι που σου άρεσαν οι κροκετούλες και το ντιπ, Ζαμπία μου!
Κι εσύ να περάσεις υπέροχα και να ξεκουραστείς!
Πολλά φιλάκια!!!!
Αν και δεν είμαι φίλη του ψαριού (ναι,ναι,όσο παράξενο κι αν ακουγεται για δελφινάκι) μου φαίνεται ωραία η συνταγή σου..Ειναι και επικαιρος ο μπακαλιάρος – τον τρώτε εκεί στην Ελλάδα την αυριανή ημέρα και μάλλο γι αυτό έβαλες αυτή τη συνταγή με μπακαλιάρο
Να χαρείς το βραβείο σου..Παω να γνωρισω το μπλοκ
Δελφινάκι μου, οι συγκεκριμένες κροκέτες δεν βγάζουν καθόλου ψαρίλα, χάρη στην πατάτα και τα μυρωδικά. Δοκίμασέ τες άφοβα!!! 😉
Πολλά φιλάκια και καλή πλοήγηση στο μπλογκ της Ελπίδας!
Παρομοιες κροκετες θα τσακισω αυριο ναι!Αλλα αυτες που περιεγραψες μολις τωρα και σε συνδιασμο με την ντοματα με εκανε να θελω να τρεξω να μαγειρεψω ευθυς αμεσως και πειναω σαν λυκος!
Δεν προλαβαινω ομως και θα προσπαθησω να την κανω καποια στιγμη γιατι φαινεται τελεια!
Καλο σου βραδυ
Όταν βρεις λίγο χρόνο, αξίζει να τις δοκιμάσεις! Και βεβαια, θα χαρώ να μάθω σχόλια και εντυπώσεις!
Να περάσεις όμορφα!
Τα φιλιά μου!
Πολύ ωραίο πιάτο,μου άρεσε που το συνόδεψες μ αυτο το ντίπ,για την υπόλοιπη ανάρτηση δε θα πω τίποτε,τα έχω πεί άλλες φορες ,την απόλαυσα οπως και κάθε φορά.Καλά να περάσεις αυριο,φιλιά.
Νέλη μου, χαίρομαι πολύ που βρήκες εξίσου απολαυστικές και την συνταγή και την εισαγωγή της!
Πολλά φιλάκια και να περάσεις υπέροχα!
Υπεροχες οι μπακαλιαροκροκεττες σου Αναστασια μου, και για τον ντιπ της ντοματας δεν εχω λογια! Ο υγραλατος μπακαλιαρος ειναι απο τα αγαπημενα μου υλικα; συνηθως ξαλμυριζω μια σχετικα μεγαλη ποσοστητα και μετα τον διατηρω στην καταχψυξη, ωστε να τον εχω ετοιμο για μαγειρεμα.
Καλη εβδομαδα!
Μαρινάκι, σωστή σε βρίσκω! Έτσι τον έχεις ξαλμυρισμένο και είσαι έτοιμη για μαγειρικές περιπέτειες ανά πάσα στιγμή!
Πολλά φιλάκια!
Α, εγώ στο έχω ξαναπεί: Μου αρέσει που πάντα κάτι “πειράζεις”, κάτι προσθέτεις στα κλασικά, συνηθισμένα υλικά και κάνεις τη διαφορά! Εδώ ας πούμε κρατάω το σουμάκ (που το ξέρω και ακόμα -ντροπή μου!- δεν το έχω χρησιμοποιήσει) και όσο κι αν μου αρέσει η σκορδαλιά, το ντιπ ντομάτας ειδικά αν είναι και λίγο καυτερό, μια χαρά το βρίσκω για συνοδευτικό των μπακαλιαροκροκετών!
Όσο για τον πρόλογο της συνταγής, ένα έχω να πω: Πως κατάφερες και διάβασες το μυαλό μου; :)))
Φιλιά πολλά Κυριακάτικο Κουτάλι και καλά χουζουρέματα!
Dark μου, τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται! Εσύ τα σκέφτηκες, εγώ τα έγραψα! 😉
Το ντιπάκι είναι πολύ νόστιμο! Εγώ πρόσθεσα και τσίλι και ήταν ελαφρώς καυτερό και το απολαύσαμε δεόντως. Πραγματικά αναδείκνυε τις κροκέτες! Και το σουμάκ έδενε πολύ ωραία με τα φρέσκα μυρωδικά της κροκέτας! Δοκίμασέ το!
Πολλά φιλιά και καλή ξεκούραση!
ΛΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ;;;;;;;ΜΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕΣ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!!!!!!!!!Α!!!ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΑΚΙ
Φυσικά και να προσπαθήσεις! Και για ό,τι χρειαστείς θα χαρώ πολύ να βοηθήσω!
Τα φιλιά μου, Κική!
Πολύ ωραία και τα δύο! Οι κροκέτες λαχταριστές και το dip πολύ ταιριαστό!
Συγχαρητήρια για το βραβείο:)
Ευχαριστώ, Μαρία μου! Να είσαι καλά!
Καλά να περάσεις! Φιλάκια!
τι ωραιο και επικαιρο!κ το ντιπ πολυ ξεχωριστη ιδεα!
Ευχαριστώ πολύ, Ειρήνη μου!
Φιλιά!
Καλημέρα Αναστασία μου!!Χρόνια πολλά!!Οι κροκέτες σου σούπερ,καί πολύ ιδιαίτερο καί νοστιμότατο τό ντιπ πού τίς συνοδεύουν!!Συγχαρητήρια γιά τό βραβείο!!Νά τά χιλιάσης!!Εξαιρετική η παρουσίαση όπως καί οι φωτογραφίες σου!!Καλά νά περάσης!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!
Χαίρομαι που σου άρεσαν, Dimi μου! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Να είσαι καλά!
Φιλάκια πολλά!
Πολύ εμπνευσμένη η εισαγωγή σου…γέλασα πολύ! Η συνταγή σου πολύ ιδιαίτερη και φαντάζομαι οτι οι κροκέτες θα ταιριάζουν εξαιρετικά με το ντιπ!Καλή συνέχεια!
Αναστασία μου, θεωρώ ότι το ντιπ κάνει τις κροκέτες ακόμη καλύτερες! Δοκίμασέ το για να μου πεις αν συμφωνείς!
Φιλιά πολλά!
Μπορεί να λάτρεψα τις κροκέτες σου από το Fb αλλά δεν άντεξα να μην έρθω κι από δω, να …τσιμπήσω 2-3!! Εντάξει δεν θα πάρω άλλες είμαι ευγενική!!! Εξάλλου δεν περίσσεψαν!!! Υπέροχες, πεντανόστιμες, διαφορετικές αλλά και λαχταριστές!!!
Αναστασία μου, συμφωνώ με την εμπνευσμένη σου εισαγωγή κι έχω παρουσιάσει όλα τα συμπτώματα αλλά λέω να μην επισκεφθώ γιατρό γιατί αύριο θα …τελειώσουν!!!! -:))
Φιλάκια!
Κική μου, καλά έκανες και δεν επισκέφθηκες γιατρό! Αυτά τα συμπτώματα είναι τα καλύτερα! Άλλωστε, το λένε και οι ειδικοί… χαχα!
Πολλά φιλάκια!!!
Πολύ σωστά φοράς το σκούφο του μάγειρα Sunday spoon, αφού είσαι επαγγελματίας και μερακλής σεφ, πώς να το κάνουμε; Θεϊκό πιάτο και για σήμερα, απόλαυση!!! Να’σαι καλά Αναστασία μας!!!
Καλή μου Μάρθα, ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια σου!!! Με τιμάς!!!
Πολλά φιλάκια!!!
Δεν έχω καταφέρει μέχρι τώρα να φτιάξω κροκέτες μπακαλιάρου.Φαίνονται λαχταριστοί.Μήπως ήρθε η ώρα?
Ήρθε! Δοκίμασέ τες! Είναι πανεύκολες και πολύ νόστιμες!
δεν ειμαι του μπακαλιαρου, αλλα το ντιπ θα το δοκιμάσω!
NEW POST
http://beautyfollower.blogspot.gr/2013/03/greek-national-holiday.html
Ελπίζω να σου αρέσει! Καλά μαγειρέματα!
Πως να σχολιάσουμε τη συνταγή με αυτά τα ωραία που μας γράφεις στην αρχή;; Χα χα χα
Οι έρευνές σου είναι απόλυτα έγκυρες ομολογώ:)
Η εναλλακτική ιδέα για το ντιπ ειναι υπέροχη για όσους δεν τρώνε σκορδαλιά όπως ο αντρούλης μου!!! Έχω φάει τόση σήμερα που με βλέπω να κοιμάμαι καναπέ!!!
Εγκυρότατες, Δήμητρα! Κορυφαίοι επιστήμονες τις επιβεβαιώνουν! χιχιχι!
Το ντιπ ταιριάζει πολύ! Φτιάξτο στον αντρούλη σου και πες μου εντυπώσεις!
Φιλάκια!!!
Αυτή η εισαγωγή σου πολύ μου άρεσε μόνο που φέτος για για κάποιους λόγους δεν μπόρεσα να σκεφτώ μ΄αυτό τον τρόπο.
Εγώ σήμερα έφτιαξα ρολό μπακαλιάρου κατά επιθυμίαν του συζύγου αλλά αυτό το ντιπ αν το είχα δει πιο νωρίς θα το έφτιαχνα αντί σκορδαλιάς που κι αυτή δεν έκανα αλλά μου χάρισαν δυο κουταλιές για το καλό.
Το κρατώ για μια άλλη φορά.
Χρόνια Πολλά!!
Ωραίο και το ρολό μπακαλιάρου! Αν το ήξερα νωρίτερα, θα σου αντάλλασσα μερικές κροκέτες με καναδυό κομμάτια! Για να υπάρχει ποικιλία στα τραπέζια μας!
Φιλάκια!
Γειά σου Sunday που η Κυριακή σου πήρε παράταση και την Δευτέρα!!
Αυτά τα ινστιτούτο κάνουν πολυ καλές μελέτες και με έγκυρο αποτέλεσμα πάντα!! χαχαχαχαχα
Συγχαρητήρια για το βραβείο και συγχαρητήρια για την συνταγή.
Διαφορετικός ο μπακαλιάρος και ποιο εκσυγχρονισμένος από τον κλασσικο τηγανιτό.
Η σάλτσα ή το ντιπ όπως το βαφτίζεις είμαι σίγουρη ότι το δροσίζει και σπάει την λαδερή γεύση που έχει η κροκέτα. Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός που έκανες!! Σούπερ φαγητό!!
Χρυσαυγή μου, αυτές τις έρευνες τις εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια! 😉
Το ντιπ ταιριάζει πολύ με τις κροκέτες και τους δίνει έξτρα γεύση! Αν το κάνεις όμως, πρόσεξε να μην τηγανίσεις τις ντομάτες πολύ, γιατί τότε θα λιώσουν και θα γίνουν σάλτσα!
Φιλάκια!
μπορώ να τρώω μόνο αυτό. Για μήνες!
Κι εγώ θα σου κάνω παρέα…
Αναστασία μου η συνταγή είναι άπαιχτη, μπράβο σου!Πως τα καταφέρνεις να με ξελιγώνεις κάθε φορά τελικά;χαχαχα!!!Συγχαρητήρια και για το βραβείο σου!!!Μπράβο!
Πολλά πολλά φιλιά!
Ελενάκι, πολύ χαίρομαι που σε ξελιγώνω! 😉
Πολλά φιλάκια και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
Πολύ μου αρέσουν οι συνταγές που είναι μοντέρνες εκδοχές της παράδοσης!
Δοκίμασέ τη, Βέρα μου!
Φιλάκια!
Καλημέρα
Υπέροχες οι κροκέτες σου! Το ντιπ θα είναι πεντανόστιμο αν και δεν μπορώ να το γευτώ η ίδια διότι δεν μου αρέσει η ντομάτα.
Πόσο γέλασα με τον πρόλογό σου και πόσο δίκιο έχεις!
Η Ελπίδα όντως έχει ένα πολύ όμορφο blogόσπιτο και οι ιδέες της είναι πάντα τόσο πρωτότυπες.
Καλή εβδομάδα εύχομαι!
Νοτούλα μου, αν σου άρεσαν οι κροκέτες, μπορείς να τις συνοδεύσεις και με μια κλασική σκορδαλιά ή ένα δροσερό γιαουρτάκι!
Πολλά φιλάκια!
Kαλημέρα,καλημέρα,
Με μπόλικο χιούμορ σου χω χαρίσει ένα βραβείο,θα χαρώ να το πάρεις!!
Ευχαριστώ πολύ, Αννιώ μου!
Μιαμμμμ πεντανόστιμο Αναστασία μου!!!
Φιλάκια πολλά.
Να είσαι καλά, Ρουλάκι!
Φιλάκια!
Καταρχήν συγχαρητήρια για το βραβείο! Πάντα τέτοια Sunday!
Όσο για τις μελέτες… Κρίμα που δεν έχω πια κινητό με κάμερα να σου δείξω την αποχαύνωση σε όλο της το μεγαλείο!
Η συνταγή είμαι σίγουρη ότι θα είναι φανταστική! Ο χυλός μου έχει εξάψει την περιέργεια! Φαντάζομαι ότι θα μπορώ να τον χρησιμοποιήσω και σε άλλα φιλέτα ψαριών. Μ’ αρέσει που έχεις και αρκετές εναλλακτικές στο ντιπ. Καμιά φορά λείπει κάτι και βαριέμαι να πάω να το πάρω.
Πολλά πολλά φιλιά Sunday! Καλό μεσημέρι και καλή συνέχεια!
Μήπως πήρες κι εσύ μέρος στην έρευνα, Sel;;; χαχαχα!
Ο χυλός ταιριάζει όχι μόνο σε φιλέτα ψαριών αλλά και σε γαρίδες (ιδανική λύση για νηστεία)!
Πολλά φιλάκια!
Έχω ερώτηση – φωτιά: Επειδή εγώ δεν θα φάω ποτέ στη ζωή μου μπακαλιάρο, σε καμία μορφή του, ούτε παστό, ούτε φρέσκο, ούτε βραστό, ούτε τηγανιτό, ακόμα και αν με πληρώσουν ……… ΠΕΙΡΑΖΕΙ να κάνω τις κροκέτες με κοτόπουλο;;;;;;;;;;;;;;; Σε έστειλα ε;;;; Τι να κάνω, που ακόμα και στην λέξη “μπακαλιάρος” ανατριχιάζω;;;;;
Φιλιά!
Αστρονεραϊδούλα, μην μου αγχώνεσαι καθόλου! Αν γενικά τρως ψάρια αλλά δεν σου αρέσει ο μπακαλιάρος, δοκίμασε τη συνταγή με άλλο φιλέτο λευκού ψαριού (π.χ. γλώσσα). Αν γενικά δεν τρως ψάρια και θες να χρησιμοποιήσεις κοτόπουλο, θα σου πρότεινα να κόψεις το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια ή λεπτές λωρίδες και, αφού το πανάρεις με τον χυλό μπύρας-αλευριού (ψωρίς την τριμμένη πατάτα), να το τηγανίσεις μέχρι να ροδίσει καλά απ’ όλες τις πλευρές. Αν χρειάζεσαι κάτι άλλο, θα χαρώ να βοηθήσω!
Καλά μαγειρέματα!
Τι φοβερός πρόλογος
Και αληθινός πέρα για πέρα!!
Πόσο μου αρέσουν τα κείμενα σου Αναστασία μου! Και μετά έρχονται οι ωραίες και πάντα ιδιαίτερες συνταγές σου να μας ξελιγώσουν!
Τι φανταστική πρόταση! Αυτές οι κροκέτες μου έκλεψαν την καρδιά με τα υπέροχα υλικά τους!
Φιλιά πολλά!
Ερμιόνη μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Χαίρομαι που σου άρεσε ολόκληρη η ανάρτηση!
Πολλά φιλάκια!
Υπέροχες κροκέτες, αγαπημένες, γευστικά άριστες και τα υλικά τους ταιριαστά.
Μου άρεσε και η σάλτσα με την οποία τις συνόδευσες. Πρωτότυπη ιδέα, μπράβο!
Φιλιά.
Να είσαι καλά, Ελένη μου! Σ’ ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια!
Πολύ ωραία η συνταγύ σου! Τα κρεμμυδάκια και η πάπρικα θα δίνουν φοβερή γεύση στο μπακαλιάρο!!! Θα τη δοκιμάσω ανεξάρτητα από 25η Μαρτίου.
Ευχαριστούμε
Τα κρεμμυδάκια και το σουμάκ (ή εναλλακτικά η πάπρικα) καλύπτουν την ψαρίλα και κάνουν τις κροκέτες ακόμη πιο νόστιμες! Θα χαρώ να τις δοκιμάσεις!
Τα φιλιά μου!
Πολύ θα ήθελα να συμμετάσχω σε σεμινάρια του Ινστιτούτου Ξάπλας και Καλοπέραασης!!
Όσο για τον μπακαλιάρο μεγάλη διαφορά πρέπει να κάνουν τα μπαχαρικά που έβαλες!!
Όλοι θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτά τα σεμινάρια… δια βίου! χιχι!
Τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά χαρίζουν άρωμα και έξτρα γεύση! Δοκίμασέ τα!
Φιλάκια!
Πόσο γέλασα με τον πρόλογο της ανάρτησης σου!Απολαυστικότατος όπως είμαι σίγουρη οτι θα είναι και οι κροκέτες σου!Τέλειες φαίνονται και το ντιπ φανταστικό!Συγχαρητήρια και για τα βραβεία σου!Φιλάκια πολλά!
Σπυριδούλα μου, χαίρομαι που σου άρεσαν! Αξίζει να δοκιμάσεις τις κροκετούλες! Όσο για το ντιπ, ταιριάζει υπέροχα!
Φιλάκια!!!
Εκτός απο καλή μαγείρισα είσαι και επιστήμονας!!!
Μου αρέσει που έκανες πιο γκουρμέ μπακαλιαράκι και το ντίπ πρέπει να πηγαίνει και μέ ένα σωρό άλλα φαγητάκια
Φαίνονται τα πτυχία, ε; χαχαχα!
Όντως, το ντιπ ταιριάζει και σε άλλα πιάτα! Προσωπικά, θα το έβαζα ευχαρίστως ως συνοδευτικό σε κοτόπουλο πανέ και κροκέτες παντός είδους!
Φιλιά!
Έστω και καθυστερημένα , λόγο ταξιδιού , σε ξαναβρήσκω!
Τι λαχταριστές κροκέτες έφτιαξες καλή μου!!!
Μπουκιά και συγχώριο , που θα έλεγε και ο Μαμαλάκης…
Να είσαι καλά και να μαγειρεύεις έτσι!
Σοφάκι, ελπίζω να πέρασες όμορφα στο ταξίδι σου! Πάρε και μπακαλιαροκροκέτα! Έτσι, για το καλό που ξανασμίξαμε! 😉
Πολλά φιλάκια!
Καταπληκτικός πρόλογος και πολύ ιδιαίτερη συνταγή! Καλό σαββατοκύριακο φιλιά!
Σ’ ευχαριστώ πολύ, Κατερίνα μου! Να είσαι καλά!
Πολλά φιλάκια και καλό σ/κ!
Αχ ναι!! Γιατί εδώ καμία αργία δεν πέφτει τη Δευτέρα; Συννενοημένα τα έχουν;
Άσε που δεν έχει και τόσες πολλές αργίες ούτως ή άλλως…
Αυτό το ντιπ με την κάπαρη πρέπει να είναι τέλειο!
Και τα κροκετάκια σου μπαμπάτσικα !! Μμμ..
Το μόνο που δεν ξέρω είναι το σουμάκ. Είμαι άσχετη;
Φιλιά κοριτσάρα μου!
Πάντως, η αλήθεια είναι πως όσες αργίες και να έχεις, πάντα λίγες φαίνονται…
Το ντιπ να το δοκιμάσεις! Γίνεται σε ελάχιστο χρόνο και ταιριάζει γενικά με κροκέτες (όχι μόνο μπακαλιάρου). Όσο για το σουμάκ, είναι το μπαχαρικό που χρησιμοποιούν για τα κεμπάπ, αλλά ταιριάζει πολύ ωραία και σε άλλα πιάτα!
Πολλά φιλάκιααααα!
Φαίνεται πολύ ωραία η συνταγή σου!! Η αλήθεια είναι οι Κυριακές που ακολουθούνται από αργία έχουν άλλη γλύκα!
Υποβολή Σχολίου