Πολλοί από εσάς θα θυμάστε ίσως την κοινή πρόσκληση για μια συνάντηση γνωριμίας που είχαμε απευθύνει λίγες εβδομάδες νωρίτερα η Dark Chef κι εγώ μέσα από τα μπλογκοσπιτάκια μας. Κι επειδή κάποιοι μπορεί να αναρωτιέστε αν αυτή η συνάντηση έγινε τελικά ή ξεχάστηκε σε κάποιο χρονοντούλαπο και παρέμεινε όνειρο μακρινό και απραγματοποίητο, ήρθε η ώρα να σας την αφηγηθώ…
Μια φορά κι έναν καιρό, λοιπόν, δυο κάτοικοι της Μπλογκοχώρας, η Dark Chef και η Sundayspoon άρχισαν να ανταλλάσσουν επισκέψεις στα μπλογκοσπιτάκια τους. Η διαδικτυακή τους φιλία δεν άργησε ν’ ανθίσει και σύντομα η Dark Chef πρότεινε στη Sundayspoon να συναντηθούν και από κοντά για να γνωριστούν. Και θα το είχαν κάνει, αν η τελευταία δεν ήταν λιγάαααακι ντροπαλή. Δεν ήταν ότι δεν ήθελε. Αντιθέτως. Μα χρειαζόταν το χρόνο της για να πάρει τη μεγάλη απόφαση και να ξεμυτίσει πίσω από την οθόνη του υπολογιστή της…
Κάπως έτσι πέρασαν οι μέρες και οι μήνες. Οι εποχές άλλαξαν και η πρόσκληση της Dark Chef φάνταζε πια πολύ μακρινή. Μα η Sundayspoon δεν την είχε ξεχάσει. Προετοιμαζόταν, μάζευε κουράγιο, ώσπου κατάλαβε πως η μεγάλη στιγμή είχε φτάσει. Μια μέρα, κάθισε μπροστά στο πληκτρολόγιο και με μια ανάσα έγραψε ένα mail στη Dark Chef (κάπου μέσα της φοβόταν πως αν δεν το έκανε αρκετά γρήγορα, θα δείλιαζε για άλλη μια φορά). Λίγα λεπτά αργότερα, πάτησε το send και αυτό ήταν! Είχε μόλις κάνει το πρώτο σπουδαίο βήμα για να βγει από το διαδικτυακό καβούκι της…
Σύντομα οι υπολογιστές και στα δύο μπλοκοσπιτάκια πήραν φωτιά. Οι δύο μπλογκοφίλες άρχισαν να ανταλλάσσουν mails και να οργανώνουν την πολυαναμενόμενη συνάντησή τους. Ήθελαν να είναι κάτι χαλαρό, χωρίς επισημότητες (οι παπαράτσι θα έπαιρναν ρεπό εκείνη τη μέρα). Είχαν μάλιστα την ιδέα να απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους της Μπλογκοχώρας να τις ακολουθήσουν. Δεν ήξεραν αν θα υπήρχε ενδιαφέρον, αλλά δεν έχαναν τίποτα να δοκιμάσουν. Έτσι και έγινε. Και στα δύο μπλογκοσπιτάκια βγήκε ανακοίνωση για τη μεγάλη συνάντηση και πολύ σύντομα κι άλλοι πολίτες της Μπλογκοχώρας είπαν πως ήθελαν να συμμετάσχουν…
Η συνάντηση κανονίστηκε για Σάββατο απογευματάκι, στο κέντρο της Αθήνας. Νωρίτερα εκείνη τη μέρα, διάφορες σκέψεις πέρασαν από το μυαλό της Sundayspoon. Τι θα γινόταν αν ξαφνικά χάλαγε ο καιρός και άρχιζαν καταρρακτώδεις βροχές, ανεμοστρόβιλοι και χιονοστιβάδες; Τι θα γινόταν αν όλοι οι συμμετέχοντες αποφάσιζαν να μην εμφανιστούν και την άφηναν σύξυλη να ξεροσταλιάζει σε μια πλατεία γεμάτη κόσμο; Τι θα γινόταν αν συναντιόνταν και δεν είχαν τελικά τίποτα να πουν; Μα η λαχτάρα της να γνωρίσει εκείνους που κάθε Κυριακή επισκέπτονταν το μπλογκοσπιτάκι της ήταν πολλή μεγάλη για να δώσει σημασία σε τέτοιες σκέψεις. Έτσι, το ακριβές σημείο ορίστηκε, η ώρα επιβεβαιώθηκε και κατά τις επτάμιση το απόγευμα εννιά πρόσωπα της Μπλογκοπολιτείας αντάμωσαν. Εννιά πλατιά χαμόγελα που ξεχείλιζαν καλή διάθεση και ανυπομονούσαν να γνωριστούν…
Οι συζητήσεις άναψαν πριν καλά καλά καθίσουν στο κατάμεστο μαγαζί. Μέχρι να ετοιμαστούν οι σοκολάτες, οι καφέδες και τα κοκτέιλ, τα εννιά πρόσωπα είχαν ήδη γίνει μια μεγάλη παρέα. Κι όταν λίγο αργότερα κατέφθασαν στο τραπέζι τα λαχταριστά γλυκά, τα εννιά χαμόγελα είχαν πλατύνει ακόμη περισσότερο. Όλοι είχαν κάτι να πουν, κάτι να μοιραστούν. Όλοι ήθελαν να ακούσουν, να γνωρίσουν τον διπλανό τους. Κι έτσι οι συζητήσεις και τα αστεία έρεαν αβίαστα, χωρίς άγχος και αμηχανία. Είχαν τελικά τόσα κοινά… Κι υπήρχαν στιγμές που η Sundayspoon κοιτούσε γύρω της, έβλεπε τα χαμογελαστά πρόσωπα και αισθανόταν ότι αυτή η συνάντηση ήταν ακόμη καλύτερη απ’ ό,τι φανταζόταν. Και όλες οι αμφιβολίες και οι ντροπές της είχαν ως δια μαγείας εξαφανιστεί. Τις είχαν διαλύσει η οικειότητα, η καλή διάθεση και το γέλιο. Μάλλον γι΄αυτό δεν κατάλαβε πόσο γρήγορα πέταξε η ώρα και έφτασε η στιγμή τα εννιά πρόσωπα να χωριστούν. Μα το παραμύθι δεν τελειώνει εδώ. Γιατί τα εννιά χαμογελαστά χείλη δεν είπαν αντίο, μα εις το επανιδείν. Γιατί οι όμορφες στιγμές πρέπει να επαναλαμβάνονται και τούτοι οι κάτοικοι της Μπλογκοχώρας αργά ή γρήγορα θα ξανασυναντηθούν για να μοιραστούν όλα όσα δεν πρόλαβαν αυτή τη φορά…
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τη Dark Chef από το μπλογκ Μυστήρια από τη Σκοτεινή Κουζίνα για την τόσο πολύτιμη συνδιοργάνωση της συνάντησης αλλά και τη Χρυσαυγή από το Food for thought, την Πηνελόπη από το Aroma Vanillias, την Εύη από τα Μαγειρέματα, τη Σοφία από το Να λείπει το… βύσσινο!, τη Μαρία από το Cookandfeed, τη Ξανθή από τις Συνταγές της Ασπρούλας και τη Λία από το Olives & Olive (με δεξιόστροφη σειρά εμφάνισης στο τραπέζι!) γιατί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με το πιο ζεστό τους χαμόγελο και την πιο καλή τους διάθεση. (Συνεχίζοντας την ομιλία των Όσκαρ…) θέλω ακόμη να πω ευχαριστώ σε αυτούς που ενδιαφέρθηκαν να έρθουν στη συνάντηση αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν.
Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη συνάντηση μην περιμένετε. Είπαμε, οι παπαράτσι είχαν πάρει ρεπό…
Και για να μη νομίζετε ότι καταπιάστηκα μόνο με το οδοιπορικό της συνάντησης, ξεχνώντας εντελώς τη μαγειρική φύση τούτου του μπλογκ, σας έχω συνταγή νοστιμότατη και πολύ χρήσιμη για τις μέρες των γιορτών που πλησιάζουν. Αν σκέφτεστε ήδη το ρύζι ως απαραίτητο συστατικό στα γιορτινά σας τραπέζια αλλά θέλετε κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο πιλάφι, δοκιμάστε το ριζότο με κολοκύθα και καρύδια που ακολουθεί. Είναι πεντανόστιμο, εύκολο και πολύ πιο ελαφρύ από το κλασικό ριζότο που απαιτεί βούτυρο, καθώς στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιούμε τυρί κρέμα. Η κολοκύθα δίνει πολύ όμορφο χρώμα και ξεχωριστή εμφάνιση, ενώ τα καρύδια δίνουν την αίσθηση του κρέατος σε ένα άκρως χορτοφαγικό πιάτο. Πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσετε και να το εντάξετε σε κάποιο από τα γιορτινά μενού σας, είτε ως πρώτο πιάτο είτε ως συνοδευτικό είτε και ως κυρίως πιάτο αν δεν αγαπάτε το κρέας. Καλή απόλαυση!
Ριζότο με κολοκύθα και καρύδια
Υλικά
- 250 γρ. ρύζι για ριζότο (περίπου 1 ποτήρι του νερού)
- 3 ποτήρια του νερού ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου ζεστό
- 200 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
- 2 χούφτες καρύδια
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια
- 2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
- λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι και την κολοκύθα να σοταριστούν (δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα). Τα αλατοπιπερώνετε.
Προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1′ ακόμη, ώστε να γυαλίσει το ρύζι.
Αρχίζετε να προσθέτετε σιγά σιγά τον ζεστό ζωμό, περιμένοντας να πιει αυτόν που βάλατε για να προσθέσετε τον επόμενο. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και δεν ξεχνάτε να ανακατεύετε απαλά καθόλη τη διάρκεια.
Μόλις το ρύζι έχει γίνει και έχει απορροφηθεί πλήρως ο ζωμός, προσθέτετε τα καρύδια και το τυρί κρέμα. Ανακατεύετε καλά με απαλές κινήσεις και αποσύρετε από την εστία.
Αφήνετε να σταθεί 2′-3′ και σερβίρετε όσο είναι ζεστό.
Tip1: Αν σερβίρετε το συγκεκριμένο πιάτο ως πρώτο ή ως συνοδευτικό, η συγκεκριμένη ποσότητα επαρκεί για 4 άτομα. Αν το σερβίρετε ως κυρίως, αυτή η ποσότητα αντιστοιχεί σε 3 χορταστικές μερίδες.
Tip2: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπιτικό ζωμό ή διαλύσετε έναν κύβο στην αντίστοιχη ποσότητα νερού. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είναι ζεστό το υγρό για να μην πέφτει η θερμοκρασία και σταματά ο βρασμός.
Tip3: Αν ο ζωμός σας είναι αλατισμένος, προσέξτε την ποσότητα του αλατιού που θα βάλετε. Είναι προτιμότερο να αλατίσετε ελαφρά τα λαχανικά κατά το σοτάρισμα και να προσθέσετε αλάτι στο τέλος του μαγειρέματος αν χρειαστεί, αφού δοκιμάσετε το ριζότο.
60 Σχόλια
υποβολή σχολίουΜα τι νόστιμο ριζότο που φαίνεται αυτό! Και τι ωραια εμφάνιση! Θα το δοκιμάσω πολύ πιο σύντομα από τις γιορτές!
Ελπίζω να σου αρέσει, Αμελί μου!
Καλημέρα και καλό μήνα Αναστασία μου!! -:)))
Είμαι σίγουρη ότι περάσατε υπέροχα και η γνωριμία σας είναι η αρχή και μόνον για πολλές πολλές συναντήσεις και κουβεντούλα!!!
Σειρά μας τώρα στη Θεσσαλονίκη και μετά, ίσως το καλοκαίρι, όλες μαζί!!!
Το ριζότο τέλειο, πεντανότιμο και όπως του πρέπει …χειμωνιάτικο με την κολοκύθα και το καρύδι να το στολίζουν και να το νοστιμίζουν επάξια!!!!
Πολλά φιλιά!!!
Καλό μήνα κι από μένα, Κική μου!
Όπως σου είχα πει και τότε, είναι κρίμα που είσαι μακριά! Όταν έρθεις καμιά βόλτα Αθήνα πάντως, σίγουρα θα κανονίσουμε κάτι!
Χαίρομαι που σου άρεσε το ριζότο!
Φιλάκια πολλά!!!
Ένα πολύ όμορφο αληθινό παραμύθι με συνοδεία χριστουγεννιάτικου ριζότου!!!
Μπράβο σου Αναστασία!!!
Τροφή και για το σώμα και για το πνεύμα! Χιχιχι! 😉
Και η συνάντησή σας ωραία, και το ριζότο σου ωραιότερο! Η κολοκύθα έχει την τιμητική της αυτη την εποχή! Καλή εβδομάδα!
Όντως, Χρύσα μου! Με την κολοκύθα μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχες λιχουδιές αυτόν τον καιρό! Ας την εκμεταλλευτούμε στο έπακρον λοιπόν!
Φιλάκια!
Πρέπει να είναι ο καλύτερος πρόλογος που έχεις γράψει μέχρι τώρα. Δε σταματούσα να χαμογελάω όσο διάβαζα…
Εγώ σ’ ευχαριστώ Αναστασία – Sundayspoon και ελπίζω αυτή η συνάντηση να ήταν μόνο η αρχή. Πάντως όσον αφορά την ικανότητα οργάνωσης, νομίζω πως τα καταφέρνεις μια χαρά και χωρίς βοηθό!
Για τη συνταγή, τα καρύδια μαζί με την κολοκύθα πρέπει να δίνουν σούπερ γεύση σ’ αυτό εδώ το ριζότο. Ωραιότατο ως συνοδευτικό, αλλά και για κυρίως γεύμα μια καθημερινή ημέρα!
Καλό μήνα και καλό απόγευμα-βράδυ προς το παρόν!
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, Dark! Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η συγκεκριμένη ανάρτηση, γιατί σίγουρα σε αφορά! Εννοείται ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή! Περάσαμε πολύ όμορφα και σίγουρα θα το επαναλάβουμε! Όσο για τη διοργάνωση, δύο μυαλά σκέφτονται και οργανώνουν πάντα καλύτερα από ένα!
Νομίζω ότι αξίζει να το δοκιμάσεις το ριζότο! Θα σου αρέσει!
Φιλάκια!
Πολύ στεναχωρήθηκα που εκείνο το Σαββατοκύριακο ήμουν εκτός Αθηνών, και δεν κατάφερα να έρθω.
Κάποια από τα κορίτσια τα έχω γνωρίσει, θα χαιρόμουν πολύ να γνωρίσω και τις υπόλοιπες!
Ευελπιστώ στο μέλλον και παρηγοριέμαι σερβιριζόμενη γενναία μερίδα από το νόστιμο ριζότο σου!
Φιλιά, καλό μήνα!
Έλενά μου, να μην στενοχωριέσαι καθόλου, γιατί σίγουρα θα ξαναοργανώσουμε κάτι αντιστοιχο με την πρώτη ευκαιρία! Σημασία έχει η πρόθεση, κι ας μην τα κατάφερες τελικά!
Σερβιρίσου όσο ριζότο θέλεις! Έχει αρκετό για όλους τους θαμώνες τούτου του μπλογκόσπιτου!
Φιλάκια πολλά!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ..ΣΕ ΝΟΙΩΘΩ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΕΝΟΙΩΘΕΣ . ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑ. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΜΟΥ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΑΛΗ. ΚΑΙ ΓΩ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ ΠΡΙΝ ΒΡΕΘΕΙΤΕ..ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΦΥΣΙΚΟ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΤΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ /ΕΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΠΟΤΕ… ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΣΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΜΙΑ ΜΠΛΟΚΕΡ
ΠΕΦΤΩ ΤΣΙΑΙ ΛΛΙΟ ΜΑΚΡΙΑ :))
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΕΤΕ ΞΑΝΑ
ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΗΜΕΡΑ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ
Ήταν πολύ ωραία εμπειρία, Δελφινάκι! Ξαφνικά όλα αυτά τα πρόσωπα που μιλάμε τόσο καιρό μέσω υπολογιστή απέκτησαν μορφή! Έλα κι εσύ Ελλάδα να γνωριστούμε!
Φιλάκια πολλά!
Α! Καλησπέρα σας…
Ώστε γι’ αυτό το φαγάκι μου μιλούσατε πως γράφατε πουρνό-πουρνό σήμερον!!!
Τέλειο, και θα το φάω ως συνήθως μόνη μου, καθώς οι άνδρες θα παραξενευτούν για τα υλικά του (τι τραβώ η έρμη η foodblogger…)
Οφείλω να ευχαριστήσω θερμά για την ανοιχτή πρόσκληση. Που σαφώς και δείχνει την καλή διάθεση των συμμετεχόντων.
Χάρηκα που γνώρισα ειδικά το “νέο αίμα” των blogs,όπως με ακούσατε να σας χαρακτηρίζω Αναστασία μου (και αναφέρομαι σ’ εσένα, τη Λία, την Χρυσαυγή, την Έφη και την Εύη) καθώς τις άλλες φίλες τις έχω ήδη γνωρίσει στο παρελθόν και τα έχουμε πει μερικές φορές ακόμη. Σας εύχομαι να συνεχίζετε πάντα με θάρρος και δύναμη σε ότι κάνετε τόσο μέσα στην μπλοκόσφαιρα, όσο και στην προσωπική σας ζωή. Και να κοιτά πάντα με καθαρό βλέμμα εμπρός σας.
Σε φιλώ και σου εύχομαι έναν πολύ καλό και δημιουργικό Δεκέμβρη.
Ναι, ναι! Γι’ αυτό ακριβώς το φαγάκι έλεγα!
Δεν πειράζει που θα το ευχαριστηθείς μόνη σου, Πηνελόπη μου! Περισσότερη απόλαυση για σένα!
Κι εγώ χάρηκα πολύ που σε γνώρισα και επιβεβαίωσα και από κοντά πόσο γλυκός και προσιτός άνθρωπος είσαι! Σίγουρα θα το επαναλάβουμε!
Πολλά φιλάκια! Καλές γιορτές να έχουμε!
Βλέπω τα φανταστικά χρώματα και φαντάζομαι γεύση! Μπράβο, εξαιρετική πρόταση!
Μου άρεσε πολύ, Αναστασία μου!
Φιλάκια πολλά
Ευχαριστώ πολύ, Ελένη μου! Αν το δοκιμάσεις, να μου πεις εντυπώσεις!
Φιλάκια πολλά πολλά!
Υπέροχο το ριζότο Αναστασία μου, πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα!!!
Πολλά φιλιά.
Thanks, Ρουλάκι! Να είσαι καλά!
Φιλάκια!
Το ριζότο από τα πιο αγαπημένα πιάτα….Ένα πολύχρωμο,πολυποίκιλο και πολυγευστικό ριζότο όμως κάνει τη διαφορά!Εξαιρετικές οι προσθήκες των υλικών και αξιολάτρευτο το οπτικό αποτέλεσμα!Για το γευστικό δεν έχω αμφιβολίες, αφού όλα συνηγορούν στην άμεμπτη και δελεαστική νοστιμιά που αφήνουν τα εποχιακά υλικά και πλούτος του συνδυασμού τους.Θα το προτιμούσα σαν κύριο πιάτο ,αφού η πολυπλοκότητα των συστατικών δεν θα κουκουλωθεί από άλλες γεύσεις.
Καλό μήνα!!!!!Φιλιά πολλά,πολλά!!!!!
Είναι πράγματι πολύ νόστιμο και ταιριάζει με τις γεύσεις της εποχής! Η κολοκύθα άλλωστε έχει την τιμητική της και τα καρύδια δίνουν σίγουρα ένα χειμωνιάτικο τόνο! Θα χαρώ να μάθω πώς σου φάνηκε, αν το φτιάξεις!
Φιλάκια πολλά, Φωτεινή μου!!!
Τι ωραίο παραμύθι!!! Δεν νομίζω ότι θα έχει τέλος, μόλις άρχισε…Ένα τηλεφώνημα είναι άλλωστε για τη δική μου περίπτωση 😉
Πολύχρωμο και πολύ νόστιμο φαίνεται το ριζότο σου, Αναστασία μου!!! Φιλιά πολλά!!!
Και βέβαια ξέρεις ότι θα υπάρχει πάντα ανοικτή πρόσκληση για συνάντηση όταν θα έρχεσαι Αθήνα!
Πολλά φιλάκια, Λία μου!
Αναστασία μου,δεν θα το πιστέψεις αλλά από τώρα κάνω σχέδια για το πως θα μπορούσα να σας ξαναδώ σύντομα, ακόμη δεν έφυγα!!! Με τη πρώτη ευκαιρία θα σας έρθω!!! Φιλάκια πολλά!!! Καλό απόγευμα!!!
Μου ξαναθύμισες τι όμορφα περάσαμε το προηγούμενο Σαββατόβραδο! Χαίρομαι που σας είδα και σήμερα Αναστασία μου!
Το ριζότο σου με την κολοκύθα φαίνεται νοστιμότατο!
Μαράκι, ήταν όντως πολύ όμορφα και χαίρομαι που περάσαμε όλοι καλά! Έτσι να περνάμε πάντα!
Αν φτιάξεις το ριζοτο, να μου πεις εντυπώσεις!
Φιλάκια πολλά!
Τι ωραίο αντάμωμα!! Μπράβο σας και εύχομαι να επανληφθεί….
Το ριζότο σου το λιμπίστικά και έτυχε να είναι η αδερφή μου στο σπίτι που της έδειξα την συνταγή σου και πήρε χαρτί-μολύβι και σημείωνε!
Καλό μήνα γλυκό κουταλάκι!!
Πολλά φιλιά
**Αννιώ**
Αννιώ μου, ελπίζω στο επόμενο αντάμωμα να γνωρίσουμε και σένα!
Ελπίζω η αδερφή σου να ευχαριστηθεί το ριζότο όσο το ευχαριστήθηκα κι εγώ αμέσως μετά τη φωτογράφιση… χιχιχι!
Φιλάκια!!!
Καλό μήνα Αναστασία μου!!!Ριζότο,φτιάχνω συχνά!!!Μού αρέση πολύ η συνταγή σου!!!Νοστιμότατη καί πρωτότυπη!!!
Καί σίγουρα τήν δοκιμάσω πολύ σύντομα!!!Καλό βράδυ!!!Φιλάκια!!!
Ελπίζω να σου αρέσει και αυτή η εκδοχή! Είναι σίγουρα πιο ελαφριά από τις συνηθισμένες με το βούτυρο και ο συνδυασμός της κολοκύθας με τα καρύδια δίνει όχι μόνο ωραία εμφάνιση αλλά και γεύση!
Φιλάκια πολλά και καλά μαγειρέματα!
Καταπληκτικό το ρυζότο!
Υπέροχη ιδέα για αυτό το χορτοφαγικό πιάτο. Ναι, είναι μια πολύ καλή λύση για τις γιορτές.
Μμμμ…. γευμα για δύο μου κάνει πολύ όμορφο!! Κόκκινο κρασί και πολλές υποσχέσεις μπροστά στο αναμμένο τζάκι!
Εις το επανιδείν λοιπόν Αναστασία μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Α, τι ωραίο το σκηνικό με το αναμμένο τζάκι και το κόκκινο κρασί! Άκρως χειμωνιάτικο και χουχουλιάρικο! Εγκρίνεται!
Θα χαρώ πάρα πολύ να τα ξαναπούμε, Χρυσαυγή μου!!!! Πολλά φιλάκια!!!!
Μπράβο παιδιά που καταφέρατε να κάνετε μια τέτοια συνάντηση! Στην επόμενη εύχομαι ακόμα μεγαλύτερη, (τώρα που πήρατε και τον αέρα)
Κοριτσάκι μου το ριζότο είναι τέλειο!
Ήταν πράγματι πολύ καλή ευκαιρία να γνωριστούμε και από κοντά επιτέλους! Ελπίζω στην επόμενη συνάντηση να μπορέσεις να έρθεις κι εσύ!
Χαίρομαι που σου άρεσε το ριζότο!
Φιλιά!
Εννοείται ότι θα έρθω! Θα είναι χαρά μου …
Πολυ την ζηλεψα την συναντηση σας!!! Με πηγες χρονια πισω, οταν εγραφα στο παλιο μου μπλογκ και εκανα 8 ωρες ταξιδι για να κατεβω Αθηνα, να γνωρισω τους “φιλους” μου! Υπεροχο ανθρωποι, ομορφες στιγμες! Χαιρομαι που εξακολουθουν να γινονται τετοιες κινησεις…
Το ριζοτο σου φαινεται υπεροχο, λεω να το δοκιμασω στις 15 που γιορταζει ο μπομπιρας και θα ‘χω κοσμο… Να κανω ομως μια αλλαγη; Αλλο ριζακι γιατι εμεις τα χυλωμενα δεν τα τρωμε.
Καλο βραδυ κουταλακι και καλη εβδομαδα να’χουμε!
Σοφία μου, κρίμα που είσαι μακριά. Θα ήταν ωραία να μπορούσες να έρθεις. Πού ξέρεις όμως; Μπορεί στην επόμενη συνάντηση να βρίσκεσαι Αθήνα… 😉
Αφού δεν σας αρέσουν τα χυλωμένα, θα πρότεινα το εξής:
1. Χρησιμοποίησε απλό ρυζάκι ή μπασμάτι το οποίο θα βράσεις μέσα σε ζωμό (όχι σε νερό). Έτσι θα πάρει γεύση και θα διαφέρει από το κλασικό ρύζι. Αν δεν έχεις σπιτικό ζωμό, διέλυσε μέσα στην κατσαρόλα με το νερό σου έναν ολόκληρο κύβο του εμπορίου. Προτίμησε κύβο κοτόπουλου ή λαχανικών. Σε κάθε περίπτωση, απέφυγε το σκέτο νερό που δεν θα προσφέρει τίποτα ιδιαίτερο γευστικά. Προσοχή στο αλάτι, αν ο ζωμός σου είναι αλατισμένος.
2. Σόταρε το κρεμμύδι και την κολοκύθα σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο, ώστε να μαραθούν χωρίς να σκουρύνουν για να μην πικρίσουν. Αν τα θέλεις πιο μαλακά, μπορείς στη συνέχεια να προσθέσεις λίγες κουταλιές από το ζωμό που έβρασε το ρύζι και να τα βράσεις για 1′-2′ λεπτά να μαλακώσουν περισσότερο. (Προσωπικά δεν τα βράζω, μόνο τα σοτάρω για να μείνουν ελαφρώς τραγανά -αυτό είναι θέμα γούστου.) Όταν έχουν την υφή που θες και εφόσον δεν έχει υγρά το μείγμα σου, κατέβασε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε τα καρύδια. Ανακάτεψέ απαλά. Το τυρί κρέμα μπορείς να το παραλείψεις, αν πιστεύεις ότι θα δώσει στο μείγμα σου χυλωμένη υφή.
3. Ρίξε το μείγμα της κολοκύθας μέσα στο έτοιμο ρύζι και ανακάτεψε ελαφρά. Γαρνίρισε με λίγο φρέσκο μαϊντανό και καλή απόλαυση!
Για ό,τι άλλο χρειαστείς, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου (είτε εδώ είτε στο mail μου)! Θα χαρώ να βοηθήσω!
Να περάσετε πολύ όμορφα στη γιορτούλα σας!
Φιλάκια πολλά!
Νοστιμο το φαγητακι σου και ακομη πιο νοστιμη πρεπει να ηταν η συναντηση!
http://beautyfollower.blogspot.gr
Νομίζω ότι και τα δύο είχαν την νοστιμιά τους!
Πολύ όμορφο, με καλλιτεχνικό ταμπεραμέντο, το ριζότο σου Αναστασία!
Θα το κατανάλωνα ευχαρίστως ως απλό κύριο πιάτο χωρίς άλλες επικαλύψεις γεύσεων!
Φιλιά.
Καλό Εορταστικό Δεκέμβρη!
Z.
Χαίρομαι που σου άρεσε, Ζαμπία μου! Κι εγώ ως κυρίως πιάτο το έφαγα (την πρώτη μερίδα…).
Φιλάκια πολλά και να έχεις έναν υπέροχο μήνα!
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα Αναστασία μου!
Θα ήθελα να ήμουν κι εγώ εκεί να γνωρίσω και να κουβεντιάσω τόσο με εσένα όσο και με τη σκοτεινή μας φίλη, την Έφη.
Το καλό είναι ότι αφού έγινε η αρχή θα ακολουθήσει και συνέχεια (ελπίζω)!
Το ριζότο σου πολύ ταιριαστό του καιρού, έχει μια αίσθηση χουχουλιάρικη!
Φιλιά
Καλό μήνα κι από μένα, Ερμιόνη μου!
Κι εμείς θέλαμε πολύ να έρθεις, αλλά η απουσία σου ήταν απολύτως δικαιολογημένη!
Την επόμενη φορά σίγουρα θα βρεθούμε!
Έχει, πράγματι, μια αίσθηση comfort food αυτό το ριζότο. Ό,τι πρέπει για την εποχή!
Φιλάκια!
Καλό μήνα !!!!
Τι ωραία που το κανονίσατε!!Θα περάσατε όμορφα!!!
Το ριζότο σου θέλω να το φάω τώρα !!!!!!!!!
Φιλιά
Κόπιασε, Δέσποινα! Ελπίζω να σου αρέσει!
Φιλάκια πολλά!
Καλό μήνα και ευλογημένο Αναστασουλίνι μου…φαντάζομαι πόσο σούπερ θα περάσατε!!λατρεύω εσας τις food bloggers!!είστε απίστευτα κορίτσια όλες σας!το σημερινό ριζότο σου με την κολοκύθα και τα καρύδια φέρνει αρώματα μοναδικά και σε παρασύρει σε ευφορία..η παρουσίαση εξαιρετική και η πρόταση με το ριζότο απίθανο για τις γιορτές!!άπειρα φιλάκια και την αγάπη μου σου στέλνω..ένα όμορφο βραδάκι σου εύχομαι.
Καλό μήνα, Kate μου!
Ήταν πολύ όμορφη η συνάντηση! Κρίμα που δεν ήσουν κι εσύ στην παρέα μας! Ίσως την επόμενη φορά.
Αν δοκιμάσεις το ριζότο, θα χαρώ να μάθω τις εντυπώσεις σου!
Φιλάκια πολλά!!!
Τι ωραίο το ρυζότο σου! Θα το κάνω για να το φάω όοοολο μόνη μου.
Χαίρομαι πολύ που περάσατε τόσο ωραία, αν και ήμουν σίγουρη γιατί όταν οι food bloggers μαζεύονται σίγουρα περνάνε super!
Και πολύ καλά θα κάνεις, Νοτούλα μου! Όοοολη η απόλαυση για σένα!
Σίγουρα την επόμενη φορά θα περιμένουμε και σένα! 😉
Φιλάκια πολλά!!!
Πολύ με αρέσουν τα μαζώματα. Να ξανακάνετε να έρθουμε!
Όσο για τη συνταγή, φαίνεται delicious! Θα το φτιάξω, αλλά χωρίς τα καρύδια (δεν είμαι μεγάλος fan).
Πολύ θα χαρώ να γνωριστούμε την επόμενη φορά!
Να το φτιάξεις και να μου πεις τη γνώμη σου! Αν δεν αγαπάς τα καρύδια, αντικατέστησέ τα με αμύγδαλα χωρίς φλούδα. Και αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ γευστικός!
Πολύ ωραία συνταγή! Ο,τι και να γίνεται με κολοκύθα το λατρεύω! Σχετικά με τη συνάντηση, μπράβο στην ιδέα σας αλλά εγώ τι στραβομάρα είχα και δεν το είδα;;; Σνιφ Μ’αρέσουν πολύ κάτι τέτοιες γνωριμίες, νομίζω ότι είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό του blogging Χαίρομαι που περάσατε τόσο ωραία! Με το καλό και σε περισσότερες συναντήσεις!
Αν αγαπάς την κολοκύθα, να το δοκιμάσεις το ριζότο, Ελεάννα μου! Είμαι σίγουρη ότι θα σου αρέσει!
Κρίμα που έχασες τη συνάντηση επειδή δεν είδες την ανάρτηση εγκαίρως. Την επόμενη φορά θα χαρώ πολύ να είσαι κι εσύ μαζί μας!
Φιλάκια!!!
Φαντάζομαι πόσο ωραία περάσατε στη συνάντηση και χαίρομαι!Δυστυχώς εγώ μένω πολύ μακρυά και τα χάνω όλα αυτά….!!!
Το ριζότο σου δείχνει καταπληκτικό γεμάτο χρώματα!Πρέπει να είναι πεντανόστιμο!
Φιλιά πολλά!
Κρίμα που είσαι μακριά, βρε Ελένη μου! Θα ήταν ωραία να είχες έρθει και εσύ!
Το συγκεκριμένο ριζότο είναι πολύ νόστιμο και ταιριάζει πολύ σε γιορτινά τραπέζια! Δοκίμασέ το!
Πολλά φιλάκια!
Είδες τι ωραία που είναι να γνωρίζεις από κοντά τόσο κόσμο που επικοινωνείς τόσο συχνά μαζί του; Φαντάζομαι ότι δε θα βάλατε γλώσσα μέσα σας. Χαχα (και εγώ όταν βρίσκομαι με το μπλογκοπαρεάκι μου, δε σταματάμε να μιλάμε)
Φιλιά!
Είναι όντως πολύ ωραίο να βλέπεις από κοντά τους ανθρώπους με τους οποίους μιλάς τόσο καιρό! Νιώθεις σαν να τους ξέρεις χρόνια!
Φιλάκια πολλά!!!
Τι καλά που συναντηθήκατε! Μακάρι να ήμουν κοντά!
Αν κάποια στιγμή έρθεις προς τα μέρη μας, όλο και κάτι θα κανονίσουμε!
Φιλιά πολλά!
Υποβολή Σχολίου