Προτού ξεκινήσω το κύριο μέρος αυτής της ανάρτησης, θα ήθελα να εκμεταλλευτώ το βήμα που μου δίνει ο μπλόγκερ και να κάνω μια σοβαρή καταγγελία. Καταγγέλω, λοιπόν, τον μήνα Οκτώβρη που βαρέθηκε να ανήκει στους φθινοπωρινούς μήνες, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα ήθελε να ενταχθεί στους καλοκαιρινούς ή να προσχωρήσει στην ομάδα του χειμώνα. Και μέχρι εκείνος να αποφασίσει, κάποιοι από εμάς -που μας έπιασε η προκοπή και αποφασίσαμε να ενσαρκώσουμε τον ομώνυμο ρόλο στο τραγούδι “Είμαι η Μαίρη Παναγιωταρά”- καθόμαστε και κοιτάζουμε τη στοίβα με τα χειμωνιάτικα που βιαστήκαμε να βγάλουμε από τη ναφθαλίνη…
Κι αφού έκανα την καταγγελία μου και ξεσπάθωσα, λέω να προχωρήσω στο κύριο μέρος της ανάρτησης -αδιαφορώντας επιδεικτικά για την προαναφερθείσα στοίβα που με κοιτάζει όλο παράπονο από τη γωνία- και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα δύο βραβεία που έλαβα τις τελευταίες μέρες. Όπως έχω ξαναπεί, είναι για μένα μεγάλη χαρά και τιμή να λαμβάνω τέτοια βραβεία. Θα ήθελα, λοιπόν, να ευχαριστήσω από καρδιάς τη γλυκύτατη μπλογκοφίλη και εξαιρετική μαγείρισσα Νέλη από το μπλογκ Αρώματα και Γεύσεις και την υπέροχη Μάρω, που ξέρει να ξετρυπώνει όλα τα όμορφα πράγματα που υπάρχουν εκεί έξω, από το μπλογκ Nice things. Σας ευχαριστώ πολύ, κορίτσια!Και επειδή το ένα από τα δύο βραβεία περιλαμβάνει και ερωτήσεις, περνώ ευθύς αμέσως στις απαντήσεις…
1) Αγαπημένο φαγητό…
Θυμάστε τη διαφήμιση με το σλόγκαν “Είμαι μακαρονάς, τι να κάνουμε…”; Θα μπορούσα πολύ άνετα να παίζω τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε ταξίδι μου στη γείτονα Ιταλία, λίγο έλειψε να με ανακηρύξουν εθνικό ευεργέτη οι τοπικοί εστιάτορες… Και για όσους δεν κατάλαβαν, ζυμαρικά και πάλι ζυμαρικά! Σε κάθε σχήμα και μέγεθος, με κάθε τρόπο μαγειρέματος και για κάθε ώρα της ημέρας (ναι, μπορώ να φάω καρμπονάρα για πρωινό…).
2) Δεν μου αρέσει στους ανθρώπους…
η μιζέρια. Πρόκειται για ασθένεια άκρως μεταδοτική, με ενοχλητικά συμπτώματα που σπάνια επιδέχονται θεραπείας. Άλλωστε, αν θελήσω να μιζεριάσω, δεν χρειάζομαι βοήθεια. Μπορώ να το κάνω και μόνη μου παρακολουθώντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων…
3) Μου αρέσει οι άνθρωποι με τους οποίους κάνω παρέα…
να δοκιμάζουν. Νέες γεύσεις στην κουζίνα, νέα στέκια, νέα χόμπι και γενικώς νέα πράγματα και εμπειρίες. Ή τουλάχιστον, να μην με στραβοκοιτάνε, όταν τα δοκιμάζω εγώ!
4) Με ηρεμεί…
η παρουσία ανθρώπων που αγαπώ. Μου αρκεί να βρίσκονται απλά στο δωμάτιο.
5) Αγαπώ…
δύσκολα αλλά με διάρκεια. Κοινώς αν κατάφερες να με κάνεις να σε αγαπήσω (συγχαρητήρια, ατιμούλικο!), θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξει αυτό.
6) Με νευριάζει…
να λέω καλημέρα στο βρόντο! Σας έχει τύχει να καλημερίσετε υπάλληλο κι εκείνος/η να σας αγνοήσει επιδεικτικά συνεχίζοντας τη συγκλονιστική τηλεφωνική συνομιλία για το ανατρεπτικό φινάλε της “Αϊσέ” ή το νικητήριο γκολ του αγώνα Άνω Μαγούλα-Κάτω Κουτσούφλιανη; Αν ναι, τότε ξέρετε τι εννοώ…
7) Δεν αποχωρίζομαι ποτέ…
το σημειωματάριο μου. Τόσες σκέψεις κάπου πρέπει να καταγράφονται για να μη ξεχαστούν. Άλλωστε, σ’ αυτό το σημειωματάριο έχουν γεννηθεί πολλές κυριακάτικες συνταγές…
8) Όταν ήμουν μικρή χάζευα συστηματικά αφίσες…
που κατάφερναν να επιβιώσουν. Διότι τις περισσότερες τις έχανα (όπως χάνω μονίμως τα στυλό μου…) ή τις έσκιζα στην προσπάθεια μου να τις βγάλω από το περιοδικό (αυτό θα πει να έχεις από μικρή επιδέξια χέρια…).
Τώρα που γνωρίσατε ακόμη καλύτερα το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από το κυριακάτικο κουτάλι, μπορούμε να περάσουμε στην συνταγή μας.Φιλέτο κοτόπουλο με λεμόνι και δεντρολίβανο & μπαστουνάκια (sticks) λαχανικών έχει το μενού για σήμερα και ειλικρινά πιστεύω ότι είναι το ιδανικό πιάτο για κάποιον που του αρέσουν οι λεμονάτες γεύσεις. Φτιάχνεται πανεύκολα και γρήγορα, με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο. Ασφαλής επιλογή και για κείνους που προσέχουν τη γραμμή τους. Απολαύστε το!
Φιλέτο κοτόπουλο με λεμόνι και δεντρολίβανο & μπαστουνάκια (sticks) λαχανικών
Υλικά (για 2 άτομα)
Για το κοτόπουλο:
- 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
- 1 φλιτζ. φρέσκο ζωμό λαχανικών (ζεστό) ή 1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε 1 φλιτζ. ζεστό νερό
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο (φρέσκο ή ξερό)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι / πιπέρι
Για τα μπαστουνάκια λαχανικών:
- 1 μεγάλο κολοκύθι κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
- 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
- αλάτι
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο:
Χτυπάτε τα φιλέτα να πλατύνουν (Μπορείτε να ζητήσετε και από τον χασάπη να το κάνει για εσάς).
Τα αλατοπιπερώνετε (προσοχή στο αλάτι!) και τα πασπαλίζετε με δεντρολίβανο και από τις δύο πλευρές.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και βάζετε τα φιλέτα σας. Τα αφήνετε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Αφού πάρουν χρώμα, προσθέτετε στο τηγάνι το ζωμό και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το υγρό. Στα μέσα της διαδιακασίας, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα.
Για τα μπαστουνάκια λαχανικών:
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τα μπαστουνάκια.
Προσθέτετε το αλάτι και την πάπρικα και σοτάρετε για 3′-4′.
Σερβίρετε το κοτόπουλο, ολόκληρο ή κομμένο σε λωρίδες, μαζί με τα μπαστουνάκια λαχανικών. Αν θέλετε, μπορείτε να το συνοδεύσετε και με πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.
Tip1: Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το αλάτισμα του κοτόπουλου, αν ο ζωμός λαχανικών που θα χρησιμοποιήσετε περιέχει αλάτι. Διαφορετικά το κοτόπουλό σας θα βγει αλμυρό.
Tip2: Δεν προσθέτουμε το λεμόνι και το ξύσμα από την αρχή του μαγειρέματος για να μην χαθεί το άρωμά τους.
64 Σχόλια
υποβολή σχολίουΚαλημέρα με μια υπέροχη συνταγή ακόμη!! Είναι ό,τι πρέπει για τη διατροφή μου!! Σου έστειλα κι εγώ αυτό το βραβείο, αλλά μάλλον νόμιζα ότι σε ειδοποιησα ενώ δεν το έκανα.. προφανώς μου ξέφυγες-όχι μόνο εσύ-!! Συγνώμη!
Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι, μια που η συνταγή σου έχει δεντρολίβανο. Πέρσι είχα πάρει γλαστρούλες με διάφορα τέτοια μυρωδικά, αλλά δε μου κράτησαν. Θέλω να ξαναπάρω. Μήπως μπορείς να μου πεις πώς μπορώ να τα διατηρώ; Μέσα;έξω;κάθε πότε ποτίζονται κτλ; Λογικά εσύ θα ξέρεις! Σ’ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Δεν πειράζει! Άλλωστε, κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ευχαριστώ πολύ που μου το χάρισες!
Νομίζω ότι η ιδέα σου να έχεις τα δικά σου μυρωδικά είναι πολύ έξυπνη και βολική! Δες τα δύο παρακάτω link. Νομίζω ότι θα σε βοηθήσουν πολύ γιατί περιέχουν πληροφορίες για το κάθε μυρωδικό χωριστά:
http://www.egnomi.gr/article.php?id=25208&category_id=121
http://www.elle.gr/article.asp?catid=24773&subid=2&pubid=128895375
Φιλιά και καλή σπορά!
Σ΄ευχαριστώ πολύ!!
Kαλή Κυριακή…και δω τα ίδια με το καιρό μας…
Να χαρείς το βραβείο σου…ωραίες οι απαντήσεις σου… δελτία ειδήσεων και γω τα αποφεύγω
Απολαμβάνω πάντα τους προλόγους των αναρτήσεων σου
Ωραίο το σημερινό φαγητό σου…και των δικών μου γούστων
Χαίρομαι που σου άρεσαν οι απαντήσεις αλλά και το φαγητό, Δελφινάκι!
Όσο για τους προλόγους, σ’ ευχαριστώ πολύ!
Φιλιά!
Έτσι είναι πάντα το φθινόπωρο.Με εκπλήξεις και θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα .Δεν το βαριέσαι και γι΄αυτό μου αρέσει τόσο πολύ!!!!
Όπως μου αρέσει πολύ και το ελαφρύ σχεδόν διαιτητικό πιάτο ,που μας παρουσιάζεις σήμερα.Το δεντρολίβανο,με τις ισχυρές του αρωματικές ουσίες,εμπλουτίζει τη μάλλον επίπεδη ,πολλές φορές άνοστη γεύση του φιλέτου κοτόπουλο.Προσωπικά το χρησιμοποιώ πολύ,ειδικά όταν το βρίσκω φρέσκο!!!
Τα στίκς λαχανικών ,αυτός ο μικρός πολύχρωμος και πολύτιμος θησαυρός βιταμινών ,άριστο συνοδευτικό!!!
Πολύ ωραία παρουσίαση ,όπως πάντα εξάλλου!
Καλό υπόλοιπο Κυριακής!!!!Φιλιά πολλά,πολλά!!!
Φωτεινή μου, αυτό δεν είναι φθινόπωρο! Με τόσα σκαμπανεβάσματα μάλλον τρενάκι του λούνα παρκ είναι…
Όσο για το φαγάκι, νομίζω ότι ο συνδυασμός του δεντρολίβανου με το λεμόνι θα μπορούσε να μεταμορφώσει οποιοδήποτε πουλερικό/κρεατικό! Δοκίμασέ το!
Φιλιά πολλά!
Μμμμμμ, τέλεια και η σημερινή συνταγή! Προστέθηκε ήδη στα αγαπημένα μου!!
Πολύ χαίρομαι! Καλοφάγωτο! 😉
Φιλιά πολλά!
Σε πολλα μοιαζουμε ειδικα για την καλημέρα στο βρόντο σκωτώνω που λεει ο λέει ο λόγος,μακαρονάκια μικρό? χαχααχ σωστη σε βρισκω.
Το φαγητό σου με ενθουσίασε,θα το ετρωγα εν ριπη οφθαλμού,χρωματιστό ,υγειινό και σίγουρα νοστιμο,θα το δοκιμάσω,πολλα φιλιά καλη εβδομάδα.
Αχ, αυτή η καλημέρα! Μια απλή κουβέντα είναι! Γιατί κάποιοι δυσκολεύονται τόσο να την πουν;;;;
Εννοείται μακαρονού! Φανατική!!!
Να το δοκιμάσεις το φαγάκι και να μου πεις εντυπώσεις!
Φιλάκια πολλά!
Αγαπημένο κοτοπουλάκι!!! Νοστιμότατο Αναστασία μου.
Φιλάκια.
Χαίρομαι που σου άρεσε, Ρούλα μου!
Τα φιλιά μου!
Ενα πολύ νόστιμο φαγητό,εύκολο καί μέ ωραία χρώματα!!!!
Οι φωτογραφίες σου,υπέροχες!!!
Καλή εβδομάδα Αναστασία μου!!!Φιλάκια!!!
Τόσο εύκολο που πραγματικά σε βγάζει ασπροπρόσωπο ακόμη και τις πιο δύσκολες ώρες, Δήμητρά μου! Πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσεις!
Πολλά φιλάκια!!!
Πολύ όμορφο το μπλόγκ σου, υπέροχα κείμενα, φανταστικές συνταγές!
Αργησα πολύ να το ανακαλύψω ομολογουμένως!
Συγχαρητήρια
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και σε καλωσορίζω με πολλή χαρά στην παρέα του κυριακάτικου κουταλιού!
Καλά μαγειρέματα!
Πολύ ελαφρύ και πολύ νόστιμο, θα το δοκιμάσω σίγουρα!
Περιμένω τα σχόλια σου!
Απλή και με τόσα ωραία υλικά! Μπράβο! Μου φαίνεται νοστιμότατη! Καλή εβδομάδα!
Είναι, είναι! Αξίζει να τη δοκιμάσεις! Ο ουρανίσκος σου θα σε ευγνωμονεί! 😉
Φιλιά!
Εκ της φωτογραφίας και μόνον έτρεξα να δω τα υπόλοιπα και ενθουσιάστηκα με όλα.
Εμ εγώ που έχω βγάλει το πάπλωμα και ξανά μανά τώρα την ελαφριά κουβέρτα, για να σου πω την αλήθεια προτιμώ την ελαφριά κουβέρτα ακόμη κι ας βάζω – βγάζω στα συρτάρια ρούχα.
Καλή εβδομάδα
Χαίρομαι που σου άρεσε, Ξανθή μου!
Καλά, αυτό το πέρα-δώθε με το πάπλωμα το έχω πάθει κι εγώ! Τόσες βόλτες που το έχω κάνει, θα ζαλιστεί στο τέλος το καημένο… 😉
Φιλιά!
Χαχα μου άρεσε η καταγγελία σου! Έτσι είναι το Ελληνικό φθινόπωρο! Θα έλεγα μάλιστα ότι ο χειμώνας μας είναι πιο πολύ φθινόπωρο παρά χειμώνας.. Ωραία και η συνταγή, δεν έχω δοκιμάσει δεντρολίβανο στο κοτόπουλο, μου φαίνεται ενδιαφέρουσα αλλαγή. Καλή εβδομάδα!
Νομίζω ότι επιβάλλεται να δοκιμάσεις δεντρολίβανο με κοτόπουλο! Είναι άπαιχτος συνδυασμός! Πολύ αρωματικός! Και βέβαια μπορείς να κάνεις την αρχή με αυτή τη συνταγή!
Φιλιά!
Φοβερή η χαμηλών υδατανθράκων συνταγή σου!!!
Μα είναι τόσο γευστικά τα στικς λαχανικών. Μου αρέσουν σαν συνοδία κρέατος.
Το κοτόπουλο όπως πάντα δεν παίζεται !
* Να σου πω κι εγώ το μυστικό μου?
Είμαι κι εγώ μακαρονού!!!!!!!!!!!!!!! Σε καταλαβαίνω!!!!!!!!!!!!!
χαχαχα
Φιλιά πολλά και καλή σου εβδομάδα!
Ζυμαρικά forever, Χρυσαυγή μου!!!! Το τέλειο φαγητό! Άσε που επιδέχεται κάθε είδους πειραματισμό και προσαρμόζεται ανάλογα με τα κέφια της στιγμής!
Τα λαχανικά με αυτόν τον τρόπο γίνονται πάρα πολύ νόστιμα (ειδικά αν βάλεις μπόλικη πάπρικα) και δεν χρειάζονται πολλές ώρες μαγείρεμα, πράγμα άκρως σημαντικό για πολυάσχολα όντα σαν και του λόγου μας… χιχιχι!
Φιλάκια!
Το λεμόνι και το δεντρολίβανο είναι αγαπημένα υλικά και βρίσκω ότι ταιριάζουν ιδιαιτέρως στο κοτόπουλο.
Τα λαχανικά συμπληρώνουν ιδανικά το πιάτο!
Φαγάκι ελαφρύ και γευστικό που αρέσει πολύ!
Όσο για τον Οκτώβρη τι να πω. Τα ρούχα τα δικά μου και του Κωστή δεν τα έχω κάνει τράμπα ακόμα… Η ζέστη καλά κρατεί ακόμα κατά πως φαίνεται!
Φιλιά πολλά!
Τόσο ελαφρύ που μπορείς να φας και δεύτερη μερίδα χωρίς τύψεις! 😉
Πολύ καλά έκανες και δεν τα έβγαλες ακόμη τα χειμωνιάτικα, Ερμιόνη μου! Εγώ που βιάστηκα την πάτησα…
Φιλάκιααααα!
Συμφωνώ απόλύτως με την καταγγελία σου:)
Συγχαρητήρια για το βραβείο σου….οι απαντήσεις με καλύπτουν εντελώς!
Το φαγάκι υπέροχο, τα χρώματα, τα αρώματα….όλα!
Χαίρομαι που σου άρεσε το φαγάκι, Μαρία μου! Είναι όντως πολύχρωμο και άκρως αρωματικό! Αν το δοκιμάσεις, να μου πεις πώς σου φάνηκε!
Φιλιά!
Τέλειο πιάτο. Από αυτά που πολύ μου αρέσουν μιας και θεωρώ τα λαχανικά συνήθως την καλύτερη συνοδεία για τα κρεατικά. Καλύτερη σαφώς από το ρύζι ή τις πατάτες.
Αυτό με την “καλημέρα” το ασπάζομαι και το επικροτώ γιατί πάσχω από την ίδια μανία. Καθώς και το “ευχαριστώ” που το θεωρώ ότι καλύτερο όταν λαμβάνουμε από οποιονδήποτε, οτιδήποτε.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ Αναστασία μας και Καλή Εβδομάδα.
Πηνελόπη μου, χαίρομαι πολύ που το πιάτο είναι του γούστου σου και ελπίζω να το δοκιμάσεις και να σου αρέσει εξίσου!
Πόσο δίκιο έχεις και για το “ευχαριστώ”!!! Είναι μεγάλη γαϊδουριά να μην το λες! Και δυστυχώς υπάρχουν μπόλικοι όνοι εκεί έξω…
Πολλά φιλάκια!!!!!
Αν έχω παρατηρήσει σωστά, χρησιμοποιείς αρκετά συχνά δεντρολίβανο και καλά κάνεις, εκτός από σούπερ αρωματικό έχει και πολλές ωφέλιμες ιδιότητες (εεε, δεν τις θυμάμαι τώρα αλλά πρέπει να είναι πολλές & καλές!
Αυτός ο τρόπος μαγειρέματος είναι σούπερ όταν θέλεις να φτιάξεις κάτι γρήγορο και ελαφρύ, εμένα θα μου άρεσε και με κάποιο ψάρι!
Τώρα ο καιρός… έχει τον κακό του τον καιρό! 😉 Όλοι γύρω μου συναχωμένοι είναι (εγώ ευτυχώς κρατάω γερά :)!
Αυτό με την καλημέρα στο βρόντο που λες έχει να κάνει με την αγένεια που και μένα με εκνευρίζει φοβερά. Γιατί δεν είναι ότι δε μπορείς να φερθείς πολιτισμένα (δεν είναι και κινέζικα!), είναι ότι δε θέλεις να το κάνεις!
Αλλά ας μην εκνευριζόμαστε, σου στέλνω τα φιλιά μου κι ευχές για μια όμορφη εβδομάδα!
Έχεις απόλυτο δίκιο για τις ιδιότητες του δεντρολίβανου, Dark! Βοηθά τη μνήμη (οι μαθητές στην αρχαία Ελλάδα φορούσαν στεφάνια δεντρολίβανου για να είναι συγκεντρωμένοι και να μην ξεχνάνε) και τη διάθεση, είναι επουλωτικό σε πληγές και θεραπευτικό σε πονόλαιμο και πονοκεφάλους και -το καλύτερο- λέγεται ότι το αφέψημά του είναι ελιξήριο νεότητας! Κάπως έτσι διατηρώ τα κάλλη μου… χιχιχι!
Και σένα σε εκνευρίζει να μην σου λένε καλημέρα, ε; Να φανταστείς ότι εγώ έχω έναν τέτοιο γείτονα… Του λες καλημέρα και κάνει ότι δεν σ’ ακούει… Φοβερή παιδεία!
Πολλά φιλάκια!!!
Δεν μου αρέσει το λεμόνι, αλλά σιγά και μη χάσω συνταγή που όλα τα υπόλοιπα υλικά του είναι σλουρπ! Απλά μειώνω την ποσότητα του λεμονιού και όλα τέλεια! Άσε που είναι και πανεύκολη συνταγή, τα αφήνω εγώ αυτά; 😉 Φαίνεται νοστιμότατο Sunday, πολύ όμορφες φωτογραφίες! Μάθε μου τα κόλπα, γιατί εμένα βγαίνουν μαυρόχαλα.
Χε,χε,χε! Αυτό με την καλημέρα πόσο μου τη δίνει! Συμφωνώ κι επαυξάνω λοιπόν! Όσο για τα ρούχα… άστα να αεριστούν λίγο ακόμα! Εξάλλου μπορείς να πεις ότι είναι νέα στυλιστική άποψη στη διακόσμηση του σπιτιού! Όλοι θα το πιστέψουν αφού ξέρουν πια ότι δοκιμάζεις πάντα καινούργια πράγματα! 😉 (και να μη σε πιστέψουν κάνε μια προσπάθεια!)
Πολλά φιλάκια αγαπημένη μου Sunday! Καλή και χαρούμενη εβδομάδα να έχεις!
Sel μου, σου έχω τη λύση! Μη βάλεις χυμό λεμόνιου αλλά βάλε το ξύσμα. Έτσι και θα έχεις αρωματικό φαγάκι και δεν θα χρειαστεί να ανεχτείς τη λεμονάτη γεύση που δεν σου αρέσει! Άλλωστε, το δεντρολίβανο και ο ζωμός θα κάνουν το φαγητό σου πεντανόστιμο!
Για τις φωτογραφίες, αυτό που έχω να προτείνω είναι να φωτογραφίζεις με φυσικό φως (δηλαδή πρωί και κοντά σε κάποιο παράθυρο) και με σταθερό χέρι (εντάξει, μη φτάσεις σε σημείο να αγοράσεις τρίποδο αλλά προσπάθησε να μην κουνιέται η φωτογραφική μηχανή την ώρα που πατάς το κουμπάκι). Αν κάποια στιγμή βρω σπόνσορα για να παρακολουθήσω μαθήματα food styling (που τόσο πολύ θέλω!), θα μάθω κι άλλα μυστικά και θα στα πω!
Αυτό με τη στυλιστική άποψη δεν το είχα σκεφτεί! Θα λανσάρω τη στοίβα ως νέα μόδα διακόσμησης!
Πολλά πολλά φιλάκια!!!
Αυτό με τα χειμωνιάτικα το έχω πάθει κι εγώ, όντας βιαστική!Πολύ ωραίο το φαγάκι σου γιατί φαίνεται ελαφρύ και γρήγορο!Καλή εβδομάδα!!!
Άρα καταλαβαίνεις τι περνάω… Με έφαγε η προκοπή… χαχαχα!
Είναι πολύ ελαφρύ και γίνεται στο άψε σβήσε! Δοκίμασέ το!
Φιλιά!
Καλησπέρα Αναστασουλίνι μου..καλή βδομάδα να έχουμε!!για το”μακαρονάς τι να κάνουμε”βάλε με και μένα στη λίστα!!!όσο για την μουρτζουφλιά που συναντάμε..αυτό δεν διορθώνεται..ζούμε σε μιά πέτρινη πόλη ..κενή συναισθημάτων..τι να πω..το μενού που μας προτείνεις εξαιρετικό και πρωτότυπο..η παρουσίαση όπως πάντα συναρπαστική..σ’ευχαριστούμε για τις πάντα σούπερ γευστικές προτάσεις σου..φιλάκια άπειρα και καλό σου απογευματάκι..
Κι εσύ μακαρονού, Kate μου; Τελικά είμαστε μπόλικοι οι μακαρονολάτρεις!
Το θέμα είναι ότι, όσο και να ξέρεις πως ζεις σε μια μεγαλούπολη, το να μη σου λέει ο άλλος καλημέρα είναι τουλάχιστον εκνευριστικό. Άλλωστε, τι ψυχή έχει μια τόση δα λεξούλα;;;;
Χαίρομαι που σου άρεσε το φαγάκι και η παρουσίαση!
Πολλά πολλά φιλιά!!!!
Τα τελυταια χρονια εχω διαπιστωσει οτι μου αρεσει πολυ το δενδρολιβανο στα φαγητα (η μαμα μου δεν το χρησιμοποιουσε) και ιδιαιτερα στο κοτόπουλο.
Παραλιγο να πεσω στην λουμπα των χειμωνιατικων. Σημερα βγηκα εξω με σαγιοναρες. Οτι να ΄ναι!
Τωρα που σε διαβαζω, συνειδητοποιω ποσο πολυ μου αρεσει η pasta, μπορω να φαω τα παντα σε μακαρονια. Μα καλα η καρμποναρα δεν τρωγεται το ξημερωμα μετα απο ξενυχτι? Μέσα εισαι!
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Εγώ μπορεί να μην ξενυχτάω συχνά αλλά μια μακαροναδίτσα θα την έτρωγα ευχαρίστως και μετά από δωδεκάωρο ύπνο… 😉
Όσο για το δεντρολίβανο, έχει πολύ δίκιο για τον συνδυασμό του με το κοτόπουλο! Είναι όντως πολύ νόστιμο το αποτέλεσμα!
Φιλιά!
Νόστιμο, ελαφρύ, πολύχρωμο και γεμάτο βιταμίνες! Μα τί ωραίο φαγητό είναι αυτό!!!
Να το δοκιμάσεις, Αμελί μου! Και να μου πεις εντυπώσεις!
Φιλάκια πολλά!
Ελαφρύ, γρήγορο, ανάλαφρο………………….ειδικά τα μπαστουνάκια μου αρέσουν πάρα πολύ!!!!!
Τα μπαστουνάκια μπορείς να τα φτιάξεις ως συνοδευτικό σε οποιοδήποτε φαγητό, Λίλα μου!
Καλοφάγωτα! 😉
Πολύχρωμο, πολυνόστιμο, ευπαρουσίαστο!
Γράφεις!
Κυριολεκτικά και μεταφορικά…:)
Z.
Thanks και ξαναthanks!
Πολλά φιλιά!!!!
Την συνταγή σου την είδα την Κυριακή το βράδυ και ξετρελάθηκα. Απλή, γεμάτη αρώματα, γρήγορη.
Το χειρότερό μου είναι να λέω καλημέρα και να μην με κοιτάνε καν. Μα πόση γαϊδουριά?!
Νοτούλα μου, να το φτιάξεις το φαγάκι! Γίνεται τόσο γρήγορα και εύκολα που είναι κρίμα να μην το γευτείς!
Εννοείται ότι είναι γαϊδουριά να μη λες καλημέρα! Ακόμη κι αν εσύ δεν έχεις διάθεση, ο άλλος που σε καλημερίζει τι σου φταίει;;;;
Φιλάκιαααα!
είσαι πολύ τυχερή φιλενάδα αν μπορεί και σε ηρεμεί απλά και μόνο η παρουσία ενός ανθρώπου! εγώ μάλλον θα έπρεπε να το ‘χω ρίξει στα βάλιουμ!! στα υπόλοιπα ταιριάζουμε πολύ, ειδικά όσον αφορά τη μιζέρια!! παίρνω μεριδούλα γιατί το καταλιμπίστηκα το φαγητάκι! μιαμ μιαμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
φιλούρες
Πέλα μου, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ένας-δυο άνθρωποι που έχουν ευεργετική επίδραση στη διάθεσή μου ανά πάσα στιγμή! Κάτι σαν τα βάλιουμ που λες, αλλά χωρίς τις παρενέργειες… χιχιχι!
Να πάρεις μεριδούλα και μάλιστα μεγάλη!
Πολλά φιλάκια!
Καλημέρα Αναστασία μου!!! Συμφωνώ μαζί σου και καταγγέλω κι εγώ τον Οκτώβριο!!! Βαρέθηκα την υγρασία και τη μουντάδα και θέλω ή χιόνια και λίγο κρύο ή ήλιο!!
Υπέροχο το φαγητό που μας έκανες σήμερα… αν και άργησα έχει μείνει τίποτε να πάρω;;;;;
Τα έχει όλα… νοστιμιά, χρώματα και υγιεινό!!
Φιλιά!
Νομίζω ότι αν είναι ομαδική η καταγγελία μας μπορεί να πιάσει τόπο και να σοβαρευτεί επιτέλους ο Οκτώβρης με τα τερτίπια του! 😉
Κική μου, το ξέρεις ότι τους καλούς θαμώνες δεν τους αφήνουμε ποτέ παραπονεμένους! Κάποια μεριδούλα θα ξεκλέψουμε και για σένα!
Φιλάκια πολλά!!!
Βάλε κι εμένα στους καταγγέλοντες..χιχι… Η θα κάνει κρύο ή θα κάνει ζέστη, ας αποφασίσει ο Οκτώβρης.
Ωραίο φαγάκι και το δεντρολίβανο του πάει πολύ.
Τα στικς λαχανικών το συνοδεύουν παιχνιδιάρικα
ΦΙλιά
Απ’ όσο βλέπω, είμαστε πολλοί οι καταγγέλοντες! Μάλλον βαρεθήκαμε όλοι τα σκαμπανεβάσματα…
Χαίρομαι που σου άρεσε το φαγάκι!
Φιλάκια!
Ευτυχώς δεν έβγαλα ακόμα τα χοντρά ρούχα και σκεπάσματα!!!! Η ζέστη ακόμα καλά κρατεί και τα μπάνια, όταν υπάρχει χρόνος, δεν έχουν σταματήσει!!!! Όπως δεν έχω ακόμα σταματήσει να ξερογλείφομαι από το υπέροχο πιάτο σου Αναστασία μου!!!!
Τέλειος συνδυασμός των υλικών και απίθανα χρώματα!!! Πολλά μπράβο!!!
Φιλιά!
Εγώ που έτρεξα να προλάβω έχω μείνει με τη στοίβα αγκαζέ… 😉
Να το δοκιμάσεις το φαγάκι, Σιλένα μου! Και να μου πεις πώς σου φάνηκε!
Πολλά φιλάκια!!!!
Καλά το πιάτο σου είναι μαγικό!!!!
Στα μέτρα μου και στα γευστικά μου γούστα!
Απάντησες στις ερωτήσεις του βραβείου…σου δίνω κι εγώ ένα …με τις ίδιες ερωτήσεις…
Με πολύ αγάπη!
Καταπληκτικό το κοτόπουλο με τα στικς λαχανικών.
Αν βάλεις και μπασμάτι από δίπλα, μπορώ να φάω άνετα δυο πιάτα!
Φιλιά
Καλημέρα!..και τα δικά μου χειμωνιάτικα με κοιτούν παραπονεμένα, αλλά τους το έταξα: μετά την 28η Οκτωβρίου…επετειακά.
Φαντάζομαι πόσο θα δένει το κοτόπουλο με τα στικς.θα το δοκιμάσω κι εγώ.Το κοτόπουλο το φτιάχνω κι εγώ περίπου έτσι, απλά προσθέτω και μουστάρδα.Καλή συνέχεια.Φιλιά πολλά!
Πολύ ωραίο το πιάτο σου αλλά πιο πολύ χάρηκα τις απαντήσεις στα ερωτήματα. Είναι ωραίο να μαθαίνεις κάτι παραπάνω για εκείνους που είναι πίσω από τα μπλογκ παρακολουθείς.
Καλό ΣΚ!
όταν φτιαχνεις τετοια στελνε και προς τα εδω
δεν προλαβαινω ματια μου!
εχεις βραβειο!
http://talibanoulla.blogspot.gr/2013/10/blog-post.html#.UmJVsNJYPnF
Υποβολή Σχολίου