Η ευτυχία είναι κάτι πολύ υποκειμενικό. Δεν μιλάω για την ευτυχία τύπου “έχω τα πάντα, δεν μου λείπει τίποτα, άρα εκ των πραγμάτων είμαι ευτυχισμένος”. Μιλάω για εκείνη την άλλη ευτυχία, την καθημερινή, που χωράει μέσα σε μικρές στιγμές και σε κάνει να χαμογελάς ξαφνικά (ακόμη κι αν οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν απαραίτητα το γιατί και κινδυνεύεις να φορτωθείς προσωρινά ή μόνιμα τη ταμπέλα του χαζοχαρούμενου). Αυτή λοιπόν η ευτυχία είναι εντελώς υποκειμενική…
Υπάρχουν άνθρωποι ανά τον κόσμο που νιώθουν ευτυχισμένοι αν τους δοθεί η ευκαιρία να οδηγήσουν ένα σπορ αμάξι (για κάποιο ανεξήγητο προς την ταπεινή μπλόγκερ λόγο όσο περισσότερο το εν λόγω αμάξι θυμίζει το Batmobil, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευτυχία που τους κατακλύζει). Άλλοι αισθάνονται ρίγη συγκίνησης και απόλυτης πληρότητας όταν η ομάδα τους σκοράρει, ανατρέποντας το αποτέλεσμα του αγώνα ελάχιστα μόνο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. (Είναι η στιγμή που οι παίκτες της ομάδας μεταμορφώνονται από “παλτά” σε ήρωες). Κάποιοι (ή μάλλον κάποιες) βιώνουν την μέγιστη ευτυχία ακριβώς τη στιγμή που το πόδι τους γλιστράει μέσα σε κείνη την ψηλοτάκουνη γόβα που για βδομάδες χαλβάδιαζαν στη βιτρίνα του καταστήματος (ασχέτως από το αν τελικά θα την αγοράσουν ή όχι). Και υπάρχουν και κείνοι για τους οποίους η ευτυχία συμπυκνώνεται σε μια μπουκιά… Σε αυτήν την τελευταία κατηγορία ανήκει και η υποφαινόμενη, πράγμα που φαντάζομαι ότι δεν σας εκπλήσσει.
Μπέργκερ με ψητό κοτόπουλο, ταλαγάνι και πέστο λιαστής ντομάτας
Υλικά (για 1 μπέργκερ)
- 1 ψωμάκι για μπέργκερ
- 120 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (χτυπήστε το ελαφρά για να πλατύνει και να είναι ομοιόμορφο σε πάχος)
- 1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε σχετικά λεπτές ροδέλες (θα χρησιμοποιήσετε 3-4 ροδέλες)
- 1 φέτα τυρί ταλαγάνι (το βρίσκετε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα των συσκευασμένων τυριών)
- λίγο ελαιόλαδο για επάλειψη
- λίγη πάπρικα
- αλάτι-πιπέρι
Για τη μαρινάδα:
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
Για το πέστο λιαστής ντομάτας:
- 4-5 λιαστές ντομάτες
- 1 κουτ. σούπας κάσιους
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάζετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και αφήνετε το κοτόπουλο να μαριναριστεί τουλάχιστον 1 ώρα.
Εν τω μεταξύ, βάζετε όλα τα υλικά του πέστο στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε.
Όταν το κοτόπουλο μαριναριστεί, το βγάζετε από τη μαρινάδα, το σκουπίζετε ελαφρά και το ψήνετε στο γκριλ και απ’ τις δύο πλευρές.
Λαδώνετε και αλατοπιπερώνετε τις ροδέλες από το κολοκυθάκι, τις πασπαλίζετε με πάπρικα και τις ψήνετε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν (προσοχή στο ψήσιμο, γιατί καίγονται εύκολα).
Ψήνετε στο γκριλ και το ταλαγάνι για 1-2 λεπτά (ίσα να μαλακώσει).
Ψ’ηνετε στο γκριλ και το ψωμάκι του μπέργκερ (ίσα να ζεσταθεί).
Τοποθετείτε πάνω στο ψημένο ψωμάκι το πέστο λιαστής ντομάτας, το ταλαγάνι, το κοτόπουλο και τα κολοκυθάκια και “καπακώνετε” με το άλλο ψωμάκι. Απολαμβάνετε όσο είναι ζεστό.
Tip1: Το κοτόπουλό σας θα πρέπει να είναι ομοιόμορφο σε πάχος για να ψηθεί καλά παντού.
Tip2: Στο πέστο λιαστής ντομάτας, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κάσιους με αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα).
Tip3: Αν δεν έχετε ταλαγάνι, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με χαλούμι ή μαστέλο.
54 Σχόλια
υποβολή σχολίουΚαλημέρα και καλή Κυριακή με τις ωραίες και νόστιμες συνταγές / προτάσεις σου… μιαμ,μιαμ, μου αρέσει πολύ αυτό το φαγητό
Χαίρομαι ιδιαιτέρως που ικανοποίησα τους γευστικούς σου κάλυκες, Δελφινάκι! Έστω και ιντερνετικά…
Φιλιά!
Γιαμ γιαμ!! Υπέροχο το μπεργκεράκι σου και οι συνδυασμοι του! Με τη λιαστή ντομάτα δεν τα πάω και τόσο καλά αλλά όλα τα άλλα υλικά έχουν την απόλυτη εύνοιά μου!
Αμελί μου, αν σου αρέσει γενικά σαν ιδέα το συγκεκριμένο μπέργκερ, θα μπορούσες να το φτιάξεις με το κλασικό πέστο βασιλικού.
Καλά μαγειρέματα!
Καλημέρα ! Αγαπώ μπεργκερ … και μάλιστα τα homemade!
Κι εγω όμως θα παρέλειπα τη λιαστή ντομάτα. Ειναι η μόνη μορφή ντομάτας που δεν κάθεται καλα στον ουρανίσκο μου. Εγω η γευσιγνωστρια και καλά
Και ξανά, Καλημέρα
Στέλλα, μπορείς κι εσύ να αντικαταστήσεις τη λιαστή ντομάτα με ένα πέστο βασιλικού. Πάντως, συμφωνώ μαζί σου, τα homemade μπέργκερ είναι τα καλύτερα!
Τα φιλιά μου!
Καλημερα! Το ταλαγανι ειναι ενα τυρι που δεν εχω δοκιμασει ακομη. Πιστευω ομως οτι θα συνδυαζεται υπεροχα με την λιαστη ντοματα και το κολοκυθακι..
Καλη Κυριακη να εχουμε!
Είναι πολύ νόστιμο τυράκι! Αρκετά λιπαρό αλλά με γεμάτη γεύση! Νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα στο συγκεκριμένο μπέργκερ.
Φιλιά!
Φοβερή ανάρτηση…
Ο τρόπος που παρουσιάζεις τα μοναδικά πιάτα σου, είναι αξεπέραστος!!!
Εύχομαι να χεις μια υπέροχη Κυριακή…
Πολλά φιλιά…
***Αννιώ***
Αννιώ μου, σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
Φιλάκια πολλά!
Ως γευστικός καταπέλτης, με ανάλαφρα, όμως διακριτά στοιχεία πικάντικης νότας και ουσιώδης μεστή γεύση,ένα μπέργκερ όχι φθηνής αμερικανιάς,αλλά υψηλής γαστριμαργικής ελληνικής επινόησης.
Δέλεαρ για γευστικές αναζητήσεις μικρών στιγμών ευτυχίας που αναμφίβολα μπορεί να προσφέρει απλόχερα το πιάτο αυτό.Χαρές άκακες, που η νοστιμιά, στων βωμό της υγείας ή της ματαιοδοξίας[όπως χαρακτηριστικά λέει η φίλη Ζαμπία]κηρύσσεται ένοχη!Εδώ λοιπόν οι ενοχές ας πάνε περίπατο..
Φιλιά πολλά πολλά!!!
Καλέ, ποιος ασχολείται με ενοχές όταν πρόκειται για μπέργκερ;;; Χαλάλι!!! 😉
Φιλάκια πολλά!!!
Φαίνεται θεσπέσιο!Ανυπομονώ να το δοκιμάσω!!!Φιλάκια πολλά και να έχεις μια όμορφη Κυριακή!!!
Θα περιμένω εντυπώσεις…
Φιλάκια και καλά μαγειρέματα!
Αυτό θα πει homemade burger & gourme! Υπέροχο, έχε χάρη που το ψυγείο μου είναι άδειο.
Καλή Κυριακή!!
Τώρα έχεις έναν λόγο να το γεμίσεις! 😉
Είναι πραγματικά ένα νόστιμο μπέργκερ. Αξίζει να το δοκιμάσεις!
Φιλιά!
Καλημέρα Αναστασία!!!! Υπέροχο το κείμενο με την πιο τέλεια κατάληξη… ένα νοστιμότατο μπέργκερ με φοβερή παρέα που γεμίζει ικανοποίηση ακόμα και τον πιο δύσκολο ουρανίσκο, παρουσιασμένο με τις πάντα εκπληκτικές φωτογραφίες!!!
Καλή εβδομάδα!!! -:)))
Φιλιά!
Κικίτσα μου, χαίρομαι πολύ πολύ που σου άρεσε! Ελπίζω να το ευχαριστηθείς αν το δοκιμάσεις!
Πολλά φιλάκια!!!
Μας εχεις τρελλάνει με τα Μπέργκερ σου!!!
Είναι η ειδικότητα σου!!!
Το ταλαγανι πρέπει να το βρω να το δοκιμάσω!!!
Όσο γιά το πέστο με τη λιαστες και τα κασιους …. Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε!!!!
καλημέρα Αναστασία!!!
Εσκισες!!!
Λες, Πέπη μου, να είναι τελικά αυτή η κλίση μου;;;
Εννοείται να δοκιμάσεις ταλαγάνι! Είναι πολύ νόστιμο!
Αναμένω εντυπώσεις όταν δοκιμάσεις το μπέργκερ!
Φιλιά!
Καλησπέρα Αναστασουλίνι μου..υψηλής γαστονομίας το berger το σημερινό με το ταλαγάνι και τη λιαστή ντομάτα πρωταγωνιστές..είναι το δεύτερο berger σου που θα φτιάξω σύντομα..τα συστατικά μαγεύουν απο την ώρα που τα διαβάζεις!!φαντάζομαι γεύση!!συναρπαστική η ανάρτησή σου!!πάντα έχεις εξαιρετική παρπουσίαση…και σίγουρα θα κλείσω τα μάτια πριν μπεί η πρώτη μπουκιά στο στόμα…μπράβο σου κοπέλα μου..φιλάκια άπειρα και καλή βδομάδα..
Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε, Kate μου, και ειλικρινά σε ευχαριστώ πολύ για τα τόσο καλά λόγια!
Φιλάκια και καλά μαγειρέματα!
Δυστυχώς ή ευτυχώς η ευτυχία δεν αποτελείται παρά μόνο από στιγμές.
Μπορεί αυτές να είναι διαφορετικές για τον καθένα, αλλά πιστεύω πως όσοι διαβάζουν αυτό εδώ το blog συμφωνούν σχετικά με τις ευτυχισμένες γευστικές στιγμές!
Βλέπω πως τιμάς ιδιαίτερα με το Κυριακάτικο Κουτάλι σου το φαγητό που δεν θέλει ούτε πιάτο, ούτε πιρούνι, ούτε μαχαίρι και φυσικά ούτε κουτάλι! Κι αυτό εδώ της αρεσκείας μου αφού και με τη λιαστή ντομάτα τα βρίσκουμε, και με το ταλαγάνι, και με το κοτόπουλο φυσικά!
Υ.Γ. Αλκατράζ… κάτι μου θυμίζει αυτό.. Εκτός από φυλακή εγώ θα πρόσθετα και μια “κακιά” λέξη από μ που ταυτίζεται με την “υπέροχη” οργάνωση και είναι επίσης εντελώς ψυχοφθόρο! Ουφ, όσο σκέφτομαι πως αύριο είναι Δευτέρα!
Ας μη χάνουμε το κέφι μας όμως, καλή Κυριακή να έχεις (δεν τελείωσε ακόμα) και καλή βδομάδα με πολλές χαρούμενες στιγμές και χαμόγελα!
Δηλώνω ένοχη! Είμαι λάτρης του junk food, ειδικά αν μπορώ να το φτιάξω με τα χεράκια μου και με τα υλικά που προτιμώ!
Δεν θέλω ηττοπάθειες για τα πρωινά της Δευτέρας! Άλλωστε, μια Δευτέρα οδηγεί πάντα σε μια Παρασκευή… 😉
Φιλάκια πολλά!!!
Καλησπέρα, Αναστασία!
Αν και δεν είμαι φίλη των διαφόρων μπέρκερσ το δικό σου θα το δοκίμαζα πολύ ευχαρίστως!
Διάλεξες και ταίριασες πολύ ωραία υλικά και το αποτέλεσμα-φωτογραφικά- φαντάζει δελεαστικό!
Μπράβο!
Φιλάκια
Χαίρομαι που σου άρεσε, Ελένη μου, και που θα το δοκίμαζες ακόμη κι αν δεν είσαι φίλος των μπέργκερ (όπως εγώ που τα αγαπώ ιδιαίτερα…)
Πολλά φιλιά!
Θεικό Αναστασία μου!!!
Πραγματικά δεν έχω λόγια, εκτός από το ταλαγάνι που δεν έχω δοκιμάσει ποτέ τρελαίνομαι για κοτόπουλο και λιαστές.
Φιλιά πολλά.
Ρούλα μου, αξίζει να δοκιμάσεις και το ταλαγάνι. Είναι πολύ ωραίο τυράκι και ταιριάζει πολύ και με τα υπόλοιπα υλικά!
Φιλάκια!!!
Πω πω πω! Μα γιατι σε διαβαζω βράδυ ? δεν θα το ξανακάνω!
Θελω να το δοκιμάσω!
Φιλάκια
Δεσποινάκι, μακάρι να είχα τρόπο να στο έστελνα… Είδες τι κάνουν τα νυχτοπερπατήματα στις ιντερνετικές γειτονιές;
Φιλιά πολλά!
Εγώ νιώθω υπέρτατη ευτυχία και μόνο που το βλέπω, φαντάσου τι θα νιώσω όταν το δοκιμάσω!!!!!
Καλή εβδομάδα Αναστασία μου! Φιλιά πολλά!
Να το φτιάξεις, Σιλενάκι! Θα σου αρέσει πολύ!
Φιλάκια πολλά!
Μας πεθανες παλι…με κειμενο, φωτογραφιες και συνταγη…. Ποσο χαιρομαι που επεστρεψες μετα την καλοκαιρινη σου αναπαυλα!!!
Φιλια!
Επέστρεψα ανανεωμένη και ξεκούραστη! Και είπα να σας ανοίξω την όρεξη για έναν γευστικό χειμώνα… 😉
Πολλά φιλάκια!
Αν καταφέρνει μια τέτοια μπουκιά να σε οδηγήσει στον δρόμο της ελευθερίας και της απόδρασης από το Αλκατράζ (τι ταινία κι’ αυτή!!!!) τότε θα κάτσω χάμω και θ’ αρχίσω να δαγκώνω την οθόνη μου με τις φωτογραφίες που έχεις ποστάρει Αναστασία μου….
Γιατί και εγώ θέλω να την κάνω το συντομότερο την δική μου ΑΠΟΔΡΑΣΗ το ομολογώ.
Άσε που έχω “κατσικωθεί” στα υλικά του πέστο και τα διαβάζω και τα ξαναδιαβάζω για να τα εμπεδώσω.
Καλημέρα πέρα ως πέρα και καλή εβδομάδα να έχεις εύχομαι ολόψυχα.
Πηνελόπη μου, εύχομαι να βρεις διέξοδο από το δικό σου Αλκατράζ λίαν συντόμως! Εμένα πάντως οι γευστικές αποδράσεις πάντα με βοηθάνε… 😉
Να το δοκιμάσεις το πέστο και να μου πεις εντυπώσεις!
Φιλάκια πολλά!
Τί τό καλύτερο Αναστασία μου,από σπιτικό μπέργκερ!!
Καταπληκτική η συνταγή σου!!!Αλλά η σάλτσα πέστο,κόλαση!!!
Τέλεια η φωτογραφική σου παρουσίαση!!Καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια!!!
Συμφωνώ μαζί σου, Dimi μου, για την αξεπέραστη αξία ενός σπιτικού μπέργκερ!
Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή και σου προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις το πέστο!
Φιλιά πολλά!
Τί να σου πω… Εγώ είμαι ευτυχισμένη σε κάθε μου μπουκιά, όταν μου αρέσει το φαγητό! :)) :)) Κι απ΄ό,τι βλέπω και με το δικό σου μπέργκερ, θα ευτυχίσω πολύ! Φαίνεται πολύ νόστιμο και θα το επιχειρήσω μάλλον την επόμενη εβδομάδα, που επιστρέφει η ξαδέλφη από το ταξίδι της στην Κύπρο και θα φέρει χαλούμι! Κι αυτό όπως το ταλαγάνι το ψήνουμε στο γκριλ; Μου αρέσει πολύ που έχεις βάλει κάσιους στο πέστο, λατρεύω τους ξηρούς καρπούς σε φαγητά και γλυκά.
Η Dark έχει δίκιο… Η ευτυχία αποτελείται μόνο από στιγμές. Τελικά ίσως γι’ αυτό να είναι τόσο σημαντική. (λίγο τσιγκούνα όμως!)
Να είσαι καλά Sunday! Να έχεις μια υπέροχη, χαρούμενη -και γιατί όχι;- ευτυχισμένη εβδομάδα!
Νομίζω ότι και με το χαλούμι θα γίνει πολύ ωραίο το μπέργκερ! Θα το ψήσεις κι αυτό λίγο, όπως το ταλαγάνι. Στην ουσία, δεν θέλουμε να λιώσει αλλά να ζεσταθεί και να αποκτήσει αυτή την αίσθηση του καπνιστού. Εννοείται ότι θέλω να μάθω εντυπώσεις!
Καμιά φορά αναρωτιέμαι αν η ευτυχια είναι τσιγκούνα και δίνει λίγες στιγμές ή οι άνθρωποι είναι αρκετά τυφλοί ώστε να βιώνουν τέτοιες στιγμές και να μην τις αναγνωρίζουν…
Πολλά φιλάκια και καλά μαγειρέματα!
Καλή εβδομάδα Αναστασία μου!
Τι υπέροχο το μπέργκερ σου! Ιδιαίτερο το τυράκι, εξαιρετικό το πέστο λιαστής ντομάτας!
Καταλαβαίνω απόλυτα γιατι ένιωσες ευτυχισμένη τρώγοντας το!
Πιθανότατα μετά την πρώτη μπουκιά θα σηκωνόμουν και θα χοροπηδούσα από τη χαρά μου!
Φιλιά πολλά!
Ερμιόνη μου, ήταν πράγματι πολύ νόστιμο και κάθε μπουκιά ήταν απόλαυση! Τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι λίγες οι φορές που έχω χοροπηδήσει για κάποιο φαγητό… Food lover από κούνια… 😉
Φιλάκια πολλά!
Υπέροχο! Όλα τα υλικά εξαιρετικά! Καλή εβδομάδα
Ευχαριστώ, Μαρία μου! Να είσαι καλά!
Φιλάκια!
Καλημέρα!Φαίνεται πολύ ιδιαίτερη συνταγή!Εξαιρετικός συνδυασμός γεύσεων.
Χαίρομαι που σου άρεσε! Θα χαρώ να μάθω και εντυπώσεις αν τη δοκιμάσεις!
Πολύ νόστιμο φαίνεται,πως θα ήθελα ένα τωρα και ας είναι μεσανυχτα,μου φυγε και η νυστα μολις το είδα,πωπωωωωω τι είναι αυτο?μπράβο μπραβο μπηκες δυναμικα στη φθινοπωτινη σαιζον πολλα φιλια.
Νέλη μου, είναι μεγάλος πειρασμός οι βόλτες στα μπλογκοσπιτάκια τις βραδινές ώρες… Ποτέ δεν ξέρεις αν θα καταλήξεις στο ψυγείο… 😉
Φιλάκια πολλά!
Πω πω, ποσο θα θελα ενα σπιτικο burgeraki.
Αυτα τον μαγαζιών δεν μπορω να τα φάω πιά…
μου φαινονται πλαστικά και μου μυρίζουν.
http://beautyfollower.blogspot.gr/
wow!this is an interesting recipe,I want to try it..look so delicious!
Με τη βιασύνη που με δέρνει κόντεψε να χάσω την ανάρτηση! Μου αρέσει η άποψή σου. Και για την ευτυχία και για τα burgers…
Αν σου πω ότι δεν έχω δοκιμάσει ταλαγάνι…
Σίγουρα θα το δοκιμάσω!!!!!! :)))
GREAT POST I really like your blog …do you have bloglovin??
Check out my new post..cute Swedish balonies:)
have a great day dear
LOVE Maria at inredningsvis – inredning it’s, Swedish for decor
Υποβολή Σχολίου