Μάφινς με γραβιέρα, γαλοπούλα, φρέσκο κρεμμυδάκι και κόκκινη πιπεριά

Επεράσαμε όμορφα όμορφα όμορφα, επεράσαμε όμορφα στην παρουσίαση! (σημείωση: η  παραπάνω πρόταση διαβάζεται απαραιτήτως τραγουδιστά. Έτσι, για να μπείτε στο mood…) Εντάξει, φαντάζομαι ότι προτιμάτε την πιο αναλυτική εκδοχή. Οπότε, keep reading…

Ημέρα Τετάρτη (αυτή που μας πέρασε). Καιρός υπέροχος (πράγμα βασικό, γιατί δεν υπάρχει πιο σπαστικό πράγμα από το να θες να πας κάπου και ενώ ξεκινάς από το σπίτι σου περιποιημένη και στεγνή, να φθάνεις στον προορισμό σου σαν να βγήκες μόλις από το ντους – been there, done that…). Ώρα απογευματινή. Ή αλλιώς, η ώρα που ο περισσότερος κόσμος έχει τελειώσει από τη δουλειά του και απολαμβάνει (ή ετοιμάζεται να απολαύσει) μια οριζοντιωμένη σιέστα στον καναπέ του σαλονιού του. Ο περισσότερος κόσμος αλλά όχι εγώ. Εγώ τρέχω. Τρέχω κυριολεκτικά και μεταφορικά. Γιατί αν δεν τρέξω, δεν θα προλάβω. Δεν θα προλάβω να φύγω από το γραφείο-να πάρω συγκοινωνία-να πάρω και δεύτερη συγκοινωνία-να πάω σπίτι-να κάνω ένα μπάνιο-να ντυθώ-να βαφτώ-να στολιστώ (ως κάθε θηλυκό που σέβεται τον εαυτό του)-να αρπάξω τσάντα/κλειδιά/κινητό (και ένα μωρό που με κοιτάζει με απορία)-να πάρω το αυτοκίνητο-να το αφήσω στο μετρό-να πάρω το μετρό-να κατέβω στο κέντρο-και να είμαι στην ώρα μου στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της Ερμιόνης. Μιας Ερμιόνης γλυκιάς και χαμογελαστής, που μας υποδέχτηκε και μας καλωσόρισε με ιδιαίτερη ευγένεια και χαρά.

Από κει και πέρα, το τρέξιμο τελείωσε. Δίνοντας -ευτυχώς- τη θέση του σε πολύ πιο ευχάριστες εμπειρίες. Σιγά-σιγά ο χώρος άρχισε να γεμίζει πρόσωπα. Πρόσωπα γνωστά από το παρελθόν αλλά και πρόσωπα νέα (κι όμως την ίδια στιγμή τόσο οικεία, αφού μέσα από τις αναρτήσεις τους νιώθεις ότι τα ξέρεις χρόνια). Ω ναι, μιλάω για food bloggers και μαμαδο-bloggers, που -όπως κι εγώ- θέλησαν να δώσουν το παρόν και να ευχηθούν καλοτάξιδο σε αυτό το τόσο όμορφο εγχείρημα. Όλοι χαμογελαστοί και ευδιάθετοι, έτοιμοι να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου Στην κουζίνα των γεύσεων.

Και η παρουσίαση ξεκίνησε. Νομίζω ότι η Ερμιόνη δεν θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερη επιλογή στα άτομα που θα προλόγιζαν το βιβλίο. Τρεις ομολογουμένως υπέροχες κοπέλες, εξαιρετικά ταλαντούχες και ιδιαίτερα χαμογελαστές (η Ασπασία, η Θέμιδα και η Αθηνά) μίλησαν για τη σχέση τους με την Ερμιόνη αλλά και για το νέο της εγχείρημα με τα καλύτερα λόγια. Στη συνέχεια, η ίδια η Ερμιόνη έλαβε τη σκυτάλη και, με λέξεις βγαλμένες από καρδιάς, μοιράστηκε μαζί μας τα συναισθήματά της. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με έναν γευστικότατο μπουφέ από τα χεράκια της συγγραφέως, πολλή κουβέντα, μπόλικες φωτογραφίες και γενικότερα καλή διάθεση. Μετά από όλα αυτά, εγώ να ευχηθώ αυτό το τόσο όμορφο και “νόστιμο” βιβλίο να είναι καλοτάξιδο και η Ερμιόνη να έχει πολλές ακόμη επιτυχίες!

Το γεγονός, βέβαια, ότι μετά από τόσο τρέξιμο και ένα τόσο γεμάτο απόγευμα χρειάστηκε να μπω στην κουζίνα δεν θα το σχολιάσω. Θα πω μόνο ότι δεν χαλάω χατίρια κι ότι είναι μεγάλο λάθος να επιτρέπεις σε κάποιον πεινασμένο να ξεφυλλίσει βιβλίο μαγειρικής… Το πεινασμένο κοινό, λοιπόν, είχε όρεξη για αλμυρά μάφινς κι εγώ το καλύτερο που είχα να κάνω ήταν να μπω στην κουζίνα ολοταχώς. Ευτυχώς, βέβαια, δεν χρειάστηκε να μείνω πολύ εκεί, αφού η συνταγή ήταν εύκολη και γρήγορη. Και το αποτέλεσμα ευχαρίστησε τους πάντες και με το παραπάνω. Αν κι εσείς έχετε όρεξη για Μάφινς με γραβιέρα, γαλοπούλα, φρέσκο κρεμμυδάκι και κόκκινη πιπεριά, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή, η οποία βρίσκεται στο βιβλίο της Ερμιόνης Στην κουζίνα των γεύσεων και είμαι σίγουρη πως θα σας ικανοποιήσει απόλυτα. Ιδανική και για παιδικό σνακ αλλά και ως συμπλήρωμα σε ένα όμορφο γεύμα! Απολαύστε τη!

Μάφινς με γραβιέρα, γαλοπούλα, φρέσκο κρεμμυδάκι και κόκκινη πιπεριά

Μάφινς με γραβιέρα, γαλοπούλα, φρέσκο κρεμμυδάκι και κόκκινη πιπεριά

Mάφινς με γραβιέρα, γαλοπούλα, φρέσκο κρεμμυδάκι και κόκκινη πιπεριά

Υλικά (για 12 μάφινς)

  • 260γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 220γρ. γάλα
  • 50γρ. καλαμποκέλαιο
  • 60γρ. γραβιέρα
  • 5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή, ψιλοκομμένες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C με αντιστάσεις και λαδώνετε καλά 12 θήκες για μάφινς (αν χρησιμοποιήσετε θήκες σιλικόνης, παραλείπετε το λάδωμα).

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την πάπρικα και αλατοπιπερώνετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Σε άλλο μπολ χτυπάτε ελαφρώς το αυγό με το καλαμποκέλαιο.

Αδειάζετε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύετε με ελαστική σπάτουλα (δεν χρειάζεται υπερβολικό ανακάτεμα, φροντίζετε απλώς να ενωθούν τα υλικά).

Στη συνέχεια, προσθέτετε τη γραβιέρα, τη γαλοπούλα, το κρεμμυδάκι και την πιπεριά και ανακατεύετε λίγο ακόμα.

Μοιράζετε το μείγμα στις φόρμες και ψήνετε στη μεσαία θέση του φούρνου για 20′-25′ (μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά τους).

Τα αφήνετε να κρυώσουν 10′ και κατόπιν τα βγάζετε από τις φόρμες.

Tip1: Τη συνταγή θα τη βρείτε στο βιβλίο της Ερμιόνης Τυλιπάκη, Στην κουζίνα των γεύσεων.

Tip2: Έφτιαξα δύο δόσεις. Στην πρώτη έβαλα πάπρικα και στη δεύτερη 1/2 κουτ. γλυκού έτοιμο μείγμα μπαχαρικών για πίτσα (το βρίσκετε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ). Ταίριαζαν και τα δύο εξίσου ωραία.

Μάφινς με γραβιέρα, γαλοπούλα, φρέσκο κρεμμυδάκι και κόκκινη πιπεριά

Μάφινς με γραβιέρα, γαλοπούλα, φρέσκο κρεμμυδάκι και κόκκινη πιπεριά

25 Σχόλια

υποβολή σχολίου
Ερμιόνη (πριν από 3688 ημέρες)

Τα κορίτσια κοιμούνται ακόμα και πίνω πρωινό καφέ στον υπολογιστή μου… Και μου έρχεται το mail με την καινούρια σου ανάρτηση… Και διαβάζω αυτό το κείμενο :)
Ευχαριστώ πάρα πολύ Αναστασία μου!
Για την παρουσία σου την Τετάρτη, χάρηκα πάρα μα πάρα πολύ που σε γνώρισα! Είσαι πάρα πολύ γλυκιά, χαμογελαστή, και συμπαθέστατη!
Για τα τόσο όμορφα και ζεστά λόγια σου…
Και για την πολύ όμορφη παρουσίαση της συνταγής! Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε!
Φιλιά πολλά!

    Αναστασία (πριν από 3685 ημέρες)

    Περάσαμε τόσο όμορφα που δεν μπορούσα να μην το μοιραστώ και μέσα από εδώ! Κι εγώ χάρηκα πάρα πολύ που επιτέλους γνωριστήκαμε μετά από τόσο καιρό που μιλάμε διαδικτυακά! Ελπίζω να ξανασυνατηθούμε σύντομα και να έχουμε ακόμη περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας!
    Σε φιλώ και σου εύχομαι κάθε επιτυχία!

Dimitra (πριν από 3688 ημέρες)

Αχ αυτά τα μάφινς!!! Έκαναν πάταγο στην παρουσίαση! Τα έφτιαξε και η Σοφία και μου έχετε ανάψει φωτιές!!!!
Αναστασία χάρηκα πολύ που σε γνώρισα από κοντά και ήσουν μια υπεργλυκιά κ χαμογελαστή παρουσία:) Εντελώς διαφορετική από αυτό που είχα φανταστεί εγώ:)) στο είπα άλλωστε:))
Μπράβο σου που στηρίζεις τη Ερμιόνη μας. Όχι φυσικά πως δεν το αξίζει η ίδια γιατί είναι ταλαντούχα και αξιάγαπητη, απλά εννοώ πως είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις bloggers από τον ίδιο χώρο, να στηρίζουν η μια την άλλη.
Φιλιά πολλά και στην πανέμορφη μπουμπούκα σου!!

    Αναστασία (πριν από 3685 ημέρες)

    Μα να έχεις πέσει τόσο έξω στις προβλέψεις σου για μένα… Ακόμη το σκέφτομαι και γελάω! χαχαχα!
    Πόσο χάρηκα κι εγώ που σε γνώρισα! Εύχομαι να ξαναβρεθούμε σύντομα! Αυτή τη φορά θα ξέρεις τι να περιμένεις… 😉
    Πολλά φιλιά κι από τις δυο μας!!!

Dimi (πριν από 3688 ημέρες)

Καλησπέρα Αναστασία μου!!Σέ καμάρωσα στήν υπέροχη παρουσίαση τής Ερμιόνης μας!!
Καλοτάξιδο τό βιβλίο της!Μέ τήν πρώτη ευκαιρία πού θά κατέβω Γλυφάδα θά φροντίσω νά τό αγοράσω!!Καταπληκτική καί πεντανόστιμη η συνταγή μέ τά μάφινς όπως όλες οι συνταγές τής φίλης μας,Ερμιόνης!!Μπράβο καί γιά τήν δική σου παρουσίαση,τής συνταγής!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

    Αναστασία (πριν από 3685 ημέρες)

    Δημητρά μου, έχεις πάντα έναν γλυκό λόγο για όλους! Να είσαι καλά!!!
    Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή και που πήρες μια πρώτη γεύση από το βιβλίο πριν το αγοράσεις!
    Σε φιλώ!!!

The Dark Chef (πριν από 3688 ημέρες)

Αυτό δεν είναι το αλμυρό κέικ που δοκιμάσαμε ή είναι η ιδέα μου? Τα ατομικά κέικς – muffins είναι και πιο εύκολα στη μεταφορά!
Χάρηκα κι εγώ που ήμουν εκεί και που ξαναείδα γνωστές και άγνωστες bloggers και πιο πολύ χαίρομαι να βλέπω αλληλεγγύη και ειλικρινή ενθουσιασμό αντί για ζήλιες και χαζούς ανταγωνισμούς. Μπράβο στην Ερμιόνη για το πολύ καλό βιβλίο και τη δουλειά της και μπράβο σε σένα που το στηρίζεις τόσο όμορφα!

    Αναστασία (πριν από 3685 ημέρες)

    Ένας για όλους και όλοι για έναν! χιχιχι!
    Ήταν πολύ ωραία που ξαναβρεθήκαμε μετά από τόσο καιρό! Ελπίζω η επόμενη φορά να είναι πιο σύντομα… 😉
    Φιλάκια!

Amelie (πριν από 3687 ημέρες)

Πολύ όμορφα τα παρουσίασες τα νοστιμότατα μάφινς της Ερμιόνης! Δεν πρόκειται να μου γλιτώσουν πια, τα είχα βάλει στο μάτι από το βράδυ της παρουσίασης αλλά τώρα, μετά και τη δική σου εκτέλεση, είναι επιβεβλημένο να τα δοκιμάσω κι εγώ. Ωραία ιδέα η προσθήκη μείγματος μπαχαρικών για πίτσα, πιστεύω πως θα τους πηγαίνει ιδανικά!

    Αναστασία (πριν από 3685 ημέρες)

    Αμαλία μου, πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν και σου συστήνω ανεπιφύλακτα να τα φτιάξεις! Το μείγμα μπαχαρικών για πίτσα τούς πήγαινε πολύ! Αν έχεις κάτι αντίστοιχο, χρησιμοποίησέ το!
    Σε φιλώ!!!

Χρύσα (πριν από 3687 ημέρες)

Την έχω σημειώσει κι εγώ αυτή τη συνταγή για δοκιμή, μου άρεσε από την πρώτη στιγμή που τη διάβασα! Άλλωστε όλο το βιβλίο είναι γεμάτο από τέτοιες λαχταριστές και έξυπνες ιδέες!
Τι κρίμα που είμαι μακριά και δεν μπορούσα να βρίσκομαι κι εγώ στην παρουσίαση…

    Αναστασία (πριν από 3685 ημέρες)

    Όντως κρίμα, βρε Χρύσα! Κι εγώ θα ήθελα πολύ να σε γνωρίσω από κοντά! Ίσως κάποια στιγμή αποφασίσεις να κάνεις ένα ταξιδάκι προς τα μέρη μας… :-)
    Φιλάκια πολλά!

Γιώτα (πριν από 3687 ημέρες)

Ήμουν κι εγώ εκεί και πέρασα πολύ ωραία! Έχεις δίκιο, η παρουσίαση ήταν πολύ ωραία! Περάσαμε όμορφα σαν μία μεγάλη παρέα.
Κρίμα που δεν σε γνώρισα. Τα muffins φαίνονται καταπληκτικά!
Τα κέικ της Ερμιόνης super νόστιμα!

    Αναστασία (πριν από 3685 ημέρες)

    Βρε Νοτούλα, πολύ λυπάμαι που δεν σε γνώρισα… Να είμαστε στην ίδια αίθουσα και να μην το ξέρουμε; Φαντάζεσαι να καθόμασταν και δίπλα-δίπλα; Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρουμε να βρεθούμε πάντως!
    Σε φιλώ!

Penelope (πριν από 3687 ημέρες)

Να πω, ότι ήδη τα έφτιαξα την Παρασκευή το βραδάκι, κι’ έλεγα να τα αναρτήσω…αλλά με πρόλαβες Αναστασία μου…
Ερμιόνη μου, ήταν πολύ νόστιμα και τιμήθηκαν απ’ όλους μας, μέχρι και το τετράποδο, με γυρόφερνε για να φάει.

    Αναστασία (πριν από 3685 ημέρες)

    Και το δικό σου κοινό είχε όρεξη για μαφινάκια, Πηνελόπη μου; Πώς να τους αρνηθείς…
    Χάρηκα που τα είπαμε στην παρουσίαση! Έστω και για λίγο!
    Φιλάκια πολλά!

littledeco.gr (πριν από 3686 ημέρες)

Αυτές οι συνταγές με αλμυρά μαφινς μου αρέσουν όλο και περισσότερο για 2 λόγους. Είναι ο τρόπος να φάει ο γιός μου αυγό, κρυμμένο και μπορείς να βάλεις ότι μείνει στο ψυγείο και να φτιάξεις ένα υπέροχο σνακ. Να ζητήσω μια χάρη….. τώρα που χειμωνιάζει ήθελα σουπίτσες για το βράδυ, έχεις καμια ιδέα???

Beauty Follower (πριν από 3685 ημέρες)

Τα λιμπίζομαι τα άτιμα χα χα!

    Αναστασία (πριν από 3684 ημέρες)

    Και με το δίκιο σου… 😉

mia xara (πριν από 3683 ημέρες)

Πολύ λαχταριστά δείχνουν τα μαφινάκια σου Αναστασία μου!! Μπράβο σε σένα για την εκτέλεση και στην Ερμιόνη για τη “σύλληψη” της συνταγής!! Καλή σου μέρα, φιλιά :)

    Αναστασία (πριν από 3680 ημέρες)

    Χαίρομαι που σου άρεσαν, Χαρά!
    Αν τα φτιάξεις, να μου πεις εντυπώσεις!
    Φιλάκια!!!

Eleana My home mymemories (πριν από 3676 ημέρες)

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να τα φτιάξω και εγώ!!! :)) Δείχνουν νοστιμότατα!! Είδα φωτογραφίες από την παρουσίαση και μόνο πολλά μπράβο μπορείς να πεις! Μακάρι να ήμουν Ελλάδα. Καλό Σαββατοκύριακο Αναστασία!!

    Αναστασία (πριν από 3666 ημέρες)

    Ελεάννα, ελπίζω να σου άρεσαν τα μαφινάκια και να τα απόλαυσες όπως ακριβώς τους αξίζει! :-)
    Φιλιά πολλά!

Υποβολή Σχολίου