Υπάρχουν φορές που καλούμε κάποιον στο σπίτι μας και το μόνο που μας νοιάζει είναι να φάει καλά, κοινώς να φύγει χορτάτος και με μια σόδα ανά χείρας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μαγειρέψουμε (εννίοτε και να παραγγείλουμε) κάτι νόστιμο και να φροντίσουμε να μην σηκωθεί από το τραπέζι αν δεν ακούσουμε τον ήχο από τα κουμπιά του παντελονιού του που σπάνε. Στο τέλος της βραδιάς, εκείνος θα φύγει με ένα χαμόγελο ευδαιμονίας (γιατί χορτάτος άνθρωπος=ευτυχισμένος άνθρωπος) κι εμείς θα είμαστε ήσυχοι ότι εκπληρώσαμε στο έπακρο τις προσδοκίες του. Μα υπάρχουν κι εκείνες οι άλλες φορές που καλούμε κάποιον στο σπίτι μας και δεν επιδιώκουμε να τον ταϊσουμε, αλλά να τον εντυπωσιάσουμε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο καλεσμένος μπορεί να είναι:
– η μελλοντική πεθερούλα σου, η οποία δεν θα επιτρέψει να σταθεί δίπλα στο βλαστάρι της καμία γυναίκα που δεν παίζει τον Τσελεμεντέ στα δάχτυλα. Το αν οι δικές της μαγειρικές ικανότητες περιορίζονται σε έναν μουσακά πιο βαρύ κι από τσιμεντόλιθο και σε γεμιστά που κάνουν μακροβούτι στο λάδι δεν έχει καμία σημασία. Άλλωστε, κανείς δεν τεστάρει τη δική της μαγειρική δεινότητα…
– το αφεντικό σου, που σε μια στιγμή αδυναμίας αποφάσισες να καλέσεις στο σπίτι σου για γεύμα. Έχει έρθει η στιγμή να του αποδείξεις ότι μπορεί να είσαι γυναίκα καριέρας αλλά παίζεις και τις κατσαρόλες στα δάχτυλα και μπορείς να φέρεις εις πέρας το πιο εντυπωσιακό γεύμα με την ίδια μαεστρία που καταφέρνεις να φέρνεις εις πέρας τις 3.000 αρμοδιότητες που σου αναθέτει κατά καιρούς…
– ο κούκλος με το θεληματικό πηγούνι και τους κοιλιακούς-μάρμαρο που μένει στο από πάνω διαμέρισμα και σε έχει βοηθήσει πολλάκις με τον υπολογιστή. Μετά από τόση βοήθεια (και τόσους κοιλιακούς που διακρίνονταν από το κολλητό του t-shirt την τελευταία φορά), κάπως πρέπει να τον ευχαριστήσεις για την εξυπηρέτηση…
– η γυναίκα σου, που τώρα τελευταία έχει βαρεθεί να βλέπει τις κάλτσες σου ως διακοσμητικά στοιχεία σε όλο το σπίτι. Κι αφού τις κάλτσες δεν έχεις σκοπό να τις μαζέψεις, κάπως αλλιώς πρέπει να κατευνάσεις το Βεζούβιο που ετοιμάζεται να εκραγεί…
– η κοπέλα σου, που επιτέλους κατάλαβες πως είναι η γυναίκα της ζωής σου (καιρός ήτανε!) και πήρες την μεγάλη απόφαση να της το πεις. Εκείνη κόντεψε να βγάλει ρίζες περιμένοντας. Εσύ ξεροσφύρι θα κάνεις την πρόταση…;
– η νέα (και εντελώς συμπτωματικά κούκλα) γειτόνισσα, που μετακόμισε στο από κάτω διαμέρισμα και ξύπνησε μέσα σου τον Ξένιο Δία. Αφού έχεις βάλει σκοπό της ζωής σου να της αποδείξεις πόσο φιλόξενη πολυκατοικία είστε, κάντο σωστά…
Όπως πιθανότατα καταλάβατε, σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις το στοιχείο του εντυπωσιασμού είναι απαραίτητο και -ευτυχώς- όχι ακατόρθωτο. Όπως λέει και το γνωστό ρητό, “δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο”. Γιατί αν νομίζετε ότι προκειμένου να εντυπωσιάσετε τον καλεσμένο σας πρέπει να γεράσετε μπροστά στην κουζίνα, πλανάστε πλάνην οικτράν. Αν δεν με πιστεύετε, η απόδειξη ακολουθεί και λέγεται δίχρωμη πανακότα σε σούπα φράουλας. Είναι δροσερή, ελαφριά και τόσο φίνα, που έχετε τα επιφωνήματα θαυμασμού στο τσεπάκι. Όσο για το πόσο εύκολα γίνεται, κρατήστε το μυστικό…
υ.γ. Επειδή στα βραβειάκια που είχα αναφέρει την προηγούμενη Κυριακή ήρθαν να προστεθούν κι άλλα, υπόσχομαι στην επόμενη ανάρτηση να σας τα παρουσιάσω και φυσικά να απαντήσω στις ερωτήσεις που τα συνοδεύουν!
Δίχρωμη πανακότα σε σούπα φράουλας
Υλικά (για 4-6 φορμάκια)
Για την πανακότα:
- 400ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 120ml γάλα πλήρες
- 3 κουτ. σούπας μέλι
- σποράκια από 1 λοβό βανίλιας
- 1 πρέζα τζίντζερ
- 4 φύλλα ζελατίνης (2γρ./φύλλο)
- 50γρ. κουβερτούρα τριμμένη (στο χοντρό μέρος του τρίφτη)
- λίγο ηλιέλαιο για να αλείψετε τα φορμάκια
Για τη σούπα φράουλας:
- 500γρ. φράουλες (καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια)
- 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας κόκκινο γλυκό κρασί (μαυροδάφνη ή βινσάντο)
- 2 κουτ. σούπας γιαούρτι
Εκτέλεση
Για την πανακότα:
Σε ένα μπολ με κρύο νερό, βυθίζετε τη ζελατίνη και την αφήνετε να μαλακώσει καλά.
Όσο η ζελατίνη μουλιάζει, βάζετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την κουβερτούρα και το ηλιέλαιο, σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς το μέλι.
Μόλις το μείγμα ζεσταθεί καλά (αλλά χωρίς να βράσει), κατεβάζετε το κατσαρολάκι από το μάτι και το αφήνετε στην άκρη για 2′-3′.
Στη συνέχεια, στύβετε πολύ καλά τη μουλιασμένη ζελατίνη και την προσθέτετε στο μείγμα της πανακότας. Ανακατεύετε για να διαλυθεί εντελώς.
Αλείφετε καλά τα φορμάκια με ηλιέλαιο και μοιράζετε τα 3/4 του μείγματος της πανακότας στα φορμάκια.
Στο υπόλοιπο 1/4 του μείγματος που έχει μείνει στο κατσαρολάκι, ρίχνετε την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά για να λιώσει όσο γίνεται περισσότερο και να γίνει το μείγμα σοκολατένιο (ένα μέρος της κουβερτούρας δεν θα λιώσει εντελώς).
Στη συνέχεια, με ένα μικρό κουταλάκι, παίρνετε μέρος από το σοκολατένιο μείγμα και το αφήνετε να στάξει μέσα στο φορμάκι (το σοκολατένιο μείγμα είναι πιο βαρύ εξαιτίας της κουβερτούρας και θα πάει στον πάτο). Επαναλαμβάνετε και για τα υπόλοιπα φορμάκια, μέχρι να τελειώσει το σοκολατένιο μείγμα.
Αφήνετε τα φορμάκια σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει καλά το μείγμα και, εν συνεχεία, τα καλύπτετε με μεμβράνη και τα μεταφέρετε προσεκτικά στο ψυγείο, όπου τα αφήνετε για περίπου 6 ώρες (ώστε να πήξει καλά η πανακότα).
Για τη σούπα φράουλας:
Βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από το γιαούρτι, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Μόλις οι φράουλες αρχίσουν να μαλακώνουν, τις πολτοποιείτε ελαφρά με ένα πιρουνάκι και τις αφήνετε για 1′-2′ ακόμη στο μάτι.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζετε το μείγμα της φράουλας με το γιαούρτι στο multi και πολτοποιείτε, ώστε να γίνει σαν πηχτή σούπα. Το αφήνετε ένα μισάωρο στο ψυγείο να κρυώσει.
Σύνθεση:
Μοιράζετε τη σούπα φράουλας σε βαθιά πιάτα και τοποθετείτε στο κέντρο κάθε πιάτου μία δίχρωμη πανακότα (την ξεφορμάρετε απευθείας στο πιάτο, γιατί αν την ξεφορμάρετε αλλού θα είναι δύσκολο να τη μεταφέρετε).
Γαρνίρετε με φρέσκιες φράουλες, λοβό βανίλιας ή φυλλαράκια φρέσκιας μέντας και σερβίρετε.
Tip1: Μπορείτε να φτιάξετε την πανακότα από το προηγούμενο βράδυ.
Tip2: Αν δεν έχετε γλυκό κρασί για τη σούπα φράουλας, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αντίστοιχη ποσότητα χυμού πορτοκαλιού (στυμμένου όχι έτοιμου).
Tip3: Αν δυσκολεύεστε να ξεφορμάρετε την πανακότα, μπορείτε είτε να την ξεκολλήσετε από τα τοιχώματα με ένα μαχαίρι είτε να βυθίσετε το φορμάκι σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα (προσοχή να μην το αφήσετε πολύ στο ζεστό νερό, γιατί η πανακότα θα λιώσει).
87 Σχόλια
υποβολή σχολίουΤέλειο γλυκάκι, ότι πρέπει για τις ζέστες που άρχισαν και φυσικά ο συνδυασμός φράουλα-σοκολάτα είναι θεϊκός! Μπαίνει στα προσεχώς μας, ο “λόχος” κάνει τούμπες με αυτά τα γλυκάκια!!! Καλή και όμορφη Κυριακή να έχεις!
Φτιάξτο, Έφη μου, για να γλυκάνεις τον λόχο αλλά και σένα! Να μην ξεχνάμε και τη μαγείρισσα! 😉
Φιλάκια!
πα πα πα… με εντυπωσίασες….έμεινα με το στόμα ανοικτό που λένε…..
απροπο ….είμαι ο νέος σας γείτονας…του τρίτου ορόφου…χαχαχχαααα να σαι καλά μια πολύ ωραία δημιουργία σου…….εξαιρετική
υ.γ.
βρήκα πως θα εντυπωσιάσω την γυναίκα μου…με την συνταγή σου…
θα την φωνάξω να δει τι ανακάλυψα…..εε…χαχαχχααα και πάλι να σαι καλά
Να υποθέσω ότι πρώτα θα της δείξεις τι ανακάλυψες και μετά θα της ζητήσεις να στο φτιάξει; Καθόλου κακό σχέδιο!
Στον ουρανό τη γύρευα (την εντυπωσιακή συνταγή) και στο blog σου τη βρήκα! Ό,τι πρέπει για ένα δείπνο εντυπωσιασμού που έχω στα προσεχώς!!
Αμελί μου, ελπίζω να αρέσει στους καλεσμένους σου και να ακούσεις πολλά μπράβο!!!
Φιλάκια!
Πανακότα δεν έφαγα ποτέ..Φραουλίτσα αγαπώ…ένα από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά φρουτάκια..γι αυτό και της αφιέρωσα το φραουλοσπιτάκι μου Ευχαριστούμε που μοιράζεσε μαζί μας τις συνταγούλες και προτασούλες σου..Είδες την γιουροβίζιον νάιτ τελικά;
Αν σου αρέσουν οι φράουλες, δοκίμασε τη σούπα φράουλας έστω και χωρίς την πανακότα. Είναι πολύ δροσιστική και με υπέροχο χρώμα!
Εννοείται ότι την είδα! Δεν τα χάνω εγώ τέτοια σπουδαία θεάματα! 😉
Καλημέρα…
Είμαι η νέα γειτόνισσα στον 1ο…Ηρθα να δανειστώ ζάχαρη ( δεν μπορεί,ένα κομμάτι πανακότα θα κεράσεις…Αν δηλαδή άφησε τίποτα ο νέος γείτονας του 3ου παραπάνω…Ολο με προλαβαίνει αυτός ο Σπιτίσιος…)
Καλή Κυριακή…-:))
Καλώς την! Πρώτη φορά στο σπίτι μου, είναι δυνατόν να μη σε κεράσω; Κόπιασε… 😉
Εγώ φεύγω για λίγες μέρες και την ιδέα σου την έβαλα ως πρόταση στο μενού της εβδομάδος να εντυπωσιάσω τους αναγνώστες μου!!!χαχαχαχα
Καλή εβδομάδα!!
Καλά να περάσεις, Ξανθή μου! Ελπίζω οι αναγνώστες σου να την ευχαριστηθούν!
Φιλιά πολλά!
Τι τέλειο γλυκάκι είναι αυτο? μπράβο απο εμφάνιση σκίζει,και απο γεύση θα είναι πολυ νόστιμο σίγουρα..αλλη μια φορα δισκέδασα και με ενθουσίασαν και αυτα που γράφεις πριν την καθε συνταγή..δυο σε ένα και μας φτιαχνεις τη διάθεση και μας παρουσιαζεις καθε φορά φανταστικά πιάτα,φιλια καλο υπόλοιπο Κυριακής.
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, Νέλη μου! Να είσαι καλά!
Πολλά φιλάκια!
Σούπερ φαίνεται η πανακότα! Έχει ήδη προστεθεί στις to do λίστες μου!…
Όταν τη φτιάξεις, αναμένω εντυπώσεις!
Αυτό είναι γλυκό! Τέλειο και σε εμφάνιση και σε γεύση αν κρίνω από τα υλικά και τον τρόπο παρασκευής. Καλή εβδομάδα!
Χαίρομαι που σου άρεσε! Η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιάζει, ενώ στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ απλό!
Πολλά φιλιά!
Η πανακότα είναι μακράν το πιο αγαπημένο μου γλυκάκι.
Συνδυασμένη και με αυτήν την εξαιρετική σούπα φράουλας,θα είναι σούπερ!!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
Έλενά μου, τότε επιβάλλεται να τη φτιάξεις και να μου πεις αν σου άρεσε!
Πολλά φιλάκια!
Απολαυστική η εισαγωγή σου, απολαυστική και η παρουσίαση αλλά και δελεαστικότατο το γλυκάκι!
Ποτέ δεν είχα σκεφτεί να βάλω στην πανακότα τόσα αρώματα και να τη σερβίρω μέσα . . . σε σούπα!
Είσαι απίθανη!
Φιλάκια
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, Ελένη μου! Πραγματικά το γλυκάκι αξίζει μια δοκιμή! Είναι πολύ νόστιμο!
Φιλάκια πολλά!
Ωραία η λίστα με τους “προς εντυπωσιασμό” καλεσμένους! Εσύ δεν μας είπες ποιον κάλεσες και εντωπωσίασες (εκτός από μας) μ’ αυτή τη χρωματική πανδαισία;Ε;;;
Καλέ, εγώ τα κάνω όλα για τους αναγνώστες μου… 😉
Πολύ εκλεπτυσμένη πρόταση!!Θαυμάσια σερβιρισμένη και ιδανική για ένα ξεχωριστό κέρασμα!Στη λιμνώδη κατακόκκινη επιφάνεια της φράουλας σεργιανίζει ένα από τα πιο φίνα γλυκίσματα με τίτλο ευγενείας.Προσωπικά το λατρεύω και θαύμασα την εικόνα σερβιρίσματος.Θερμά συγχαρητήρια!
Καλό κυριακάτικο βράδυ!
Σ’ ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιό σου και σε καλωσορίζω στην παρέα του κυριακάτικου κουταλιού! Welcome!!!
Πω πω!! Τι γλυκό!!!!!!!!!!!!!!
Μ’ αρέσει η τσαχπινιά του τζίντζερ και τα σποράκια της βανίλιας που φάινονται!
Αλλά κι αυτή η σούπα…..και με βινσάντο…….αχ και βαχ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Με ξεσήκωσες!!!
Φιλιά!
Πέπη μου, αφού σε ξεσήκωσαν τα υλικά και ο συνδυασμός τους, να το φτιάξεις το γλυκάκι! Βάζω στοίχημα πως θα σ’ αρέσει!
Φιλάκια!!!
Λαχταριστή λαχταριστή!!!!!!
Ευχαριστώ!!!!
Καθότι δεν συμπαθώ την πανακότα θα αρκεστώ στην πεντανόστιμη σουπίτσα φράουλας!
Και μόνη της η σουπίτσα είναι μια χαρά! Καλοφάγωτη!
Μια λέξη μόνον: ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!! Κείμενο, συνταγή, φωτό… όλα!!
Γεια στα χέρια σου καλή μου Αναστασία!!
Φιλάκια!
Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ, Κική μου! Πάντα με τον γλυκό σου τον λόγο!
Πολλά φιλάκια!!!
Απο τα αγαπημένα γλυκάκια η πανακότα!Η δική σου είναι εντελώς διαφορετική και πολύ εντυπωσιακή!Θέλω οπωσδήποτε να τη δοκιμάσω, έχει μπει ήδη στα υπ΄όψιν!!!
Φιλιά πολλά!!!
Ελένη μου, θα χαρώ πολύ να τη δοκιμάσεις και να την ευχαριστηθείς όσο την ευχαριστήθηκα κι εγώ!
Φιλάκια!!!
Η πανακότα είναι σίγουρα από τα πιο εύκολα γλυκά και “παίζοντας” με γεύσεις, αρώματα και χρώματα εύκολα μπορεί να εντυπωσιάσει, πράγματι! Η πονηριά με τη σούπα φράουλας πολύ μου άρεσε, ωραιότατη εναλλακτική αντί του συνηθισμένου σιροπιού!
Κάποτε που είχα κούκλο γείτονα δεν ήξερα να μαγειρεύω, πάει τώρα η ευκαιρία μου
Μου αρέσει όμως που απευθύνεσαι και σε άντρες, άντε να αρχίσουν κι αυτοί να μας εντυπωσιάζουν με τη μαγειρική τους, τι μόνο εμείς?
Καλό βράδυ και μια όμορφη βδομάδα να έχεις Sundayspoon!
Dark μου, κράτα τη συνταγή, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα είναι ο επόμενος γείτονας… 😉
Και εννοείται ότι απευθύνομαι και στους άντρες! Η μαγειρική/ζαχαροπλαστική είναι σπορ για όλους!
Πολλά φιλάκια!!!
Καλημέρα Αναστασία μου!Μέ εντυπωσίασες καί μέ τό όμορφο κείμενο στήν εισαγωγή,αλλά καί μέ τήν θεσπέσια καί λαχταριστή σου,πανακότα!!Μέ τήν φραουλένια σούπα,απογείωσες τήν συνταγή!!Τέλεια καί η φωτογραφική σου παρουσίαση!!Καλή εβδομάδα νά έχης!!Φιλάκια!!
Dimi μου, χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν όλα! Αν κάποια στιγμή μπεις στον πειρασμό να δοκιμάσεις τη συνταγή, θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις!
Πολλά φιλάκια!!!
Πραγματικά αξιόλογη συνταγή όπως όλες που ανεβάζεις!
Μπορεί να σε συναντάμε κάθε Κυριακή μόνο, αλλά αξίζει η αναμονή!
Πολύ ωραιος συνδυασμός όλων των υλικών. Η πανακότα μέσα στη σούπα είναι χάρμα οφθαλμών.
Ο λοβός βανίλιας μου αρέσει πολύ όπου χρησιμοποιείται.
Συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά λοιπόν!!
Φιλιά πολλά εως την επόμενη Κυριακή!
Χρυσαυγή μου, είναι μεγάλη μου χαρά αλλά και τιμή που πιστεύεις ότι αξίζει η αναμονή και σ’ ευχαριστώ πολύ για το όμορφο σχόλιο!
Όσο για την πανακότα, αν είναι ένα γλυκό που τρως, θα σου συνιστούσα ανεπιφύλακτα να τη φτιάξεις!
Πολλά φιλάκια!
Πω πω …. όνειρο … και αυτή η γλυκιά κόκκινη θάλασσα!!!! Θέλω κι εγω να δοκιμάσω
Καλή εβδομάδα εύχομαι.
Στέλλα μου, αν σου αρκεί η ιντερνετική δοκιμή, μετά χαράς να σε σερβίρω! Αν όχι, προμηθεύσου τα υλικά και ξεκίνα την παρασκευή! 😉
Πολλά φιλάκια!
Δεν έχω λόγια….
Αναστασία μου η πανακότα έγινε γκουρμέ γλύκισμα έτσι βουτηγμένη στη φραουλένια λίμνη!
Όμορφος και νόστιμος ο συνδυασμός των υλικών.
Έγραψες!
Z.
Ευχαριστώ πολύ, Ζαμπία μου! Χαίρομαι που σου άρεσε!
Πολλά φιλάκια!!!
Όπως πάντα, έτσι και τώρα μας εντυπωσίασες σε πολλά επίπεδα Αναστασία μου!!!!! Εύγε!
Καλή εβδομάδα! Φιλιά!
Καλή μου Σιλένα, με κάνεις και κοκκινίζω! Σ’ ευχαριστώ πολύ!
Πολλά φιλάκια κι από μένα!
Το κείμενο στην εισαγωγή και οι φωτογραφίες σου απίθανα και η πανακότα με τη σούπα φράουλας τέλεια!!!Φαίνετε θεσπέσια!!!Καλή εβδομάδα!!!
Ευχαριστώ, Σπυριδούλα μου, για τα καλά σου λόγια! Αν τη δοκιμάσεις, θα χαρώ να μάθω πώς σου φάνηκε!
Φιλάκια!
Χμ… Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα να προσπαθήσουν να με εντυπωσιάσουν οι άλλοι, γιατί αν περιμένουν από ‘μένα εμφάνιση στα πιάτα μου… Αϊνταααα! Τη βάψαμε όλοι μαζί λέμε!
Δεν ξέρω ποιον ήθελες να εντυπωσιάσεις εσύ, εμένα πάντως με άφησες ξερή! Υπέροχο πιάτο και φοβερή ιδέα η σούπα φράουλας! Επειδή ομολογώ ότι σποράκια βανίλιας δεν θα ψάξω να βρω (ουουουου τεμπέλα!) να βάλω ένα καψουλάκι από τη συνηθισμένη συσκευασία που κυκλοφορεί στα σούπερ;
Πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα αγαπητή μου Sunday! Γεια στα χέρια σου!
Πολλά φιλιά και καλή και χαρούμενη εβδομάδα!
Sel, είμαι σίγουρη ότι αν αποφασίσεις να εντυπωσιάσεις κάποιον, με αυτή τη συνταγή θα τα καταφέρεις μια χαρά!
Σε μεγάλα σούπερ μάρκετ έχει λοβούς βανίλιας, επειδή όμως είναι αρκετά ακριβοί σε σχέση με την κεντρική αγορά της Αθήνας (όπου προφανώς δεν έχεις σκοπό να φτάσεις), μπορείς να πάρεις το καψουλάκι βανιλίνης που εννοείς. Επίσης, στα σούπερ μάρκετ έχουν και εκχύλισμα βανίλιας (σε υγρή μορφή μέσα σε μικρό μπουκαλάκι), το οποίο έχει πολύ ωραίο άρωμα και παρότι ακριβότερο από τα καψουλάκια βανιλίνης, κάνει απόσβεση γιατί χρησιμοποιείς λίγες σταγόνες κάθε φορά. Η επιλογή είναι δική σου!
Πολλά φιλιά και καλά μαγειρέματα!
Τρελαινόμαστε για πανακότα!!! Μου αρέσει πάρα πολύ θα το κρατήσω για δοκιμή! Φιλιά!
Πολύ χαίρομαι! Καλή απόλαυση!!!
Εξαιρετικό Αναστασία μου, πολύ όμορφο!!!
Φιλιά.
Ευχαριστώ πολύ, Ρουλάκι!
Πολλά φιλάκια!!
Grande γλυκό!
Καλή σου εβδομάδα
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Merci!
Είπα να περάσω να σου φέρω μια καλησπέρα και έπεσα επάνω σε αυτή τη λαχταριστή πανακότα-λατρεία!!αχ!
που να βρω ζαχαροπλαστείο τώρα;;
φιλιάαα!
Αχ, πόσο σε καταλαβαίνω… Κι εγώ παθαίνω τέτοιες ξαφνικές υπογλυκαιμίες και αν βάλω ένα γλυκό στο νου, είμαι ικανή να βγω στους δρόμους μες στην νύχτα για να το βρω… Κουράγιο!
Φιλάκια!
Καλημέρα γλυκιά μου Αναστασία,τι σχόλια μπορεί να γράψει κάποιος γιαυτη σου την παρουσίαση!Οχι απλά delicious gourmet αλλά και πρωτότυπο και βελούδινο και εξαιρετικό -όπως πάντα βέβαια στο food styling-Το εξηγείς πολύ αναλυτικά και δεν φαίνεται βουνό η εκτέλεσή του!!Ιδανικό για βραδάκι με φίλους στην βεράντα με κεράκια μουσική και ποιητική παρουσίαση!!Νάσαι καλά για όσα μας προσφέρεις!!Υ.Γ.Επειδή Αναστασούλα μου προσπαθώ πολύ καιρό να γραφτώ μέλος στο ιστολόγιό σου και δεν τα καταφέρνω,ενώ με άλλους μπορώ,δώσε μου τα φώτα σου σε επόμενή μας επικοινωνία!!πολλά πολλά φιλάκια!!
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, Κate μου! Χαίρομαι που σου φαίνεται εύκολη η συνταγή!
Για τους τρόπους που έχεις ώστε να παρακολουθείς το ιστολόγιο, μπορείς να διαβάσεις σε αυτή την ανάρτηση http://sundayspoon.blogspot.gr/2013/04/nhstisima.rolakia-verikoko-fountouki-sokolata.html
Αν έχεις οποιαδήποτε απορία, θα χαρώ να βοηθήσω!
Φιλιά πολλά!
Εμένα με εντυπωσίασες πάντως, δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι. Αλλά ποιος την απόλαυσε μαζί σου (και εντυπωσιαστηκε?)
Ε, όσο να ‘ναι, έχω κι εγώ κόσμο που θέλω να εντυπωσιάζω κατά καιρούς και η πανακότα αυτή με έβγαλε ασπροπρόσωπη…
Μάλλον οφείλω να ρωτήσω ανοικτά και ξάστερα…με τι ασχολείσαι Αναστασία μας, επαγγελματικά;
Γιατί αν δεν ασχολείσαι καλή μου με την Ζαχαροπλαστική, είσαι λάθος μονοπάτια, πλακόστρωτα καλτερίμια ή δρόμους…
Άλλαξε γρήγορα κατεύθυνση και “ψάξε το” αλλιώς :-))))
Φιλιά πολλά και λαχταριστά σαν την σάλτσα φράουλας!
Πηνελόπη μου γλυκιά, μην ξύνεις πληγές…
Σκέψου το και ξανασκέψου το…
Να ξελασκάρω λίγο, και να κάνω προσπάθεια να σε “πείσω” να αλλάξεις “ρότα”, ή τουλάχιστον να δοκιμάσεις να την αλλάξεις…για να μην σου μείνω ως απωθημένο :-))
Ξέρω καλά τι σου λέω καλή μου Αναστασία.
Καλό βράδυ.
Τι κομψό γλυκό και τι όμορφα παρουσιασμένο!
Ιδανικό για την εποχή, καθότι ανάλαφρο, δροσερό και φραουλένιο!
Για ακόμα μια φορά παίρνεις άριστα Αναστασία μου!
Φιλιά πολλά!
Ευχαριστώ πολύ, Ερμιονάκι, για το άριστα! Χαίρομαι που σου άρεσε η φραουλένια εκδοχή της αγαπημένης πανακότας!
Φιλάκια!!!
Τα κατάφερες να εντυπωσιάσεις !!!
Εξαιρετικό!
Οι φωτογραφίες σου είναι κόλαση….
Πολλά φιλάκια!!!
Ευχαριστώ πολύ…
Πολλά πολλά φιλάκια!!!
Πας να με τρελάνεις !! Σούπα φράουλας;;
Βουτιάααα !!
Θα το κάνω εννοείται
Λυριελάκι, κάνε τη βουτιά σου και έλα για εντυπώσεις!
Πολλά φιλάκια!!!
Πόσο εμφανίσιμο!!! Και ειμαι σίγουρη οτι ειναι και πεντανόστιμο!!!
Μια δοκιμή θα σε πείσει!
Αυτή η κουταλιά είναι τόσο ζωντανή που νόμιζα πως θα την έτρωγα!!!
Τέλειο επιδόρπιο!!!
Φιλιά!!!
Ρένα μου, είναι τόσο εύκολο γλυκάκι που μπορείς να το φτιάξεις και να απολαύσεις μια τέτοια κουταλιά ανά πάσα στιγμή!
Πολλά φιλιά!
Τι θεικό γλυκό είναι αυτό!! Και τόσο εύκολο!! Εγώ όμως θα αφήνω τους άλλους να νομίζουν ότι “έφαγα” ώρες στην κουζίνα για να το φτιάξω!!
Έτσι, έτσι, άστους να νομίζουν ότι κουράστηκες… 😉
DELICIOUS!!!!!
Have a wonderful weekend, dear!! g+ for you!!!:)))
Besos, desde España, Marcela♥
Thank you, Marcela!
Kisses from Greece!
Πωπώ..τι γλυκό! Και φανταστική παρουσίαση! Δεν κατάλαβα όμως τελικά..εσύ ποιον εντυπωσίασες;
;-)))
Μα όλα πια θες να τα μάθεις; Τι περίεργη κουκουβάγια είσαι εσύ;
Οι λόγοι εντυπωσιασμού, εξαιρετικοί! χαχα!
Πεθαίνω για πανακότα. Δίχρωμη δεν έχω φτιάξει. Μες στη σούπα δείχνει εντυπωσιακή!
Και πέρα για πέρα αληθινοί… 😉
Χαίρομαι που σου άρεσε! Αν τη φτιάξεις, περιμένω εντυπώσεις!
Φιλάκια!
Υποβολή Σχολίου