Δεν ξέρω τι κάνετε εσείς την ημέρα του Πάσχα, πάντως εγώ βογκάω. Ναι, πολύ καλά διαβάσατε, βογκάω! Με αυτά τα μακρόσυρτα βογκητά δυσφορίας και πόνου, που συνήθως συνοδεύονται από μεγαλόστομες υποσχέσεις του τύπου “Δεν θα το ξανακάνω!” και “Τελευταία φορά που παρασύρομαι έτσι!”. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να καταλάβετε τι εννοώ…
Το κακό ξεκινάει από την προηγούμενη μέρα και, πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της προηγούμενης μέρας. Εκεί, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, που σύσσωμο το πανελλήνιο έχει αναφωνήσει “Χριστός Ανέστη” και έχει ανταλλάξει σταυρωτά φιλιά με συγγενείς και φίλους. Διότι, μετά τους εναγκαλισμούς, ακολουθεί η παρέλαση. Μαγειρίτσες, κόκκινα αβγά και συκωταριές παρελαύνουν στο πιάτο μου. Δεν έχει σημασία αν νήστευα για 40 μέρες ή όχι. Οποιοδήποτε νορμάλ στομάχι θα αναστέναζε, αν τσιτωνόταν από πασχαλινά καλούδια μετά τις 12 το βράδυ. Και αν φυσικά ανήκεις σε οικογένεια -όπως η δική μου- που θεωρεί τη μαγειρίτσα πρώτο πιάτο και για δεύτερο σερβίρει κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες, το στομάχι από το πολύ τσίτωμα γίνεται λάστιχο. Εκεί πέφτει το πρώτο βογκητό. Ένα βογκητό σχετικά ήπιο, που υποχωρεί μετά από πέντε-έξι ποτήρια αναψυκτικού. Μα υπάρχει και συνέχεια…
Διότι, ξημερώνει Κυριακή του Πάσχα και -παρόλο που ούτε κατά διάνοια δεν έχω χωνέψει όσα έφαγα πριν μερικές ώρες- συνοδεύω τον πρωινό καφέ μου με μια αθώα φετούλα τσουρέκι. Ε, πώς να του αντισταθώ έτσι μυρωδάτο που κάθεται και μου κάνει ματάκια από τον πάγκο της κουζίνας; Βέβαια, επειδή έχω ήδη πάει ως τον πάγκο, “δοκιμάζω” και μερικά πασχαλινά κουλουράκια (για να δω αν πέτυχαν ή αν θα πρέπει ν’ αλλάξω συνταγή του χρόνου). Και πάνω εκεί που λέω, τώρα θα χαλαρώσω γιατί θέλω να βγάλω τη μέρα όρθια και όχι στα Επείγοντα, κάνει πανηγυρική είσοδο ένα άψογα ψημένο κοκορέτσι. Σιγά που δεν θα φάω το καλύτερο! Οπλίζομαι με πιρούνι και κάνω βουτιά στο βασίλειο της χοληστερίνης. Μα το κοκορέτσι είναι μόνο η αρχή. Διότι, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το αρνάκι, που εμφανίζεται αμέσως μετά. Ε, δεν γίνεται να μην δοκιμάσω. Θα προσβληθεί ο ψήστης και δεν κάνει χρονιάρα μέρα. Γι’ αυτό, τραβάω μια τραγανή πετσούλα. Ύστερα, κι άλλη μία, γιατί η πρώτη ήταν ωραία αλλά λίγη. Και μετά, κόβω και λιγουλάκι ψαχνό για το καλό. Κάπου εκεί ακούγεται το δεύτερο βογκητό. Είναι σαφώς πιο έντονο από το πρώτο, δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με αναψυκτικό και συνοδεύεται από τον ήχο του φερμουάρ (που ανοίγω διακριτικά, αφού κοντεύω να σκάσω).
Κάπως έτσι, καταλήγω να βογκάω τη μέρα του Πάσχα. Και θα μου πείτε, μετά από τόσο βογκητό θες και γλυκό; Κι εγώ θα σας απαντήσω ευθαρσώς “ναι!”. Εννοείται ότι θέλω και γλυκό. Γιορτινή μέρα χωρίς γλυκό δεν γίνεται ,πώς να το κάνουμε… Άσε που γιορτάζω κιόλας. Όμως, θέλω ένα γλυκό ελαφρύ. Κάτι που δεν θα με μπουχτίσει (περισσότερο) και θα έχει και γιορτινή εμφάνιση, ταιριαστή με την ημέρα. Αν συμφωνείτε μαζί μου, τότε δεν έχετε παρά να φτιάξετε το τσιζκέικ σοκολάτας με λάιμ και σαβαγιάρ που ακολουθεί. Γίνεται πανεύκολα (ούτε καν βάση δεν χρειάζεται να φτιάξετε, αφού θα χρησιμοποιήσετε σαβαγιάρ), δεν απαιτεί ψήσιμο και είναι πολύ εμφανίσιμο και γευστικό. Αν πειστήκατε, η παρακάτω συνταγή είναι όλη δική σας…
υ.γ. Αν μέχρι την επόμενη Κυριακή έχετε ακόμη αυγά και αρνάκι/κατσικάκι στο ψυγείο σας, μην ανησυχείτε καθόλου. Πάντα υπάρχουν τρόποι για να αξιοποιήσετε τα περισσεύματα ενός πασχαλινού γεύματος…
Εύκολο τσιζκέικ σοκολάτας με λάιμ και σαβαγιάρ
Υλικά (για στρογγυλή φόρμα 26 εκατ. με αποσπώμενα τοιχώματα)
- 1 πακέτο (280γρ.) οβάλ σαβαγιάρ (θα σας περισσέψουν μερικά)
- 1 ½ φλιτζ. χοντροκοπανισμένα φουντούκια
Για την σοκολατένια κρέμα:
- 300γρ. philadelphia (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 200γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 3 κουτ. σούπας (γεμάτες) μερέντα
Για την κρέμα λάιμ:
- 200γρ. philadelphia (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 50γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 200γρ. άχνη
- 1 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
- ανοιχτό πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (σε μορφή πάστας)
- ξύσμα από ένα λάιμ
Εκτέλεση
Για την σοκολατένια κρέμα:
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει (χωρίς να γίνει σαντιγί).
Χτυπάτε το philadelphia με τη μερέντα για να αναμιχθούν.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε απαλά τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος με το μίγμα της μερέντας ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Για την κρέμα λάιμ:
Χτυπάτε το philadelphia, το βούτυρο, την άχνη και το χυμό λάιμ μέχρι να ενωθούν καλά και να δημιουργήσουν ένα μίγμα σαν παχύρρευστο γλάσο.
Παίρνετε με την μύτη μιας οδοντογλυφίδας λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής, το βάζετε στην κρέμα λάιμ και ανακατεύετε (καθώς ανακατεύετε, η κρέμα θα χρωματίζεται). Συνεχίζετε να προσθέτετε χρώμα σταδιακά, μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Σύνθεση:
Τοποθετείτε γύρω γύρω στα τοιχώματα της φόρμας τα σαβαγιάρ όρθια.
Στρώνετε και τον πάτο της φόρμας με σαβαγιάρ (μην ανησυχείτε αν έχετε μικρά κενά ανάμεσα στα σαβαγιάρ).
Πάνω από τα σαβαγιάρ, ρίχνετε τη σοκολατένια κρέμα και την απλώνετε με ένα κουτάλι, ώστε να πάει παντού (φροντίστε να ακουμπήσει καλά στα πλαϊνά σαβαγιάρ).
Πάνω από τη σοκολατένια κρέμα ρίχνετε τα χοντροκοπανισμένα φουντούκια.
Πάνω από τα φουντούκια ρίχνετε την χρωματισμένη κρέμα λάιμ και την απλώνετε καλά με την ανάποδη ενός κουταλιού. Ανασηκώνοντας απαλά την κρέμα με το κουτάλι, μπορείτε να δημιουργήσετε “κύματα” στην επιφάνεια του τσιζκέικ.
Σε αυτό το στάδιο -αφού έχετε τελειώσει και με τα κύματα-, μπορείτε να βουτήξετε μια οδοντογλυφίδα στο χρώμα ζαχαροπλαστικής και να κάνετε γραμμές με την οδοντογλυφίδα πάνω στην κρέμα (σαν αυτές που βλέπετε στις φωτογραφίες).
Στο τέλος, πασπαλίζετε το τσιζκέικ με το ξύσμα λάιμ, το καλύπτετε με διαφανή μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ώστε να σφίξει. (Μπορείτε να το φτιάξετε και από το προηγούμενο βράδυ.)
Προτού σερβίρετε, αφαιρείτε προσεκτικά τα αποσπώμενα τοιχώματα της φόρμας και κόβετε σε κομμάτια.
Tip1: Αν δεν έχετε χρώμα ζαχαροπλαστικής, μπορείτε να το παραλείψετε και να διακοσμήσετε το τσιζκέικ σας μόνο με ξύσμα λάιμ. Η κρέμα σας δεν θα έχει πράσινο χρώμα, αλλά η γεύση θα είναι ίδια.
Tip2: Χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας θα βρείτε στην οδό Ευρυπίδου, σε κάποια από τα μπαχαράδικα, καθώς και σε ορισμένα μαγαζιά με είδη ζαχαροπλαστικής. Το χρώμα που χρησιμοποίησα εγώ ήταν η απόχρωση “Green leaf”.
Tip3: Προσπαθήστε το ξύσμα από το λάιμ να περιέχει μόνο το πράσινο μέρος της φλούδας και όχι το λευκό που πικρίζει.
Tip4: Αν δεν θέλετε τα σαβαγιάρ να εξέχουν, μπορείτε να φτιάξετε διπλάσια δόση σοκολατένιας κρέμας και κρέμας λάιμ.
Tip5: Αν θέλετε να παρουσιάσετε το τσιζκέικ σε τραπέζι, μπορείτε να το διακοσμήσετε τυλίγοντας το με κορδέλα ή πολύχρωμο σπάγκο.
93 Σχόλια
υποβολή σχολίουΧριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά για την γιορτή σου!Το γλυκάκι σου φαίνεται υπέροχο και είναι πολύ εμφανίσιμο. Όσο για τα βογκητά σε καταλαβαίνω απόλυτα..Κι εγώ δεν μπορώ να αντισταθώ σε όλες αυτές τις λιχουδιές που κυκλοφορούν στα σπίτια μας αυτές τις ημέρες.Φιλιά!
Ευχαριστώ, Αναστασία μου! Αν κι εσύ γιορτάζεις, χρόνια πολλά και καλά!
Μα πώς να αντισταθούμε σε όλα αυτά τα λαχταριστά που περνάνε από μπροστά μας; Όλο και κάτι θα “τσιμπήσουμε”…
Φιλιά πολλά!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!
Χρόνια πολλά, Δέσποινα!
Πολυ ομορφο!
Χριστός Ανέστη!
Χαίρομαι που σου άρεσε! Χρόνια πολλά!
Χρονια πολλα για την γιορτούλα σου
Ευχαριστώ πολύ!
Χριστός Ανέστη!!! Τέλεια η συνταγή για το γλυκό. Μόνο μια ερώτηση μπορώ αντι για φουντούκια να βάλω άλλο ξηρό καρπό ή να τα παραλείψω τελείως;
Χρόνια πολλά, Σταματία!
Αν δεν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί ή έχεις αλλεργία, μπορείς να τους παραλείψεις τελείως. Αν απλά δεν συμπαθείς τα φουντούκια, μπορείς να τα αντικαταστήσεις με όποιο ξηρό καρπό σού αρέσει (ταιριάζει πολύ ωραία το καβουρδισμένο αμύγδαλο). Προσωπικά, πιστεύω ότι η τραγανή υφή των ξηρών καρπών κάνουν ωραία αντίθεση με την κρέμα. Θα χαρώ να μου πεις πώς το έφτιαξες τελικά και αν σου άρεσε! Καλά μαγειρέματα!
Αναστασία θα το φτιάξω σίγουρα, αλλά θα παραλείψω το φουντούκι λόγω αλλεργίας του συζύγου. Έχω ένα βραβείο για σένα στο blog μου, http://mamakaioximono.blogspot.gr/2013/05/blog-post_10.html
Ευχαριστώ πολύ, Σταματία μου! Έρχομαι να το πάρω!
Συγνώμη…τί είναι αυτό????????????
‘Εχω μείνει κάγκελο!!!
Τι φοβερή φωτογραφία, η τελευταία!!!!!!
Τι εμφάνιση! Τι διακόσμηση!!!!!
Πολύ πρωτότυπος συνδυασμός!!!!
Φιλιά!!!
Πέπη μου, να το φτιάξεις! Φαίνεται εντυπωσιακό αλλά είναι πανεύκολο και όπου το παρουσιάσεις, θα νομίζουν ότι κόπιασες ώρες για να το φτιάξεις… 😉
Φιλάκια πολλά!
Χρόνια πολλά για τη γιορτή σου!!
Ευχαριστώ πολύ!!!
Χρονια Πολλα Αναστασια!
Ποσο δικιο εχεις, πρεπει απ’ολα να δοκιμασεις, να μην μεινει τιποτε παραπονεμενο! Και βεβαια στο τελος θελει γλυκακι, χωρις γλυκακι που παμε???
Υπεροχο το τσιζ κεϊκ σου και σιγουρα θα κανει αισθηση με την εμφανιση του στο γιορτινο τραπεζι!
Και του χρονου με υγεια!
Κι εγώ αυτό λέω, Μαρινάκι! Χωρίς γλυκάκι δεν πας πουθενά!!!
Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη!
Πολλά φιλάκια!
Σε πληροφορω οτι ειμαι στο κρεβατι και βογκαω οπως προανεφερες… Παρ’ολα αυτα το γλυκο σου θα εβρησκα χωρο να το στριμωξω. Φαινεται νοστιμο και πολυ δροσερο. Χρονια πολλα κοριτσακι και για τη γιορτη σου. Φιλια!!!
Κι εσύ του βογκητού, Χρυσαυγή μου; Κουράγιοοοοο!
Πολλά φιλάκια κι ευχαριστώ για τις ευχές!!!
Ναι… Του βογκητου….
Φιλακια
Πριν 10 λεπτά μπήκα σπίτι … κοίμισα το μωρό, έφτιαξα καφέ και άνοιξα υπολογιστή … και δεν μπορώ να φάω άλλο … θα σκάσω. Γι αυτό δεν έχει σχόλιο για το γλυκό σου, sorry !!!!!
Θα σου δώσω όμως τα φιλιά μου !
Εγώ, ως λιχούδα περιοπής, όσο και να ‘χω φάει, σε γλυκό δεν μπορώ ν’ αντισταθώ… Έτσι εξηγούνται και τα βογκητά, άλλωστε… 😉
Φιλάκια κι από μένα!!!
Πολύχρονη !!! Εύχομαι ότι ποθείς Αναστασία μου!
…και περαστικά σου!
Ευχαριστώ, Σοφάκι! (Για όλες τις ευχές… χαχαχα)
Φιλάκια!
Αναστασία μου, αυτό το πράγμα που έφτιαξες είναι όλο για μένα. Αλλά για να μην αρχίσω κι εγώ τα βογκητά τα δικά σου, κι η μέρα σε μας τώρα ξεκινάει, αφήνω λίγο και για κανέναν άλλο μουσαφίρη. Χρόνια σου πολλά καλό μου, να χαίρεσαι και να γιορτάζεις και πολύ και κάθε μέρα!!!
Μαρθούλα, με τέτοιες ωραίες ευχές που μου χαρίζεις μπορείς να φας όσο θες! Κι αν δεν φτάσει, φτιάχνω κι άλλο! Άλλωστε είναι τόσο εύκολο, που δεν θα με κουράσεις καθόλου! 😉
Φιλάκια και χρόνια πολλά!
Χρόνια πολλά και για το Πάσχα και για τη γιορτή σου!! Εγώ είμαι στο…δέκατο βογκητό, έχω φάει το σύμπαν σήμερα! Αλλά το γλυκάκι θα το τιμούσα ευχαρίστως, μου δείχνει άκρως νόστιμο και ελαφρύ, ιδανικό για να…παρασύρει τα λιπαρά! Και του χρόνου!
Ευχαριστώ πολύ, Αμελί μου!
Έλα να ενώσουμε τα βογκητά μας να κάνουμε χορωδία… χιχιχι!
Χρόνια Πολλά, Χρόνια Πολλά!
Αναστασία μας:
Επειδή γιορτάζεις διπλά…
Επειδή ευχήθηκα διπλά…
Κερνιέμαι διπλή μερίδα από το όμορφο τσιζκέικ σου!
Σε γλυκοφιλώ και σε καληνυχτίζω…επιτέλους έφτασε η ώρα να ησυχάσουμε από τα δρώμενα της ημέρας, ουφφφφ!
Z.
Ζαμπία μου, ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
Και διπλή και τριπλή μερίδα να κεραστείς! Άλλωστε, είναι πολύ ελαφρύ γλυκάκι! Ούτε που θα το καταλάβεις πώς θα το φας!
Φιλάκια!
Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!!
Ευχές από καρδιάς για την γιορτή σου, για κάθε τι καλό!
Φιλιά!
Χρόνια πολλά, Έλενά μου!
Σ’ ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!! Να είσαι καλά!!!
Πολλά φιλάκια!
Χριστός Ανέστη και Χρόνια σου πολλά (αν γιορτάζεις γιατί η μαμά μου και η ανιψιά μου που είναι συνονόματές σου γιορτάζουν στις 22 Δεκεμβρίου)!!!! Και του χρόνου με υγεία και χαρά!!! Να μπω κι εγώ στην ομάδα;;; Ακόμη βογκάω γιατί κι εμείς την ίδια σειρά ακολουθούμε, πρώτο πιάτο μαγειρίτσα,μετά μεζεδάκια, μετά κατσίκι, κοκορέτσι εεεε και μερικές σαλατούλες …θα κάνω 2-3 μέρες να ξαναφάω νομίζω… αλλά το γλυκό το έφαγα…όχι θα το άφηνα!!!
Υπέροχο το cheesecake σου… όπως όλα όσα μας παρουσιάζεις!! Το λάτρεψα και θα τιμήσει το τραπέζι μας σύντομα!!!
Φιλιά καλή μου Αναστασία και του χρόνου!!
Κική μου, εγώ σε αντίθεση με τις συνονόματες, γιορτάζω το Πάσχα και σ’ ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!
Απ’ ό,τι διαβάζω κι εσείς τα τιμάτε όλα τα πασχαλινά πιάτα. Και πολύ καλά κάνετε δηλαδή!
Χαίρομαι που σου άρεσε το γλυκάκι! Αν το δοκιμάσεις, να μου πεις εντυπώσεις!
Φιλάκια!!!
Αναστασία μου Χρόνια Πολλά ευτυχισμένα χαρούμενα χαμογελαστά και πεντανόστιμα!!!!!!
Φανταστικό το γλυκό σου είναι μια ζωγραφιά!!!!!!Πολλά φιλάκια!!!!!
Ελπιδάκι, χίλια ευχαριστώ!!! Να είσαι καλά!!!
Φιλάκια πολλά!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Η Ανάσταση του Χριστού Μας να φέρει ανάσταση και στις δύο μου πατρίδες. Το Άγιο Φως Του να φέρει φως στις καρδιές μας.
ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ; ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ..ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ..ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΑΣΤΙΚΟ
ΤΣΙΣΚΕΙΚ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΣΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΩ..
ΦΙΛΟΥΘΚΙΑ
Χρόνια πολλά, δελφινάκι! Σ’ ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!
Αν αποφασίσεις να δοκιμάσεις ενα διαφορετικό τσιζκεικ και επιλέξεις αυτό, θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις!
Πολλά φιλάκια!!!
Αναστασία Χρόνια πολλά για τη γιορτούλα σου!!! Χριστός Ανέστη με υγεία και αισιοδοξία!!!
Μα λείπουν τα βογγητά τέτοιες μέρες;;; Νομίζω ακούω τα δικά σου ως εδώ:)
Το γλυκό σου είναι χάρμα οφθαλμών!!! Έχω μαγευτεί από το χρώμα και το στυλ του και φυσικά την απλότητά του. Χωρίς ψήσιμο;;; Ουάου!!! Το σημειώνω φυσικά!!!!
Σ’ευχαριστούμε πολυ πολύ!!
Μέχρι εκεί ακούστηκα, βρε παιδί μου; Τι το ήθελα το τρίτο πιάτο μαγειρίτσα…;
Χαίρομαι που σου αρέσει το γλυκάκι! Πραγματικά φτιάχνεται πολύ εύκολα και η γεύση του θα σε κερδίσει με την πρώτη μπουκιά!
Πολλά φιλάκια!
Καλησπέρα Αναστασία μου γλυκιά!!Πολύχρονη,γερή και δυνατή.ευτυχισμένη και πάντα δημιουργική.χρόνια πολλά απο καρδιάς!!!Το lime cheesecake απίστευτα πρωτότυπο και οι φωτο απο το food presentation λαχταριστά δροσερές!!!πολλά πολλά φιλάκια!
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις όμορφες ευχές!!!
Αν βρεις χρόνο, φτιάξε το γλυκάκι! Είμαι σίγουρη οτι θα το απολαύσεις!
Πολλά φιλάκια!!!
χριστος ανεστη κοριτσακι χρονια πολλα φιλια
Αληθώς ανέστη, Μαριλίζ μου! Χρόνια πολλά!
Φιλάκια!!!
Χριστός Ανέστη!!! Χρόνια πολλά! Εύχομαι υγεία και αγάπη!!!:)
Είναι πραγματικά τέλειο!!! Και από εμφάνιση και είμαι σίγουρη κι από γεύση! Μπαίνω στον πειρασμό να το δοκιμάσω!:)
Αληθώς ανέστη! Χρόνια πολλά, Marion!
Σου συστήνω ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσεις! Είναι πολύ νόστιμο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται χωρίς κόπο!
Φιλάκια!
Χριστός Ανέστη!!!!Το γλυκό είναι χάρμα οφθαλμών,το χρώμα του είναι υπέροχο,φανταζόμαστε και τη γεύση του!!!!!Αφού λες ότι είναι και εύκολο θα δοκιμάσουμε να το κάνουμε!!!!!
Χρόνια πολλά! Αληθώς ανέστη!
Να το δοκιμάσετε, κορίτσια, και να μου πείτε αν σας άρεσε!
Πολλά φιλιά!
Χρόνια πολλά Αναστασία μου! Πάντα να γιορτάζεις με όλα τα αγαθά άφθονα και περισσότερο με ανθρώπους που αγαπάς γύρω σου!
Το τσιζ κέικ σου έχει τον αέρα και την όψη “επαγγελματικού” γλυκού! Όσο για την γεύση, φαίνεται από τα υλικά, τέλεια!
Θα δοκιμαστεί!
Φιλάκια
Ευχαριστώ για την όμορφη ευχή σου, Αγγελική μου! Να είσαι καλά!
Χαίρομαι που σου άρεσε το γλυκό! Ελπίζω να το απολαύσεις!
Πολλά φιλάκια!
Χριστός Ανέστη,χρόνια πολλά και για την ονομστκή σου γιορτή,εύχομαι να πέρασες κατα τα άλλα καλα,ενα βογκητό σε όλους μας έμεινε,τι φαί και κακό ήταν πάλι αυτό?Το τσήζ κεικ σου όμως σούπερ και παρόλο που δεν ήθελα ούτε να δω γλυκό απο τα πολλά που έφαγα,έτσι δροσερό και λαχταριστό που το είδα,αναθεώρησα,φιλια καλό βράδυ και του χρόνου νάμαστε καλα,φιλιά.
Αν ήταν μόνο ένα το βογκητό, θα ήταν καλά, Νέλη μου… χαχαχα!
Το γλυκάκι είναι πράγματι πολύ δροσιστικό! Αν βρεις χρόνο, φτιάξτο και δεν θα το μετανιώσεις!
Πολλά φιλάκια και χρόνια πολλά!!!
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά και από μενα! Το γλυκάκι ενώ το βρήκα τέλειο (μου αρέσει πολύ το λαιμ) δυστυχώς θα αργήσω να το φτιάξω….! Φαντάζομαι καταλαβαίνεις!! Σηκώθηκα με αναπνευστικά προβλήματα απο το πασχαλινό τραπέζι και δυο μέρες μετά ακόμα δεν έχω συνέλθει!
Πάντως έχω παρατηρήσει οτι εκτός απο τις φοβερές συνταγές βγάζεις και φοβερές φωτογραφίες! Ούτε επαγγελματίας!!!
Φιλάκια πολλά!
Αληθώς ανέστη!
Καταλαβαίνω, Λίνα μου, και δεν σε αδικώ! Πάντως, κάποια στιγμή αξίζει να το δοκιμάσεις, αν σου αρέσει πολύ το λάιμ! Θα το βρεις πολύ του γούστου σου!
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Ειλικρινά το εκτιμώ!!!
Φιλάκια!
Χρόνια πολλά!
Ωραία εμφάνιση το γλυκό σου!
Λοιπόν, για όλα αυτά τα βογγητά που αναφέρεις, άλλαξα φιλοσοφία περί φαγητού σε τέτοιες μέρες (και γενικότερα), με αποτέλεσμα φέτος, την επόμενη μέρα του Πάσχα βρέθηκα μισό κιλό κάτω. Όλα μια ιδέα είναι…
Κική μου, σε βρίσκω φοβερή! Εμένα η ζυγαριά χτύπησε κόκκινο! Και δεν εννοώ προς τα κάτω…
Πολλά φιλάκια!!!
Χρόνια πολλά Αναστασία μου!!Πολύχρονη!!Το γλυκό σου, είναι χάρμα οφθαλμών,το χρώμα του είναι υπέροχο,καί από γεύση,σούπερ!!Τό λάιμ είναι μία γεύση πού μού αρέση πολύ!!Από βογκητά,άλλο πράγμα!!!!Εξαιρετική η παρουσίασή σου καί οι φωτογραφίες σου,αχ,ΥΠΕΡΟΧΕς!!!!!!!!Φιλάκια!!!!
Ευχαριστώ, καλή μου Dimi! Να είσαι καλά!
Αν είσαι φαν του λάιμ, προτείνω να το δοκιμάσεις! Άλλωστε, φτιάχνεται τόσο εύκολα, που δεν θα σε κουράσει καθόλου!
Πολλά φιλάκια και κουράγιο για τα βογκητά…
Χρόνια σου Πολλά κοριτσάκι μου, μου θύμισες με τρόμο τις προηγούμενες μέρες, εγώ θα πω ένα ουφ και θα το ρίξω στα ζαρζαβατικά να βοσκήσω λίγο!
Το γλυκάκι αμαρτία αλλά αυτός ο συνδιασμός των γεύσεων είναι ξεσηκωτικός!
Ευχαριστώ πολύ, Έρη μου! Να είσαι καλά!
Χαίρομαι που σου άρεσε το γλυκάκι!
Φιλιά και καλή τύχη με τα ζαρζαβατικά!
It looks absolutely delicious!!!
Thank you!!!
Χρόνια πολλά για την ονομαστική σου εορτή Αναστασία μου!!! Ότι επιθυμείς!!!
Χριστός Ανέστη!
Εύκολο και δροσερό το γλυκό σου!
Πολλά φιλιά!
Σ’ ευχαριστώ πολύ, καλή μου Σιλένα!
Χαίρομαι που σου άρεσε το γλυκάκι! Είναι πράγματι πολύ δροσιστικό και εύκολο!
Πολλά φιλάκια κι από μένα!
Χριστός Ανέστη!!! Αναστασία μας.
και φυσικά Χρόνια σου Πολλά αν ήσουν εορτάζουσα :-)))
Το βογγητό χαρά μου, το έπαθα κι’ εγώ καθώς κοίταζα την φωτογράφηση…
Τι “στρώματα” κι’ “αρώματα” είναι αυτά!
Άξια κάθε θαυμασμού και κάθε επιφωνήματος :-)))
Χαιρετισμούς πολλούς και καλή συνέχεια σε ότι κάνεις.
Γλυκιά μου Πηνελόπη, χρόνια πολλά! Αληθώς ανέστη!
Ναι, γιόρταζα κι ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου αλλά και για το τόσο όμορφο σχόλιο σου! Να είσαι καλά!
Πολλά φιλάκια!!!!
Χρόνια Πολλά κι ευτυχισμένα! Τι εμφάνιση! Η Άνοιξη σε ένα γλύκισμα! Τέλειο!
Χρόνια πολλά! Χριστός ανέστη!
Ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σου λόγια!!!
Πολλά φιλάκια!
Χρόνια Πολλά Αναστασάκι! Χριστός Ανέστη! Να είσαι κι εσύ πολύχρονη εύχομαι, με υγεία, χαρά και πολύ κέφι και μεράκι!
Εννοείται ότι το Πάσχα βογκάμε και παράλληλα δίνουμε απατηλές υποσχέσεις στους εαυτούς μας, που ξέρουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τηρήσουμε τον επόμενο χρόνο! Για αυτό φροντίζουμε τουλάχιστον να φοράμε άνετα ρούχα!!
Το cheesecake σου άπαιχτο! Τι συνδυασμός γεύσεων είναι αυτός! Νουτέλα και λάιμ! Σούπερ!
Φιλιά πολλά!
Χρόνια πολλά, Ερμιόνη μου! Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!
Μάλλον τα άνετα ρούχα είναι η λύση τελικά! Την επόμενη φορά θα βάλω φόρμα… Χιχιχι!
Πολλά φιλάκια!!!
Χρόνια πολλά!!!Χριστός Ανέστη! Υπέροχο γλυκό!
Αληθώς ανέστη!
Χαίρομαι που σου άρεσε το γλυκό! Να είσαι καλά!
Χρόνια σου πολλά Αναστασία μου Χριστός Ανέστη!!!
Φανταστικό το γλυκάκι σου.
Φιλιά!
Ευχαριστώ πολύ, Ρουλάκι! Αληθώς ανέστη!
Πολλά φιλιά!!!
Χρόνια Πολλά,Χριστός Ανέστη και καλή χώνεψη!!! Ελπίζω τουλάχιστον, μετά από τόσες μέρες που σε διαβάζω κάτι να έχει γίνει με την περίπτωση σου. Πολύ όμορφο το γλυκάκι και δροσιστικό (για να “ξεπλύνει” τα λίπη).
Όντως έχω πάψει πλέον να βογκάω. Τουλάχιστον, προς το παρόν…
Φιλιά πολλά!
Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά!! το γλυκάκι εύκολο και νόστιμο!! Δυστυχώς όλοι έτσι τρώμε το Πάσχα, δεν βαριέσαι μια μέρα είναι αυτή και περνάει, έστω με βογγητά!!
Αληθώς ανέστη! Χρόνια πολλά, Μαρία μου!
Εμένα είναι τουλάχιστον δύο. Γιατί, είπαμε, ξεκινάω από Μ.Σάββατο… Χαχαχα!
Φιλάκια!
….μετά από πολλές μέρες απουσίας…διάβασα και τις προηγούμενες αναρτήσεις….
Sundayspoon, Έστω και καθυστερημένα εύχομαι χρόνια πολλά πολλά και άκρως δημιουργικά, για τη γιορτή σου, Χριστός Ανέστη.
Κυριολεκτικά, στο Cheesecake ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΣ!!!!!!
Τι λες δεν πιάνεις τα πινέλα….
Πολλά γλυκά φιλιά
Καλώς την γλυκιά Δαμασκηνή!
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Δεν καθυστέρησες, γιατί η γιορτή κρατά 40 μέρες!
Μάλλον έχω τάση προς την μοντέρνα ζωγραφική… Χαχαχα!
Φιλάκια πολλά!!!
Χριστός Ανέστη!! Χρόνια πολλά σε όλους!!
Αχ αυτό που τραβάω κι εγώ την ημέρα του Πάσχα δεν έχει προηγούμενο.
Τα βογγητά μου συνεχίζονται και τη δεύτερη μέρα, μαζί με το φαγητό εννοείται..
Φέτος που πήγα στη μανούλα μου, γύρισα με δύο κιλά παραπάνω. Οπότε η παρασκευή του γλυκού αναβάλλεται για μία βδομάδα τουλάχιστον. Πρώτα να χάσω τα δύο κιλά μου και μετά τα ξαναβάζω
Σας φιλώ!!
Χρόνια πολλά! Αληθώς ανέστη!
Αφού κατάφερες να πάρεις μόνο 2 κιλά, μια χαρά είσαι!
Αναμένω εντυπώσεις από το γλυκό σε μια βδομάδα!
Φιλάκια!
Καλησπέρα! Έχω κάποια βραβεία για εσένα, αν θέλεις πέρασε από το σπιτάκι μου να τα πάρεις.Φιλιά!
Ευχαριστώ πολύ, Αναστασία!!! Εννοείται οτι θα περάσω για την παραλαβή!
Φιλάκια!
Αναστασία μου χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!!!
Δεν υπάρχουν λόγια…το γλυκάκι είναι φανταστικό!Χάρμα οφθαλμών!Πολλά πολλά μπράβο!!!
Φιλάκια!
Χρόνια πολλά, Ελένη μου!
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το γλυκάκι!
Πολλά φιλιά!
Χριστός Ανέστη! Δεν έχω ξαναδεί πιο πολύχρωμο cheesecake θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!
Αληθώς ανέστη!
Θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις!
Αναστασία μου Χρόνια πολλά! Χριστός ανέστη! Και χρόνια πολλά για την γιορτή σου!
Το γλυκό σου φαίνεται πεντανόστιμο και νομίζω ότι θα το δοκιμάσω (κι ότι βγει χα χα!)
Σού έχω κι ένα βραβείο πέρασε από το μπλογκ να το πάρεις! http://maro-nicethings.blogspot.gr/2013/05/summer-style-with-white-jeans.html
Καλη εβδομάδα!
Να το δοκιμάσεις! Είμαι σίγουρη ότι θα βγει μια χαρά!
Ευχαριστώ πολύ για το βραβείο! Έρχομαι να το πάρω!
Φιλιά!
ουαου!!!! τι υπεροχο γλυκο ειν τουτο;;; θελω κ εγω εν ακομμάτι!
opos egrapsa kai stin beauty follower, fainetai pentanostimo! tha ithela poli na to dokimaso ki ego!
Υποβολή Σχολίου