Η σημερινή ανάρτηση θα μπορούσε να αποτελεί και μια πρόταση-λύση για όλους αυτούς τους Έλληνες που προφανώς οδηγούν πιωμένοι. Δεν αναφέρομαι σε κείνους που βγαίνουν, γίνονται λιώμα και δεν έχουν την στοιχειώδη νοημοσύνη να επιστρέψουν σπίτι τους με ταξί (οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αποτελούν κλινική περίπτωση, με την οποία καλό θα ήταν να ασχοληθούν οι ψυχίατροι αυτού του τόπου και όχι μια ταπεινή μπλόγκερ). Μιλάω για τους άλλους. Αυτούς που μέρα-μεσημέρι οδηγούν με έναν (ή περισσότερους) από τους παρακάτω τρόπους:
– Βλέπουν το άμοιρο φαναράκι που από πορτοκαλί γίνεται κατακόκκινο και, ενώ βρίσκονται ένα χιλιόμετρο μακριά, γκαζώνουν δίχως αύριο. Προφανώς, όταν εκείνοι μάθαιναν τον ΚΟΚ, η εναλλαγή από πορτοκαλί σε κόκκινο δεν σήμαινε “μείωσε ταχύτητα για να φρενάρεις ομαλά” αλλά “τυχερούλη, είσαι ο τελευταίος που θα περάσει γιατί είσαι και πολύ μάγκας”.
– Βλέπουν την φρεσκοβαμμένη, απόλυτα ευδιάκριτη διάβαση και τη γριούλα που περνάει φορτωμένη με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ και το πόδι τους κολλάει στο γκάζι με την ίδια λατρεία που θα κόλλαγε ο Γουίνι το αρκουδάκι σ’ ένα βάζο με μέλι. Ας αρχίσουμε από τα βασικά, στη διάβαση έχει προτεραιότητα ο πεζός (σε περίπτωση που ξέχασε να το αναφέρει ο δάσκαλος στη σχολή οδηγών…). Και δεύτερον, η γριούλα δεν αποτελεί στόχο σε παιχνίδι του playstation. Αυτό σημαίνει ότι αν τη χτυπήσεις, κανείς δεν θα σου χαρίσει έξτρα πόντους…
– Βλέπουν ένα ωραιότατο STOP με άσπρα μεγάλα γράμματα σε κόκκινο φόντο (πόσο πιο ευδιάκριτο να γίνει πια;;;) και ξεχύνονται στην άσφαλτο σαν να οδηγούν τον Κit. Για να ξεδιαλύνω την παρεξήγηση, αυτό το STOP σημαίνει παραχώρηση προτεραιότητας και ουδεμία σχέση έχει με την γνωστή πινακίδα που βάζουμε στα πάρτυ “STOP! The party is here!”. Άρα κάθε διάθεση για ξεσάλωμα είναι μάλλον περιττή και επικίνδυνη.
– Κρατούν στο ένα χέρι το τιμόνι και στο άλλο χέρι το κινητό (ή το τσιγάρο ή τη μάσκαρα ή τον καφέ…). Αλήθεια, ταχύτητες με ποιο χέρι αλλάζουν;;; (Μόνο κόσμιες απαντήσεις παρακαλώ!) Παρεμπιπτόντως, αν η συζήτηση είναι τόοοοοσο σημαντική που δεν μπορεί με τίποτα να αναβληθεί, υπάρχει ένα θαυματουργό γκατζετάκι (κατά κόσμον bluetooth), που σου επιτρέπει να συνομιλήσεις χωρίς να κρατάς το κινητό ενώ οδηγείς. Επίσης, εδώ και πολλά χρόνια κυκλοφορούν στην αγορά ωραιότατες θήκες αυτοκινήτου για ποτηράκια. Πού θα πάει, κάτι θα ανακαλυφθεί και για το τσιγάρο και τη μάσκαρα…
– Αλλάζουν λωρίδα σαν να κάνουν σλάλομ σε πίστα χιονοδρομικού. Τι να πρωτοθαυμάσεις… Την χάρη, την ταχύτητα, την ευελιξία…; Τέτοιους ελιγμούς θα τους ζήλευε και ο πιο δεινός σκιέρ! Όλες οι λωρίδες τούς ανήκουν άλλωστε…
– Κάθε φορά που βρίσκονται πρώτοι σε φανάρι (στο οποίο πιθανότατα έχουν μπει απ’ το πλάι, παρακάμπτοντας την ουρά, διότι είναι υπεράνω…), θυμούνται να φτιάξουν τα μαλλιά τους/ να ψάξουν στο ντουλαπάκι του συνοδηγού/ να μιλήσουν με τον οδηγό του διπλανού αυτοκινήτου. Και κάθε φορά που βρίσκονται δεύτεροι/τρίτοι/τέταρτοι/… στο ίδιο φανάρι, το χεράκι τους γίνεται ένα με την κόρνα (χωρίς φυσικά να έχει ανάψει ακόμη πράσινο).
– Υιοθετούν μία ή περισσότερες από τις παραπάνω συμπεριφορές (με τη λογική “όσα πιο πολλά, τόσο πιο καλά”) και αν κάνεις το μοιραίο λάθος να τους υποδείξεις ότι σφάλλουν, σε στολίζουν με έναν υπέροχο, μεγαλειώδη εξάψαλμο (έτσι, για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα και να γνωριστείτε καλύτερα, βρε παιδί μου…).
Και ερωτώ: “Αν αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι πιωμένοι, τότε ποιοι είναι;” Διότι, μου φαίνεται αδιανόητο ένα οδηγός με ένα έστω υποτυπώδες IQ να συμπεριφέρεται έτσι, αν δεν έχει κατεβάσει μια νταμιτζάνα τσίπουρο πριν πιάσει τιμόνι! Γι’ αυτό, προτείνω σε όλους τους πιωμένους εκεί έξω να σταματήσουν να βάζουν αλκοόλ στο ποτήρι τους και ν’ αρχίσουν να το ρίχνουν στο φαγητό τους (ώστε να προλαβαίνει να εξατμίζεται…). Έτσι, και εκείνοι θα έχουν πιο νόστιμο φαγητό και οι δρόμοι θα πάψουν να θυμίζουν πίστα για συγκρουόμενα! Αν κι εσείς γνωρίζετε κάποιον τέτοιο οδηγό, μπορείτε να του προτείνετε τα Φιλέτα γλώσσας με κονιάκ και μέλι που ακολουθούν… Όχι μόνο γιατί την Κυριακή των Βαΐων συνηθίζουμε να τρώμε ψάρι, αλλά και επειδή πρόκειται για ένα πολύ νόστιμο και ευέλικτο πιάτο, καθώς το κονιάκ μπορεί να αντικατασταθεί από άλλα αλκοολούχα, σύμφωνα πάντα με τα προσωπικά γούστα του καθενός.
υ.γ. Πριν προχωρήσουμε στη συνταγή, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την Λίνα από το Motherhood for dummies για το βραβείο που μου χάρισε (αν και δεν θα προβώ σε 11 αποκαλύψεις, γιατί το έχω ήδη κάνει εδώ). Αν δεν γνωρίζετε ήδη τη Λίνα, θα σας πρότεινα να κάνετε μια βόλτα από το μπλογκ της (είτε είστε γονείς είτε όχι) και να απολαύσετε τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες αναρτήσεις της και τον γεμάτο χιούμορ τρόπο γραφής της. Προτείνω ανεπιφύλακτα την ανάρτηση “Η βασίλισσα της πιτζάμας”.
Και τώρα η συνταγή!!!
Φιλέτα γλώσσας με κονιάκ και μέλι
Υλικά
- 4 φιλέτα γλώσσας
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας λεμόνι
- 1 – 2 σφηνάκια κονιάκ
- 1/3 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1/3 κουτ. γλυκού τζίντζερ
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 8 μικρά κρεμμυδάκια (κατά προτίμηση κοκκάρια)
- λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- 12-16 φουντίτσες μπρόκολο
- 2-3 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
- αλάτι / πιπέρι
- λίγο νερό
Εκτέλεση
Βράζετε τα καρότα και τα μπρόκολα σε αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά, ώστε να μείνουν τραγανά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, ώστε να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Μόλις μαραθούν, τα αφαιρείτε από το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι, βάζετε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη και μόλις το μείγμα αρχίζει να καραμελώνει (προσοχή να μην σκουρύνει γιατί θα πικρίσει), βάζετε τα φιλέτα της γλώσσας για να πάρουν χρώμα (μόλις πάρει χρώμα η μία πλευρά, τα γυρίζετε και από την άλλη με προσοχή για να μην σπάσουν).
Στη συνέχεια, επαναφέρετε και τα κρεμμυδάκια στο τηγάνι και σβήνετε με το κονιάκ.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε το μέλι, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το σκόρδο, το τζίντζερ και αλατοπίπερο καθώς και λίγο νερό (τόσο ώστε ίσα να καλύψει τα φιλέτα της γλώσσας).
Αφήνετε να σιγοβράσει, μέχρι να πιει το περισσότερο υγρό και να καραμελώσει η σάλτσα.
Ένα λεπτό πριν το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε στο τηγάνι και τα βρασμένα καρότα και μπρόκολα για να “πάρουν” λίγη απ’ τη σάλτσα.
Σερβίρετε τα φιλέτα μαζί με τα λαχανικά όσο είναι ζεστά. Μπορείτε, αν θέλετε, να τα συνοδεύσετε και με ρύζι μπασμάτι.
Tip1: Χρησιμοποιήστε όσο γίνεται πιο μικρά κρεμμυδάκια, ώστε να προλάβουν να μαγειρευτούν. Σε κάθε περίπτωση, τα λαχανικά σας θα πρέπει να είναι τραγανά.
Tip2: Αν φτιάχνετε τη συγκεκριμένη συνταγή για παιδιά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κονιάκ με χυμό πορτοκάλι.
Tip3: Το κονιάκ μπορεί να αντικατασταθεί από ουίσκι, ρούμι, βότκα, τσίπουρο ή άλλο αλκοολούχο της αρεσκείας σας. Καθένα από τα παραπάνω θα αφήσει το δικό του ξεχωριστό άρωμα και γεύση στο πιάτο σας.
68 Σχόλια
υποβολή σχολίουγια την συνταγή σου εξαιρετική…χικ χικ…
για την οδήγηση….μην ψάχνεις θέμα κάθε ανθρώπου και χαρακτηρα ότι κανει στην καθημερινότητα του ετσι και οδηγεί…..να σαι καλά
Χικ, χικ διαβάζω… Καλέ, μέθυσες με 1-2 σφηνάκια; Μακριά από τιμόνι! Κυκλοφορεί και κείνη η γριούλα με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ έξω… χιχιχι! 😉
Υπέροχο πιάτο θα το δοκιμάσω μετά το Πάσχα μιας και τα περισσότερα μας πιάτα περιέχουν τα ψάρια.
Το θέμα της οδηγικής συμπεριφοράς χωράει πολύ κουβέντα εκείνος που θα χαρεί πολύ πολύ με τις απόψεις σου δε θα είναι ο σύζυγος ο οποίος γίνεται έξαλλος με αυτές τις συμπεριφορές.Εγώ θα πω μόνο κάτι, υπάρχει κάποιος έστω και υποτυπώδης έλεγχος για αυτές τις συμπεριφορές;;Πολύ μου αρέσουν αυτές οι βαρύγδουπες εξαγγελίες δήθεν ελέγχων προστίμων κλπ που ποτέ δεν εφαρμόζονται. Δηλαδή πλήρης ασυδοσία, αλλά και πλήρης έλλειψη οδηγικής παιδείας!!
Καλό Πάσχα!!!
Χαίρομαι που σου άρεσε, Ξανθή μου!
Δεν έχει άδικο ο σύζυγος που γίνεται έξαλλος. Όσο για τον έλεγχο που θα έπρεπε να υπάρχει, άστο καλύτερα…
Φιλιά και καλό Πάσχα!
Ωραιότατα τα φιλετάκια σου!!!!
Δεν τις πετυχαίνω τις γλώσσες στη τηγάνι αλλά νομίζω οτι με αυτή τη σαλτσούλα όλα θα πάνε καλά!!!
Φιλιά!!!
Πέπη μου, φτιάξε τις γλώσσες με αυτόν τον τρόπο και θα γλύφεις τα δαχτυλάκια σου! (Να έχεις και ψωμί για τη σαλτσούλα…)
Φιλάκιααααα! Καλό Πάσχα!
Μπορεί να μην τρώω το ψάρι γενικά αλλά αυτά τα φιλέτα θα τα τσάκιζα Αναστασία μου!!!!Είναι νοστιμότατα!!!!
Όσο για την οδηγική συμπεριφορά… τί να πω;;;; Είναι χάλια!!!! Ασυδοσία!!!
Φιλάκια!
Κική μου, είναι όντως πολύ νόστιμα και φτιάχνονται πολύ εύκολα! Δοκίμασέ τα!
Αν το καλοσκεφτείς, κάθε φορά που βγαίνουμε στο δρόμο είναι σαν να κάνουμε extreme sport δωρεάν! Καλέ, μήπως θα έπρεπε να πούμε κι ευχαριστώ που μας κρατάνε την αδρεναλίνη στα ύψη…; χαχαχα!
Καλό Πάσχα, Κική μου!!!
Και ότι έχω βγάλει φιλέτο ψαριού να ξεπαγώνει για να φάει ο άντρας μου όταν γυρίσει από την δουλειά. Με έσωσες με την συνταγή σου. Όσο για την οδήγηση άβυσσος η ψυχή του κάθε ανθρώπου
Ελπίζω να καλόφαγε ο αντρούλης σου, Σταματία! Καλωσήρθες στη γειτονιά του κυριακάτικου κουταλιού!
Καλό Πάσχα σε σένα και την οικογένειά σου!
Καλό απόγευμα..Καλή Κυριακή Βαίων..Καλή Μεγάλη Εβδομάδα
μου αρέσουν οι αναρτήσεις σου, πάντα κάνεις έναν πρόλογο μιλώντας για ένα θέμα και μετά η συνταγή..
που να δεις τους κυπραίους/τις κυπραίες οδηγούς..θα φρίξεις!!!
δεν είμαι του ψαριού εγώ (όσο παράξενο κι αν σου ακούγεται για δελφινάκι) το μόνο ψάρι που τρώω είναι φιλέτο..
συγχαρητήρια για το βραβείο..πάω να επισκεφτώ το μπλογκ
Και στην Κύπρο τα ίδια χάλια, δηλαδή; Μήπως φταίει το ελληνικό γονίδιο…;
Δελφινάκι μου, αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει για σένα που τρως μόνο φιλέτο ψαριού. Μηδέν κόκκαλα και φουλ γεύση!
Καλό Πάσχα να έχεις!!!
Αναστασία μου γλυκιά καλησπέρα και ευχές για καλή Μ.Βδομάδα.ενώ ειχα βάλει πρόγραμμα να κάνω χθές τα λαχταριστά σου ρολάκια,στην πορεία μου βγήκε το άλλο σου μαγικό πιάτο τις πατατούλες baby με το σύκο και το μπέικον..δεν μου βγαίνουν λόγια!!!το συνοδέψαμε με τυρί Λήμνου κ ρόκα..καθιερώθηκα φυσικά και ανυπομονώ να το κάνω και στους φίλους…thanks thanks thanks babyspoon!!!!
Κate μου, πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν οι πατατούλες με το σύκο! Τέλειος ο συνδυασμός σου με το τυράκι και τη ρόκα!!! Ελπίζω, όταν το μαγειρέψεις και για τους φίλους σου, να το αγαπήσουν και κείνοι όσο κι εσύ!
Πολλά φιλάκια, καλή μου! Καλό Πάσχα!!!
Αχ Αναστασία μου, ζωγράφισες πάλι!!!!
Υπέροχο.
Φιλιά.
Thanks, Ρουλάκι!!! Να είσαι καλά!
Φιλάκια και καλό Πάσχα!
Μελωμένα μελωμένα …. Νοστιμότατα Αναστασία μου!!!!!!!!!!!!!
Δεν πίστευα ποτέ ότι η γλώσσα θα μου φαινόταν τόσο λαχταριστή.
Φιλιά!
Είναι πολύ νόστιμο και πανεύκολο πιάτο, Στέλλα μου! Πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσεις!
Πολλά φιλάκια!!!
H μέρα απαιτούσε ψαράκι σήμερα, κι εσύ μας το μαγείρεψες πολύ νόστιμα!
Καλή βδομάδα Αναστασία μου, φιλιά!
Είπα να ακολουθήσω τα ήθη και έθιμα των ημερών… Χαίρομαι που σου άρεσε το αποτέλεσμα!
Πολλά φιλάκια και καλό Πάσχα, Ελενάκι!
Καλησπέρα Αναστασία μου!Εξαιρετική η συνταγή σου!!Τό μοναδικό ψάρι πού τρώω είναι η γλώσσα!!Τήν απογείωσες τήν συνταγή!!Γεμάτη υπέροχες γεύσεις καί αρώματα!!Ζηλευτό τό πιάτο σου!!Οι φωτογραφίες σου καταπληκτικές!!Ονειρεμένες!!Καλή Μ.Εβδομάδα!!Καλό Πάσχα καί νά περάσης υπέροχα!!Φιλάκια!!
Dimi μου, αν η γλώσσα είναι το ψάρι που προτιμάς, μη διστάσεις να φτιάξεις αυτή τη συνταγή! Είμαι σίγουρη ότι θα την καθιερώσεις!
Πολλά φιλάκια!!! Καλό Πάσχα και καλά να περάσεις!!!
Υπέροχη πρόταση, άψογο πιάτο.
Η σάλτσα “λέει” πολλά!
Έχω φιλέτο στην κατάψυξη και θα το δοκιμαστεί asap.
Z.
Ζαμπία μου, να το φτιάξεις και να επιστρέψεις με εντυπώσεις! Όντως, η σαλτσούλα είναι το hit της συνταγής!
Πολλά φιλάκια και καλό Πάσχα!!!
Αν είναι με τη συνταγή σου να ηρεμήσουνε, να την κάνω φωτοτυπία και να τη μοιράζω σαν τα φυλλάδια στο δρόμο! Χιλιάδες:))
Το ψαράκι φαίνεται λαχταριστό, η σαλτσούλα θα είναι υπέροχη!
Συνταγή φέιγ-βολάν! Χαχαχα! Συμφωνώ!!!
Πολλά φιλιά! Καλό Πάσχα, Μαρία μου, και καλά να περάσεις!
Τα υλικά της σάλτσας με μάγεψαν! Και η γλώσσα είναι ένα πολύ αγαπημένο μου ψάρι που δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν το φτιάχνω συχνά. Μπράβο κουταλάκι !! Για όλα μπράβο! Και για τα όμορφα γραφόμενά σου και για τις εξαιρετικές συνταγές σου πάντα και για τις λαχταριστές φωτογραφίες που βγάζεις!!!
Χρυσαυγή μου, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Ειλικρινά με τιμάς!
Να το φτιάξεις το ψαράκι! Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει!
Πολλά φιλάκια! Καλό Πάσχα!!!
Είναι που είναι η γλώσσα ένα από τα πιο νόστιμα ψάρια, έτσι που μας την παρουσιάζεις σήμερα, ποιος θα μπορέσει να πει όχι? Το κονιάκ είναι λίγο (κατά τη σκοτεινή αλκοολική μου γνώμη στη συνταγή, αν όποιος έπιανε τιμόνι στα χέρια του έπινε μόνο 1 – 2 σφηνάκια, καλά θα ήταν..
Εγώ το έχω δηλώσει και στο δικό μου blog, δεν την γουστάρω την οδήγηση και τα αυτοκίνητα, αν μέσα στην πόλη και για μικρές αποστάσεις πηγαίναμε όλοι με τα πόδια (όπως εδώ και χρόοονια κάνω εγώ), θα ήταν όλα πολύ καλύτερα!
Νομίζω ότι το σημαντικό σ’ αυτή τη συνταγή είναι ότι δεν αφήνει το ψάρι να στεγνώσει. Δοκίμασέ το, Dark! Και βάλε όσα σφηνάκια τραβάει η ψυχή σου… 😉
Αν καθιερώναμε όλοι το περπάτημα αντί για το αυτοκίνητο, δύο πράγματα θα εξαφανίζονταν ως δια μαγείας! Οι επικίνδυνοι οδηγοί και… η κυτταρίτιδα! Εξίσου σημαντικά και τα δυο…
Καλό Πάσχα, κοριτσάκι! Να περάσεις υπέροχα!!!
Το ψαράκι με την ελευθερία να το ποτίσω με όποιο αλκοόλ μου κανει κέφι, πολύ μ’ αρέσει όμως. Σούπερ! Ό,τι να’ναι είπες, ε;;; Ό,τι θέλω! Ω, ρε γλέντια απόψε!!!
Μεθύσι μού μυρίζει… 😉
Καλό Πάσχα, Μαρθούλα μου!!! Να περάσεις πολύ όμορφα!
Πολύ λαχταριστό το ψαράκι σου!!! Έχει υπέροχα αρώματα…
Η οδική συμπεριφορά του Έλληνα απ’την άλλη δεν μου αρέσει καθόλου…
Δυστύχως αποκαλύπτει την άθλια εικόνα του χαρακτήρα του … Το πόσο εγωκεντρικός και αδιάφορος για τις ζωές των άλλων μπορεί να γίνει ο άνθρωπος όταν πιάσει στα χέρια του το τιμόνι!
Εύχομαι καλό Πάσχα και καλά μυαλά σε όσους έχουν το θεματάκι τους , όπως πολύ παραστατικά μας περιέγραψες… Φιλάκια!
Σοφία μου, δυστυχώς το πρόβλημα της κακής οδηγικής συμπεριφοράς των Ελλήνων είναι θέμα παιδείας… Μακάρι τα πράγματα να αλλάξουν κάποια στιγμή…
Να έχεις ένα όμορφο Πάσχα και να περάσεις υπέροχα με τους αγαπημένους σου!
Φιλάκια πολλά!
Διάβασα τα συστατικά και είναι όλα ένα και ένα. Τα φιλέτα πρέπει να γίνανε καταπληκτικά
και τι όμορφα καραμελωμένα! Παρόλο που στο σπίτι τη γλώσσα τη τρώμε αποκλειστικά
τηγανητή με πράσινη σαλάτα, είμαι σίγουρη ότι όλοι θα ενθουσιαστούν με αυτό το πιάτο.
Όσο για αυτούς τους ασυνείδητους οδηγούς, θα έπρεπε όλοι να πάνε αυτόφωρο, αλλά η τροχαία
είναι απασχολημένη στα μπλόκα να κόβει κλήσεις για να εισπράττουν χρήματα.
Αυτός είναι ο ρόλος της τροχαίας στην Ελλάδα, εισπρακτικός
Δοκίμασε και αυτή την εκδοχή της γλώσσας! Πιστεύω ότι θα σου αρέσει!
Ο εισπρακτικός ρόλος της τροχαίας είναι μεγάλο ζήτημα… Από την άλλη, δεν καταλαβαίνω γιατί να κάνεις κάτι που βάζει σε κίνδυνο την ίδια σου τη ζωή, είτε υπάρχουν ποινές από την πολιτεία είτε όχι. Τελικά, όλα είναι θέμα στοιχειώδους νοημοσύνης!
Καλό Πάσχα να έχεις!
Πες ταααα! Μόλις προχθές ανταλλάξαμε κάτι ξεγυρισμένες “χαιρετούρες” με συνεπιβάτη μηχανακίου(!) γιατί ως πεζή πέρασα ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ με πράσινο για τους πεζούς, ενώ εκείνοι είχαν αντίθετη άποψη. Πέρασαν με κόκκινο και ήθελαν και προτεραιότητα. Αποτέλεσμα να μου ρίξει ένα μεγαλοπρεπέστατο φάσκελο κι εγώ να του δείξω το τέλειο γαλλικό μανικιούρ του μεσαίου δαχτύλου μου. Αυτά είναι.
Έλα στο κυρίως θέμα μας τώρα! Οι γλώσσες είναι τα ψάρια που έτρωγα από μικρή, τότε που δεν έτρωγα σχεδόν τίποτα (αχ, βαχ!) Οπότε καταλαβαίνεις ότι τους έχω τρελή αδυναμία! Μ’ άρεσε πολύ η συνταγή σου και θα προσπαθήσω να μην διαλύσω τα φιλετάκια γυρίζοντάς τα! 😉 Λέω να τη δοκιμάσω με ρούμι, μιας και αυτό υπάρχει στο σπίτι αυτή τη στιγμή. Να δω πώς θα τα πάω και με το καραμέλωμα! Γεια στα χέρια σου και στις ιδέες σου Sunday!
Πολλά πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!
Sel μου, ποιος σου είπε να εμπιστεύεσαι το πράσινο ανθρωπάκι;;; Πάντως, το ηθικό δίδαγμα από το συμβάν είναι να έχεις πάντα περιποιημένο μανικιούρ. Διότι ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστεί να το δείξεις… 😉
Μην ανησυχείς για τα φιλέτα. Άστα να πάρουν χρώμα καλά από τη μία πλευρά και μετά, με μία σπατουλίτσα, γύρισέ τα προσεκτικά και από την άλλη. Ε, κι αν σπάσει και κανένα, δεν πειράζει. Άλλωστε, μόνο οι γλάροι καταπίνουν τα ψάρια ολόκληρα… χιχιχι!
Πολλά φιλάκια! Καλό Πάσχα με υγεία και χαμόγελα!!!
Ν’ αγιάσει το στόμα σου!! Φαίνεται τόσο ωραία μελωμένο και ψημένο, που μου τρέχουν τα σάλια!!
Καλημέρα και πολλά φιλιά!!
Θα χαρώ να το φτιάξεις και να επιστρέψεις με σχόλια!
Φιλιά πολλά και καλό Πάσχα!
Αχ, πόσο, μα πόσο συμφωνώ με τις…οδηγικές σου επισημάνσεις! Πολύ γλαφυρά περιγράφεις την τρισάθλια συμπεριφορά των περισσότερων ελλήνων οδηγών! Εγώ δεν οδηγώ αυτοκίνητο, μόνο ένα ταπεινό μηχανάκι και έχω να πω τα χειρότερα και για τους οδηγούς των δικύκλων, οι οποίοι στην πλειονότητά τους μάλλον έχουν ως απωθημένο να δουλέψουν σε τσίρκο ως ακροβάτες και έτσι οδηγούν! Το φαγητό σου είναι εξαιρετικό και ιδιαίτερα χρήσιμο για μένα που μαγειρεύω σχεδόν αποκλειστικά 2-3 είδη ψαριών, ένα εξ΄αυτών φυσικά είναι η γλώσσα! Καλή Μεγάλη εβδομάδα!
Αμελί μου, συμφωνώ απόλυτα! Πολλές φορές οι οδηγοί δικύκλων είναι χειρότεροι, γιατί λειτουργούν με τη λογική της σφήνας. Θεωρούν ότι χωρούν παντού και ανά πάσα στιγμή…
Σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις και αυτή την εκδοχή της γλώσσας! Θα εμπλουτίσει ευχάριστα τις μαγειρικές σου επιλογές!
Πολλά φιλιά και καλό Πάσχα!
Λατρεύω το ψάρι και η σαλτσούλα που προτείνεις καταπληκτική!!!!
Καλά τα λες αλλά δυστυχώς η τροχαία κλείνει τα μάτια, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα γεμίζουν τα ταμία!
Φιλιά πολλά!!!
Σιλένα μου, όπως είπα και πιο πάνω στην Πέπη, να έχεις μαζί σου και ψωμάκι για να βουτάς στη σαλτσούλα!
Η τροχαία κλείνει τα μάτια, αλλά και οι οδηγοί θα έπρεπε να προσέχουν άσχετα από τις όποιες κυρώσεις. Στο κάτω κάτω, η δική τους ζωή παίζεται κορώνα-γράμματα…
Πολλά φιλάκια! Καλό Πάσχα!
Χμ… έχω κάποιον οδηγό στο μυαλό μου που ταιριάζει δυστυχώς στις προδιαγραφές που περιγράφεις!
Θα του προτείνω τη συνταγή, αφού μαγειρεύει άλλωστε το παλικάρι, αλλά θα απαιτήσω μερίδα, όλα κι όλα! Σιγά που δεν θα δοκιμάσω αυτό το πιάτο!
Πολλά φιλιά Αναστασία μου!
Ερμιόνη μου, πες στο παλικάρι τη συνταγή και ας ελπίσουμε ότι θα λάβει το μήνυμα… 😉
Εννοείται ότι θα απαιτήσεις μερίδα! Ολόκληρη συνταγή θα του δώσεις, να μην πάρεις κι εσύ το κατιτίς σου…;
Πολλά φιλάκια και καλό Πάσχα!!!
Μαθήματα ΚΟΚ και μελωμένη συνταγή για γλώσσες σε μια ανάρτηση!!!
Τι άλλο να ζητήσει κανείς? Οι περιγραφές σου απίστευτες!!!
Να σαι καλά Αναστασία…Καλή Μεγάλη Εβδομάδα να έχεις…
Είναι ανάρτηση 2 σε 1! Χαχαχα!
Αννιώ μου, να περάσεις ένα υπέροχο Πάσχα! Πολλά φιλάκια!
Υπέροχο πιάτο, αυτή η σαλτούλα είναι φανταστική Αναστασία μου!!!Όσο για την οδηγική συμπεριφορά…χαχα τι να πω!!!
Πολλά φιλιά!
Ελένη μου, πολύ χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή! Δοκίμασέ τη και πες μου εντυπώσεις!
Φιλάκια! Καλό Πάσχα να έχεις, με υγεία και χαρά!
ωραιο το blog σου!!!
Καλως σε βρηκα..!!!
Καλωσόρισες, andrik!!!
Ξεχωριστή η συνταγή σου,αλλά και ο λόγος σου,όπως πάντα!!!
Καλή Ανάσταση!!!
Καλό Πάσχα!!!
Φιλάκια!!!
Ευχαριστώ πολύ, Ρένα μου! Να είσαι καλά!
Καλή Ανάσταση! Να περάσεις όμορφα!
Πολλά φιλάκια!
Καλησπέρα Αναστασια μου..Χαρηκα που σου άρεσε το ποίημα μου για την πανσέληνο.. Εχεις τις ευχές μου για καλό πασχα καλή Ανάσταση και να περάσεις τέλεια όπου κι αν πας και να ξεφύγεις όσο μπορείς απο την καθημερινότητα που μας έχει κουράσει απίστευτα….φιλάκια πολλά πολλά!!!
Κι εσύ να περάσεις υπέροχα!
Πολλά φιλάκια και καλή Ανάσταση!!!
Πραγματικά μου τρέχουν τα σάλια… όπως και η ΞανΘή μετά το Πάσχα θα είναι… λουκούμι ιδέα!!! Καλή Ανάσταση σου εύχομαι!!!!
Να το δοκιμάσεις και να μου πεις εντυπώσεις!
Καλό Πάσχα! Να περάσεις υπέροχα μαζί με τους αγαπημένους σου!
Φιλια!
Καλή σου μέρα Αναστασία μου γλυκιά!!!
Πέρασα να σου ευχηθώ Καλό Πάσχα!! Να περάσεις πανέμορφα!!!
Και του χρόνου με υγεία και χαρά!!!
Φιλάκια!
Κική μου, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και ανταποδίδω! Κι εσύ να περάσεις υπέροχα και να ξεκουραστείς!
Καλή Ανάσταση! Πολλά φιλάκια!!!
Με χαρά βλέπω ότι δεν σκέφτομαι μόνον εγώ, για τους οδηγούς αυτούς…
Μ’ έναν τέτοιο είμαι στα δικαστήρια εδώ και 4 χρόνια, μετά από 2-3 αναβολές της δίκης (καθώς ήταν η πρώτη φορά για μένα που βρέθηκα στον χώρο της δικαιοσύνης.Μεγάλη εμπειρία ομολογουμένως!)
Δεν παρουσιάστηκα καν 4 χρόνια τώρα. Και όπως είπε ο ασφαλιστής του τον είχε συμβουλεύσει να μην κάνει δήλωση ατυχήματος!!! Ε, τώρα πια μετά 4 χρόνια θα δικαιωθώ παίρνοντας ότι χρήματα εκδικάσει το δικαστήριο, αλλά αυτός σαφώς είναι εκεί έξω και εξακολουθεί φυσικά να οδηγεί!!!
Το φιλέτο σου ΤΕΛΕΙΟ Αναστασία μου, την ιδέα την καταγράφω για άμεση χρήση καθώς μετά το κρεατικό του Πάσχα θα θέλουμε αποτοξίνωση.
Χαιρετισμούς Πολλούς.
Καλή Ανάσταση.
Κι’ αν γιορτάζεις με την Ανάσταση ΧΡΟΝΙΑ σου ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ κοπέλα μου.
Πηνελόπη μου, ελπίζω το δικαστήριο να δώσει ένα καλό μάθημα σε αυτόν τον εξυπνάκια…
Νομίζω οτι το ψαράκι όλοι θα το τιμήσουμε μετά την κρεατοφαγια! Ελπίζω να σου αρέσει αν το δοκιμάσεις!
Καλό Πάσχα και καλά να περάσεις!!!
Σου ευχόμαστε καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!!!!!
Ευχαριστώ πολύ, κορίτσια! Καλή Ανάσταση! Να περάσετε πολύ όμορφα!
Καλά ε, έγραψες Σε διαβάζω και γελάω, μ’ αρέσεις !!
Έχεις δίκιο εννοείται και θα συφωνήσω από τη μια μεριά με τον ψυχίατρο
που χρείαζονται όσοι πίνουν και οδηγούν και από την άλλη με όλα τα παραπάνω
που περιγράφεις. Αλλά έχεις τον τρόπο σου και με κάνεις να χαμογελάω!
Η γλωσσίτσα είναι γεύση αγαπημένη, και απ’ αυτές ευτυχώς έχει μπόλικες και δω,
θα την τιμήσω επομένως τη συνταγή σου φιλενάδα
Δε μου λες, γιορτάζεις αύριο; Αν ναι χρόνια σου πολλά,
αν όχι τότε καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα κοριτσάρα !!
Φιλιά πολλά !!
Ναι, Λυριελάκι, γιορτάζω και σ’ ευχαριστώ προκαταβολικά για τις ευχές!
Θα χαρώ να δοκιμάσεις τα “μεθυσμένα” φιλέτα γλώσσας! Και βέβαια, χαίρομαι εξίσου που σε κάνω να χαμογελάς!
Καλό Πάσχα και πολλά φιλάκια!!!
Καταπληκτικά τα ψαράκια, υπέροχες οι φωτογραφίες!! Συμφωνώ απόλυτα με τον πρόλογο, δυστυχώς αυτού του είδους οι οδηγοί υπάρχουν παντού.. Σου εύχομαι να περάσεις Καλή Ανάσταση, πάντα με υγεία, φιλάκια!
Χαίρομαι που σου άρεσαν, Χαρά μου! Αν το δοκιμάσεις, περιμένω εντυπώσεις!
Φιλιά πολλά!
Υποβολή Σχολίου